W ostatni weekend karnawału serwujemy wam 10 najbardziej nietypowych trunków z różnych zakątków świata.
Pasjonaci alkoholu na całym świecie poszukują nowych doznań smakowych. Ale takie trunki mogą ich zniechęcić do hobby. Produkowane są bowiem z takich składników, że na samą myśl o nich może się zrobić niedobrze. Zresztą, przekonajcie się sami.
PoprzednieObraz 8 z 10Następne
Wino z wężami
W Chinach i Wietnamie można spotkać tradycyjny ryżowy alkohol wzbogacony o węże, skorpiony i jaszczurki, które umieszczane są na wiele miesięcy w szklanym naczyniu. Wino to uważane jest za lecznicze i polecane jest mężczyznom, którzy mają problemy z potencją, bólami mięśni i łysieniem.
W Wietnamie produkuje się też wódkę z trzmielami i szarańczami. W Laosie natomiast powstaje wino ryżowe z węgorzami z rzeki Mekong, wzbogacone o korzenie żeńszenia i zioła.
Fot. Joaquin Uy, Flickr
W Chinach i Wietnamie można spotkać tradycyjny ryżowy alkohol wzbogacony o węże, skorpiony i jaszczurki, które umieszczane są na wiele miesięcy w szklanym naczyniu. Wino to uważane jest za lecznicze i polecane jest mężczyznom, którzy mają problemy z potencją, bólami mięśni i łysieniem.
W Wietnamie produkuje się też wódkę z trzmielami i szarańczami. W Laosie natomiast powstaje wino ryżowe z węgorzami z rzeki Mekong, wzbogacone o korzenie żeńszenia i zioła.
Fot. Joaquin Uy, Flickr
PoprzednieObraz 8 z 10Następne