Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sty 2015 21:39 

I jeszcze jedno pytanie jak wyglada dostęp do wi fi "na mieśćie"
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2532 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2532 PLN 🛵🍜
Karaiby w sezonie ☀️🌴 Egzotyka zimą, czyli Trynidad i Tobago od 1661 PLN 🏝🏖 Karaiby w sezonie ☀️🌴 Egzotyka zimą, czyli Trynidad i Tobago od 1661 PLN 🏝🏖
#2 PostWysłany: 20 Sty 2015 21:56 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 59 235
niebieski
Korzystam tylko w mieszkaniu (wynajete z airbnb) + restauracje jak ew. maja. W innych miejscach nie szukalem.

Image
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Sty 2015 22:04 

Loty: 245
Kilometry: 458 156
niebieski
Ja wróciłem w sobotę z Barcelony i dostęp do Internetu całkiem niezły.

Dużo niezabezpieczonych sieci w centrum (Barcelona WI-FI), w Burger Kingach i KFC też śmiga. Na plaży obok klubu Pacha udało nam się też złapać - konieczne było tylko zameldowanie :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Sty 2015 22:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Szkodaczasu może jakaś relacja/blog z wyjazdu do Barcelony? :D Sama jadę za miesiąc, więc każde info się przyda :)

PS. jaka była pogoda? :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: praktyczne info
#5 PostWysłany: 26 Sty 2015 23:10 

niebieski
wróciłem wczoraj z Barcelony po 7 dniach

1) znalazłem rok temu błąd cenowy 4* hotel przy Via Laietana / 100 metrów od katedry , 300 metrów od Rambli
ale po rezerwacji cena zniknęła więc nie było sensu podzielić się błędem - a była 24 euro / za noc / 2 osoby / śniadanie bufetowe więc cały pobyt kosztował mnie :) 168 euro + tourist tax ( **** mimo że portal chciał odwołać i grzecznej korespondencji rezerwacja została uznana a realny jej koszt był na poziomie 500 euro )
2) prawie każdy hotel dolicza tasa turistica w zależności od standardu hotelu
3) jak było w styczniu 18-25 stycznia .... 1 dzień max deszczu :) 6 dni pięknie od 11j do 16j full słońce , pogoda letnia temperatura 16-18 stopni - prawie lato
4) co do zwiedzania - Barcelona jest mega uniwersalna bo położenie sprawia że każdy znajdzie wszystko -
zakupy ( w tym okresie ) mega promo w firmowych sieciówkach / odpoczynek barceloneta / zwiedzanie trudno doradzić
z pewnością nie można się nudzić
5) bilet T-10 kosztuje 9,95 euro - upoważnia do korzystania z 10 przejazdów w ramach strefy 1 pociąg+metro+bus - zakupić go można w automatach
6) co do zakupów spożywki / win : najtaniej supermercado DIA / CONSUM / CAPRABO / i o dziwo mimo lokalizacji w samym centrum CARREFOUR MARKET przy Rambli w cenach zaskakująco niskich / nie zawyżonych

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
olajaw uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: praktyczne info
#6 PostWysłany: 26 Sty 2015 23:52 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
MUC2014 napisał(a):
...
3) jak było w styczniu 18-25 stycznia .... 1 dzień max deszczu :) 6 dni pięknie od 11j do 16j full słońce , pogoda letnia temperatura 16-18 stopni - prawie lato
...

a gdzie wiatr? a gdzie zimnica nad ranem i wieczorem? coś czuje, że w dobrym winku gustowałeś ;)
MUC2014 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 27 Sty 2015 00:21 
Awatar użytkownika

niebieski
olajaw napisał(a):
Szkodaczasu może jakaś relacja/blog z wyjazdu do Barcelony? :D Sama jadę za miesiąc, więc każde info się przyda :)

PS. jaka była pogoda? :)

Wlasnie zrzucilem zdjecia i powoli zaczynam selekcje. Jak z wykle o 90% za duzo zdjec zrobilem :) wiec relacja bedzie, ale za kilka/nascie dni.

Image
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Sty 2015 00:32 
Awatar użytkownika

niebieski
MUC2014 napisał(a):

Byle rowniez w ostatnim czasie i troszke sie roznila pogoda :) 17-24 stycznia.
1 dzien deszczowy to prawda.
2 dni ok 10stopni wieczory chlodniejsze. Na Montserrat temp ok 4st.
W pozostale dni dochodzilo do 14-15 st. max, przez kilka h dziennie, ale wieczory i rano chlodniej. Slonca dosc duzo. Caly wyjazd w stroju rodzaju gruba bluza z kapturem + bezrekawnik i dawalem rade wytrzymac.

Image
 Profil Relacje PM off
MUC2014 lubi ten post.
olajaw uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 27 Sty 2015 00:56 

niebieski
szkodaczasu napisał(a):
MUC2014 napisał(a):

Byle rowniez w ostatnim czasie i troszke sie roznila pogoda :) 17-24 stycznia.
1 dzien deszczowy to prawda.
2 dni ok 10stopni wieczory chlodniejsze. Na Montserrat temp ok 4st.
W pozostale dni dochodzilo do 14-15 st. max, przez kilka h dziennie, ale wieczory i rano chlodniej. Slonca dosc duzo. Caly wyjazd w stroju rodzaju gruba bluza z kapturem + bezrekawnik i dawalem rade wytrzymac.

nie jechałem z termometrem był taki duży w okolicach plaza catalunya :) a jakie ma znaczenie ile było wiadomo że nie mierzyłem temperatury ile jest rano i wieczorem / to logiczne w końcu w barcelonie to zima - mi było ciepło i na nic nie narzekam w kwestii pogody - była optymalna i super i polecam BARCELONE w styczniu jest super :) super ceny i dobre wyprzedaże

-- 27 Sty 2015 00:20 --

Polacy to dziwny naród .... dowalają się do temperatury i wszystkiego , jako że miałem długi pobyt w okolicach Rambli :) więc miałem okazję posłuchać komentarzy Polaków na ulicy ..... niektórzy idąc Rambla myślą że są jedyni i komentowali sądząc że są jedyni w końcu tanie linie z Polski przywożą tygodniowo 2000-3000 Polaków kiedy Niemcy / UK / Rosjanie mają codziennie po sezonie taką ilość .... nawet nie napiszę jak było mi wstyd - bo tekst typu idzie czarna brudna szmata uważaj .......albo ruskie gówna na pół Rambli ., niestety ale w większości sklepów znają rosyjski i mają zatrudnione osoby do obsługi turystów rosyjskojęzycznych i to jest dla nich Klient a nie my , Polska nie jest żadnym targetem dla Barcelony , może w sezonie w znanych miejscowościach wypoczynkowych , było mi chwilami wstyd że osoby polskojęzyczne / wyżej sr..ą niż mają / a poziom komentarzy na ulicach w Barcelonie jest mega żenujący. Wyleczmy się z kompleksu że jesteśmy oczekiwanymi turystami ...... jesteśmy dla nich po procencie targetem niewidocznym
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Sty 2015 09:52 
Awatar użytkownika

niebieski
MUC2014 napisał(a):
nie jechałem z termometrem był taki duży w okolicach plaza catalunya :) a jakie ma znaczenie ile było wiadomo że nie mierzyłem temperatury ile jest rano i wieczorem / to logiczne w końcu w barcelonie to zima - mi było ciepło i na nic nie narzekam w kwestii pogody - była optymalna i super i polecam BARCELONE w styczniu jest super :) super ceny i dobre wyprzedaże

tylko po co przekłamujesz na forum i wprowadzasz ludzi w błąd?

Jechałem do Barcelony z 5 miesięcznym dzieckiem. Jak zasugerowałbym się twoją wypowiedzią to zabrałbym ze sobą dla dziecka lekkie cienkie ciuszki bo podobno "prawie lato" w styczniu. A jest to kompletna nieprawda. Skończyłoby się to dla młodego zapaleniem płuc lub w najlepszym wypadku wizytą w sklepie i kupnem nowych ciuchów na miejscu.

Cenię fly4free za rzetelne informacje i pomoc od osób tu piszących i pomagających, a ty wprowadzasz ludzi w błąd.
Dlatego, że się odpowiednio przygotowaliśmy również nie narzekałem. Było cieplej niż w Polsce, a do tego Barcelona jest piękna i bardzo nam się podobała. Jak na styczeń to również uważam że było idealnie - pogoda dopisała, tylko jeden dzień deszczowy, było słońce. Ale temperatury jak podałem. Spadają nawet do ok 4 stopni. Zresztą zapraszam na blog za jakiś czas i relację z wyjazdu.

MUC2014 napisał(a):
Polacy to dziwny naród .... dowalają się do temperatury i wszystkiego , jako że miałem długi pobyt w okolicach Rambli :) więc miałem okazję posłuchać komentarzy Polaków na ulicy ..... niektórzy idąc Rambla myślą że są jedyni i komentowali sądząc że są jedyni w końcu tanie linie z Polski przywożą tygodniowo 2000-3000 Polaków kiedy Niemcy / UK / Rosjanie mają codziennie po sezonie taką ilość .... nawet nie napiszę jak było mi wstyd - bo tekst typu idzie czarna brudna szmata uważaj .......albo ruskie gówna na pół Rambli ., niestety ale w większości sklepów znają rosyjski i mają zatrudnione osoby do obsługi turystów rosyjskojęzycznych i to jest dla nich Klient a nie my , Polska nie jest żadnym targetem dla Barcelony , może w sezonie w znanych miejscowościach wypoczynkowych , było mi chwilami wstyd że osoby polskojęzyczne / wyżej sr..ą niż mają / a poziom komentarzy na ulicach w Barcelonie jest mega żenujący. Wyleczmy się z kompleksu że jesteśmy oczekiwanymi turystami ...... jesteśmy dla nich po procencie targetem niewidocznym

Nigdzie się do niczego nie dowaliłem tylko sprostowałem nieprawdziwe informacje, które podałeś. Nie rozumiem za bardzo w jakim celu?

Co do opinii o naszych rodakach to nie mogę się zgodzić, a przynajmniej ja osobiście nie spotkałem się z takim zachowaniem. Nie mieszkałem wprawdzie w Hotelu tylko u lokalsów w domu. Jedyny kontakt z Polakami jaki miałem to metro/Rambla/lotnisko/Sagrada i za każdym razem byli bardzo uprzejmi. Może powoduje to widok wózka i małego dziecka, ale pomogli wnieść wózek po schodach itp. Komentarzy o lokalnych mieszkańcach nie słyszałem.

Co do reszty Twojego wywodu to nie analizowałem jak Polacy są tam traktowani i za kogo się mają bo po prostu nie miałem z nimi prawie kontaktu. My poznaliśmy na miejscu ludzi z Indonezji, Korei, Francji i oczywiście Hiszpanii i nie zauważyłem żeby w tej grupie ktokolwiek był traktowany inaczej ze względu na kraj pochodzenia.

Image
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sty 2015 11:30 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
MUC2014 napisał(a):
...

było by fajnie gdybyś też napisał o czym mówili Twoi bogowie zza odry i buga (bo wnoszę ze takie masz na nich zapatrywanie).

-- 27 Sty 2015 10:32 --

szkodaczasu napisał(a):
...
Co do reszty Twojego wywodu to nie analizowałem jak Polacy są tam traktowani i za kogo się mają bo po prostu nie miałem z nimi prawie kontaktu. My poznaliśmy na miejscu ludzi z Indonezji, Korei, Francji i oczywiście Hiszpanii i nie zauważyłem żeby w tej grupie ktokolwiek był traktowany inaczej ze względu na kraj pochodzenia.

nie warto analizować wywodów "znawcy" po jednym tygodniu pobytu. z fusów więcej prawdy się dowiesz ;)

#12 PostWysłany: 27 Sty 2015 12:08 

srebrny
biorąc pod uwagę że temat brzmi "Barcelona - co zobaczyć ?" to wszystkie posty z tej strony tylko niepotrzebnie zaśmiecają go (łącznie z moim postem) i powinny zostać usunięte lub przeniesione w inne miejsce na forum
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Abcn uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość