Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Gru 2024 13:47 

niebieski
1. Czy wypożyczalnia na lotnisku wypożyczy 12/15-osobowego Vana na polskie prawo jazdy kat. B?

2. Jeździł ktoś z Was takim autem w USA (NY, PA) na pol.kat. B i miał kontrolę drogówki?

Czytam wątki z forum sprzed kilku lat i jednostkowe przypadki wtedy potwierdzały taką możliwość.

No i czemu wypożyczalnie nie mają w ofercie europejskich vanów 9 os.?
 Profil Relacje PM off  

🌞 Raj czeka! 😍 Egzotyczny Zanzibar za 3504 PLN✈️ Loty Turkish Airlines + hotel przy plaży 🌴 🌞 Raj czeka! 😍 Egzotyczny Zanzibar za 3504 PLN✈️ Loty Turkish Airlines + hotel przy plaży 🌴
🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯 🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯
#2 PostWysłany: 11 Maj 2025 02:06 

niebieski
Odpowiem sobie, może się komuś przyda na przyszłość.

Na swoją kat.B prawa jazdy bez problemu wypożyczyłem w Budget Rent a Car (Newark, Terminal A) Ford Transit XLT - 12 osobowy.

Przy okazji pochwalę tą wypożyczalnie, bo na Google recenzje są tragiczne.

Dostałem czyste, nowe auto (1500 przebiegu). Formalności przy odbiorze trwały kilku minut. Przy zdawaniu jeszcze mniej. (inna sprawa, że miałem pełne ubezp.u nich wykupione).

Oczywiście temat uprawnień do jazdy takim samochodem, jak było to już tu opisywane, to temat rzeka (w szczególności jeśli byłaby stłuczka). Opisuję tylko formalności w wypożyczalni, które były jedne z lepszych jakie mnie spotkały.

PS
Auta miało układ siedzeń 2+3+3+4. Z czego ostatni rząd 4 siedzeń, to raczej nie polecam dla 4 dorosłych na długie trasy. Ciasno!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość