W ostatni weekend karnawału serwujemy wam 10 najbardziej nietypowych trunków z różnych zakątków świata.
Pasjonaci alkoholu na całym świecie poszukują nowych doznań smakowych. Ale takie trunki mogą ich zniechęcić do hobby. Produkowane są bowiem z takich składników, że na samą myśl o nich może się zrobić niedobrze. Zresztą, przekonajcie się sami.
PoprzednieObraz 10 z 10Następne
Wino z młodymi myszami
Za najbardziej odrażający trunek świata równie dobrze uznać można alkohol z mysich noworodków. Ten tradycyjny chiński i koreański tonik zdrowotny powstaje podczas rocznego procesu fermentacji, a jego głównym składnikiem są 2-3 dniowe myszki.
Równie obrzydliwe wydaje się eskimoskie wino z martwej mewy, które fermentuje przez wiele miesięcy na słońcu.
Fot. Hob, Flickr
Za najbardziej odrażający trunek świata równie dobrze uznać można alkohol z mysich noworodków. Ten tradycyjny chiński i koreański tonik zdrowotny powstaje podczas rocznego procesu fermentacji, a jego głównym składnikiem są 2-3 dniowe myszki.
Równie obrzydliwe wydaje się eskimoskie wino z martwej mewy, które fermentuje przez wiele miesięcy na słońcu.
Fot. Hob, Flickr
PoprzednieObraz 10 z 10Następne