Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Który region wybrać?
#1 PostWysłany: 24 Lip 2023 12:09 

Cześć
Planujemy z żoną lecieć na Dominikanę. Zastanawiam się, który region najlepiej wybrać.
Lecimy koniec stycznia/początek lutego. Zależy nam na dobrej pogodzie, czystych plazach i snoorklingu.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
 Relacje PM off  

#2 PostWysłany: 24 Lip 2023 12:40 
Awatar użytkownika

złoty
O tym ostatnim zapomnij, chyba że specjalna wycieczka na wysepkę
 Relacje PM off
classy uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 24 Lip 2023 20:30 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 689 485
niebieski
Teoretycznie możesz snurkować przy brzegu ale za wiele nie zobaczysz - jedyne ryby jakie widziałam to te nęcone przez nurka w okolicach Bayahibe, obserwowane z pokładu "łodzi podwodnej". Ogólnie żałość.
Byłam w Punta Cana, w okolicach Bayahibe/La Romana i na półwyspie Samana i z powyższych zdecydowanie polecam to ostatnie miejsce jeśli chodzi o plaże. Ale tak na marginesie to też nic szczególnego.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 25 Lip 2023 06:07 

@kostek966 @maginiak
No właśnie, tak myślałem że snoorkling to nie na Dominikanie.
To w sumie nie wiem gdzie lecieć.
Na Malediwach już byłem 2 razy pod rząd i trzeba coś innego zobaczyć.
Może Meksyk? Filipiny?
 Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Lip 2023 09:19 

srebrny
skoro dobry snorkeling jest kluczową sprawą to polecam Roatan
 Relacje PM off
classy lubi ten post.

#6 PostWysłany: 25 Lip 2023 09:58 
Awatar użytkownika

złoty
Ja tam uważam, że nie ma co szaleć z dalekimi destynacjami, od ponad 20 lat nurkuję w Egipcie i jest super, szczególnie jak najdalej na południe od Marsa Alam, chociaż z całego świata najlepiej wspominam właśnie Malediwy, więc jak dobrze trafiłeś w Malediwach z rafą to ciężko będzie znaleźć lepsze miejsce, Egipt i bliżej i taniej, polecam hotel gorgonia ok 90 km na południe od lotniska w Marsa,
Byle nie latem, bo rekiny wtedy podpływają do brzegu, szczególnie ciężarne samice ;)
P.S. Meksyk to trochę Cozumel i morze Corteza ale to na grube ryby
 Relacje PM off
classy lubi ten post.

#7 PostWysłany: 25 Lip 2023 15:49 

@kostek966 dzięki za info
Na Malediwach byłem dwa razy na dwóch różnych atollach i było super. Rekiny, płaszczki czy żołwie widziałem.
Do Egiptu mnie nie ciągnie. Możemy temu, że za dużo Polaków cebulaków. Ale nie powiem, weźmiemy pod uwagę raczej Egipt.
Najwyżej podzielimy, dwie wyprawy. Jeden stricte snoorkling, a drugi na zwiedzanie.
 Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Lip 2023 16:07 

srebrny
@classy
opisz na jakich atolach byłeś i jakiego snorkelingu tam doświadczyłeś - snorklowanie off shore/z łódki, twarda/miękka rafa, rozległość itd.
 Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Lip 2023 16:25 

@opo
Gafu Dhaluu i Baa atoll
Byłem i z łódki i wokół wyspy
 Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Lip 2023 17:22 
Awatar użytkownika

złoty
@classy, dlatego polecam hotel gorgonia, co prawda Itaka ma go w ofercie, ale większość zdecydowanie to goście z zachodu, plaża z rafą 700 m długości, wszystko opisane w folderze i jakieś 3/4 ludzi na plaży miało pianki, a byłem w lutym, więc samo to coś mówi, kto tam przyjeżdża
 Relacje PM off
classy lubi ten post.

[ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości