Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 92 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Paź 2015 10:04 

Wybieracie prezent z prezentmarzen.pl (nawet <50zł), klikacie "Zorganizuj zrzutkę", zakładacie konto na zrzutka.pl i Wasza zrzutka jest fundowana w kwocie 50zł przez sam serwis. Potem weryfikuje się konto, robiąc przelew autoryzacyjny na 1zł i następnie wysyłając im skan dowodu osobistego. Wtedy można wypłacić przyznane 50zł.

Sami osądźcie, czy chcecie podawać w/w dane. Nie mam linka do żadnego regulaminu, ta okazja pochodzi po prostu z innego forum. Akcja wypłynęła wczoraj wieczorem, więc nie znam jeszcze żadnych informacji od ludzi, którym się to wszystko udało. Nie wiem jeszcze zatem, czy te 50zł ląduje po prostu na koncie (bardziej prawdopodobne) czy jako bon na prezent (mniej prawdopodobne).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙 Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙
Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN
#2 PostWysłany: 14 Paź 2015 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Wygląda na to, że działa. Wysłałem przelew kontrolny. Zobaczymy co z tego będzie....
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Paź 2015 10:21 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Trochę nie rozumiem, rejestrujemy się na zrzutka.pl a wybieramy na prezentmarzen.pl czy na odwrót ? Mógłby ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak to działa ?
 Profil Relacje PM off
mrruby lubi ten post.

#4 PostWysłany: 14 Paź 2015 10:24 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
Poszedł przelew kontrolny,zobaczymy co wyjdzie. Piszą,że przelew ksieguje się po 21.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Paź 2015 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 52 322
Właściwie nie ma możliwości weryfikacji, a więc dowód można troszeczkę zaszyfrować. ;) Ja nie lubię podawania takich danych.

Image

:D
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#6 PostWysłany: 14 Paź 2015 11:19 

Kravkrk napisał(a):
Trochę nie rozumiem, rejestrujemy się na zrzutka.pl a wybieramy na prezentmarzen.pl czy na odwrót ? Mógłby ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak to działa ?

@Kravkrk wybierasz na prezentmarzen, rejestrujesz się na zrzutka.pl i to oni dają Ci kasę. Nie wiem tylko czy w formie przelewu czy bonu na wybrany prezent. Warunkiem koniecznym jest jednak wybranie prezentu na prezentmarzen.pl i kliknięcie tam "zorganizuj zrzutkę".
 Profil Relacje PM off
Kravkrk lubi ten post.

#7 PostWysłany: 14 Paź 2015 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 102
Kilometry: 146 112
Ale wyświetla Wam się coś o tym prezencie?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Paź 2015 11:35 

niebieski
ok, dzięki za wskazówki, już teraz jest to jasne. Założyłem konto, przelew zlecony, zobaczymy co będzie dalej. Rozumiem, że w 2 kroku potwierdzenia tożsamości (który na razie jest niedostepny) trzeba przesłać skan dowodu ?

qras napisał(a):
Właściwie nie ma możliwości weryfikacji, a więc dowód można troszeczkę zaszyfrować. ;) Ja nie lubię podawania takich danych.

co masz na myśli ? Na razie ten krok jest niedostępny, przynajmniej dla mnie, więc pewnie jak zweryfikują przelew to będzie można wysłać skan, który następnie zweryfikuję. W jaki zatem sposób chcesz go zaszyfrować ?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Paź 2015 12:27 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 52 322
Jakiś błąd skanowania :), który spowodował podmianę lub zmianę cyferek.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Paź 2015 12:30 

@mrruby ale w jakim sensie się coś wyświetla? Na zrzutce na moim koncie te 50zł jest wyświetlone jako zrzutka na prezent z prezentmarzen.pl

@Kravkrk akcja wypłynęła dopiero wczoraj wieczorem, więc pewnie dopiero dziś wieczorem ktokolwiek będzie miał opcję przejścia do drugiego etapu weryfikacji, ale z tego, co czytałam, to właśnie wysłanie skanu dowodu ma być drugim punktem
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Paź 2015 12:41 

tak w skrócie :)

- kase otrzymujecie na konto zrzutka.pl, możecie je wypłacić na konto bankowe, z którego wykonaliście przelew weryfikacyjny
- dowodu nie trzeba wysyłać, to warunek konieczny tylko jeśli zbierzecie > 4000zł
 Profil Relacje PM off
Darek1974r lubi ten post.
Darek1974r uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 14 Paź 2015 12:48 

niebieski
To ten drugi warunek to co to takiego ? ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Paź 2015 12:50 

ale jaki drugi warunek?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 14 Paź 2015 12:55 

niebieski
W zakładce "weryfikacja konta" jest napisane: Wykonaj jednorazowy przelew z Twojego konta bankowego, na które w przyszłości będziesz mógl wypłacać zebrane pieniądze. Powyżej jest napisane krok 1/2 . Na dole strony krok 2/2 z kłódką, który podjerzewam będzie dostępny po zaksięgowaniu 1 zł.

Stąd moje pytanie czy faktycznie nie trzeba wysyłać skany dowodu - bo jeśli faktycznie nie trzeba, to o co chodzi z krokiem 2/2 w weryfikacji konta ?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 14 Paź 2015 12:58 

to jest po prostu nasza weryfikacja/zabezpieczenie, jeśli chodzi o zrzutki charytatywne itp. które zbierają dużo kasy

zresztą masz pkt z faq gdzie jest napisane to oczym mówie :) https://zrzutka.pl/faq/bezpieczenstwo/j ... eryfikacja
 Profil Relacje PM off
Kravkrk lubi ten post.
Kravkrk uważa post za pomocny.

#16 PostWysłany: 14 Paź 2015 13:02 

niebieski
Ok teraz wszystko jest jasne ;) dzięki, rozumiem, że jesteś "insiderem" i masz wiadomości z pierwszej ręki, wiarygodne ? ;)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 14 Paź 2015 13:05 

Dokładnie, ja od strony kodowej, a na przeciw siedzi szefo, który będzie klepał te premie ;) więc bardziej wiarygodnego info nie dostaniesz :P jedyny myk, że póki co, jest pula 100 premii dla prezentmarzen.com. Po tym pewnie wymyślimy coś podobnego
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 14 Paź 2015 13:23 

nie wiem jak inne osoby, ale ja bym był bardzo ostrożny z podawaniem skanu dowodu osobistego. I na dodatek jeszcze przelew kontrolny na 1 zł...
Coś mi tu brzydko pachnie. Żeby się potem nie okazało, że ktoś sobie na Wasze dane konto otworzy i zrobi debet na tysiaka albo dwa...
 Profil Relacje PM off
tomusw lubi ten post.

#19 PostWysłany: 14 Paź 2015 13:26 

niebieski
A przeczytałeś uważnie, co kolega napisał wcześniej ?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 14 Paź 2015 13:29 

proszek01 napisał(a):
nie wiem jak inne osoby, ale ja bym był bardzo ostrożny z podawaniem skanu dowodu osobistego. I na dodatek jeszcze przelew kontrolny na 1 zł...
Coś mi tu brzydko pachnie. Żeby się potem nie okazało, że ktoś sobie na Wasze dane konto otworzy i zrobi debet na tysiaka albo dwa...

zrzutka.pl jest Biurem Usług Płatniczych i odpowiadamy przed KNFem, który mógłby nas oskarżyć np. o pranie brudnych pieniędzy, jeśli zezwalibyśmy na wypłate pieniędzy gdziekolwiek, a tak to 1 uzytkownik = 1 konto = 1 konto do wypłat. Zatem ten przelew jest po to, nic z nim nie zrobimy :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 92 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 3 gości