Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lip 2017 16:30 

Witajcie
Na początku maja tego roku zarezerwowałem w serwisie amoma.com hotel na 7 dni w Dubaju za ... niecałe 500zł.
Dwie osoby, ze śniadaniami. Ta cena widniała kilkanaście minut w ciągu dnia przez kilka różnych dni.
Zamówiłem, opłaciłem kartą, potwierdzili mailem - myślę fajnie.
Bilety na lot podskoczyły z 500zł/os na 700zł/os, bo czekałem aż potwierdzą mi to mailowo - myślę wciąż fajnie.
Podesłali marny voucher po angielsku:
Image
Miesiąc później w mailu powołują się na overbooking i dają do wyboru: zwrot pieniędzy albo przenosiny do Novotel 4* Al Barsha. Wybieram oczywiście to drugie. I cisza, ich mail milczy kilkanaście dni. Dopiero po interwencji na ich fanpage na facebooku otrzymuję równie marny (bez kodu kreskowego, bez jakieś konkretnego kodu/szyfru) voucher po ... polsku *(nie mają nawet polskiego suportu). Proszę o angielski, ale oczywiście ze strony amoma.com brak odzewu. Wiem już że na amoma.com nie można liczyć, więc dzwonię do sieci AccorHotels (Novotel). Polski oddział po kontakcie z hotelem Novotel Al Barsha potwierdza moją rezerwację i prosi o przybycie.
No to przybywamy. Na miejscu okazuje się że oszuści z serwisu amoma.com anulowali moją rezerwację i ani w Novotelu ani pierwotnie w Gloria Hotel - nie ma nas. Straciliśmy mnóstwo czasu i nerwów. Zapłaciliśmy regularną cenę za jedną noc (połowa wartości całej rezerwacji) a kolejne noce spędzaliśmy w innych hotelach. Próbowaliśmy dodzwonić się do amoma.com - ale nie odbierali telefonu ani od nas, ani od Novotela (uwaga: Novotela nic z serwisem amoma.com nie łączy), nie odpisywali na facebooku, nie odpisywali na maile... Nie do wiary że jest to firma która działa w Szwajcarii.

Podsumowując:
- pieniędzy mi nie oddali, okradli mnie na 500zł
- dzięki nim, z wyjazdu budżetowego zrobił się drogi wyjazd
- jutro zrobię chargeback
- jutro poszukuję biura prawnego/kancelarii która w moim imieniu pozwie ten twór do sądu, mam wszystkie faktury, wydruki z płatności kartą itd
- uważajcie na złodziei z amoma.com

I bardzo proszę, piszcie o tym gdzie tylko możecie. To że Was nie oszukali, to znaczy że mieliście szczęście. To było moje pierwsze (i ostatnie) użycie ich serwisu i wróciłem na booking.

Poniżej co widnieje w ich "systemie", po zalogowaniu i podaniu numeru rezerwacji:/
Image

Pozdrawiam, zapraszam do dysku-sji i życzę więcej szczęścia, mniej stresu i nerwów w podróży a przede wszystkim unikania po prostu bandytów takich jak serwis amoma.com

Ostatnio edytowany przez Abcn, 23 Lip 2017 18:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
oskiboski uważa post za pomocny.

Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę! Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę!
Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍 Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍
#2 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie chce sie wgryzac w ten konkretny przypadek, byc moze w 100% zasadne niezadowolenie z obslugi i uslugi. Ale amoma jest duzym serwisem i twierdzenie ze to scam, to conajmniej lekkie naduzycie. Jakos mi kilkanascie razy wszystko z nimi wypalilo....
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:08 

Czy jak rozumiem jeżeli raz na kilkanaście razy ktoś kogoś oszuka, to jest w porządku?
W odłamach internetu znajduję wiele przypadków oszustwa.
I mam nadzieję że są dużym serwisem bo oddam nawet spory procent za spore odszkodowanie od tych złodziei.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#4 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:13 

Loty: 118
Kilometry: 217 969
niebieski
-- 23 Lip 2017 17:11 --

Coś tu pachnie pracownikiem innego serwisu do rezerwacji hoteli...
Ja i moi znajomi przez ostatnie kilka lat wielokrotnie korzystaliśmy z amoma i NIGDY nie było problemu!
Mnie impulsywnosci i na pewno sytuacja się wyjaśni...

-- 23 Lip 2017 17:13 --

Scam, zlodzieje, oszuści?
Chyba Kolega się mocno zapedzil w emocjach...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:23 
Awatar użytkownika

platynowy
thefirm napisał(a):
Czy jak rozumiem jeżeli raz na kilkanaście razy ktoś kogoś oszuka, to jest w porządku?

Nie, to nigdy nie jest w porzadku! Ale serwis ktory dziala ladnych kilka lat to nie scam! Mozna pewnie opisac jego naganny customer service, itd, itp.
Ale idac Twoim tokiem rozumowania moglbym nazwac tak nasz LOT, bo ostatnio mialem fatalne wrazenia i ponizej fatalnego doswiadczenia na locie z US do PL. Nawet nie chce mi sie juz nad nimi pastwic, ale tez do glowy mi nie przychodzi, aby wyzywac ich od jakiegos scam'u...
A wracajac do amoma.com, jest calkiem spory, obecnie ciut wiekszy niz F4F :-)

Załączniki:
amoma-f4f.JPG
amoma-f4f.JPG [ 75.84 KiB | Obejrzany 8370 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:32 

Janek napisał(a):
Scam, zlodzieje, oszuści?
Chyba Kolega się mocno zapedzil w emocjach...

Co Ci Janku mam podesłać?
Zadzwoń do nich i powołaj się na numer rezerwacji który jest widoczny na jednym ze screenów i zapytaj o szczegóły.
A może maile od tych złodziei mam wkleić?

A i najważniejszego jak widzę wyżej nie napisałem.
Następnego dnia rano w hotelu Novotel - zobaczyłem maila jakiego otrzymali pracownicy Novotela od Gloria Hotel - i była tam informacja, że faktycznie jeszcze tydzień przed przylotem moja rezerwacja była w Novotelu, ale serwis amoma.com ją odwołał bo zapłaciłem za mało! Była informacja o kwocie ok 350dolarów amerykańskich że to jakieś minimum.
Szkoda tylko że oszuści z amoma.com nie powiadomili mnie o tym.

Wciąż przetrzymują moje pieniądze - w tym temacie, będę w na bieżąco informował jak sprawa wygląda.
Nie odpuszczę sprawy, jak ktoś zna/poleca czy reprezentuje firmę którą chce ich pozwać o odszkodowanie w moim imieniu proszę o kontakt na PW, podam dane kontaktowe.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:33 

thefirm napisał(a):
Próbowaliśmy dodzwonić się do amoma.com - ale nie odbierali telefonu ani od nas, ani od Novotela (uwaga: Novotela nic z serwisem amoma.com nie łączy), nie odpisywali na facebooku, nie odpisywali na maile... Nie do wiary że jest to firma która działa w Szwajcarii.

Sorry za szczerość, ale coś kręcisz. Jak nic nie łączy Novotela z Amoma.com? Mój brat był w Dubaju od 6 do 13 lipca i nocował w Novotelu. Na 100% rezerwował nocleg przez Amoma.com (bardzo ceni tego pośrednika, przynajmniej nigdy nie miał żadnych problemów).

Po stylu pisania odnoszę wrażenie, że uprawiasz trolling na niekorzyść serwisu Amoma.com. Tylko mnie ciekawi to na zlecenie której konkurencj działasz?
 PM off  

#8 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:37 

niebieski
WYPISUJESZ BZDURY - korzystałem z amoma.com , kilka razy żadnych problemów , nie zapominaj też że często mają najniższe ceny i na dodatek kody zniżkowe na 10 % i myślę że jest to duża firma , ale po stylu jak to opisałeś jesteś z lekka typ klienta - " pieniacza " wynajmę prawnika :) powodzenia , po co ten hejt ? wróć na booking.com który wcale nie jest najtańszy
 Profil Relacje PM off
equinox lubi ten post.

#9 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:46 

srebrny
Kol. thefirm zapomina o jednej rzeczy. Nie sądzę, by cena 500 zł za tydzień w 4* hotelu w Dubaju nie była wynikiem błędu, czego powinien być od początku do końca świadomy. I serwis w każdej chwili mógł anulować taką rezerwację.
Więc albo tu rżnie głupa, albo chce wylać swoje frustracje, że tym razem to serwis był górą, a nie on.

A zapłaconą kwotę prędzej czy później Amoma odda, jeśli nie sama, to w wyniku chargebacku.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#10 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:48 

Uważam, że temat powinien zostać usunięty. Po stylu wypowiedzi ewidentnie widać, że @thefirm jest pieniaczem. Myślę, że nie ma sensu, aby ktoś zupełnie nowy na forum F4F uprawiał hejt na niekorzyść amoma.com. Osobiście bym się nie zdziwił, gdyby okazało się, że to osoba wypowiadająca jest oszustem (tj. rzekome "oszustwo" jest zmyślone, a faktycznie jest to człowiek z konkurencji).
 PM off  

#11 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:51 

-- 23 Lip 2017 17:49 --

Anonymous napisał(a):
thefirm napisał(a):
Próbowaliśmy dodzwonić się do amoma.com - ale nie odbierali telefonu ani od nas, ani od Novotela (uwaga: Novotela nic z serwisem amoma.com nie łączy), nie odpisywali na facebooku, nie odpisywali na maile... Nie do wiary że jest to firma która działa w Szwajcarii.

Sorry za szczerość, ale coś kręcisz. Jak nic nie łączy Novotela z Amoma.com? Mój brat był w Dubaju od 6 do 13 lipca i nocował w Novotelu. Na 100% rezerwował nocleg przez Amoma.com (bardzo ceni tego pośrednika, przynajmniej nigdy nie miał żadnych problemów).

Po stylu pisania odnoszę wrażenie, że uprawiasz trolling na niekorzyść serwisu Amoma.com. Tylko mnie ciekawi to na zlecenie której konkurencj działasz?

Nikt z obsługi Novotel Al Barsha czyli jakichś 10 osób nie zna serwisu amoma.com

Image

-- 23 Lip 2017 17:51 --

sranda napisał(a):
Kol. thefirm zapomina o jednej rzeczy. Nie sądzę, by cena 500 zł za tydzień w 4* hotelu w Dubaju nie była wynikiem błędu, czego powinien być od początku do końca świadomy. I serwis w każdej chwili mógł anulować taką rezerwację.
Więc albo tu rżnie głupa, albo chce wylać swoje frustracje, że tym razem to serwis był górą, a nie on.

A zapłaconą kwotę prędzej czy później Amoma odda, jeśli nie sama, to w wyniku chargebacku.

Proszę o czytanie ze zrozumieniem.
Screen z komórki - to jest to co widzę po zalogowaniu na serwis amoma.com
Moja rezerwacja jest u nich potwierdzona! a na voucherze miałem dopisek że także gwarantowana.

Ostatnio edytowany przez Washington, 23 Lip 2017 19:36, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Lip 2017 17:57 

I proszę administratora o nie usuwanie tego tematu.
Nie naruszyłem regulaminu który znam, biorę pełną odpowiedzialność za moje słowa.
A gdy ten scamerski serwis zakończy swoją działalność proszę o bany dla tych którzy mnie atakują w tym wątku.
Swoją drogą na facebooku mają 10tys fanów i żadną aktywność. Mogłem to sprawdzić, cóż, dałem się oszukać pierwszy raz w internecie:/
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Lip 2017 18:00 
Awatar użytkownika

platynowy
Rozumiem ze @thefirm moze miec uzasadnione pretensje do serwisu, ze: nie respoktowali rezerwacji (EF?), maja powolna obsluge, zzle wykonali zlecenie.
Ale aby nie wprowadzac zamieszania i nowym userom F4F nie "reklamowac" amomy jako scam proponuje aby admini usuneli ten watek do kosza....
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 23 Lip 2017 18:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

thefirm napisał(a):
A gdy ten scamerski serwis zakończy swoją działalność proszę o bany dla tych którzy mnie atakują w tym wątku.

Ty serio?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 23 Lip 2017 18:06 

srebrny
@thefirm Wszystko jasne,czujesz złość i zawód,ale wystarczyło opisać fakty bez epitetów,bo one niewiele tu wnoszą .Każdy sam potrafi ocenić .Jak widzisz są i tacy co mogą im wystawić laurkę i też nie można tego nie uwzględniać.Pieniądze z pewnością odzyskasz.Cena była jak ktoś tu wspomniał nierealna i powinni ci to jasno napisać a nie kluczyć.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#16 PostWysłany: 23 Lip 2017 18:07 

thefirm napisał(a):
Swoją drogą na facebooku mają 10tys fanów i żadną aktywność. Mogłem to sprawdzić, cóż, dałem się oszukać pierwszy raz w internecie:/

Obawiam się, że mało kto na forum F4F da się oszukać nowemu użytkownikowi, który założył tutaj konto tylko po to, aby przepuścić atak na Amoma.com.

thefirm napisał(a):
Nie naruszyłem regulaminu który znam, biorę pełną odpowiedzialność za moje słowa.

Proste - skoro i tak idziesz do sądu, wygrasz z Amoma.com i na forum F4F umieścisz skan z wyroku niekorzystny dla Amoma.com. Wtedy administratorzy serwisu F4F zapewne temat wyróżnią/przykleją, aby uważać na Amoma.com.

Na ten moment robisz śmietnik z forum F4F. Nie atakujesz tylko Amoma.com, ale również jesteś pieniaczem wobec innych użytkowników F4F, którzy aktywnie na forum F4F udzielają się od dłuższego czasu.

Na ten moment, temat ewidentnie do skasowania - nie warto akceptować trollingu.
 PM off  

#17 PostWysłany: 23 Lip 2017 18:11 

srebrny
Można zamknąć dla ostudzenia emocji i otworzyć jak kolega ochłonie .
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 23 Lip 2017 18:21 

Tak przy okazji, czy na pewno ten wątek powinien być w dziale "Dyskusja ogólna - pytania związane z podróżowaniem"?

Autor tematu nie zadał ani jednego pytania związanego z podróżowaniem.
 PM off
Abcn uważa post za pomocny.

#19 PostWysłany: 23 Lip 2017 18:28 

Tak to jest jak sie kupuje z bledu.. 500zl 5* w dubaju za tydzien ze sniadaniem.. :)

Wrzuc maila od nich gdzie napisali ze daja 4* za darmo.

Brak kasy? Chargeback.
 PM off  

#20 PostWysłany: 23 Lip 2017 18:29 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
thefirm napisał(a):

Skoro bierzesz, to może podasz swoje pełne dane osobowe?
 Profil Relacje PM off
mezo23 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość