Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Paź 2012 01:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Gwoli scislosci, maksymalne wymiary bagazu nadawanego w Wizzair sa jak nizej:

Drzwi luku bagażowego umożliwiają przyjęcie bagażu o następujących wymiarach maksymalnych:
Szerokość: 1,499 m
Wysokość: 1,194 m
Długość: 1,715 m

:)
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 16 Paź 2012 17:11 

pytanie mnie rozbawiło a pomysł z zafoliowaniem jeszcze bardziej:)

nie łatwiej wziąć dodatkowo (bądź zamiast jednego małego bagażu - jak bedzie mało rzeczy w srodku to i tak do kosza wepchniesz) jedną dużą, miękką torbę podróżną i wpakować w nią małe bagaże?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Paź 2012 19:17 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
A co w tym śmiesznego? Według mnie całkiem sprytny pomysł. Sam jestem ciekawy, jak to wygląda od strony 'regulaminowej'.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Paź 2012 19:35 

niebieski
codriver napisał(a):
...Sam jestem ciekawy, jak to wygląda od strony 'regulaminowej'.

no właśnie: czy jest gdzieś napisane czy jak skleję sobie taśmą 2 bagaże(tak dość solidnie) to one są jedną sztuką?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Paź 2012 22:47 

Zbanowany
W Stavanger spotkałem Polaków, którzy mieli ze sobą stretch i w taki sposób właśnie robili.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Paź 2012 23:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
nomia napisał(a):
pytanie mnie rozbawiło a pomysł z zafoliowaniem jeszcze bardziej:)

nie łatwiej wziąć dodatkowo (bądź zamiast jednego małego bagażu - jak bedzie mało rzeczy w srodku to i tak do kosza wepchniesz) jedną dużą, miękką torbę podróżną i wpakować w nią małe bagaże?

Ciężko mi odszukać torbę do której wejdą 3 x 55x20x40. Oczywiście mam nawet specjalne linki do łączenia bagaży. Tyle że bagaż po foliowaniu (powszechna usługa na lotniskach może nie widziałeś wiec Cię śmieszy) wygląda tak, że trudno stwierdzić czy to 1 walizka czy np. 2. Może łatwiej to przejdzie przy nadawaniu.

Oprócz linek polecałbym Ci spiąć te plecaki 3 kłódeczkami aby na pewno się nie pogubiły. Jeśli rzeczywiście dobrze to owiniesz folią, to może być ciekawy tip jak poradzić sobie z problemem rozbieżności rozmiarówek Wizzaira i Ryanaira przy podróżowaniu z przesiadkami.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Paź 2012 09:37 

niebieski
to musi zadziałać. Nadajesz 1 paczkę znacznych rozmiarów i to wszystko. Dla pewności użyj czarnego stretcha. Tą folią opakowuje się całe palety ważącego kilkaset kilogramów towaru, jest bardzo wytrzymała.

#8 PostWysłany: 22 Sty 2013 00:45 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Ja mialam taki zamysl co do dwoch bagazy. Wymyslilam, ze wsadze je do worka na ziemniaki - mam taki calkiem obszerny.
Poki co nie mam takiego polaczenia, ale nie widze przeszkod do zastosowania.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Sty 2013 00:49 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
szyper napisał(a):
W Stavanger spotkałem Polaków, którzy mieli ze sobą stretch i w taki sposób właśnie robili.

Strech lub duże 120 litrowe czarne mocne worki na śmieci.
Wkładasz do jednego przykładasz drugim taśma klejąca kleisz i już.
Sam mam zamiar zrobić tak z 2 bagażami podręcznymi z Ryana do Wizzaira. Patent z workami i taśmą klejącą.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości