Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#681 PostWysłany: 23 Kwi 2024 18:21 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ale czasami dobrze mieć. Raz na 100 razy może poproszą.
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
#682 PostWysłany: 27 Kwi 2024 18:57 

Witam

mam wykupioną wycieczkę do Chin i w maju lecę Air China. Czy ktoś kiedyś leciał klasą Business. Jak duża różnica jest między ekonomiczną a biznes klasą lub dokonywał podwyższenia klasy.

Czy jest jakiś limit odnośnie powerbanków?
 Profil Relacje PM off  

#683 PostWysłany: 28 Kwi 2024 14:37 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Skad pomysl ze miala by byc różnica, wyzsza cena jest tylko ustanowiona tak bez powodu.

Wystarczy zajrzec na youtube czy google i przeczytac/obejrzec recenzje tych klas
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#684 PostWysłany: 06 Maj 2024 23:47 

[url][/url]
Hej, posiadam bilety zakupione bezpośrednio na stronie air china. Niestety z przyczyn osobistych prawdopodobnie będę musiała przełozyć/odwołać lot. W międzyczasie godziny odlotu zostały kilkukrotnie zmienione przez linie. Planuję spróbować powołać się na ich zmiany, aby cokolwiek ugrać w związku z widmem utraty kasy.
Czy w ostatnim czasie kontaktowaliście się bezpośrednio z działem obsługi klienta Air China? Jakie macie wrazenia? Pod który numer dzwoniliście? Być może ktoś z was odwoływał rezerwację/ przekładał lot? Udało się?
 Profil Relacje PM off  

#685 PostWysłany: 19 Maj 2024 10:36 

Loty: 190
Kilometry: 266 506
Tak na szybko dla przyszłych podróżników odnośnie nabijania mil ( przypadek dotyczy Aegean ) wlasnie jestem po odprawie i niestety mile Nie zostaną mi naliczone do miles&bonus bo miłe panie niestety nie mogą nic tutaj zrobić gdyż Air China blokuje zmiany z uwagi na niepełne dane osobowe ( mam dwa imiona a w miles tylko jedno podane - absurd ) Jedyna nadzieja że uda mi się to ogarnąć bezpośrednio w Pekinie przy przesiadce bo jak nie to cały plan zachowania statusu pójdzie do rzeki heh i trzeba będzie kombinować, życie I jeszcze jedna uwaga , sprawdzajcie dokładnie warunki wjazdu/transferu do poszczególnych miejsc żeby uniknąć przykrych niespodzianek przy checkin
Wielki plus dla miłych pań w okienku bussines na Malpensa które próbowały z każdej strony ale nie z ich winy ale chociaż dodatkowo dopieły fast track i lounge
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 19 Maj 2024 12:11 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Było to co prawda kilka lat temu, ale leciałem CA i miałem wpisany nr programu lojalnościowego A3. Mam tam podane tylko jedno imię, a w paszporcie dwa. Mile za te loty naliczyły się bezproblemowo.
Więc może te panie były miłe, ale nie do końca potrafiły wszystko zrobić?

#687 PostWysłany: 19 Maj 2024 12:26 

Wiesz , może i tak ale próbowały i odpowiedź była że po prostu po stronie karty leży problem - jak juz wyżej wspomniałem, po prostu w systemie jest przypisany numer air china ( w sumie nie wiem czemu bo jestem na 100% pewien że przy kupnie notabene bezspośrednio na ich stronie wpisywałem aegeana no ale nic poki co laduje się do samolotu a w Pekinie będę probował to naprawić Mam nadzieję że się uda ( zresztą tak mi też doradziły te miłe panie a sprawiały wrażenieże się starają, z dobre 10 minut blokowałem okienko ) Jak dla mnie to ewidentnie coś na rzeczy z systemem bo w app tez ani widocznosci rezerwacji ani zadnych zmian nie moglem zrobic a odp z air china Pl byla ze dlatego że bilet kupiony w ota Więc takie lekkie czary mary Dzięki za odp.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 19 Maj 2024 13:25, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#688 PostWysłany: 19 Maj 2024 13:11 

Loty: 238
Kilometry: 450 739
niebieski
Potwierdzam problem jak ktoś ma dwa imiona w paszporcie, kolega teraz walczy z M&M żeby naliczyli. Ja z narzeczoną przy tym samym locie mieliśmy podpięte przy kupnie biletów w CA konto z Aegeana (M+B) i o ile w jedną stronę naliczone szybko i bez problemu, tak w drugą brak naliczenia, przy próbie wstecznego naliczenia od razu odrzucono. Pamiętam, że jak wstecznie naliczałem koledze w M&M to była analogiczna sytuacja, ktoś wie co jest grane?
 Profil Relacje PM off  

#689 PostWysłany: 19 Maj 2024 14:55 
Awatar użytkownika

niebieski
hej, próbowałem znaleźć w tym wątku ale chyba nikt się nie chwalił. Jakie macie doświadczenia z hotelem tranzytowym załatwianym przez AirChina? Mi udało się potwierdzić na infolinii i dostałem potwierdzenie na maila.
Teraz się znastanawiam czy jak przylecę do Pekinu to mam w obowiązku od razu pojechać shuttle organizownym też przez linię do tego hotelu czy mogę najpierw jechać na miasto i w hotelu zjawić się dobiero wieczorem?Czytałem gdzies w innych źródłach że procedura check/in jest bardzo czasochłonna a ja mam bardzo napięty plan na Pekin i nie chciałbym tracić czasu bo i tak lecę tylko z podęcznym i chętnie pojechałbym od razu do centrum? Czy ktoś tu mógłby się podzielić doświadczeniami?

Ostatnio edytowany przez piotrek_89, 19 Maj 2024 15:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#690 PostWysłany: 19 Maj 2024 15:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja w Pekinie miałem hotel trochę takim zadupiu w PEK, gdzie musiałem jechać shutle z hotelu na lotnisko i vice versa, więc sporo czasu zmarnowałem w zamawianiu transfera (mój chiński nie był na żadnym poziomie do dogadania się tam)

IMO jak masz napięty plan zwiedzania to klep nocleg na własnym zakresie blisko stacji metra i po problemie
 Profil Relacje PM off  

#691 PostWysłany: 19 Maj 2024 15:45 
Awatar użytkownika

niebieski
dzięki za wskazówkę ale też słyszałem, że znaleźć hotel który zaakceptuje obcokrajowca też nie jest takie proste.
Mój hotel to Beijing Airport Lanwan International Hotel 北京空港蓝湾国际酒店 nie jest przy samym metrze ale planuję później jechać DiDiq

Jeszcze nigdy tak bardzo nie przygotowywałem się do podróży, Chiny to jest jakiś inny level :D
 Profil Relacje PM off  

#692 PostWysłany: 19 Maj 2024 17:27 
Awatar użytkownika

Loty: 716
Kilometry: 986 186
platynowy
Sprawdź sobie na mapach Baidu, gdzie jest stacja metra. Ja miałem 15 min spacerem od mojego hotelu. I jeszcze wyszło taniej niż to metro lotniskowe
 Profil Relacje PM off  

#693 PostWysłany: 20 Maj 2024 11:40 

Hej
Jakie macie doswiadczenia w zamawianiu przez strony posredniczace gotogate,mytrip czy booking via AirChina?
Zbieram sie do rezerwacji lotu WAW-PEK-BKK i widze,ze przy 3 osobach roznica jest dosc spora porownujac firm posredniczace a strone CA.
Mam takie pytanie,moze ktos z Was bedzie mogl odpowiedziec:
-Czy wszelkie sprawy zalatwialiscie przez posrednika czy dalo sie to zrobic bezposrednio na stronie/aplikacji CA?
-Rozumiem najlepiej placic karta przy ewnentualnym procesie chargeback
-Czy numer paszportu bedzie wymagane dopiero przy odprawie? Pytam bo dwie osoby nie maja jeszcze paszportu a lot jest dopiero pod koniec listopada

+
-rozumiem przesiadka 8,5h w ciagu dnia nie wystarczy na uzyskanie tranzytowej wizy i szybkie wyskoczenie na miasto?
 Profil Relacje PM off  

#694 PostWysłany: 20 Maj 2024 14:27 
Awatar użytkownika

Niektóre tematy takie jak: miejscówki, transit lounge, odprawa dało radę załatwić w aplikacji CA.
W mytrip nie uzupełniałem paszportu od razu i musieli mi go dopisać do rezerwacji. Uzupełnienie numeru paszportu przez pośrednika.
Uzupełnienie numeru paszportu było wymagane żeby loty prawidłowo wyświetlały się w aplikacji CA.

Ja miałem przesiadkę 9 h ale nie skorzystałem z wyjścia ponieważ była to niedziela godziny popołudniowe. Zanim bym wyszedł to już byłoby ciemno i co tu robić a lot powrotny o 2:30. Ale patrząc na relacje innych przy małej ilości osób przy okienku wyjście z lotniska poszło sprawnie więc czasowo powinno być ok.
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 20 Maj 2024 15:19 

Na świeżo z dzis od wyjscia z samolotu do centrum zeszło mi ok 1.5 h ale to dlatego że ja się jakoś nie spieszyłem bo o ile ogarnięcie visy fart bo drugi w kolejce to z 20 minut dobre zeszlo na paszportach no i musisz doliczyc dojscia i przejazd kolejka miedzy terminalami Co do zakupu to na moim przykładzie kupno bezpośrednio w Air China a mimo to oprocz zabukowania hotelu czy saloniku nic nie mogłem zrobić więc to po prostu Air China
 Profil Relacje PM off
piotrek_89 lubi ten post.
piotrek_89 uważa post za pomocny.

#696 PostWysłany: 21 Maj 2024 08:38 
Awatar użytkownika

niebieski
ogarnięcie aplikacji AirChina na które da się zrobić wiele rzeczy (wybór miejsca, posiłku, rezerwacja saloniku/hotelu na przesiadce, check-in) jest do karkołomne ale do zrobienia. Ja korzystałem, ze wskazówek opisanych tu na forum i się udało.

Pytanie dla tych co lecieli Airbusem z WiFi na pokładzie, udało wam się połączyć z siecią? widzę, w aplikacji że żeby skorzystać z pokładowego internetu też trzeba to zrobić na aplikacji?
 Profil Relacje PM off  

#697 PostWysłany: 21 Maj 2024 09:12 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
@piotrek_89 lecąc do PEK, z siecią połączyć się połączyło, ale bez dostępu do internetu, aby dostać dostęp do internetu trzeba w aplikacji odblokować internet. Ja odpuściłem, gdyż ta aplikacja to za bardzo intuicyjna nie jest.
 Profil Relacje PM off  

#698 PostWysłany: 21 Maj 2024 09:22 
Awatar użytkownika

to WiFi to był tylko dostęp do zamkniętej sieci pokładowej na której można było oglądać filmy i grać w gierki przez ich stronę ale niby w A350 jest normalny Internet
 Profil Relacje PM off  

#699 PostWysłany: 24 Maj 2024 19:27 

niebieski
raffonzo napisał(a):
Żeby ominąć wymuszone logowanie przy sprawdzaniu biletu na stronie AirChina, skopiuj jego numer i wklej w pole za pomocą prawego przycisku myszy. Wtedy okno z logowaniem nie wyskoczy. Następnie numer paszportu, captcha i przechodzi dalej.

Po nastu próbach i niezliczonych kombinacjach, powyższe zadziałało. Świetnie, bo już mnie coś brało. Dawno nie spotkałem się z tak zj@#€%nym systemem jak w Air China ;)
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 25 Maj 2024 00:08 

Loty: 238
Kilometry: 450 739
niebieski
Ten system idealnie się zgrywa z całą linią ;)
Co do wifi - leciałem w zeszłym miesiącu A350 i też był dostęp jedynie do wewnętrznej sieci.
 Profil Relacje PM off
marek1984 lubi ten post.
igiko uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości