Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 06 Lis 2014 00:04 

HON fly4free
Kamil napisał(a):

W mojej definicji z FD mamy do czynienia wtedy, gdy celowo wykonujemy jakas akcje majaca na celu zbicie ceny.

Juz predzej za FD mozemy uznac przylot do innego miejsca i wylot z innego - co regularnie opisujemy na fly4free ;).

Przecież tutaj konstrukcja została celowo oparta na pewnym wiadomym mechaniźmie, oczywiście Kowalscy mogli nie mieć o tym pojęcia (i w większości nie mieli) kupując to co było podane na głównej, ale redakcja przygotowując wrzutę doskonale wiedziała co serwuje :)
 Profil Relacje PM off  

Grecki urlop w 4* hotelu z pięknym widokiem na morze 🌊 Kreta z wyżywieniem za 2339 PLN ☀️ Grecki urlop w 4* hotelu z pięknym widokiem na morze 🌊 Kreta z wyżywieniem za 2339 PLN ☀️
🔥 Super 🔥 Tanie loty do Barcelony za 152 PLN 😍😲 Bilety z Warszawy ✈️ 🔥 Super 🔥 Tanie loty do Barcelony za 152 PLN 😍😲 Bilety z Warszawy ✈️
#222 PostWysłany: 06 Lis 2014 00:07 

Ja płakać po tych indiach jakoś nie będe. z tego goa jakoś nigdzie nie jest po drodze.
W imię zasad jak swego czasu z bookingiem, wystawiłem im opinie na FB a jutro napiszę ładnego maila. W wolnej chwili polecam też im coś napisać, może nie polecimy ale zobaczą że też coś na tym tracą :)

Ostatnio edytowany przez Kozi, 06 Lis 2014 00:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 06 Lis 2014 00:08 

Czy komuś anulowano lub dostał jakiegoś maila z Tripsta.de ?
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 06 Lis 2014 00:20 

Kurczę... rzeczywiście pierwszy Hindus niewiele wie, dopiero przy drugim wychodzi coś więcej... to co robić?
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 06 Lis 2014 00:23 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
marek2011 napisał(a):
Kamil napisał(a):

W mojej definicji z FD mamy do czynienia wtedy, gdy celowo wykonujemy jakas akcje majaca na celu zbicie ceny.

Juz predzej za FD mozemy uznac przylot do innego miejsca i wylot z innego - co regularnie opisujemy na fly4free ;).

Przecież tutaj konstrukcja została celowo oparta na pewnym wiadomym mechaniźmie, oczywiście Kowalscy mogli nie mieć o tym pojęcia (i w większości nie mieli) kupując to co było podane na głównej, ale redakcja przygotowując wrzutę doskonale wiedziała co serwuje :)

Marek, ale o czym ty piszesz? Mechanizm polegal na wpisaniu chce leciec z Warszawy na Goa i z powrotem w określonej dacie. Resztę robi już pośrednik. Tu nie było wymuszania carriera, godziny przelotów, dodawania dziwnych lotów.
2 ludzi lubi ten post.

#226 PostWysłany: 06 Lis 2014 00:24 

Loty: 44
Kilometry: 147 937
Mimo, że śledzę F4F od 2 lat to nie znam się na rzeczach, które tutaj zorientowani w temacie opisują. Uważam, że wiele osób kupujących bilety również nie miało zielonego pojęcia w co się pakują, a widać to po tym wątku. Pretensje mam głównie do ebookers, bo skoro wiedzieli o błędzie z automatu powinni anulować rezerwacje, a nie czekać z tym miesiąc, robiąc ludziom nadzieję. F4F natomiast nie powinno zamieszczać na głównej stronie takich "HITów", bo jak widać korzysta z nich sporo przypadkowych osób nie znających tematu, lub jeśli już powinniście chociaż napisać o ryzyku jakie wiąże się z rezerwacją. Mail zwrotny poszedł, skarga pewnie też pójdzie, ale żyje się dalej, bo co zrobisz, jak nic nie zrobisz?;)
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 06 Lis 2014 00:32 

marek2011 napisał(a):
Kamil napisał(a):

Ciężko się z tym zgodzić. Można mówić o "konstrukcji" przy wykorzystaniu FD z 3Xs multi city, w moim wypadku seat24.de zwracał cenę na zwykłe zapytanie waw-goi-waw.

lukas63 napisał(a):
Pani z okienka nie ma takiej informacji ;) dostaje tylko informacje, że klient nie opłacił części biletu

Który pośrednik wystawia etix dopóki klient nie wpłaci pełnej kwoty za bilet? Czy bilet nie jest dowodem zawarcia umowy oraz zapłaty za tenże bilet?

Ostatnio edytowany przez krek, 06 Lis 2014 20:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 06 Lis 2014 00:34 

niebieski
@Kamil - mogę Cię prosić o odpowiedź jaki jest Twój stan wiedzy?

"podaliście ciekawy link:
https://www.9wagents.com/EN/IN/Uploads/ ... 8Jan14.pdf

czy jest Wam znane podobne pismo dotyczące linii argentyńskich?
Dotyczy to podobnego tematu związanego z ostatnią promocją na lot z Pragi do Buenos za 400 EUR. W biletach tych jeden odcinek (Buenos-Rio) "na siłę" jest wciśnięty na Aerolineas Argentinas, a reszta leci po Lufthansie. Bilety są wydane ze stocku argentyńskiego, a nie LH."
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 06 Lis 2014 00:46 

niebieski
Jeżeli ktoś ma ochotę powalczyć to walczmy na FB, a nie sami ze sobą.

Podaję link:
https://www.facebook.com/ebookersireland

Image
 Profil Relacje PM off
OCCASVS lubi ten post.

#230 PostWysłany: 06 Lis 2014 01:18 

HON fly4free
@ Kamil: nie zaklinajmy już rzeczywistości bo po co :) To co piszesz, to wszystko prawda... z punktu widzenia Kowalskiego. A ja nie o tym. Ale zostawmy już to. Biletów ta dyskusja do życia nikomu nie przywróci :D
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 06 Lis 2014 07:00 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
marek2011 napisał(a):
@ Kamil: nie zaklinajmy już rzeczywistości bo po co :) To co piszesz, to wszystko prawda... z punktu widzenia Kowalskiego. A ja nie o tym. Ale zostawmy już to. Biletów ta dyskusja do życia nikomu nie przywróci :D

Trudno tu jednak mówić o wymuszonym błędzie. Kierunek turystyczny, środek sezonu, brak kombinacji 'nierealnych' lotów. Cena jak nic jest wynikiem błędu (nie kombinacji nawet osób które wiedzą o co chodzi) i z anulacją należało się liczyć jednak nie po miesiącu a przy wystawianiu biletów.

To jedno ale regulamin który był przy zakupie pozwala dość dowolnie do tego podejść i właściwie błędem technicznym mogłaby być każda cena. Ciekawostką może być fakt iż w tym przypadku pośrednik próbuje na nabywcę przenieść nie dopłatę do biletu tylko karę od lini lotniczej (600 usd = ok 480eur) więc można przyjąć że był to błąd techniczny ale pośrednik nie dochował odpowiedniej staranności aby go wyeliminować bo wątpię aby o tych karach dowiedział się akurat teraz.

Co ciekawe (już trochę OT) bilety do Indii (nie goa) nadal są dostępne na seat24 i w cenach jeszcze niższych. Tak więc wiedząć że jest problem są one nadal sprzedawane dla Kowalskich bo znowu nie trzeba przy nich żadnych kombinacji.
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 06 Lis 2014 07:14 

Loty: 361
Kilometry: 823 679
A może zamiast wylewać kubły pomyj na siebie i na F4F może zacznijcie od głównego winowajcy czyli pośrednika ebookers.ie
Ja dwa lata temu też skorzystałem z identycznej konstrukcji lotów opartej na KLM i JetAirways - poleciałem na Goa i wróciłem - nie było mowy o żadnych dopłatach a pośrednikiem była Tripsta. Teraz też kupiłem bilety na Goa ale przez innego pośrednika niż ebookers i siedzę cicho i nie dopytuję się na infolinii agenta czy linii lotniczych czy polecę czy nie - czas pokaże :D w każdym razie nic więcej w Indiach - na tę chwilę - nie rezerwuję. Zresztą z biletów kolejowych zakupionych przez Cleartrip można zawsze zrezygnować a koszty takiej rezygnacji są znikome - wiem na podstawie własnych doświadczeń z poprzedniego wyjazdu.

Starajmy się na tym forum wzajemnie sobie pomagać a nie kłócić się - mleko się już rozlało i teraz należy wytrzeć plamę a mokrą ścierką uderzyć winowajcę :D

Przesyłam link gdzie można wyrazić opinię o firmach a patrząc na szybkość z jaką reaguje ebookers na negatywne opinie można odnieść wrażenie, że bardzo im zależy na dobrym wizerunku - tak więc zepsujcie im humor jak oni zepsuli Wam.

https://pl.trustpilot.com/review/www.ebookers.ie
OCCASVS lubi ten post.

#233 PostWysłany: 06 Lis 2014 09:04 

Działajmy razem i to ostro, piszcie negatywne opinie na FB na ich stronach, Twitter,
https://pl.trustpilot.com/review/www.ebookers.ie , etc Piszcie do ECC , IATA etc
JAk zrobimy zmasowany negatywny PR to zadziała, ebookers zależy na dobrej opini.

PISZCIE JAK MACIE JAKIEŚ POMYSŁY
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 06 Lis 2014 10:00 

Zbanowany
Eryk napisał(a):
tomgut16 napisał(a):
Działajmy razem i to ostro, piszcie negatywne opinie na FB na ich stronach, Twitter,
https://pl.trustpilot.com/review/www.ebookers.ie , etc Piszcie do ECC , IATA etc
JAk zrobimy zmasowany negatywny PR to zadziała, ebookers zależy na dobrej opini.

PISZCIE JAK MACIE JAKIEŚ POMYSŁY

to nie moja sprawa, ale może warto zwrócić uwagę na takie frazy jak np zniesławienie, bo jeśli treść postu jest widoczna "bez zalogowania" czyli jest ogólnodostępna wówczas jest to środek masowego przekazu....

@Eryk - może to nie miejsce na uczenie ludzi jak pisać, że każda forma przekazu musi zachować elementy kultury, obiektywizmu w ocenie, prawdy itp.
Myślę że pisanie o zaistniałej sytuacji w kategoriach pozytywnych nie ma sensu, jednak ja osobiście nie odbieram tego w kategorii namawiania do zniesławiania kogoś, zachowania w sposób chamski czy wulgarny.
Reasumując, może warto wyjaśnić pojęcie zrobimy zmasowany negatywny PR ,żeby znowu co poniektórzy nie tłumaczyli się że na forum im nie wyjaśniono jakiego języka używamy do komunikacji.
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 06 Lis 2014 10:10 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Eryk napisał(a):
może warto zwrócić uwagę na takie frazy jak np zniesławienie,

kolega niech poczyta co to jest "zniesławienie" bo samo wyrażanie o kimś/czymś negatywnej opinii zniesławieniem w znaczeniu prawnym nie jest. I na pewno za takie nie może być poczytane pisanie np. "ebookers to zła firma bo anuluje rezerwacje po miesiącu"
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 06 Lis 2014 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Czy ktoś dostał po wysłaniu maila jakąś odpowiedź od ebookers w sprawie anulacji?
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 06 Lis 2014 10:17 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Nie mój temat, nie moja sprawa, ale pomogłem pisząc opinię :)
Kozi lubi ten post.

#238 PostWysłany: 06 Lis 2014 10:25 

Ja od 2 dni nie dostałem odpowiedzi, pisałem na adres reply@my.ebookers.com, nie przyszedł żaden zwrot więc myśle ze maila otrzymali, pewnie trochę ich zaskoczyła skala niezadowolenia i zastanawiają się co z tym zrobić.
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 06 Lis 2014 10:28 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Bartolko napisał(a):
Ja od 2 dni nie dostałem odpowiedzi, pisałem na adres reply@my.ebookers.com, nie przyszedł żaden zwrot więc myśle ze maila otrzymali, pewnie trochę ich zaskoczyła skala niezadowolenia i zastanawiają się co z tym zrobić.

Ja, jak wysłałem na adres reply@my.ebookers.com, to nie doszło. Miałem w spamie emaila z informacją o tym.
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 06 Lis 2014 10:33 

krymek napisał(a):
Ja, jak wysłałem na adres reply@my.ebookers.com, to nie doszło. Miałem w spamie emaila z informacją o tym.

U mnie zrotu nie ma spamie ani w odebranych - sprawdzam regularnie gdyż tam lądują między innymi informacje o ich ofertach które otrzymuje. Udało się komuś dotrzeć na stronie do ich maila - po kliknięciu contact us na ich stronie przekierowuje mnie do sekcji pytań i odpowiedzi, gdzie pomimo frazesów o bezpieczeństwie, zaufaniu i dostępności 24/7 nie mogę znaleźć ani maila ani telefonu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości