W ostatni weekend karnawału serwujemy wam 10 najbardziej nietypowych trunków z różnych zakątków świata.
Pasjonaci alkoholu na całym świecie poszukują nowych doznań smakowych. Ale takie trunki mogą ich zniechęcić do hobby. Produkowane są bowiem z takich składników, że na samą myśl o nich może się zrobić niedobrze. Zresztą, przekonajcie się sami.
PoprzednieObraz 7 z 10Następne
Mezcal – wódka z gąsienicą
Najbardziej znaną na świecie odmianą tej słynnej narodowej wódki meksykańskiej jest tequila, produkowana z soku agawy. Tradycyjny mezcal jest jednak destylatem sporządzonym z całego rdzenia rośliny. Butelki opatrzone oznaczeniem „con gusano” zawierają larwę ćmy żerującej na agawie.
Istnieje również odmiana mezcalu ze skorpionem.
Fot. Graeme Churchard, Flickr
Najbardziej znaną na świecie odmianą tej słynnej narodowej wódki meksykańskiej jest tequila, produkowana z soku agawy. Tradycyjny mezcal jest jednak destylatem sporządzonym z całego rdzenia rośliny. Butelki opatrzone oznaczeniem „con gusano” zawierają larwę ćmy żerującej na agawie.
Istnieje również odmiana mezcalu ze skorpionem.
Fot. Graeme Churchard, Flickr
PoprzednieObraz 7 z 10Następne