Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lip 2012 11:27 

Witam.
Mam mały problem, kupuje znajomym bilety którzy lecą z niemowlakiem i wychodzi im taniej jeśli skorzystają z mojego Xclusive, problem polega na tym że niemowlak przypisany jest do mnie na bilecie. Co się stanie jeśli ja nie polecę, wiem że przy normalnym locie nie ma problemu ale tu taj przy rezerwacji zaznacza że niemowlak leci ze mną a nie idzie go "przypisać" do któregokolwiek z rodziców.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#2 PostWysłany: 21 Lip 2012 11:31 

niebieski
A może wciąż się opłaci robiąc rezerwacje dla 2 infantów?

#3 PostWysłany: 21 Lip 2012 11:40 

A można prosić o wyjaśnienie na czym polega ta "metoda". Tego jeszcze nie znam ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lip 2012 12:47 

niebieski
myślę, że chodzi o to, że kupujesz jeden bilet niemowlęciu z którym teoretycznie lecisz Ty (posiadacz Xclusive), a drugi dla bobaska osoby nr 2.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lip 2012 13:54 

To niestety wychodzi drożej. Najtaniej wychodzi ta wersja ze mną i jednym niemowlakiem. Ale co jeśli nie polecę? Tu jest problem. Czy się nie doczepią. Jeśli mają być problemy to wolał bym zapłacić trocha więcej i mieć spokój. Jeszcze spróbuję dodzwonić się na infolinię może coś pomogą. Jeśli ktoś miał taką sytuację to prosił bym o wiadomość.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Lip 2012 14:13 

niebieski
lefek napisał(a):
To niestety wychodzi drożej. Najtaniej wychodzi ta wersja ze mną i jednym niemowlakiem. Ale co jeśli nie polecę? Tu jest problem. Czy się nie doczepią. Jeśli mają być problemy to wolał bym zapłacić trocha więcej i mieć spokój. Jeszcze spróbuję dodzwonić się na infolinię może coś pomogą. Jeśli ktoś miał taką sytuację to prosił bym o wiadomość.

To jasne że w opisanej przez Ciebie wersji wychodzi najtaniej. Sugerowałem zakup dla 2 infantów z Twoim XC bo być może wychodzi to wciąż taniej niż dla samych Twoich znajomych z 1 infantem bez XC.

#7 PostWysłany: 21 Lip 2012 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
szukałem w słowniku języka polskiego i znalazłem:

► infant
tytuł przyznawany dzieciom rodziny królewskiej w Hiszpanii i Portugalii

#8 PostWysłany: 21 Lip 2012 14:48 

Zadzwoniłem na infolinię i wciągu szybkich 3 minut z komórki (mały koszt 20zł :( ) dowiedziałem się że w moim przypadku(czyli jeśli bym nie leciał) należy przepisać infanta na jedno z rodziców a więc się to wiąże z telefonem na infolinię :( .
Tak więc mam takie wersje do wyboru:
1. Kupić normalnie bilet bez XC i koszt będzie 115 EU - wersja bez komplikacji :D
2. Kupić z moim XC koszt 100 EU - z tego co się dowiedziałem trzeba zadzwonić na infolinię i przepisać infanta na jednego z rodziców
3. Wersja z dwoma infantami koszt 120 EU
Zapomniałem się jedynie zapytać czy jakieś dodatkowe koszty się ponosi przy przepisaniu infanta na innego pasażera. Jeśli to ktoś wie to prosił bym wiadomość (infolinia niestety ciągnie po rachunku :) )
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Lip 2012 15:01 

niebieski
nrm napisał(a):
szukałem w słowniku języka polskiego i znalazłem:

► infant
tytuł przyznawany dzieciom rodziny królewskiej w Hiszpanii i Portugalii

Radziłbym sprawdzić jeszcze w słowniku co oznacza "niemowlę" bo nijak definicja nie przystaje do "lotniczego" pojęcia tego określenia. Dlatego też użycie "infant" wydaje się dokładniej precyzować rodzaj pasażera w terminologii lotniczej. Jestem daleki od wtrącania makaronizmów ale w pewnych dziedzinach jest to nieodzowne albo lepiej precyzuje opisywany podmiot.

#10 PostWysłany: 21 Lip 2012 15:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla mnie infant jest na tym samym poziomie co, brrr, ciary przechodzą... DESTYNACJA :D

#11 PostWysłany: 21 Lip 2012 15:11 

niebieski
Można lepiej: Destynacja dedykowana infantom :)

#12 PostWysłany: 21 Lip 2012 16:56 

Widza że wom sie spodobało słowo infant :D A jo dalej nie wiem co z tym infantem zrobić :D
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Lip 2012 17:08 

niebieski
lefek napisał(a):
Widza że wom sie spodobało słowo infant :D A jo dalej nie wiem co z tym infantem zrobić :D

tU MASZ LINKA Z PODPOWIEDZIĄ :)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019409,tit ... &_ticrsn=5

:D

#14 PostWysłany: 21 Lip 2012 17:23 

niebieski
A tak serio: W6 bierze chyba teraz taką samą stawkę za infanta jak za dorosłego. Może infantowi zrobić "pomyłkową" rezerwację jak dorosłemu? Chyba taki temat już był gdzieś wałkowany na forum.

#15 PostWysłany: 21 Lip 2012 17:38 

Bardzo ciekawe podejście :) Raczej w tym przypadku to nie przejdzie :D Ale dziękuję za podpowiedź. Chyba zostanę przy opcji nr 1. Bezpieczna i bez zbędnych komplikacji. Trocha więcej się zapłaci ale nie trzeba nikaj dzwonić i wydawać na tą tanią infolinie :) Bo to co się zaoszczędzi to się wyda na telefon. Jak by ktoś miał sprawdzoną jakąś inną metodę to proszę pisać bo chyba beda mioł więcej takich zamówień ;) .A nóż się uda jakoś to obejść ;)
W6 bierze 25 EU za infanta tak więc wychodzi taniej jak za dorosłego(przynajmniej w tym przypadku). Poza tym wola nie kombinować ( nie moje dziecko :D ) i nie będą chcieli go przepuścić na lotnisku :D
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Lip 2012 17:51 

niebieski
Nieodmienie przy kontaktach z wizzem polecam bezharaczowy stacjonarny telefon w Kijowie. Obsługa w jez. angielskim, rosyjskim i ukraińskim. Nie ogarniam telefonii typu skype ale może się okazać że rozmowy z BOK w Kijowie są b.tanie lub darmowe. Dzwoniłem tam parę razy w różnych sprawach i wygląda na to że pracownicy BOK są dużo bardziej elastyczni i mniej upierdliwi. Może to wynika z przepisów prawa ukraińskiego które dość rygorystycznie regulują obowiązki przewoźnika.

#17 PostWysłany: 21 Lip 2012 23:58 

niebieski
nrm napisał(a):
Dla mnie infant jest na tym samym poziomie co, brrr, ciary przechodzą... DESTYNACJA :D

czemu na tym samym? przecież destynacja występuje w sjp.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 22 Lip 2012 11:51 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.polonistyka.fil.ug.edu.pl/?i ... 26&lang=pl

Kto wie czy infant tez kiedyś nie będzie, taka kolej rzeczy niestety ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość