Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Aion Bank
#361 PostWysłany: 22 Gru 2023 18:05 

czy można zasilić konto bezpłatnie $$$ z innego banku?
- zakładam że można przez kartę w usd do limitu 20tys pln
- przelew - walutomat nie ma liście aiona więc raczej nie ma innej opcji
 Relacje PM off  

#362 PostWysłany: 22 Gru 2023 18:33 

Ja tam opcję zasilenia kartą widzę tylko przy głównym koncie PLN...
A tak z ciekawości - jaki z tego pożytek?
Odsetek nie ma, płacić w USD kartą nie można bo i tak ściągnie z PLN, przelewy SWIFT płatne...
 Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 23 Gru 2023 13:58 

ok dzięki, myślałem że działa to jaku konkurencji że można mieć konta walutowe z podpiętą 1 kartą oraz że można zasilać w walucie
a pożytek miał być taki że muszę parę razy przelać dalej większe kwoty usd za granicę i w ion przelew 5zł
 Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 23 Gru 2023 17:27 

Można zasilać ale przelewem.
Pisałeś o walutomacie - w Aion możesz wymienić PLNy i podejrzewam, że kurs będzie lepszy niż tam.
Wymiana polega na zwykłym przelewie wewnętrznym z konta PLN na konto USD.
Zobaczysz po jakim kursie wymieniają, akceptujesz, klik i załatwione.
No a dalej już z górki, jak chciałeś.
 Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 26 Sty 2024 17:40 

srebrny
W związku z kończącym się okresem obowiązywania oferty promocyjnej informujemy o ustaleniu wysokości oprocentowania kont oszczędnościowych na następującym poziomie:
Konto oszczędnościowe w PLN
Łączne oprocentowanie wyniesie 5,6% rocznie (oprocentowanie bazowe: 0,05%, oprocentowanie promocyjne: 5,55%).
Konto oszczędnościowe w EUR
Łączne oprocentowanie wyniesie 1,5% rocznie (oprocentowanie bazowe: 0,05%, oprocentowanie promocyjne: 1,45%).
Nowe oprocentowanie promocyjne obowiązywać będzie do 31 marca 2024 dla wszystkich klientów i nie wymaga żadnych dodatkowych działań.
 Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#366 PostWysłany: 02 Lut 2024 11:47 

Cześć, piszę z pytaniem czy ktoś był w podobnej sytuacji:
- dnia 26 stycznia założyłem konto w Aion Bank
- dnia 31 stycznia straciłem pełen dostęp do konta. Nie mogę zalogować się do aplikacji. Kiedy podejmuję tę próbuję, aplikacja odsyła mnie do kontaktu mailowego.
- kontaktując się mailowo "konsultant" chce abym wysłał mu na maila zdjęcie dowodu osobistego i wiele wrażliwych danych (PESEL, miejsce urodzenia itp.) Dodatkowo radzi, aby kontaktować się przez chat. Chat dla osób nie zalogowanych istnieje, ale zazwyczaj odpowiadają, że skontaktują się mailowo. Dodatkowo historia tego chatu nie jest zapisywana.

Czy był ktoś w sytuacji, że nie miał dostępu do konta przez dłuższy czas? Co w sytuacji, gdyby "bank" chciał pobrać opłatę miesięczną 5 zł? Czy naliczają się jakieś odsetki? Debety?

Dla wszystkich chcących założyć tam konto: STANOWCZO ODRADZAM!!!! "Obsługa klienta" jest na poziomie tej z Aliexpress...
 Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 02 Lut 2024 11:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A jak założyłeś konto, wysłałeś zdjęcie dowodu?
 Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 02 Lut 2024 12:32 

@Zeus tak,
Normalnie założyli mi konto z numerem IBAN, mogłem tam przelać pieniądze.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 02 Lut 2024 12:37, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 19 Mar 2024 13:13 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 476 321
srebrny
Próbuję otworzyć tam konto i trochę metoda mi nie odpowiada. (w sumie to nie pamiętam co podawałem lata temu otwierając Revoluta, ale to stare dzieje...)
Wymagany dostęp do aparatu = zdjęcie obu stron dowodu. Jakie informajce z dowodu potrzebują tego nie wiadomo, ale żaden bank "wszystkiego" nie powinien wymagać. No cóż, spróbuję zaslonić bardziej wrażliwe dane na dowodzie karteczkami i zobaczymy co dalej...
A dalej jest konieczność nagrania, czyli dostęp do mikrofonu. I oczywiście bez tego się nie da, czyli Aion zbiera też sobie próbki głosu...

Pytanie do bardziej paranoicznych forumowiczów - da się tam założyć konto bez udostępniania wszystkich danych (w tym głosu), czy trzeba brać z całym dobrodziejstwem a jak mi się nie podoba, to wypad.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 19 Mar 2024 13:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Do revoluta potrzebny jest skan dowodu.
 Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 19 Mar 2024 14:02 

Loty: 68
Kilometry: 85 761
niebieski
zawiert napisał(a):
Próbuję otworzyć tam konto i trochę metoda mi nie odpowiada. (w sumie to nie pamiętam co podawałem lata temu otwierając Revoluta, ale to stare dzieje...)
Wymagany dostęp do aparatu = zdjęcie obu stron dowodu. Jakie informajce z dowodu potrzebują tego nie wiadomo, ale żaden bank "wszystkiego" nie powinien wymagać. No cóż, spróbuję zaslonić bardziej wrażliwe dane na dowodzie karteczkami i zobaczymy co dalej...
A dalej jest konieczność nagrania, czyli dostęp do mikrofonu. I oczywiście bez tego się nie da, czyli Aion zbiera też sobie próbki głosu...

Pytanie do bardziej paranoicznych forumowiczów - da się tam założyć konto bez udostępniania wszystkich danych (w tym głosu), czy trzeba brać z całym dobrodziejstwem a jak mi się nie podoba, to wypad.

Pamiętaj, że ten system skanowania dowodu jest jakiś uniwersalny, który występuje w wielu miejscach. W sensie zaimplementowane jest rozwiazanie wykorzystywane również w niektórych bankach.

#372 PostWysłany: 19 Mar 2024 14:11 

niebieski
@zawiert
Wg. mojej informacji nie ma innego sposobu.
 Relacje PM off
zawiert uważa post za pomocny.

#373 PostWysłany: 19 Kwi 2024 11:13 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 476 321
srebrny
Próbowałem obejść to nieco i zaciemniłem (whiteboard markerem) część danych z dowodu, ale odrzucili...

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 19 Kwi 2024 11:17 

niebieski
Zamazywanie danych raczej w bankach nie przechodzi :) Wielokrotnie jednak nakładałem swoje "znaki wodne" na przesyłane dokumenty i nie było z tym problemu. Oczywiście nie jest to wyrafinowanym zabezpieczeniem ale zawsze więcej niż nic.
 Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 01 Maj 2024 11:51 

platynowy
Już któryś raz z kolei gdzieś wypłynął nr karty i próba fraudu. Od ostatniego razu mam nawyk trzymania karty zamrożonej a odblokowywana jest tylko na kilka sekund przed płatnością, potem znowu deaktywuję (super funkcja). Jakoś w kilkunastu innych bankach nie zdarzyło mi się to nigdy a w Aion kolejny raz. Przypadek?
Załącznik:
aion.jpg

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.

#376 PostWysłany: 01 Maj 2024 18:25 

niebieski
Pewnie nie, ale raczej z aion to nie ma nic wspólnego. Lepiej ją zastrzeż, bo pewnie przejęte dane karty.
 Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 03 Maj 2024 21:33 

srebrny
mucha napisał(a):
Jakoś w kilkunastu innych bankach nie zdarzyło mi się to nigdy a w Aion kolejny raz. Przypadek?

mi sie zdazyla proba fraudu w vivid bank.

btw co do aion-a czy cos mnie ominelo co do oplat ?
kasuja mnie teraz 5 PLN na miesiac za najtanszy plan, na oszczedniowym koncie mam zawsze 5000 PLN.

wczesniej tych oplat nie bylo
 Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 03 Maj 2024 21:46 

niebieski
Pisałeś do aion?
 Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 03 Maj 2024 22:02 

srebrny
no wlasnie pisalem na czacie, ktos sie zglosil i po kilku minutach zamknal ten czat, bo nie odpowiadam :-)
dziwne to jakies bylo :) :)
 Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 03 Maj 2024 22:23 

niebieski
Może masz coś zainstalowane na telefonie...? Albo coś nie tak z aplikacją? Na pewno warto przeinstalować
 Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

[ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 9 gości