Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 11 Kwi 2024 10:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

4 osobne rezerwacje na lot łączony (PL-ATH-wyspy) odprawieni razem (czyli jeden pax dodał 3 kolejnych)

PL-ATH jedna osoba z przodu, druga w tyłu a dwie obok seibie
ATH-wyspy wszyscy razem.

PS jedna osoba z FTL Miles and More
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wakacje po czarnogórsku ☀️🏞️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 1712 PLN🌊😎 Wakacje po czarnogórsku ☀️🏞️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 1712 PLN🌊😎
Wakacyjny czar we Francji 😍 🇫🇷 Paryż + Disneyland (z weekendem) od 707 PLN 🎡🏰 Wakacyjny czar we Francji 😍 🇫🇷 Paryż + Disneyland (z weekendem) od 707 PLN 🎡🏰
#82 PostWysłany: 27 Sie 2024 14:23 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Pytanko.
Bilet A3 kupiony przez trip.com.
Na stronie A3 w zarządzaniu rezerwacją mam wszystkie 3 imiona z dodanymi tytułami :) Krzysztofmr Nataliamiss itd
To standard u nich czy tak trip przekazał dane? i czy nie będę się kopał z koniem (tzn z aegeanem) przy odprawie/gate?

#83 PostWysłany: 27 Sie 2024 14:28 

złoty
Standard, na bp będziesz już miał normalnie.
 Profil Relacje PM off
vivere uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 01 Paź 2024 06:50 

Hej, pomocy ;) zabukowałam loty przesiadkowe dla 4 osób, jeden z nich w Aegean: Ateny->Rzym. Najpierw kupiłam 2 bilety na siebie i na osobę X. Po paru dniach dokupiłam jeszcze 2 bilety dla osób Y i Z. Wszyscy mamy to samo nazwisko. Pomyliłam się i w drugiej rezerwacji zamiast dwóch imion osoby Y wpisałam dwa imiona osoby X. Czyli X ma tak jakby 2 bilety. Czy jest jakakolwiek możliwość zmiany imion jednej osoby w drugiej rezerwacji? Z tego co czytałam to nie, ale wolę się upewnić. Ewentualnie czy jest opcja jakiegoś choćby częściowego zwrotu kosztów? I pewnie muszę po prostu dokupić kolejny bilet?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 01 Paź 2024 07:09 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
Zadzwoń do Aegeana i wyjaśnij, że to pomyłka.
Jeżeli dopiero co kupiłaś, to może będą skłonni zmienić za darmo.
A jeżeli nie, to pozostaje zwrot (ile to będzie kasy zależy od taryfy) i kupno nowego.
Zeus lubi ten post.

#86 PostWysłany: 05 Gru 2024 15:20 
Awatar użytkownika

Loty: 428
Kilometry: 456 011
niebieski
Czy mamy tutaj kogoś z Aegeana albo ewentualnie osobę, która mogłaby dysponować jakimś ukierunkowanym kontaktem w takiej sprawie.

Jakieś 3 tygodnie temu kupiłem taryfę economy flex, najwyższą jaka była możliwa na trasie WAW-ATH RT. Tylko i wyłącznie po to, abym mógł swobodnie wybrać miejsca w samolocie (no i trochę większa ilość mil M&B mnie skusiła). Miejsca wybrane. Kontakt z call center i zaimplementowane vouchery na upgrade do klasy biznes. Na powrocie (ATH-WAW) akceptacja nastąpiła natychmiastowo i od razu wybrano mi miejsca w pierwszym rzędzie. Natomiast na trasie WAW-ATH wrzucono na na whitelistę: akceptacja może przyjść zaraz, w ciągu kilku dni, tygodni lub nawet na samym lotnisku przy gate. Po zalogowaniu się do rezerwacji widać zarówno klasę S (confirmed) oraz I na tym sektorze (na powrotnym, którego akceptacja przyszła od razu jest tylko I).

No i tu się zaczyna przygoda. Miejsca wybrane 4F/E znikają w nocy. Tzn. sam ich wybrać już nie mogę - pokazuje się error przy jakiejkolwiek próbie wejścia w wybranie miejsc. No to dzwonię na call center - wybierają. Loguję się do rezerwacji - miejsca są. Wchodzę następnego dnia - miejsca znowu nie są wybrane - system jakby je wyrzucał. I tak codziennie - telefon do Aegeana, wybór miejsc, w nocy znowu się usuwają. Tych telefonów było już kilkanaście. Prosiłem, żeby zgłosili to do działu technicznego bo coś jest nie tak. Za każdym razem miło dziękują za kontakt, wybierają miejsca i uważają sprawę za zakończoną. Do kogo MĄDRZEJSZEGO zgłosić problem, żeby go zbadali i się nim zajęli - nie uśmiecha mi się dzwonić do nich dzień w dzień aż do 22 kwietnia. Jak to ugryźć, żeby te miejsca zostały i ewentualnie upgrade został zaakceptowany lub nie (może to to robi brudną robotę i wyrzuca, wtedy lepiej po prostu zrezygnować z tego upa jeżeli miałoby to rzeczywiście pomóc).

Ktoś spotkał się z tym problemem? Podpowie cokolwiek?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 05 Gru 2024 15:29 

HON fly4free
Spróbuj wybrać inne miejsca np. 5 F/E i zobaczysz, czy efekt będzie podobny.
 Profil Relacje PM off
1955845624 uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 05 Gru 2024 15:36 

Loty: 1052
Kilometry: 1 034 002
platynowy
@1955845624 Ja w zeszłym tygodniu zgłosiłem podwyższenie klasy podróży za vouchery.
Na obu lotach WAW-ATH i ATH-WAW trafiłem na listę oczekujących. Gdy potem chciałem wybrać na wszelki wypadek jakieś lepsze miejsca w klasie ekonomicznej, to wywalało mi błąd. Więc wygląda na to, że lądując na liście oczekujących pozbawiamy się możliwości wyboru miejsca, przynajmniej do momentu odprawy.

#89 PostWysłany: 05 Gru 2024 15:56 
Awatar użytkownika

niebieski
@Sudoku dzięki za tą podpowiedź. To technicznie: czy da się usunąć taki request do C? W sensie, gdybym do nich zadzwonił w pierwszej kolejności spróbuję tak jak @marek2011 podpowiedział, wybrać 5F/E. Jak wyrzuci ponownie, to zadzwonię raz jeszcze i poproszę o usunięcie z listy oczekujących. Ważniejsze dla mnie miejsca wybrane niż ewentualny upgrade lub nie.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 05 Gru 2024 16:05 

HON fly4free
Ale przecież te miejsca i tak sobie potem wybierzesz bez większego problemu, nawet przy odprawie, jeśli up nie wyklaruje się do tego czasu. No chyba że bardzo zależy ci na tym konkretnym 4 rzędzie z jakiegoś względu.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 05 Gru 2024 16:15 
Awatar użytkownika

niebieski
@marek2011 4 rząd nie, ale nie chcę nie mieć do wyboru A lub F dla siebie, zanim się "obudzę" z OLCI. Dlatego zawsze wykupuję wybór miejsca "in advance", żeby potem nie było niepotrzebnego denerwowania się.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 05 Gru 2024 22:53 

HON fly4free
Bazując na moich doświadczeniach z A3 bez problemu zarezerwujesz sobie okno nawet przy OLCI. Ja bym nie wypisywał się z kolejki do upa, bo potem przy liście oczekujących liczy się też m.in. kolejność zgłoszenia chęci skorzystania z vouchera.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 06 Gru 2024 10:40 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 46 165
niebieski
Czy wybierając taryfę flex w A3 mogę swobodnie zmieniać datę wylotu? Czy taka zmiana pociąga za sobą jakieś dodatkowe oplatu? Czy ten flex odnosi się do czegoś innego?
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.

#94 PostWysłany: 06 Gru 2024 10:48 

HON fly4free
Flex odnosi się do brak opłat za samą zmianę, natomiast obowiązuje dopłata ewentualnej różnicy w taryfowej między pierwotną datą a nowo wybraną.
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

#95 PostWysłany: 06 Gru 2024 12:59 
Awatar użytkownika

złoty
Podczas ostatniej podróży z A3 (pierwszy raz leciałem z nimi jako statusowiec) miałem "przyjemność" wylosować 4 środki - rozumiem, że nie ma przywilejów dla złotek *A w postaci wyboru miejsca, ale tyle szczęścia z rzędu wydaje się podejrzane. A może po prostu Grecy nie lubią się z Turkami? :D
Tak na przyszłość, czy jako Gold z TK mogę oczekiwać miejsc na środku - czy raczej powininem udać się do najbliższej kolektury totka?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 692
Kilometry: 924 529
platynowy
Miałem dwa loty jako niestatusowiec A3 i też wylosowalem środek. 2 razy samolot był pełny i odprawiałem się stosunkowo późno. Tym tłumaczę sobie swoje (nie)szczęście.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:04 

HON fly4free
Ale wy mówicie o losowaniu, bo mieliście pewnie najniższe taryfy, a kolega ma zabukowaną taką, w której ma wybór miejsc praktycznie dowolny, więc nic "nie wylosuje", a jak nawet, to sobie zmieni bez problemu i za free.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:43 
Awatar użytkownika

złoty
Ale ja pytam dla siebie a nie dla kolegi :D
U mnie były miejsca, ale ok, najniższa taryfa, wszyscy są równi. Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:47 

HON fly4free
Nawet *G własne A3 nie są szczególnie uprzywilejowane w niskich taryfach - mają tylko zniżkę na wykup co lepszych miejsc.
 Profil Relacje PM off
abelincoln uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 06 Gru 2024 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 692
Kilometry: 924 529
platynowy
Czyli jeśli chodzi o miejsca A3 okazuje się gorszy niz Franca, na szczęscie dają wino, a tam gdzie nie dają wina dają wifi ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości