Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: 7 godzin w Doha.
#21 PostWysłany: 31 Mar 2016 12:19 

Loty: 22
Kilometry: 56 054
Za bilety dla dwóch osób zapłaciłem 6500 zł., więc jak na Bali to sporo. Zadzwoniłem na infolinię, okazało się, że bilety kupiłem NIE w promocyjnej cenie a w promocyjnej klasie "T jak Tadeusz". Nie przysługuje mi kompletnie nic. Nie zdziwię się jak i nie dostanę bułki na tym pierwszym piętrze ;)

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#22 PostWysłany: 31 Mar 2016 15:49 

Loty: 16
Kilometry: 50 774
Nie wiem jak wyglądają ceny za bilety na Bali więc się nie wypowiem. Ja za 2 bilety do Australii zapłaciłem 5000zł i też nie dostałem nic. Dobrze, że w samolocie nie sprawdzają biletów przy serwowaniu posiłków bo chyba musiałbym dokupić :P
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#23 PostWysłany: 08 Kwi 2016 16:56 

Bankers napisał(a):
Za bilety dla dwóch osób zapłaciłem 6500 zł., więc jak na Bali to sporo. Zadzwoniłem na infolinię, okazało się, że bilety kupiłem NIE w promocyjnej cenie a w promocyjnej klasie "T jak Tadeusz". Nie przysługuje mi kompletnie nic. Nie zdziwię się jak i nie dostanę bułki na tym pierwszym piętrze ;)

To nie jest zaporowa cena jak za Bali. Kupowałem pare dni temu i było 6300 ze wszystkim za 2 osoby. Jak mi znajoma, która pracuje i regularnie lata PL- Bali mówiła to wszystko poniżej 3000zł to okazja.

Bankers jaka masz klase? Ta najnizsza Economy? Mi rzucili, że hotel co prawda mogą załatwić ale transport + visa + nocleg za 130$ od osoby. To wole już darmowy trip po mieście + zabulić 130QAR za basen.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 16 Paź 2016 19:50 

niebieski
Nie wiecie czy pasażerowie Qatar Airways mogą gdzieś bezpłatnie zostać bagaż podręczny na lotnisku w Doha? Ewentualnie jakie są opcje odpłatnego przechowania bagażu? Tak by nie smyczyć ze sobą na darmowym tripie laptopa i innych dupereli osobistych.

Image
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 03 Lis 2016 21:54 
Awatar użytkownika

tomczas napisał(a):
Nie wiecie czy pasażerowie Qatar Airways mogą gdzieś bezpłatnie zostać bagaż podręczny na lotnisku w Doha? Ewentualnie jakie są opcje odpłatnego przechowania bagażu? Tak by nie smyczyć ze sobą na darmowym tripie laptopa i innych dupereli osobistych.

Ja bym jednak wolał taszczyć niż ryzykować że ktoś mi z szafki te rzeczy ukradnie...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 07 Gru 2016 15:23 

Cześć,

pytanie dla osób odwiedzających już Katar i jego stolice...w związku z darmową wizą do 96h i 8h stopem przy powrocie do Polski pomyślałem o odwiedzinach miasta...niestety stopa mam między 23 a 6:55 czyli środek nocy standardowe atrakcje odpadają...a transport raczej TAXI...spróbować dogadać się z Taksówkarzem na 2-3h jazdy po mieście (ile taka opcja może kosztować?) czy macie jakieś inne sprawdzone albo zasłyszane pomysły...Night Tour – Doha Bus startuje o 19 więc słaba ta night, opcja od Qataru o 20 więc też nie dla mnie...wszystko co rozsądne będę brał pod uwagę...dzięki
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 07 Gru 2016 15:45 

niebieski
Ja miałem podobną sytuację, wypożyczyłem samochód. Wyszło ok. 120 zł.
Pojeździliśmy trochę bez celu, kilka przystanków na spacer, nie było to zbyt pasjonujące. Jednak zmęczenie dawało znać...
Kreska ilości paliwa ani drgnęła, więc nawet nie uzupełniałem.

#28 PostWysłany: 08 Gru 2016 09:22 

Dzięki Gleba3...

rozumiem że z wizzą nie było żadnych problemów (wersja przez stronę linii)?

Jest jakieś życie na mieści między 24-04...jakieś otwarte knajpy żeby coś zjeść?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 08 Gru 2016 10:17 

niebieski
Tak, wiza przez stronę linii, nie chcieli nawet wydruku, wszystko mieli w komputerze.
Tak, ludzie spacerowali po nadmorskiej promenadzie, restauracje były czynne, stateczki woziły ludzi po zatoce (pojedyncze osoby), robotnicy budowali kolejne wieżowce...
Zdjęcia z godziny 01.00.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Budowa
2.jpg
2.jpg [ 142.85 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
Komentarz do pliku: Stateczek
1.jpg
1.jpg [ 173.52 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
Arekkk uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 10 Sty 2017 00:26 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Mam pytanie odnośnie tej 2-3 godzinnej wycieczki. Z Waszych opisów wynika , że ostatnią rzeczą jest suk , na którym jest czas wolny. Czy można odpuścić autobus , zostać samemu trochę dłużej "na mieście" ? Jeśli tak , to póżniej na lotnisko dojadę jakimś autobusem czy brać taxi?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 12 Sty 2017 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Mam podobne pytanie jak @‌samaki9‌ :) Po wizycie na Souq Waqif można opuścić wycieczkę i wybrać się w dalsze indywidualne podróżowanie? Mam nocleg 1km od Souq Waqif, więc idealnie byłoby zwiedzić z Qatarem i następnie udać się do hotelu. 8-)

#32 PostWysłany: 12 Sty 2017 14:34 

Macie przecież darmową wizę tranzytową, o ile lecicie QR (a lecicie, skoro pytacie o wycieczkę bo ona jest tylko dla pasażerów QR). Wyróbcie sobie zatem za darmo wizę, skorzystajcie z autobusu 747 do centrum i róbcie co chcecie. Albo wyróbcie wizę, skorzystajcie z wycieczki, a potem na Suku przekażcie kierowcy, że wrócicie na własną rękę żeby na Was niepotrzebnie nie czekał.
 PM off
samaki9 uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 12 Sty 2017 16:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Przylatuję do DOH o 16.50 odlot mam o 20.55.
Jest sens pchać się do miasta tym busem 747?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 14 Sty 2017 04:17 

Dalej lot do BKK? Sam się zastanawiam czy nie wziąć lotu późniejszego o 02:15 do BKK i mieć na spokojnie 9h zamiast 4h na wypad od Doha. Na stronie QA jest napisane, że darmowa wiza tranzytowa przysługuję przy stopach między 5h a 96h, więc jeśli będą się twardo tego trzymać to mogą nie wydać. Mam jeszcze do wyboru 22h stopover przy powrocie.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 14 Sty 2017 10:17 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 532 340
niebieski
RaDiDaM napisał(a):
Mam podobne pytanie jak @‌samaki9‌ :) Po wizycie na Souq Waqif można opuścić wycieczkę i wybrać się w dalsze indywidualne podróżowanie?

Nam przewodnik powiedział (październik 16), że nie można się odłączyć od wycieczki. Mają podobno zakontraktowane że ilość osób wracających musi się zgadzać ze stanem początkowym.
samaki9 uważa post za pomocny.

#36 PostWysłany: 14 Sty 2017 10:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tajger napisał(a):
Dalej lot do BKK? Sam się zastanawiam czy nie wziąć lotu późniejszego o 02:15 do BKK i mieć na spokojnie 9h zamiast 4h na wypad od Doha. Na stronie QA jest napisane, że darmowa wiza tranzytowa przysługuję przy stopach między 5h a 96h, więc jeśli będą się twardo tego trzymać to mogą nie wydać. Mam jeszcze do wyboru 22h stopover przy powrocie.

Jeśli rozkładowa przesiadka będzie krótsza od 5h to wizy po prostu nie dostaniecie, choćby to było i 4:55.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 14 Sty 2017 11:31 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Jesli jest tak jak napisał @aerongeru to chyba lepiej jechać na własną rękę tym autobusem 747. powrót na lotnisko planowałbym około północy .Czy wówczas jezdzi jeszcze jakis autobus czy pozostaje taxi?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 14 Sty 2017 12:01 

Loty: 30
Kilometry: 78 993
Anonymous napisał(a):
Macie przecież darmową wizę tranzytową, o ile lecicie QR (a lecicie, skoro pytacie o wycieczkę bo ona jest tylko dla pasażerów QR). Wyróbcie sobie zatem za darmo wizę, skorzystajcie z autobusu 747 do centrum i róbcie co chcecie. Albo wyróbcie wizę, skorzystajcie z wycieczki, a potem na Suku przekażcie kierowcy, że wrócicie na własną rękę żeby na Was niepotrzebnie nie czekał.

Być może wyjdę na ułomną ale trudno :D
Czyli jak lecę Qatarem, do Dohy tam mam 9 godzin oczekiwania na przesiadke i dalej do BKK to moge wyrobic ta wize za darmo?
Jeszcze niedawno czytalam ze za wize placi sie okolo 100 QAR?
Jak to w koncu z tym jest?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 14 Sty 2017 12:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tak, możesz.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 14 Sty 2017 12:08 

niebieski
wniosek przez stronę quatar airlines i jest za darmo
https://transitvisa.qatarairways.com/tr ... isa/search
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość