Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Proszę przeczytać. : podejrzanie-niska-cena-za-lot-przeczytaj-zanim-kupisz,11,75621

Jak znaleźć informacje o swojej rezerwacji v0.3
jak-znalezc-informacje-o-swojej-rezerwacji-v0-3,225,76112

NIE, NIE MOŻNA WSIĄŚĆ W MEDIOLANIE!
Jak nie zdążysz na przesiadkę, to będzie problem linii lotniczej, a nie twój.
Nie musisz odbierać bagażu do drodze przy krótkich przesiadkach. Przy dłuższych może być taka możliwość/konieczność.

Proszę przeczytać. Poradnik dla pasażera poradnik-dla-pasazera,19,99435

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 297 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 05 Lut 2017 21:31 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
U mnie kasa z karty pobrana, na mytrip niby ok, ale na stronie Oman Air nie można odnaleźć rezerwacji... Coś czuję, że będzie oczekiwanie 30 dni roboczych na zwrot kasy, czyli skończy się zamrożeniem gotówki na ponad miesiąc...

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off
MTalma lubi ten post.

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#262 PostWysłany: 05 Lut 2017 22:42 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
Mikolaj2206 napisał(a):
U mnie kasa z karty pobrana, na mytrip niby ok, ale na stronie Oman Air nie można odnaleźć rezerwacji... Coś czuję, że będzie oczekiwanie 30 dni roboczych na zwrot kasy, czyli skończy się zamrożeniem gotówki na ponad miesiąc...
Według mnie normalne przy tego typu rezerwacjach z code share i pośrednikami.
Zauważ, że przy próbie dodania bagażu na stronie omanair.com zobaczysz wszystkie odcinki swojej rezerwacji.

#263 PostWysłany: 05 Lut 2017 23:01 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
Ktoś pamięta, ile trwała anulacja Goa z Warszawy z pierwszego rzutu? Pamiętam te lamenty i zatrudnianie prawników po anulacja. Wydaje mi się, że był to jeden z pierwszych przypadków masowych anulacji po dłuższym okresie od pojawienia się błędu.

#264 PostWysłany: 05 Lut 2017 23:05 

srebrny
Ztcp to 3 tyg, ale mi anulowali dopiero po 2 miesiącach

#265 PostWysłany: 05 Lut 2017 23:32 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
niebieski
Mi też się kojarzy około miesiąca czy nawet dłużej. Na pewno moi znajomi mieli anulowane bilety w tym okresie (1-2 miesiące po rezerwacji; już nie pamiętam jaki pośrednik). Natomiast ja z kumplami miałem szczęście i nam nie anulowali (rezerwacja robiona przez seat24.de) :D Natomiast z prawnego punktu widzenia to nawet może być ciekawy temat związany z anulacją :D Sam jestem prawnikiem więc w wolnej chwili nad tym pomyślę :D
Co do tego Zanzibaru to myślę, że wszystko wyjaśni się na dniach (do tygodnia, maksymalnie dwóch tygodni) bo za 3 tygodnie już lecą pierwsze osoby. Z dwie strony temu AdYaCh pisał, że wylatuje za 3 tygodnie i zda relacje jak mu się uda więc trzymajmy za niego kciuki ;-) Mi póki co trzyma rezerwację na mytrip.com ale mam przeczucie, że posypią się anulacje - pośrednik ma tragiczne opinie a do tego zbyt dużo osób załapało się na ten deal żeby "przyjęli to na klatę".

P.S.
Prośba to średnio ogarniętych osób - zanim zaczniecie po raz enty zadawać te same pytania (dotyczące anulacji, gdzie można wsiąść, etc.) czy pisać te same posty co inni to najpierw może zapoznajcie się z poradnikami na samej górze? Z 90% postów w tym temacie jest zupełnie nieprzydatna i utrudnia innym osobom znalezienie merytorycznych informacji.

P.S. 2
Jeżeli ktoś ma problem ze swoją rezerwacją to niech poda numery swojej karty płatniczej z której robił rezerwację - sprawdzę wtedy czy wszystko jest ok. (jakby co - to była taka ironia odnosząca się do niektórych postów, gdzie ludzie podają konkretne dane dotyczące rezerwacji ;-) )
6 ludzi lubi ten post.

#266 PostWysłany: 06 Lut 2017 13:20 

niebieski
U mnie sytuacja wygląda następująco. Bilety zostały zarezerwowane poprzez mytrip.com w dniu 2 lutego, nie przechodziła płatność kartą dlatego też dokonałem rezerwacji i wybrałem opcję zapłać przelewem :roll:. Dodam, że nigdy w ten sposób nie płaciłem za bilety i podejrzewałem, że transakcja nie przejdzie. Ku mojemu zdziwieniu następnego dnia to jest 3 lutego w godzinach popołudniowych dostałem maila z gratulacjami od mytrip wraz z dwoma numerami rezerwacji oraz wystawionymi biletami. I teraz tak, na stronie omanair rezerwacja otwiera się w całości, na luxair nie reaguje ani jeden ani drugi numer reserwacji, checkmytrip również nie wyszukuje rezerwacji. Rownież po wejściu w opcje "pokaż numer biletu" na omanair wyświetla mi numer biletu jednak tak jakby bez przypisanego nazwiska, jednak poniżej w rezerwacji nazwiska widnieją normalnie przy każdym z odcinków. Dla ciekawostki dodam jeszcze, że dwa bilety udało nam się kupić za niecałe 1500 złotych. Tak w ramach podzielenia się pisze, bo może ktoś ma podobnie z tym, że nie odpala na luxair ani checkmytrio i w dodatku płacił przelewem ?
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 06 Lut 2017 13:45 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
niebieski
Ciekawy jestem jaki oni mają klucz do anulacji biletów. Skoro sporo osób dostało anulacje z budget a sporo nie (ja też anulacji nie dostałem).

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:00 

Loty: 10
Kilometry: 28 626
nie było mnie tu parę lat i stary login szlag trafił, ale się forum zmieniło

to tak - odnośnie nr kart kredytowych, to ja też poproszę :)

tak na serio - w Oman Air moja pełna rezerwacja z eticketem widnieje czarno na bałym i też wydaje mi się, że są spore szanse na to, że wszystkich biletów nie anulują - zbyt duże zamieszanie z tym było ( kupiłem przez tripa )
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#269 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:04 

2 rezerwacje:
-> jedna przez Expedię (w jedną stronę przez Monachium, w drugą przez Mediolan) i ta w całości pokazuje się w CheckMyTripi na stronie przewoźnika,
-> druga przez GoToGate (w jedną i drugą stronę przez Monachium) i ta nie pokazuje się w CheckMyTrip i na stronie przewoźnika - nr rezerwacji wyszukuje się jedynie na GoToGate -> rozumiem, że tu rezerwacja nie przeszła i dostanę zwrot już pobranych pieniędzy?
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:05 

sprawdź na Oman Air
 Profil Relacje PM off
Grzyw lubi ten post.

#271 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:13 

niestety -> Oman Air dla tej rezerwacji z GoToGate też nie wyszukuje bookingu.
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:18 

czyli zwrot
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:18 
Awatar użytkownika

platynowy
Ech aż się łezka w oku kręci, jak sobie przypomnę swą ekscytację, gdy już niemal 4 lata temu ta sama linia wycięła ten numer: frankfurt-kuala-lumpur-za-491-euro-w-bussines-class,232,27044

Byłbym bardzo zdziwiony, gdyby przez te 4 lata zmienili filozofię działania.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:24 

Tam potrzebowali 5 dni na anulację. Jeśli działają tym samsym sposobem nadal to jutro mija 5 dni i anulacje się posypią. Tymczasem Qantas anuluje rezerwacje ze Szkocji do Australii robione tydzień temu. I zrąbali mi dzień.

-- 06 Lut 2017 14:30 --

ala2106 napisał(a):

W mailu od gotogate klikasz na duzy niebieski prostokąt MY TRIP nastepnie otwiera ci sie strona internetowa pozniej znowy duzy niebieski prostokat TRAVEL DOCUMENTS i w punkcie 2 masz kolejne dwa numery rezerwacji. Ten drugi dla Oman air wylot zaznaczasz z MXP lub MUC zalezy gdzie przesiadka. Pokaze ci cala rezerwacje.
 PM off
ala2106 uważa post za pomocny.

#275 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:30 
Awatar użytkownika

Loty: 156
Kilometry: 300 988
niebieski
A właśnie się zastanawiałem, jak się zakończył poprzedni "deal" do AU. Bo już miałem sobie w brodę pluć gdyż odpuściłem sobie ten jeden wtedy,ale widzę że i to nie przeszło.

#276 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:41 

Anonymous napisał(a):
Tam potrzebowali 5 dni na anulację. Jeśli działają tym samsym sposobem nadal to jutro mija 5 dni i anulacje się posypią. Tymczasem Qantas anuluje rezerwacje ze Szkocji do Australii robione tydzień temu. I zrąbali mi dzień.

-- 06 Lut 2017 14:30 --

ala2106 napisał(a):

W mailu od gotogate klikasz na duzy niebieski prostokąt MY TRIP nastepnie otwiera ci sie strona internetowa pozniej znowy duzy niebieski prostokat TRAVEL DOCUMENTS i w punkcie 2 masz kolejne dwa numery rezerwacji. Ten drugi dla Oman air wylot zaznaczasz z MXP lub MUC zalezy gdzie przesiadka. Pokaze ci cala rezerwacje.

Dzięki kris1234, masz rację. Po wejściu w travel documents były 2 kolejne numery rezerwacji osobno dla Lux Air i osobno dla Oman Air. Oba numery wyszukały rezerwacje na stronach przewoźników. W CheckMyTrip z tymi nowymi numerami przeszła tylko część Lux Air -> Oman Air nadal się nie wyszukuje.
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:49 

U Mnie dokladnie tak samo, takze moj entuzjazm powoli stygnie :(
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 06 Lut 2017 15:01 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌ala2106‌ @‌drzeviq‌
przeczytajcie ten wątek od początku, rzućcie choć okiem na wikipost na samej górze...
ściągnijcie sobie http://www.tripcase.com albo sprawdźcie rezerwacje np tutaj http://www.etihad.com/en/before-you-fly ... y-booking/
nie zobaczycie jej w całości na CMT, niezależnie od poziomu Waszego entuzjazmu i tego czy bilety będą anulowane czy nie... ;)
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 06 Lut 2017 15:18 

niebieski
Mytrip chyba nie jest takie do końca "obrażone" :P. Poprosiłem wczoraj w formularzu mytrip o dopisanie karty frequent do biletu. No i tak zrobili, numer M&M jest już widoczny w sekcji mybooking na stronie Omanair. To tak w kwestii powyższych bezsensowych postów: "Ja mam, a Ty nie" ;)
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 06 Lut 2017 15:28 

lagor napisał(a):
@‌ala2106‌ @‌drzeviq‌
przeczytajcie ten wątek od początku, rzućcie choć okiem na wikipost na samej górze...
ściągnijcie sobie http://www.tripcase.com albo sprawdźcie rezerwacje np tutaj http://www.etihad.com/en/before-you-fly ... y-booking/
nie zobaczycie jej w całości na CMT, niezależnie od poziomu Waszego entuzjazmu i tego czy bilety będą anulowane czy nie... ;)

@‌lagor‌ dzięki.
Wątek przeczytany z góry na dół, podobnie wikipost -> mimo wszystko wychodzi brak doświadczenia, to moje pierwsze rodeo.
-> rezerwacja Oman Air: Etihad.com przekierowuje do VirtuallyThere i zwraca komunikat: 'THIS RESERVATION DOESN'T HAVE EMAIL, PLEASE CONTACT YOUR TRAVEL ARRANGER'
-> rezerwacja Lux Air nie przechodzi nawet przez Etihad.com - wyskakuje błąd w numerze bookingu.
Poczekam 2 dni na anulację, kolejne 3-5 mcy na zwrot kasy przez GoToGate i odłożę na lot zakupiony na stronie przewoźnika ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 297 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości