Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 05 Sie 2020 18:28 

Wypożyczyłem auto seat 5 miejsc z pełnym ubezpieczeniem 0 odpowiedzialności za 230 EUR za 7 dni firmie w https://www.ionianrentals.gr/ oferta była najkorzystniejsza w porównaniu kliku firm ponieważ krzesełko dla dziecka free, podkładka dla dziecka free i drugi kierowca free.
Odbiór auta trwał 5 minut, spisane prawa jazdy i zaplata gotówką.
 Profil Relacje PM off
czarny38 uważa post za pomocny.

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#42 PostWysłany: 07 Lip 2021 16:40 

Loty: 34
Kilometry: 73 282
Witam. Był ktoś ostatnio i może polecić sprawdzoną, w normalnych cenach wypożyczalnię ?

#43 PostWysłany: 08 Lip 2021 09:39 

Loty: 95
Kilometry: 192 479
wypożyczałem w połowie czerwca w Auto Traffic Rentals w Kalamaki - a dokładnie tutaj bo mają dwie miejscówki: https://www.google.pl/maps/@37.7414896, ... 312!8i6656

30euro za dzień przy wypożyczeniu na 2dni. Nie potrzeba KK itp. Szybko spisana umowa i w drogę, paliwa lejesz do poziomu ze startu, ale i tak przy odbiorze na to nikt nie patrzył. Także pełen luz :D
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 17 Wrz 2021 13:01 

Loty: 75
Kilometry: 136 048
niebieski
Zamówiłem Hyundai i30 w SurPrice, dostałem Audi A3 TDI.
Pomijając obecnie wysokie ceny wynajmu wszystko OK. Auto nieco porysowane, to oczywiście dobrze ;)
Kwotę z karty kredytowej nie zablokowali, tylko pobrali.
Jedynie na umowie było, że będzie spotkanie z przedstawicielem w hali przylotów, a trzeba było przejść do firmy jakieś 300 m w lewo od lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 24 Wrz 2021 07:40 

Loty: 75
Kilometry: 136 048
niebieski
Na protokole zdawczym wszystko OK :)
Gdyby ktoś chciał przed oddaniem samochodu go lekko przeczyścić, lub przynajmniej odkurzyć, to niedaleko lotniska jest myjnia samoobsługowa, odkurzanie 8 minut za 1€ - to chyba większości wystarczy. Rozmieniarka pieniędzy też jest.

https://maps.app.goo.gl/wcYaaFjdgW6ANk9G6
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 23 Lip 2022 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Korzystał ktoś z Alma Car Hire? Opinie w necie od kiepskich po bardzo dobre. Na tygodniowym wynajmie, branym przez Discover Car są tańsi o 100E od Ionian cars. Mam ubezpieczenie zewnętrzne więc w sumie mi to ryba ale wolę unikać problemów typu nikt się nie pojawi itp? Ew druga opcja też tańsza od Ionian cars ale troche droższa od Alma to Carwiz. O Carwiz jest wątek na forum aby raczej unikać. Korzystał ktoś z tych firm ?

#47 PostWysłany: 16 Paź 2022 21:22 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Zakintos/Zakynthos ZTH .

Pośrednik: doyouspain

Wypożyczalnia: Abbycar

Samochód: miałem rezerwację na Toyota Aygo lub podobny. Dostałem Fiata 500 z otwieranym dachem. Opcja full-full, bez limitu km.
Cena: 146,40 euro za 3 dni w sierpniu; całość płatna w momencie rezerwacji.

Odbiór samochodu: Po wyjściu z hali bagażowej kieruję się do wyjścia z terminala i tam stoi dziewczyna z tabliczką z nazwą wypożyczalni. Oprócz mnie do odbioru ma jeszcze jakichś Azjatów. Wsiadamy w samochód i jedziemy ok. 5 minut do wypożyczalni (w kierunku głównej drogi nr 35). Tam chwila formalności z pogawędką, bo dziewczyna mówiła, że pracowała w zeszłym roku z Polakami i paru słówek się nauczyła po polsku: Dzień dobry, do widzenia, piwo, wino 8-) Wszystko bezproblemowo, nie brałem ubezpieczenia (mam roczne w firmie zewnętrznej), ale nawet nie było wciskania – może dlatego, że i tak płaciliśmy dość sporo, bo rezerwacja robiona ok. 2 tygodnie przed wyjazdem. Blokada na karcie kredytowej na 600 euro. Zgodnie z umową, formalnie wypożyczyłem samochód od K-Express rent a car i takie miał również naklejki.

Samochód z drobnymi rysami, zatankowany do połowy (czyli robi się opcja same to same). Prawie nówka-sztuka, bo przebieg 1917 km. Przejechaliśmy 205 km, demonem szos nie jest, ale objazdówkę po wyspie bez problemu dało się zrobić. Otwieranie dachu też działało sprawnie :)

Zwrot samochodu:
Przy oddawaniu samochodu był jakiś chłopak z nieprzyjemną miną. Sprawdził stan paliwa, obejrzał listę uszkodzeń i zatrzymał się przy drzwiach kierowcy, gdzie był maleńki odprysk na kancie – zaczął w tym miejscu drapać i drapać jakby w nadziei, że odpadnie jakaś płachta lakieru i będzie starał się udowodnić, że to nasza wina :roll: Ale w końcu zrezygnował, powiedział, że wszystko OK i odwiózł nas na lotnisko.

Podsumowanie: samochód bez zastrzeżeń - mały, więc łatwo było parkować; obsługa generalnie OK. Na minus, że opcja paliwowa nie taka jak wskazana przy rezerwacji. No i blokada z karty zeszła dopiero po 2 tygodniach.

I taka porada - w wakacje nie wybierajcie się samochodem do centrum miasta Zakynthos, pod względem parkowania jest to jakiś armagedon. Popełniliśmy raz ten błąd, bo mieliśmy hotel w Bochali, przy wzgórzu Stranis i stwierdziliśmy, że nie będzie się nam chciało po kolacji leźć pod górę. Chyba pół godziny stracone na objeżdżanie miasteczka (na głównej ulicy w korkach) w poszukiwaniu wolnego miejsca, a ostatecznie i tak zaparkowaliśmy w pół drogi do hotelu. :roll:

Załączniki:
IMG_20220813_204505773.jpg
IMG_20220813_204505773.jpg [ 167.85 KiB | Obejrzany 2691 razy ]
tarman lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 29 Lip 2024 14:05 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Zakintos/Zakynthos ZTH .

Rezerwacja bezpośrednio na stronie wypożyczalni

Wypożyczalnia: OK MOBILITY na lotnisku ZTH. Pierwszy pawilon obok tego zakładu przemysłowego. Na street view jeszcze nie ma nowych fotek.

Samochód: Dostałem Fiata Panda. Opcja full-full, bez limitu km.
Cena: 105 euro za 3 dni na początku lipca z uwzględnieniem kody rabatowego 15% i w opcji lite w tej wypożyczalni, czyli bezzwrotna w razie odwołania
Płaciłem w połowie kwietnia kk PKO, za 105 EUR zablokowało 450,47 PLN (na Revo za tyle eur wydałbym 453,14 PLN).
To była najtańsza opcja w necie, wszędzie indziej wszystko powyżej 500 PLN

Odbiór samochodu:
Sami dotarliśmy z hotelu na lotnisko. Byliśmy trochę przed czasem naszego odbioru samochodu. Miła i szybka obsługa, propozycja pełnego ubezpieczenia, za które podziękowałem (mam swoje z karta kredytową PKO). W związku z nie kupieniem ich ubezpieczenia musiałem dać kartę kredytową do zablokowania na niej środków na poczet ewentualnych szkód, 1000 EUR

Blokada zrobiona prawidłowo
Załącznik:
Screenshot_2024-07-07-15-50-50-273_pl.pkobp.iko.jpg
Screenshot_2024-07-07-15-50-50-273_pl.pkobp.iko.jpg [ 58.02 KiB | Obejrzany 964 razy ]

Samochód sprawny, rys żadnych bo nowy. Pani zrobiła foty swoim tabletem, ja telefonem i to wszystko. Można jechać.

Przejechaliśmy 264 km. Drogi dobre, tylko w górach bardziej wymagające. Było trochę remontowanych, więc nawet po piargach jeździłem. Tankowaliśmy do pełna w ostatni dzień na TEJ stacji. Na stacji wszystko ok. Podaję ją, bo w Grecji opinie do stacjach benzynowych mają znaczenia. Podjazdowy (nalewacz paliwa) może wam nalać droższego paliwa ;)
Za benzynę zapłaciłem 33,03 EUR, tankowałem 17,21 litrów. Litr kosztował 1,919 EUR, płatne CURVĄ

Oddanie samochodu bezproblemowe, pani żadnych ryz nie znalazła, blokada po paru dniach zwolniona z karty kredytowej
Załącznik:
IMG_20240707_160614.jpg
IMG_20240707_160614.jpg [ 393.58 KiB | Obejrzany 964 razy ]

Fotka zrobiona TUTAJ
Załącznik:
IMG_20240707_150358.jpg
IMG_20240707_150358.jpg [ 313.78 KiB | Obejrzany 964 razy ]

Drugi raz korzystałem z tej wypożyczalni (pierwszy raz rok tem w Chanii, ale nie opisałem) i wszystko było ok.

Sprawdziłem ceny samochodów parę dni przed wylotem na Zakintos (ZTH) i bym oszczędził 100 PLN, ale to nie wina wypożyczalni. Teraz widzę na sierpień ceny trochę wyższe od mojej z kwietnia.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#49 PostWysłany: 18 Cze 2025 08:17 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 179 751
niebieski
W czerwcu 2025 na Zakynthos korzystałem z wypożyczalni Levantino https://levantinorentals.com/ Polecam!!!!
Świetny kontakt, kontakt przez WhatsApp dla tych którzy mają mniejsze umiejętności porozumiewania po angielsku świetna opcja
Dostawa i odbiór po hotel, pełne ubezpieczenie bez udziału własnego 170 e za 5 dni w czerwcu za Pandę, płatność gotówką
dostawa pod hotel jeszcze wcześniej niż zamówiona, zwrot: kluczyki oddajemy w recepcji i wysyłamy wiadomość że auto gotowe do odbioru

Załączniki:
panda zante.jpg
panda zante.jpg [ 295.85 KiB | Obejrzany 329 razy ]
zante car rent.jpg
zante car rent.jpg [ 196.8 KiB | Obejrzany 329 razy ]
levantino.jpg
levantino.jpg [ 124.71 KiB | Obejrzany 329 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości