Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Mar 2014 19:50 

Pytanko co zrobić ? W styczniu kupiłam bilety Berlin-Marakesz i powrót Casablanka-Mediolan-Berlin,dzisiaj robiąc odprawę zauważyłam, że zmieniono mi wylot z Casablanki.... / nikt mnie o tym nie poinformował / teraz lot z Casy do Mediolanu mam o 18.45 przylot o 23.45, a z Mediolanu do Berlina o 21.05.....
Potwierdzony plan podróży mam taki:
Casablanca (Mohammed V) (Terminal 2) do Mediolan Malpensa (Terminal 2)
Wylot 01 kwietnia 2014 08:05
Przylot 01 kwietnia 2014 13:00
Lot 2568
Stanowisko nadawania bagażu otwierane jest 01 kwietnia 2014 05:05
Stanowisko nadawania bagażu zamykane jest 01 kwietnia 2014 07:05

Miejsca
Przyznane automatycznie
Wybierz miejsca
Mediolan Malpensa (Terminal 2) do Berlin Schoenefeld
Wylot 01 kwietnia 2014 21:05
Przylot 01 kwietnia 2014 22:45
Lot 4676
Stanowisko nadawania bagażu otwierane jest 01 kwietnia 2014 19:05
Stanowisko nadawania bagażu zamykane jest 01 kwietnia 2014 20:25

Gdybym chciała zmienić rezerwację to koszt przekracza wartość wszystkich biletów.... do tego z Berlina mam wykupiony bilet autobusowy na powrót do Polski.
Co w takiej sytuacji mam zrobić?
 Profil Relacje PM off  

Mega❗ Piękna Portugalia za 574 PLN 🥰😍 Azory, Lizbona i Porto w jednej podróży Mega❗ Piękna Portugalia za 574 PLN 🥰😍 Azory, Lizbona i Porto w jednej podróży
Majorka od piątku do niedzieli za 869 PLN 😲 Loty z Warszawy i hotel dla pełnoletnich 🔞🥂 Majorka od piątku do niedzieli za 869 PLN 😲 Loty z Warszawy i hotel dla pełnoletnich 🔞🥂
#2 PostWysłany: 18 Mar 2014 20:12 
Awatar użytkownika

Zadzwonić, powiedzieć o sytuacji i poprosić o zmianę rezerwacji na to, co Ci bardziej pasuje. Najlepsze opcje są dwie: zmiana MXP-SXF na dzień później lub zamiast CMN-MXP jest RAK-MXP o 08:05.

edit:
703 103 988 ze stacjonarnego (0,36PLN/min)
703 203 988 z komórki (1,28PLN/min)
Godziny pracy Customer Service: 8-20.

Ostatnio edytowany przez tararabuch, 18 Mar 2014 20:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Mar 2014 20:14 

+1. Jeśli masz to na jednej rezerwacji to powinni ci dopasowac lot bezpłatnie.
Jezeli dwie oddzielne to nie wygląda to dobrze.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#4 PostWysłany: 18 Mar 2014 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
beyond napisał(a):
+1. Jeśli masz to na jednej rezerwacji to powinni ci dopasowac lot bezpłatnie.

Dokładnie jak mówi przedmówca. Ale pamiętaj, że jeśli nie pomoże konsultant A, to czasem dzwoniąc ponownie konsultant B odpowiednio dopasuje loty za darmo ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Mar 2014 11:01 

... wszystko fajnie, zadzwoniłam ale tam tylko po angielsku...napisałam do nich @ ale odpowiedzi brak... rezerwację mam na jednym.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Mar 2014 11:35 

HON fly4free
travellista napisał(a):
beyond napisał(a):
Jeśli masz to na jednej rezerwacji to powinni ci dopasowac lot bezpłatnie.

Dokładnie jak mówi przedmówca. Ale pamiętaj, że jeśli nie pomoże konsultant A, to czasem dzwoniąc ponownie konsultant B odpowiednio dopasuje loty za darmo ;)

@travellista, beyond
nie wprowadzajcie w błąd - easyjet to linia point-to-point, co wyraźnie jest napisane w Ogólnych Warunkach - http://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki
"3.1.6 easyJet jest przewoźnikiem realizującym loty z jednego lotniska do drugiego lotniska i nie realizuje usługi lotów łączonych dla dalszej podróży przy wykorzystaniu Naszych Lotów lub lotów innych przewoźników. Jeśli zarezerwowaliście Państwo dalszy Lot również wykonywany przez easyJet to stanowi on odrębną umowę o przewóz. Nie gwarantujemy ani nie przyjmujemy odpowiedzialności za utratę przewozu na następnym Locie lub locie innego przewoźnika."

w przypadku tych linii, jedyny bonus z biletów na "jednej rezerwacji", to oszczędność na opłacie rezerwacyjnej

@MadaW
mimo wszystko życzę powodzenia w organizacji powrotu, próbować warto, choć w tym przypadku zależy to chyba jedynie od dobrej woli konsultanta, bo raczej brak paragrafu, na który mogłabyś się powołać...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Mar 2014 13:47 

No cóż, dwukrotnie miałem problem z lotem łączonym w Easy, raz zmiana rozkładu, raz opóznienie (pogoda) i dwukrotnie bez żadnych problemów zostałem przebukowany na kolejny lot. Faktycznie nie bardzo ma to pokrycie w Warunkach - sam za pierwszym razem bylem zdziwiony sposobem rozwiązania sprawy - spodziewalem sie akcji a la FR.
Wygląda na to, ze w przypadku U2 Warunki to jedno a praktyka to drugie a korzysta na tym pasażer.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#8 PostWysłany: 21 Mar 2014 00:43 

@travellista, beyond
OK. Tylko na rezerwacji mam 8.05, a na bilecie 18.45... czy w takim przypadku nie powinni mnie poinformować o zmianie lotu?
Skoro są w Poznaniu ktoś ma jakiś namiar na adres?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Mar 2014 12:19 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
Oczywiscie, ze powinni Cie poinformowac o zmianie lotu.
Nie wiem, czy jeszcze sa w Poznaniu, z tego co wiem, to ich call center w Arvato zostalo zamkniete rok temu. Na pewno maja jeszcze call center w Serco w Krakowie, ale adres nic Ci nie da, bo to jest firma outsorcingowa i nie przyjmuja klientow z ulicy = tylko kontakt telefoniczny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: mezo23 oraz 5 gości