Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Lip 2016 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 58 973
Kilka dni temu wróciliśmy z tygodniowego wypadu na Północny Cypr :) W Internecie znalazłem wiele opinii o tym pięknym miejscu. 340 dni słonecznych w roku, piękne piaszczyste plaże. Zatrzymaliśmy się w miejscowości Lapta. Wypożyczonym samochodem zwiedziliśmy wszystkie (mam nadzieję :)) ciekawe miejsca na wyspie.

Co warto zobaczyć na Cyprze Północnym?

- Guzelyurt - mnóstwo drzewem cyprusowych, które można śmiało podjadać o tej porze roku
- Famangusta
- Girne-Kirenia
- jedyna na świecie stolica, prze której centrum przechodzi granica państw
- półwysep Karpas

Wrzucam także wideorelację z wyjazdu :)

Jeśli ktoś miałby jakieś pytania związane z wyjazdem na Cypr Północny chętnie odpowiem w miarę możliwości :)

Etihad Airways + Sheraton = urlop w Katarze za 2790 PLN 🌤️⛱️😎 Etihad Airways + Sheraton = urlop w Katarze za 2790 PLN 🌤️⛱️😎
Zimowy relaks w Agadirze 🌴🌊 Stylowy 4* hotel blisko centrum za 1929 PLN Zimowy relaks w Agadirze 🌴🌊 Stylowy 4* hotel blisko centrum za 1929 PLN
#2 PostWysłany: 18 Sie 2016 18:16 

Cześć,

ponawiam pytanie z innego wątku, odnośnie przekraczania granicy z Cyprem Północnym. Orientujesz się, jak długo otwarte są punkty, w których można wykupić obowiązkowe ubezpieczenie? )dla wynajętego samochodu) Czy wszystkie przejścia graniczne są czynne całą dobę?

Przylatujemy do Larnaki po 21, planujemy nocleg w Aiya Napa i obawiam się, że jak dojedziemy o 22:00 do granicy, to możemy nie przejechać, albo przejechać bez ubezpieczenia.

------------------

Zostawiam to tutaj na wypadek, gdyby kogoś zmyliła mapa Google'a ;)

Odpowiedź od Pani z Cypryjskiej Organizacji Turystycznej - "Nie, nie trzeba. Z Larnaki do AN prowadzi autostrada. Linia graniczna jest wyżej, proszę zobaczyć na tej mapie."

Mapa z visitcyprus: http://geomatic.com.cy/visitcyprus/

Niestety dalej nie wiem, do której czynne są ubezpieczalnie na granicy, gdyby ktoś chciał wybrać się do Cypru Północnego.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Wrz 2016 10:57 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 58 973
cholernykot napisał(a):
Cześć,

ponawiam pytanie z innego wątku, odnośnie przekraczania granicy z Cyprem Północnym. Orientujesz się, jak długo otwarte są punkty, w których można wykupić obowiązkowe ubezpieczenie? )dla wynajętego samochodu) Czy wszystkie przejścia graniczne są czynne całą dobę?

Przylatujemy do Larnaki po 21, planujemy nocleg w Aiya Napa i obawiam się, że jak dojedziemy o 22:00 do granicy, to możemy nie przejechać, albo przejechać bez ubezpieczenia.

------------------

Zostawiam to tutaj na wypadek, gdyby kogoś zmyliła mapa Google'a ;)

Odpowiedź od Pani z Cypryjskiej Organizacji Turystycznej - "Nie, nie trzeba. Z Larnaki do AN prowadzi autostrada. Linia graniczna jest wyżej, proszę zobaczyć na tej mapie."

Mapa z visitcyprus: http://geomatic.com.cy/visitcyprus/

Niestety dalej nie wiem, do której czynne są ubezpieczalnie na granicy, gdyby ktoś chciał wybrać się do Cypru Północnego.

Sorry, ze tak późno. Nie mam pojęcia niestety, byłem po Północnej stronie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość