Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
podejrzanie-niska-cena-za-lot-przeczytaj-zanim-kupisz,11,75621

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Jak znaleźć informacje o swojej rezerwacji
jak-znalezc-informacje-o-swojej-rezerwacji-v0-3,225,76112

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 348 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 10 Kwi 2016 14:25 

niebieski
China Arlines pozmieniała loty.Teraz będą loty bezpośrednie, bez Bangkoku. Zupełnie inne godziny. Niektóre dni tygodnia wypadły z rozkładu. Dostałem od nich meila i na niego odpowiedziałem ze swoim planem. Zobaczymy.
Dostałem dziś od nich meila z adresu: travel@support.expedia.com.hk Możesz na ten adres napisać.
Loty najlepiej sprawdzić na China Arlines.
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
#202 PostWysłany: 10 Kwi 2016 14:30 

Zbanowany
@poszwin - najlepiej biletów szukać na stronie internetowej China Airlines. Na to wychodzi, że w dniu 19.12 nie ma lotów z Tajpej do Amsterdamu (w załączniku zrzut ekranu).

Najlepiej kontaktować się w pierwszej kolejności z podmiotem u którego dokonałeś rezerwacji, czyli w Twoim przypadku z Expedią. Raczej powinni bez kłopotu zmienić Tobie lot na interesujący Ciebie termin. Jeśli to nie pomoże, to czasem warto skontaktować się bezpośrednio z linią lotniczą.

Załączniki:
tajpej_amsterdam.png
tajpej_amsterdam.png [ 61.92 KiB | Obejrzany 1912 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 11 Kwi 2016 00:45 

Loty: 53
Kilometry: 172 452
@poszwin Dzwoń do expedii. Przez maila w związku ze względami bezpieczeństwa nic nie załatwisz. Miałem to samo: zmiana rozkładu, brak lotu w wybrany przeze mnie dzień. Przez telefon załatwiłem zmianę dnia powrotu.
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 14 Kwi 2016 11:07 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
niebieski
akot napisał(a):
China Arlines pozmieniała loty.Teraz będą loty bezpośrednie, bez Bangkoku. Zupełnie inne godziny. Niektóre dni tygodnia wypadły z rozkładu. Dostałem od nich meila i na niego odpowiedziałem ze swoim planem. Zobaczymy.
Dostałem dziś od nich meila z adresu: travel@support.expedia.com.hk Możesz na ten adres napisać.
Loty najlepiej sprawdzić na China Arlines.

No to mi nic nie zmienili dalej mam ze stopem w Bangkoku. Lecimy w większej grupie na kilku rezerwacjach czy na lotnisku w Amsterdamie dało się wybrać miejsca, żeby siedzieć gdzieś obok czy tak jak ostatnio w Iberii system przydzielał automatycznie i nie dało rady tego zmienić?

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 14 Kwi 2016 11:14 

złoty
U mnie podobnie wygląda sytuacja, też lecimy w grupie na kilku rezerwacjach

Spróbuj na 24h przed wylotem porobic rezerwację miejsc.
Albo na stronie albo na infolinii.
W Polsce mają przedstawicielstwo ale nie wiem czy ono się zajmuje tego typu sprawami.
Wtedy na pewno będziecie siedzieć obok siebie.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 14 Kwi 2016 12:18 
Awatar użytkownika

niebieski
No tak, ale pisał tu kolega, że nie mogli zrobić odprawy on line tylko dopiero na lotnisku. Dlatego moje pytanie czy on ze swojego doświadczenia z lotniska w Amsterdamie mógł sobie wybrać miejsce czy nie było takiej opcji.

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 14 Kwi 2016 12:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jak podejdziecie razem do odprawy to logiczne, że dostaniecie wszyscy miejsca obok siebie jeżeli tylko w momencie waszej odprawy będzie taka techniczna możliwość (czyt. będą wolne fotele).

A nawet jeśli będziecie mieli niefarta i się nie uda to czy perspektywa spędzenia 10h powiedzmy 5 rzędów za ciocią, bratem, kolegą czy kochanką na prawdę jest aż tak przerażająca i spędza wam sen z powiek na kilka miesięcy przed wyjazdem?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#208 PostWysłany: 14 Kwi 2016 12:32 
Awatar użytkownika

niebieski
No to własnie w styczniu jak lecieliśmy Iberią to mimo, że samolot był jeszcze pusty bo byliśmy na lotnisku 24h przed lotem, żeby mieć miejsca obok to babka powiedziała, że jak się nie wykupi miejsca to system sam ustala miejsca i nie da sie ich zmienić i wyobraź sobie, że nie było 5 rzędów różnicy, ale np. 28 rzędów różnicy a teraz lot będzie 17h a nie 10. Zresztą nie istotne zadałem pytanie bo być może kolega zna odpowiedź bo już ten lot zrobił, więc mam nadzieje, że pozwolisz iż zadam to pytanie :)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 14 Kwi 2016 12:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
No dobra przekonałeś mnie - 5 rzędów na 10 godzin pewnie jakoś da się przeżyć ale już 28 rzędów różnicy na 17h to rzeczywiście jest problem dużego kalibru... składam Ci serdeczne wyrazy współczucia że musiałeś przeżyć tak dramatyczne doświadczenie i mam nadzieję, że mimo wszystko jakoś się po tym wszystkim pozbierałeś i nie pozostawiło to trwałego uszczerbku na Twojej psychice.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#210 PostWysłany: 14 Kwi 2016 12:55 
Awatar użytkownika

srebrny
problemy 1 świata ;)
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 14 Kwi 2016 12:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Stary jak nie chcesz pomagać to przynajmniej nie rozmywaj tematu.

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 14 Kwi 2016 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Tak z ciekawości, który lot CI trwa 17 godzin?
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 14 Kwi 2016 13:25 
Awatar użytkownika

niebieski
wybacz oszukałem Cię 16:50 :(

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 14 Kwi 2016 13:25 

złoty
Zapewne chodzi o CI066 z AMS do TPE z międzylądowaniem w BKK
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 14 Kwi 2016 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
@krasnal W niktórych kombinacjach nie było normalnego stopa w BKK tylko międzylądowanie bez wysiadania, wtedy rzeczywiście całość z AMS do TPE trwa jakieś 17 h.
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 24 Kwi 2016 23:41 

Loty: 140
Kilometry: 389 698
Sorki że dopiero teraz ale w czasie podróży nie było czasu :)
@maciej.moch my lecieliśmy razem z żoną ale na dwóch różnych rezerwacjach. Z racji tego że mam prawie 2m wzrostu zawsze staram się online albo na check-in na lotnisku załatwić miejsca awaryjne albo przynajmniej przy "ściance". Na powrocie z DPS poprosiłem standardowo o miejsca i o tyle ile z DPS do TPE dostaliśmy razem to z TPE do AMS ze stopoverem w BKK przydzielili nam miejsca różne ale z info że napisali już do TPE i postarają się to zmienić w czasie lotu bo na chwile obecną mają zablokowane miejsca i tu z DPS nic nie mogą zrobić. I faktycznie w TPE po podejściu do stanowiska CAL na transferze od razu dostaliśmy nowe bilety tym razem już obok siebie.
Także jak pisał @kemot wcale nie jest logiczne że dostaną miejsca obok siebie bo podeszli razem do check'ina.
@krasnal lot do TPE faktycznie około 17 ale ze stopoverem w BKK na którym wysiadamy z samolotu i na lotnisku jesteśmy około 1-1,5h, z czego oczywiście mamy ze 2,3 kontrole security i jakiekolwiek napoje nie opieczętowany "duty free" lecą do kosza :D

Jak będą jeszcze pytania to służę pomocą
Pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 25 Kwi 2016 12:43 
Awatar użytkownika

niebieski
dzięki takie informacje praktyczne przydają się elegancko :) A powiedz jeszcze w drodze do na lotnisku w Amsterdamie jak było z miejscami przydzielili Wam obok bez problemu?

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 19 Maj 2016 10:37 

Czy jest jakiś sposób by zmienić posiłek na ten lot (na wegetariański) nie łamiąc zasad bezpieczeństwa dla takich okazji tj. niedzwonienia itp ?
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 19 Maj 2016 10:46 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Przy odprawie online na 24h pewnie będzie wybór wiec wówczas

#220 PostWysłany: 19 Maj 2016 11:18 

Sęk w tym że na stronie China Airlines jest informacja, że w sprawie posiłków należy się do nich zwrócić najpóźniej 24h przed lotem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 348 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości