Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Wrz 2023 10:12 

Loty: 182
Kilometry: 408 475
niebieski
Ostatnio kilka razy latałem AirAsia. Moje uwagi.
Pokonane trasy: Kuala Lumpur - Langkawi i powrót, Kuala Lumpur - Kuching i powrót, Kuala Lumpur - Singapur.
Uwagi:
- bardzo punktualni. Wszystkie loty rozpoczynały i kończyły się punktualnie (wyjątek to lot do Singapuru, gdzie nad lotniskiem docelowym lataliśmy w kółko około 20 minut, bo jakiś ważny samolot lądował);
- ilość miejsca na nogi - jak w Wizzair lub Ryanair;
- samoloty zapełnione do ostatniego miejsca;
- obsługa - bardzo miła
- nikt nie mierzył, ważył bagaży podręcznych.
Aby nadać bagaż do luku, należy dokonać odprawy on-line i następnie w stanowiskach (budkach, automatach, kioskach nie wiem jak to nazwać) na lotnisku oznaczonych nazwą AirAsia wydrukować pasek bagażowy (zeskanować kod bagażu nadany przy odprawie on-line), nakleić go na rączkę walizki i takim bagażem udać się do stanowiska automatycznego nadawania bagażu, gdzie wskazówki na monitorze ekranu wskażą krok po kroku nam jak z nim postępować: zeskanować kartę pokładową, położyć bagaż na taśmę (ta waży i skanuje bagaż) i po sprawie. W pobliżu zawsze krąży pracownik linii i pomaga. Bardzo sprawnie to działa.

Ostatnio edytowany przez potek7, 03 Wrz 2023 17:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
czarnamegi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Leć na Manchester United 😲 Loty, nocleg w hotelu i bilet na mecz Premier League za 900 PLN Leć na Manchester United 😲 Loty, nocleg w hotelu i bilet na mecz Premier League za 900 PLN
Okazja❗ 11 dni w Sri Lance za 2939 PLN 👙🏖️✈️🧳 Loty z Warszawy i noclegi przy plaży 🤿🏄🌊 Okazja❗ 11 dni w Sri Lance za 2939 PLN 👙🏖️✈️🧳 Loty z Warszawy i noclegi przy plaży 🤿🏄🌊
#2 PostWysłany: 03 Wrz 2023 13:22 

Zbanowany
@potek7, wszystko piekne, dopoki nie domagasz sie od nich zwrotu za odwolany lot.

https://www.trustpilot.com/review/www.airasia.com

Nie tylko trustpilot, ale wystarczy sprobowac kontaktu z supportem np. w sprawie zwrotu, wtedy najlepiej mozemy ocenic profesjonalnosc linii. Znajomy mial z nimi przeboje.

Ostatnio edytowany przez firstclass, 03 Wrz 2023 14:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Wrz 2023 13:43 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 533 864
platynowy
tak, trustpilot to z pewnoscią najlepsze zrodlo oceny linii lotniczych

https://www.trustpilot.com/review/www.qatarairways.com
https://www.trustpilot.com/review/www.etihad.com
https://www.trustpilot.com/review/www.qantas.com.au
https://www.trustpilot.com/review/www.lufthansa.com
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 03 Wrz 2023 16:46 

niebieski
Trochę mi pozmieniali loty. Jeden z nich całkowicie mi nie pasował i nie udało mi się go dopasować do moich potrzeb, chyba że za dopłatą. Tu pełna zgoda z Wami. Po co zmieniali? Aby pobrać kasę? Nie wiem.
Warto o tym pisać i wymieniać się opiniami.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 22 Gru 2024 13:31 

niebieski
Grudzień 2024 roku. Kolejna zmiana. Pierwotnie lot LGK - KUL miał się odbyć 24 marca 2025. Pierwsza zmiana na 25 marca, druga na 26 marca, W aplikacji mogę wybrać zmianę lotu. Pokazuje mi, że za darmo mogę zmienić na 24 lub 25 marca, ale ... żaden lot nie jest dostępny. Dziwne bo normalnie loty na te dni są sprzedawane (drożej niż cena za którą ja kupiłem ten lot). Próbuję skasować ten lot w aplikacji, ale boot nie pozwala. Koszmar.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Gru 2024 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 511
Kilometry: 983 973
złoty
Też tak miałam, że nie mogłam zmienić odwołanego lotu, bo ten który mi odpowiadał widniał jako wyprzedany. Na czacie szybko i bezpłatnie to załatwili.

#7 PostWysłany: 12 Sty 2025 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Zainstalowałem ich apkę, ale nie odpala pojawia się biały ekran z logo Airasia move i nic się dalej nie dzieje, miał ktos podobny problem?

#8 PostWysłany: 13 Sty 2025 16:51 

rozumiem, że w podstawowej taryfie jest tylko 7kg podręcznego?
Wybieraliście miejsca? Bo 20 dni przed lotem są płatne, nie wiem jak podczas check inu?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Lut 2025 14:55 

Cześć,
mam nietypowe pytanie - podczas podróży AirAsia,którą notabene polecam, mój młodszy syn kupił na pokładzie zestaw podróżny (kocyk, maska, poduszka)
https://www.airasia.com/dutyfree/id/id/ ... en-blanket

To jego ukochany zestaw, który ostatnio zgubiła mu linia żeglugowa. Niestety nie kupię go online z dostawą do Polski.

Jeżeli ktokolwiek z Was lecących tą linią miałby ochotę mi pomóc, oczywiście zwracam koszty zakupu i wysyłki + dokładam dużą czekoladę.

W razie czego poproszę o PW
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Lut 2025 03:09 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Hej 11.02 mamy lot airasia jak będzie dostępny to mogę przywieź. Do Pl po 21.02
jaco027 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 10 Lut 2025 15:04 

@Dryblas

Będę bardzo wdzięczny, wysyłam PW.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 10 Lut 2025 15:05, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Maj 2025 16:47 
Awatar użytkownika

złoty
Lot z przesiadką YIA-KUL-DMK. Drugi odcinek przeniesiony o 3h 2 tygodnie przed lotem. Na czacie udało się przenieść na wcześniejszy (który pierwotnie ominąłem, bo nie chciałem ciasnej przesiadki). Rano, w dniu lotu informacja o przesunięciu drugoego lotu o 1h (z 16:50 na 18:00). W trakcie lotu do KUL opóźnienie zwiększyło się do 3h - wylot o 20. 10 min przed planowanym boardingiem zaczęto rozdawać gorący posiłek i wodę.

Na szczęście samolot był jeszcze 20 minut od lotniska, więc ludzie zdążyli zjeść przed rozpoczęciem boardingu...
Image
Image

Ps. Moim faworytem wśród współpasażerów był Pan z krainy płynącej it i helpdeskiem, który najpierw się wciął w kolejkę do grupy 1, a jak przyszła jego kolej, to wręczył pani puste opakowanie po posiłku i odszedł, by po chwili wbić się w końcówkę tejże kolejki - gdy przyszła jego kolej, okazało się, że on z innej grupy...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 13 Maj 2025 04:20 

platynowy
Effective 01 September 2025, AirAsia X (flight code D7) will suspend flights between Kuala Lumpur and Nairobi as part of its network
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
jaco027 uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 15 Maj 2025 14:28 

Hej czy na pokładzie samolotu AirAsia można płacić za posiłki kartą kredytową bo w Internecie są sprzeczne informacje niby że tylko gotówką?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 15 Maj 2025 14:57 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
Jak leciałem w lutym to była możliwość tylko gotówką.
2 ludzi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 15 Maj 2025 15:00 

@Mobilek
Dzięki takie też informacje są w internecie. A jaką jaką walutą była możliwość płacenia?

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 15 Maj 2025 15:49, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Maj 2025 17:21 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
Ja płaciłem w batach tajlandzkich bo to była tamtejsza krajówka, o inne nie pytałem. Wydaje mi się, że dolary też przejdą.
boniu78 lubi ten post.
boniu78 uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 15 Maj 2025 17:28 

Loty: 61
Kilometry: 104 650
A my na trasach KUL-SAI i KOS-KUL płaciliśmy kartą. W obu przypadkach odrzucało płatność Visą Infinite (PKO BP), natomiast bezproblemowo przeszedł Revolut (mimo, że załoga twierdziła, że powinna być kredytówka, a nie debetowa...) :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
boniu78 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości