Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Agadir
#1 PostWysłany: 02 Sie 2017 19:28 

niebieski
Strona lotniska w Agadirze jest bardzo zdezaktualizowana, szczególnie jeśli chodzi o informacje dotyczące dojazdu do lotniska. W jednym się jednak przydała ;) Tutaj poleca aż dwie ;) restauracje w Agadirze:

http://www.agadir-airport.com/en/tourist_info.php

Pierwsza La Fontaine nie istnieje ;) albo jest właśnie przebudowywana pod inną nazwą. Druga Restaurant Cafe Ibtissam ma się dobrze i zdecydowanie mogę ją polecić. Z dala od ruchliwej promenady oraz głównych Avenue Mohammed V i Avenue Hassan II, na spokojnym placyku w dzielnicy Talborjt: 30.424470, -9.592959

Atmosfera rodzinna, luźna; sporo klientów, ale i wolne stoliki; klientela stała, zarówno miejscowi przychodzący całymi rodzinami, jak i turyści, ale raczej tacy długookresowi, którzy osiadli w Agadirze na całe lato; kelnerzy są z nimi po imieniu, witają się uściskiem dłoni lub pocałunkiem. Kuchnia marokańska i włoska. Menu w kilku językach. Ceny niewygórowane. Harira 8 MAD, tadżin i kuskus w różnych wersjach 35-40 MAD. Wszystko pyszne. Po raz pierwszy od dłuższego czasu miałem trudności, żeby wstać od stołu, tak się opchałem. Kelner chciał mnie katować deserem, ale musiałem się ratować herbatą, żeby w ogóle wstać. Po fakcie przeczytałem, że 100 g kuskusu to 360 kal, a tam było tego kilkaset gram ;)
 Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: Agadir
#2 PostWysłany: 14 Lut 2024 13:53 

HON fly4free
fakt, że nie jest to najciekawsze miasto/miejsce w Maroku (niektórzy mówią, że Agadir to w ogóle nie jest Maroko...), ale jestem zdziwiony, że przez prawie 7 lat nic w tym wątku się nie pojawiło...

Grzegorz40 napisał(a):
Restaurant Cafe Ibtissam ma się dobrze i zdecydowanie mogę ją polecić. (...), na spokojnym placyku w dzielnicy Talborjt: 30.424470, -9.592959

polecam i ja - gdyby ktoś szukał, to jest to rzut beretem od marketów Aswak Assalam / Carrefour
załączam fotki aktualnego menu
Załącznik:
menu.png
i zamówionych potraw (od góry - grilled sole i chicken skewers)
Załącznik:
potrawy.png
harrira również była bardzo dobra (i całkiem spora porcja)

obok jest bardzo podobny lokal - co do menu, cen i ogólnego wrażenia ;)

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 06 Lis 2024 18:48 

Loty: 138
Kilometry: 393 855
srebrny
Shawarma House (https://maps.app.goo.gl/bmDCzMtnr1L8S3rz7) - kula mocy w Agadir za 45 MAD (~18,45 PLN) - daję okejkę :)
Załącznik:
ShawarmaHouseAgadir.jpg

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Kwi 2025 20:13 

Loty: 45
Kilometry: 81 086
Agadir pod względem jedzeniowym jest turbo słaby. Mało lokalnego jedzenia, słabe oceny większości miejsc. Tym bardziej polecam restaurację Al Walima. Nie dość, że lokalnie, nie dość, że tanio, nie dość, że pysznie, to jeszcze dbają o tradycję. Herbata nalewana 3-krotnie, a kuskus tylko w piątki.

Przy okazji blisko jest bardzo fajna piekarnia, nie wiem jak się nazywa, ale jest na rogu Rue de Fes i Av. El Mouqwama. Za trzy ichniejsze ciacha plus duży, pyszny msemen z warzywami zapłaciłem 4 zeta :shock: 8-)
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

[ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości