Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Wrz 2012 16:17 

niebieski
Mam pytanko - pierwszy raz się wczytałem w bilet Wizz. Widnieje tam informacja: Zamknięcie bramki: 10:55. To jest żelazna godzina czy w przypadku opóźnienia będzie się ona elastycznie przesuwać?
Zwykle byłem na miejscu przed czasem, tym razem będę prawie na styk, więc szukam alternatywy :lol:
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#2 PostWysłany: 13 Wrz 2012 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
zazwyczaj 30 minut przed lotem kolejka się zaczyna ruszać. Chociaż w moim wypadku 30 minut przed lotem zawsze wszystko jeszcze pozamykane :) Raz nawet 10-15 minut przed odlotem przybiegliśmy na lotnisko i zdążyliśmy, wro - trf, ze starego lotniska (jeszcze zdążyłem kupić cytrynówkę na droge).

#3 PostWysłany: 13 Wrz 2012 16:46 
Awatar użytkownika

srebrny
ja z kolei ostatnio leciałem Ryanairem i widziałem jak trzech kolesi 'spóźniło się' jakieś 5 minut i pomimo, że nie było jeszcze boardingu to pani nie przyjęła ich kart pokładowych i kazała grzecznie wyjść

#4 PostWysłany: 13 Wrz 2012 16:49 

ja ostatnio byłam w Poznaniu 15 minut przed odlotem, myślałam, że już mnie nie wpuszczą, w końcu jest napisane na karcie, że 30 minut przed odlotem trzeba się stawić, ale nie było żadnych problemów.
Oczywiście leciałam tylko z bagażem podręcznym, z rejestrowanym bym nie ryzykowała ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Wrz 2012 17:11 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
Ostatnio przy locie z Torp zaczęli boarding jakieś 50 minut przed odlotem (samolot z PL przyleciał wcześniej) i na jakieś 25min przed planowanym odlotem wszyscy już siedzieli w samolocie. Więc jeśli ktoś się spóźnił te 5 minut to mogli go faktycznie nie wpuścić.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Wrz 2012 18:26 

Z moich doświadczeń latania low-costami to godizna zamknięcia bramek oznacza z reguły godzinę ich otwarcia;p
ale to może byc tylko przypadek;p
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Wrz 2012 18:43 

Jak dla mnie zależy to od lotniska i nie ma reguły. Ostatnio w Modlinie widziałem jak jakiejś babki nie przepuścili przez security checka bo zostało 25 minut do odlotu. Spokojnie by zdążyła ale "nie, bo nie". Do tego mają tam taką dziwną politykę (albo trafiłem na wyjątkowy lot) że boarding zrobili 50! minut przed wylotem przy czym stałem jakieś 30 minut na płycie lotniska w oczekiwaniu aż samolot łaskawie przyleci, wszyscy wysiądą itp. - poroniony pomysł.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Wrz 2012 20:23 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
Agat2005 napisał(a):
Z moich doświadczeń latania low-costami to godizna zamknięcia bramek oznacza z reguły godzinę ich otwarcia;p
ale to może byc tylko przypadek;p

mam za sobą 30 lotów low-costami i w większości tak jest jak pisze Agat2005 - czasem nawet otwierali bramki później niż widniała godzina ich zamknięcia na bilecie :P mówię oczywiście o lataniu tylko z podręcznym.

#9 PostWysłany: 13 Wrz 2012 20:26 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
ja latam często na jednej trasie (wizz) i mogę powiedzieć, że przez blisko rok wystarczyło, że byłam 10 min przed odlotem a i tak się dało wejść
od kilku miesięcy lot poprzedzający mój lot nie jest przez londyn tylko przez coś zupełnie innego, co nie generuje opóźnień i bardzo często odprawa zaczyna się 45 min przed odlotem i jesli wszyscy się grzecznie to 10 minut przed czasem odlatujemy
więc już ryzykuję stawiania się na lotnisku na ostatnią chwilę
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Wrz 2012 12:12 

niebieski
Modlin działa dość sprawnie. Kontrola bez problemów. Zdzwiła mnie tylko jedna rzecz - kobieta była macana (dosłownie) przez faceta :) A ładna była ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Wrz 2012 12:55 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Ja to nawet słyszałem o przypadku, że samolot był gotowy do odlotu, drzwi zamknięte i te sprawy, a tu jakaś pani wbiegła na płytę przed samolot i poprosiła pilota o wpuszczenie. Miły pan pilot ją wpuścił :) Ciekawa sytuacja to musiała być (nie byłem świadkiem, znajoma mi opowiadała).
Sytuacja miała miejsce w Sztokholm-Skavsta (NYO).
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Wrz 2012 13:06 

Maciek78 napisał(a):
Modlin działa dość sprawnie. Kontrola bez problemów. Zdzwiła mnie tylko jedna rzecz - kobieta była macana (dosłownie) przez faceta :) A ładna była ;)

To na pewno wpis dotyczący tematu (czyli zamykania bramki 30 min przed odlotem)? Czy tak się chciałeś pochwalić w pierszym z brzegu temacie? :)

#13 PostWysłany: 15 Wrz 2012 12:08 

codriver napisał(a):
Ja to nawet słyszałem o przypadku, że samolot był gotowy do odlotu, drzwi zamknięte i te sprawy, a tu jakaś pani wbiegła na płytę przed samolot i poprosiła pilota o wpuszczenie. Miły pan pilot ją wpuścił :) Ciekawa sytuacja to musiała być (nie byłem świadkiem, znajoma mi opowiadała).
Sytuacja miała miejsce w Sztokholm-Skavsta (NYO).

Fake, ludzie tak po prostu nie mogą
sobie chodzić po płycie lotniska, a na 1000% nie w chwilę przed startem samolotu
Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Wrz 2012 17:31 
Awatar użytkownika

niebieski
wracając do tematu: dziś w WMI w locie do EIN facet przeszedł przez bramkę (gate) dokładnie 8min przed odlotem. Z drugiej strony my w locie do RYG byliśmy zapakowani już 25-20 min przed lotem (drzwi zamkniete). Oczywiscie podczas sytuacji 1 było kilka lotów, przy naszym locie byliśmy sami na lotnisku więc obsłudze się aż nudziło (70 (!) min przed odlotem ustawila sie kolejka do gate'ów - pierwszy raz w zyciu widzialem cos takiego w przypadku lotów krótko/średnio-dystansowych)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości