Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Accor - "Big Win"
#21 PostWysłany: 17 Wrz 2014 13:44 

platynowy
Istny cyrk:> szkolenie bedą do promocji, która już ujrzała światło dzienne:)
Zaraz pewnie pozmieniają warunki:)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#22 PostWysłany: 17 Wrz 2014 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
nobody napisał(a):
Robią z ludzi wariatów - jestem ciekaw czy to świadome działanie. Nie wydaje się zbyt trudnym zadaniem jakoś doprecyzować, które oferty są wyłączone z promocji. W każdym razie na infolinii konsultant twierdzi, że np. oferty 30 dni wcześniej - 30% taniej, a także zniżka 20 zł od ceny taryfy elastycznej[podstawowej] nie biorą udziału w promocji i za te rezerwacje nie otrzymamy bonusowych punktów.

Horacy19 wcześniej napisał, że Orbis należy do programu. W końcu nie wiem czy to prawda.
Pod tym linkiem nie ma loga Orbisu wśród hoteli należących do programu, a dodatkowo opis u góry mówi: "Od luksusowych po ekonomiczne, 14 marek hotelowych uczestniczących w Programie Le Club Accorhotels...", a poniżej: "13 MAREK HOTELOWYCH DAJE CI WYBÓR NA MIARĘ TWOICH OCZEKIWAŃ". Możliwe, że ta jedna brakująca to Orbis.
Regulamin mówi: "3. Hotelami biorącymi udział w Programie są wybrane hotele działające pod
markami Accor będące częścią Programu. Lista tych hoteli dostępna jest na
stronie internetowej accorhotels.com. W Programie nie biorą udziału
następujące hotele: zobacz listę hoteli niebiorących udziału w Programie."
Na liście z tego linka, którą wcześniej podał horacy19 Orbis wyłączony nie jest.
Jeszcze zostaje lista, która pozwala obliczać punkty. Na niej znajdziemy tylko 12 marek [brakuje Thalassa sea & spa].

Aktualizacja: Zadzwoniłem jeszcze raz na infolinię i inna konsultantka potwierdziła, że Orbis należy do programu.
Jeżeli chodzi o oferty, które biorą udział w promocji, a które są z niej wyłączone to tym razem powiedziano mi, że zespół nie został dobrze przygotowany do udzielania informacji o promocji i dopiero dzisiaj odbędzie się szkolenie. Mam zadzwonić po 16, wtedy ktoś powinien udzielić prawdziwych informacji.

całe szczęście moja realizacja Accor "Big Win" będzie oparta o wyjazd służbowy (w księgowości będą się tylko zastanawiać czemu ciągle zmieniam hotel i za jeden pobyt mam faktury na każdy dzień), więc skoro sponsoruje mój pracodawca to tak jak klasyk mówił:
Cytuj:
Słuchaj! Ty będziesz robił dziadowskie oszczędności na sto - dwieście tysięcy, żeby nas byle łajza z kontroli wzięła za tyłek! Więc wbij sobie w ten twój oszczędny, kierowniczy, filmowy łeb: pieniądze należy zdobywać legalnie, a nie lewymi kombinacjami! Ten twój sznurek z helikoptera może sobie fruwać za ćwierć ceny z twoją żoną, a my, zapamiętaj sobie to, wynajmiemy helikopter na dziesięć godzin za pełną stawkę godzinową od instytucji. "Dziesięć godzin" - słownie.
digger lubi ten post.

#23 PostWysłany: 18 Wrz 2014 12:05 

Zadzwoniłem dzisiaj dopytać, więc zdaję relację:
Infolinia twierdzi, dosyć pewnie prezentując swoje racje, że oferty, które są możliwe do wybrania po zalogowaniu się na swoje konto podczas rezerwacji konkretnego hotelu, biorą udział w promocji.
Wykluczeniu podlega oferta "3=2, czyli 3 noclegi w cenie 2".
Wynika z tego, że zarówno "tylko dla wybranych - 20 zł mniej od ceny noclegu" jak i "30 dni wcześniej = 30% taniej" itp. będą brane pod uwagę przy naliczaniu promocyjnych punktów.
Ja niestety dalej nie jestem przekonany na 100%, szczególnie, że co by nie mówili to na piśmie tego nie ma, w regulaminie również.
Dlatego jak ktoś dostał pisemną odpowiedź, jako dodatkowe potwierdzenie słuszności informacji prezentowanych przez konsultantkę, proszę o publiczne podzielenie się.

Aktualizacja: horacy19 najpewniej ma rację. Wykreśliłem "tylko dla wybranych", żeby nie wprowadzać w błąd - ta oferta raczej nie bierze udziału w promocji.

Ostatnio edytowany przez nobody, 18 Wrz 2014 21:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#24 PostWysłany: 18 Wrz 2014 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 303 939
Chyba by nie wprowadzali w błąd. Zastanawiam się robiąc teraz 8k, potem jakoś 2 k żeby dobić do Golda, czy da się za jakieś małe pieniądze uzyskać ten status?
Gdzie oprócz Polski są dobre stawki na hotele w tej sieci?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 18 Wrz 2014 13:43 

srebrny
a ktoś z was pytał o ten zapis "Terminy pobytów nie mogą zachodzić na siebie."?
można spać w 2-3 hotelach dzień po dniu?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 18 Wrz 2014 14:06 

to raczej chodzi, o to żeby nie spać w dwóch hotelach jednocześnie
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 18 Wrz 2014 14:10 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 303 939
@Zmijas spanie w dwóch hotelach równocześnie jest chyba dość uciążliwe :)
Chyba już się wszystko wyjaśniło, można rezerwować noclegi.

Ponawiam pytanie: Czy ciężko jest później utrzymać status i zrobić 10k punktów na rok jakimś sposobem?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 18 Wrz 2014 14:17 

srebrny
Jest bardzo ciężko, jeśli się nie sypia regularnie gdzieś służbowo. Jedynie takie promocje jak ta dają potężne ilości punktów. Normalnie za nocleg dostaje się ich kilkaset.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 18 Wrz 2014 14:19 

daydreamer napisał(a):
@Zmijas spanie w dwóch hotelach równocześnie jest chyba dość uciążliwe :)

jestem przekonany, że na tym forum znalazłby się niejeden spec, który już ma taką przygodę w swojej historii odfajkowaną :)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 18 Wrz 2014 14:30 

srebrny
Odpowiedź mailowa.
Cytuj:
W nawiązaniu do Pana zapytania pragniemy poinformować, iż opcja wczesnej rezerwacji nie jest ofertą promocyjną i może być łączona z promocją “Otrzymaj punkty o wartości nawet 160€”. Natomiast zniżki, wynikające z posiadania członkostwa w programie lojalnościowym Le Club nie mogą łączyć się z ofertą promocyjną.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 18 Wrz 2014 14:37 
Awatar użytkownika

niebieski
daydreamer napisał(a):
Chyba by nie wprowadzali w błąd. Zastanawiam się robiąc teraz 8k, potem jakoś 2 k żeby dobić do Golda, czy da się za jakieś małe pieniądze uzyskać ten status?
Gdzie oprócz Polski są dobre stawki na hotele w tej sieci?

dzięki za przypomnienie :o
to ja przypomnę jak zdobyć dodatkowe pkt.
accorhotels-rozdaje-500-pkt-na-tydzien-max-2000-pkt,81,19831&p=390987&hilit=odznaka#p390987
lista punktów i odznak do zdobycia:
Załącznik:
Odznaki.jpg
Odznaki.jpg [ 162.63 KiB | Obejrzany 1482 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 18 Wrz 2014 14:43 

srebrny
Te odznaki są nowe, a od miesiąca aplikacja nie działa. Ktoś z was coś dostał ostatnio w ten sposób? W tym bałaganie za kilka dni połowa z nich może z tego wykazu zniknąć. :?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Wrz 2014 14:49 
Awatar użytkownika

niebieski
w czerwcu meldunek mam zatwierdzony, z sierpnia i września w oczekiwaniu ....
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 18 Wrz 2014 14:52 

srebrny
jas_wedrowniczek napisał(a):
w czerwcu meldunek mam zatwierdzony, z sierpnia i września w oczekiwaniu ....

U mnie podobnie.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 18 Wrz 2014 14:54 

Dodawałem i dalej jest status "oczekiwanie". Co ciekawe poprzednia potwierdzona rezerwacja przepadla, punkty dodali, ale w aplikacji nie pokazuje się.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 18 Wrz 2014 15:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Misiatek napisał(a):
Odpowiedź mailowa.
Cytuj:
W nawiązaniu do Pana zapytania pragniemy poinformować, iż opcja wczesnej rezerwacji nie jest ofertą promocyjną i może być łączona z promocją “Otrzymaj punkty o wartości nawet 160€”. Natomiast zniżki, wynikające z posiadania członkostwa w programie lojalnościowym Le Club nie mogą łączyć się z ofertą promocyjną.

Czyli jest dokładnie tak jak pisałem, można łączyć z promocjami "dla wszystkich", a nie można łączyć z promocjami "dla klubowiczów" w tym pewnie z "Odznakami", "Tylko dla wybranych", "250 pkt. za pierwszy pobyt" itp.

#37 PostWysłany: 18 Wrz 2014 18:00 

niebieski
Czy "Hot deals " też bierze udział w promocji?

#38 PostWysłany: 19 Wrz 2014 15:59 

niebieski
Pytanie podsumowujące dla mnie , czy 3 noclegi w Ibis Zabrze po 94 zł mogą być? ?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 19 Wrz 2014 16:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak, jeśli nie są dzień po dniu i taryfa zalicza się do tych "niepromocyjnych". A jakie to są "niepromocyjne", na razie nikt w AcH nie wie.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 20 Wrz 2014 11:05 

niebieski
Misiatek napisał(a):
Odpowiedź mailowa.
Cytuj:

A mnie dziś pani na infolinii powiedziała, że opcja wczesnej rezerwacji z rabatem 30% nie zalicza się do promocji “Otrzymaj punkty o wartości nawet 160€”.
Natomiast hot deals się kwalifikuje.
I bądź tu mądry.

-- 20 Wrz 2014 10:24 --

Sprawdziłem na fejsie, gdzie jest informacja taka:
Le Club Accorhotels Wszystkie oferty, które nie wynikają z posiadania karty Le Club, to oferty, które są dostępne publicznie. Oznacza to, że biorą one udział w obecnej wrześniowej promocji. Dla przykładu oferty wczesnej rezerwacji, czy 3=2 mogą być łączone z promocją “Otrzymaj punkty o wartości nawet 160€”. Natomiast oferty zniżkowe, wynikające z posiadania członkowstwa w programie lojalnościowym Le Club nie mogą łączyć się z ofertą promocyjną; wszystkie pozostałe jak najbardziej.

Jedni twierdzą tak, drudzy siak.
Firma wygląda bardzo niepoważnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość