Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sie 2014 18:25 

Witam, czy oprócz bagażu podręcznego do samolotu linii OlimpicAir/ Aegean można wnieść w/na ręce kurtkę/ bluzę? Czy mogę mieć tzw. torebkę- nerkę na talii? Czy jakoś bardzo kontrolują? [będę na lotnisku w Heraklionie i Santorini]- bo będę mieć np cążki do paznokci, zapalniczkę, lakier i zmywacz do paznokci- czy tego się mogą czepić? Statyw mam mały, z nogami w piance, więc chyba nie ma problemu? Z góry dzięki za odpowiedzi :-)
 Profil Relacje PM off  

❗Malta w wersji ✨PREMIUM✨🇲🇹 Loty i luksusowy⭐⭐⭐⭐⭐ hotel za 699 PLN 🤯 ❗Malta w wersji ✨PREMIUM✨🇲🇹 Loty i luksusowy⭐⭐⭐⭐⭐ hotel za 699 PLN 🤯
🇺🇸Majówka pełna słońca Florydy ☀️😍 Miami bezpośrednio PLL LOT od 2325 PLN ✈️🌴 🇺🇸Majówka pełna słońca Florydy ☀️😍 Miami bezpośrednio PLL LOT od 2325 PLN ✈️🌴
 Temat postu: Re: OlimpicAir/ Aegean
#2 PostWysłany: 27 Sie 2014 22:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak, nie będzie problemu. Nigdy nie sprawdzali :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Wrz 2014 13:30 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
Mam pytanie odnośnie jedzenia na pokładzie linii Aegean (WAW-ATH-WAW) - czy jest tam catering, czy tak jak w low-costach ?
Jak to wygląda ???

#4 PostWysłany: 08 Wrz 2014 13:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Spokojnie jest catering - pyszny obiad w cenie biletu z dodatkami.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Wrz 2014 17:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jest catering, i jedzenie bardzo dobre. Tak samo duży wybór napoj (wina, piwo Alfa i Heineken, i 2 kawe się dostaje)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Wrz 2014 17:48 

Loty: 150
Kilometry: 298 998
niebieski
A na lotach wewnętrznych w Grecji coś podają? Będę leciał Chania-Ateny-Santorini...

#7 PostWysłany: 08 Wrz 2014 17:51 

niebieski
Pacyfa napisał(a):
Mam pytanie odnośnie jedzenia na pokładzie linii Aegean (WAW-ATH-WAW) - czy jest tam catering, czy tak jak w low-costach ?
Jak to wygląda ???

Pamiętaj o wyborze specjalnego posiłku w zakładce "moje rezerwacje", o niebo lepsze od standardowego.

-- 08 Wrz 2014 17:53 --

greg0 napisał(a):
A na lotach wewnętrznych w Grecji coś podają? Będę leciał Chania-Ateny-Santorini...

Rogalik 7day's + napój bezalkoholowy. Szalu nie ma, ale lepsze to niz princepolo + woda w LOT ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 09 Wrz 2014 10:25 

niebieski
07_Zgłoś.Się napisał(a):
Pamiętaj o wyborze specjalnego posiłku w zakładce "moje rezerwacje", o niebo lepsze od standardowego.

To się wybiera dopiero przy odprawie czy można wcześniej?
Jakoś nie mogę dojść do tego wyboru menu...

#9 PostWysłany: 09 Wrz 2014 10:33 

niebieski
Wydaję mi się, że wybierałem posiłek w podglądzie rezerwacji długo przed odprawą. Powinna być możliwość wyboru posiłku z rozwijanego menu.
Albo to ja coś namieszałem, albo pozostało niedużo czasu do Twojego wylotu i taki wybór jest już niemożliwy.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Wrz 2014 10:40 

niebieski
Do wylotu pozostały ponad 2 tyg., ale ja tam zaglądałem już dużo wcześniej...

#11 PostWysłany: 18 Lis 2014 09:34 

Hej mam takie pytanie czy kupując jeden bilet na dwa odcinki chq-ath-waw mogę na lotnisku lub przy odprawie dokupić bagaż rejestrowany na całą trasę za 20e? (U pośrednika wielokropka nie da się dodać bagażu)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Lis 2014 09:40 

HON fly4free
Lepiej dokupić na stronie linii a nie na lotnisku (połowę taniej). Czasami zdarza się, że system A3 błędnie kalkuluje tę cenę (liczy 20 euro nie za podróż , ale za odcinek). Wtedy pomaga reklamacja - bez problemu oddają różnicę.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Gru 2014 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Mam 4 odcinki na odrębnych rezerwacjach linią aegean WAW-ATH ATH-HER HER-ATH ATH-WAW. Bilety mam w klasie tylko i wyłącznie z bagażem podręcznym. Zastanawiam sie jak bardzo ta linia przestrzega ilości sztuk bagażu podręcznego.
Czy bardzo rygorystycznie (tak jak w LowCostach) Czy z racji że jest to linia tradycyjna zrzeszona w Star Alliance przymyka oko na większą ilość sztuk bagażu podręcznego tak jak np LOT. W LOTcie zdarzało mi sie z 3 sztukami na pokład wchodzić np . plecak i dwie torby plastikowe wypchane po brzegi i osobno jeszcze lustrzanka.
Ma ktoś doświadczenie, zaobserwował u innych współpasażerów? Brdę wdzięczny za opinie i rady.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 27 Gru 2014 22:43, edytowano w sumie 1 raz
poprawa tytułu
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 27 Gru 2014 22:45 

niebieski
Jak robiłem check-in na TXL to nawet mi zważyli podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 27 Gru 2014 22:46 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Leciałem Aegeanem jakieś 20 raży, to nigdy mi nie sprawdzali ile mam sztuk, ile warzą i jak duży jest podreczny ;)

Smiało mozesz wziąść 2 sztuki (duży plecak i walizkę) i torbę :)

Leciałem tydzień temy TXL-ATH luż

a w ATH, to zawsze było spoko ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Gru 2014 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Z nietypowych akcji w podręcznym to tylko rzuciło się w oczy jak jedna z pasażerek chciała wnieść na pokład pudło z zabawkami wielkości sporej walizy. Udało się to zapiąć na pustych fotelach biznes.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 27 Gru 2014 22:57 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
07_Zgłoś.Się napisał(a):
Jak robiłem check-in na TXL to nawet mi zważyli podręczny.

check-in to jedno a wejście przy Gate to drugie.. Na check in-ie można poradzić sobie w ten sposób że osobno podchodzi sie do check-in. Lece w dwie osoby, każda ma osobną rezerwacje i może przytrzymać w bezpiecznej odległości "nadbagaż" Bardziej mnie interesuje właśnie wejście przy Gate... ale jak rozumiem jak napisał Zeus powinien być luz. :)

#18 PostWysłany: 30 Gru 2014 13:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wracałem w niedziele ATH-TXL, z ciut dużym podręcznym i nie było zadnego problemu. Rodzinie, co mieli o jedną walizkę za dużo, to handling, dali im baggage tag, i bagaż poszedł do łuku za darmo ;)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 22 Lut 2015 16:45 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Lecę WAW-ATH-WAW. Czy powinnam się spodziewać ważenia bagażu podręcznego? Chciałabym zabrać laptopa, ale z nim walizka będzie ważyć 9,5 kg zamiast 8.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Mar 2015 09:29 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Może ktoś mi pomóc z bagażem, bo już zupełnie zgłupiałem. Kupiłem w "promocji" bilet RT na trasie PRG-ATH-HBE u pośrednika (airtickets.pl). Lot PRG-ATH jest wykonywany przez Aegean, ATH-HBE - Olympic. Podczas rezerwacji była informacja, że bagaż rejestrowany jest w cenie. Przy sprawdzaniu informacji na stronie A3 nie widać żadnej informacji o bagażu (tylko możliwość dokupienia dodatkowanego), a na CMT jest zapis: Baggage: information not available. Z warunków taryfowych:
http://en.aegeanair.com/e-services/trav ... roduction/
wynika, że na trasach do m.in. Egiptu (Exceptions Routes) są tylko taryfy Flex i Business (brak taryfy GoLight). Jakby komuś pomogło bilety są wystawione w klasie S i T.
Nie chcę dzwonić do Aegeana, bo był to EF.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości