Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 122 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 02 Kwi 2025 19:03 

GrzesiekMetro napisał(a):
Jechałem dzisiaj rano na lotnisko autobusem Limousine 6015. Cena to 17000 teraz. Płaciłem kartą T-money. Przejazd trwal około godziny. Może nie jest to najtańsza opcja ale w miarę komfortowo i szybko. Te autobusy Limousine jeżdżą co 10-12 minut.
Pierwszy kurs z przystanku Myeongdong 4.30, ostatni o 20.03.

Jedna uwaga - autobusy lotniskowe mają 30 miejsc. Po zapełnienieniu, nie zatrzymują się na kolejnych przystankach. W przypadku 6015 to może faktycznie nie jest problem, ale np 6003, którym ostatnio jechałem, jeździ co 30-40 minut więc trzeba brać to pod uwagę wsiadając na jednym z późniejszych przystanków.

hiszpan napisał(a):
@trubul - mnie interesował jednorazowy bilet na all-stop-train więc taki kupiłem ale mam wrażenie, że te nakładki pojawiły się wszędzie na wszystkich automatach. Teraz można także jednorazowy bilet na metro kupić np, plastikowym Revolutem więc pewnie kartę T-money też.

No niestety nie - karta T-money z automatu i jej doładowanie nadal za gotówkę
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#122 PostWysłany: 12 Kwi 2025 20:24 

Odpowiem po powrocie i pobycie kilka dni w Seulu w kwietniu 2025 - otóż, zdarzyły się automaty gdzie były nakładki na płatność kartą (np lotnisko), na innych stacjach niestety nie znalazłem takich automatów jak potrzebowałem akurat biletu jednorazowego.

Swoją drogą, warto sobie przekalkulować (tak jak z pociągami w Japonii) czy T-money się opłaca - mi wyszło, że nie i bardziej się opłacała Climate Card wspomniana wcześniej.
Wyrobienie karty 3000 KRW, do kupienia w convenience store'ach czy bodajże na stacjach metra.

Karta istnieje od lipca 2024 r. i jej zakres jest sukcesywnie rozszerzany:
- od września 2024 r. można na niej przejechać z Seulu do lotniska ICN (w drugą stronę nie!), tak jak pisali wcześniej w wątku. IMO bardzo dobry deal.
- np. od grudnia 2024 r. można na niej wyjechać też poza granice Seulu przy użyciu linii 4 - dzięki temu da się na niej dotrzeć do Seoul Grand Park :)
bim-bam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 122 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość