Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Sty 2015 21:19 

Cześć wszystkim :D
Kupiłam bilet na Eurolot w taryfie Bronze - tej najtańszej. Z regulaminu wynika, że przysługuje mi jedna sztuka bagażu podręcznego do 8kg, standardowe wymiary.
Tylko zastanawiam się jak rozumieć tą jedną sztukę.
Bo tak jak np. w Locie można jako bagaż podręczny wziąć jedną walizkę, to dopuszczalna jest także torebka, laptop itp., tak samo jak leciałam Germanwings najtańszą taryfą to oprócz walizki wzięłam torebkę i nie było problemu. Ale już wiadomo, że w Wizzairze do torebki by się przyczepili, bo jedna sztuka to jedna sztuka.
Do brzegu - czy ktoś z Was leciał Eurolotem w tej taryfie? Jeśli tak to wiecie, jak to wygląda z torebką dodatkowo do walizki?
Będę baaardzo wdzięczna za wskazówki :)
 Profil Relacje PM off  

All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN
Weekend w Barcelonie za 689 PLN😍 😎 Loty (sobota-niedziela) i hotel w centrum Weekend w Barcelonie za 689 PLN😍 😎 Loty (sobota-niedziela) i hotel w centrum
#2 PostWysłany: 22 Sty 2015 21:49 

Loty: 287
Kilometry: 466 204
Również czekam na czyjąś wypowiedź. Według OWP:
10. Nie są wliczane do limitu bagażu podręcznego przedmioty przewożone przez pasażera na pokładzie
samolotu takie jak: płaszcz, kapelusz, koc, telefon komórkowy, materiały do czytania w czasie lotu, składany
wózek dziecięcy, kule medyczne i wózek dla osób niepełnosprawnych lub inne przedmioty niezbędne
Pasażerowi w czasie podróży.
i równocześnie
12. Jeżeli na terenie danego portu lotniczego obowiązuje wymóg przewożenia wyłącznie jednej sztuki bagażu
podręcznego lub zakaz wnoszenia na pokład dodatkowych bagaży lub jakichkolwiek innych przedmiotów,
wówczas stosuje się przepisy obowiązujące na terenie tego portu lotniczego.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Lut 2015 22:23 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
niebieski
Nie odpowiem na Wasze pytanie wprost, bo nie wiem jakie ma przepisy Eurolot ale bardzo często widziałem osoby latające tym przewoźnikiem korzystające zarówno z bagażu podręcznego w postaci walizki, które na oko miały wymiary przekraczające dopuszczalną kabinówkę + mające laptop/torebkę/plecak/siatki itd. Nikt nie robił problemów. Ba, nigdy nie widziałem by personel na boardingu nawet się skrzywił. W sytuacji finansowej Eurolotu musza dbać o każdego pasażera. Jako że samoloty tej linii nie mają raczej problemów z overbookingiem, to bym się rozmiarem bagażu nie przejmował. Miejsca w kabinie wystarczy ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości