Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Cze 2012 12:19 

Rezerwuj przed 22 czerwca,
pobyty między 6 lipca a 2 wrzeŚnia 2012
Co więcej, ta oferta uprawnia właściciela karty do zdobycia punktów Le Club Accorhotels!
Spora część hoteli w promocji np pullman w berlinie od 283zl, cena nie najgorsza jak za 5*
http://www.accorhotels.com/pl/promotion ... ices.shtml
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#2 PostWysłany: 12 Cze 2012 19:04 
Awatar użytkownika

Loty: 714
Kilometry: 814 065
niebieski
Faktycznie 283zł za Pullman w Berlinie to dobra cena zwłaszcza dla posiadaczy platynowej karty Le Club - skusiłem się na weekend. BTW 280 zł to cena jaką zapłaciłem za nocleg w Mercure Berlin Tegel w grudniu a standard bez porównania.

Świetna jest też cena za Novotel Katowice 89zł gdzie cena rzadko schodzi poniżej 200zł i to nawet w promocjach.

W Warszawie Mercure Grand zarezerwowałem na weekend na sierpień za 235zł ze śniadaniem dla dwóch osób na otel.com a tu w promocji na ten sam dzień jest za 195zł bez śniadania...więc słabo!

We Wrocławiu Orbis za 104zł to też bardzo dobra cena biorąc pod uwagę że nigdy nie chcieli ze mną negocjować ceny niżej niż 200zł/noc na dłuższy pobyt....no i lokalizacja rewelacyjna!

Mercure Heveliusz w Gdańsku za 230zł - na rezerwuje.pl rezerwowałem ze śniadaniem za 270zł więc tu też słabo.

...za to Mercure Karpacz za 126zł/pok to faktycznie szalona cena! Polecam na weekend :)

Czekałem na tą promocję ale trzeba jednak uważać żeby nie przepłacić i wciąż porównywać z innymi portalami.

Ostatnio edytowany przez karder, 13 Cze 2012 19:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Cze 2012 17:45 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 87 634
Hotel Orbis Halny - Cieszyn - 71zł za dwójkę ;-) cena booking 128zł.

http://www.booking.com/hotel/pl/halnyci ... 0f8;dcid=1
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Cze 2012 18:01 

niebieski
Moja sugestia:

otwórz w jednej przeglądarce stronę Accora z linka promocyjnego, a w drugiej normalnie i sprawdź jaka cena jest w promo, a jaka poza promo.

Można się nieźle rozczarować czasami...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Cze 2012 19:25 
Awatar użytkownika

niebieski
mileq napisał(a):
Moja sugestia:

otwórz w jednej przeglądarce stronę Accora z linka promocyjnego, a w drugiej normalnie i sprawdź jaka cena jest w promo, a jaka poza promo.

Nie rozumiem tej wypowiedzi...

poprzez link z promocją 50% np. hotel Orbis Zamość (btw. przepiękny hotel, rewelacyjny personel):
- w promocji 50% - 116,50 PLN
- bez promocji "Cena dnia - najlepsza cena bez restrykcji" - 233 PLN

W oddzielnej przeglądarce, bez promocji i bez logownia w wyszukiwaniu na ten sam dzień
- "Cena dnia - najlepsza cena bez restrykcji" - 233 PLN

Ja za swój pobyt ze śniadaniem (pokój 1-osobowy) w tym hotelu zapłaciłem 225 PLN ale to była cena negocjowana na dłuższy pobyt.

#6 PostWysłany: 13 Cze 2012 22:40 

Loty: 414
Kilometry: 1 136 356
a ja dzisiaj zabukowałam hotel ETAP w Amsterdamie- blisko lotniska, za pokój 3 os./ 1 noc zapłaciłam 45Euro, poza promocją- wcześniej sprawdzone było 66Euro. Tak więc to bardzo dobra cena, gdyż nawet hostele w Amsterdamie wychodzą co najmniej 330zł (za 3 osoby). Poza tym zaoszczędzimy po ok.9-10E na dojeździe z Schiphol koleją do centrum. Jednym słowem ta promocja spadła mi jak z nieba.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Cze 2012 22:51 

niebieski
karder napisał(a):
mileq napisał(a):
Moja sugestia:

Nie rozumiem tej wypowiedzi...

Widać, że nie albo szukasz od niedawna, albo rzadko rezerwujesz hotele.

Jeżeli chodzi o Accora, to ma kilka taryf, które różnią się warunkami (przedpłata/płatność na miejscu, możliwością modyfikacji/skasowania rezerwacji, wliczonym śniadaniem lub extrasami itp.).

Szukając dobrej ceny, a nie elastyczności w modyfikacji rezerwacji, możemy wykluczyć oferty w stylu "najlepsza cena bez restrykcji" czy podobne. Ceny w takich taryfach są z reguły niezbyt atrakcyjne i ten sam pokój można kupić dużo taniej (chociażby przy 100% przedpłacie). W tej promocji Accor udziela zniżki do -50% od właśnie takiej taryfy - ale rezerwacja jest płatna od razu i nierefundowalna. Porównywanie promocyjnej ceny do ceny bez restrykcji to błąd i należy porównać ją z ofertą typu hot deal.

Praktycznie w każdym hotelu oprócz powyższej taryfy są jeszcze 2-3 tańsze (np. wspomniany hot deal), które z reguły należy przedpłacić w 100% przy rezerwacji i w większości z nich nie ma możliwości zmian/refundacji. Z reguły najtańszy jest "Hot Deal", ale warto jeszcze spojrzeć na inne taryfy, bo Accor potrafi mieć promocje: 3 za 2, czy szalone weekendy, gdzie przy porównywalnej cenie jest np. dzień, albo śniadania gratis.

Konkludując: przy sprawdzaniu przez dwie wyszukiwarki porównaj ceny promocyjne z ceną hot deal, ewentualnie rozważ, czy nie opłaca się niewiele dopłacić i mieć np. śniadania w cenie.

Róźnica pomiędzy hot dealem, a tą promocją już raczej nie jest -50%...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Cze 2012 09:57 
Awatar użytkownika

niebieski
mileq napisał(a):

Widać, że nie albo szukasz od niedawna, albo rzadko rezerwujesz hotele.

Raczej nie masz racji.

mileq napisał(a):

Róźnica pomiędzy hot dealem, a tą promocją już raczej nie jest -50%...

We wspomnianym Orbis Halny w Cieszynie cena Hot deals - 151 PLN a w promocji 83 PLN więc tu faktycznie masz rację i nie jest to 50% tylko 45%.

#9 PostWysłany: 14 Cze 2012 10:25 

Zbanowany
Bo Accor nie liczy 50 proc. znizki od ceny "Hot Deals", tylko od ceny bez restrykcji.

Przykładowo, Mercury Kasprowy Zakopane cena bez restrykcji wynosi 339 zł, natomiast "Hot Deals z 30 dniowym wyprzedzeniem mozna dostać za 233 zł. Accor nie liczy znizki od najniższej ceny, bo wtedy znizka wynosiłaby 80 proc początkowej ceny, dlatego od najwyższej odliczamy wspomniane 50 proc i wychodzi nam 169,5 :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Cze 2012 06:26 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
jedna uwaga - przy zakupie noclegu bez śniadania podobno mamy obowiązek wykupić je już na miejscu ... "* Jeżeli usługi dodatkowe (śniadanie, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne itp.) nie stanowią integralnej części oferty lub nie zostaną wybrane w momencie dokonywania rezerwacji, konieczne jest ich opłacenie po zameldowaniu się w hotelu."
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Cze 2012 14:06 
Awatar użytkownika

suszek napisał(a):
jedna uwaga - przy zakupie noclegu bez śniadania podobno mamy obowiązek wykupić je już na miejscu ... "* Jeżeli usługi dodatkowe (śniadanie, wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne itp.) nie stanowią integralnej części oferty lub nie zostaną wybrane w momencie dokonywania rezerwacji, konieczne jest ich opłacenie po zameldowaniu się w hotelu."

Myślę, że jest to niefortunne sformuowanie lub niedokładne tłumaczenie. Nikt w hotelu nie zmusza do dokupienia śniadania. Jeśli ktoś ma inne doświadczenia to niech napisze.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Cze 2012 20:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Ta taryfa nie zobowiązuje do wykupienia żadnych dodatkowych usług w hotelu.

To jest po prostu bardzo źle przetłumaczony tekst - w wersji UK brzmi:

"If they are not included in the rate or specifically selected when the reservation is made, supplementary services (breakfast, half board, full board etc.) are available as options to be paid for at the hotel.

#13 PostWysłany: 18 Cze 2012 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
macie racje, akurat caly czas poruszalem sie po Polskiej stronie i wnioski byly ... proste :) na szczescie tak nie jest jak myslalem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość