Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Maj 2025 18:40 

WItam,
mam pytanie o wypożyczenie samochodu w Sevilli, jazdę 3 dni po Hiszpanii, a następnie 9 dni po Portugalii. Wypożyczał ktoś auto w ten sposób ? Na stronach Holidaycars lub inne Discovery są enigmatyczne informacje że kosztuje to np 35-170 EUR. Bezpośrednio na stronach wypożyczalni ceny są zaporowe. Jest sens wchodzić w taki wynajem czy lepiej wypożyczyć w Sevilli a następnie przejechać autobusem lub w inny sposob do Faro i tam wynająć na kolejny okres ? Trochę szkoda mi 2 dni na podróże które komunikacją zajmą więcej czasu. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
 Profil Relacje PM off  

Super 🔥 Majówka na Majorce za 1286 PLN 😍 Loty (nie low-cost) i 7 noclegów w hotelu z basenem 😎 Super 🔥 Majówka na Majorce za 1286 PLN 😍 Loty (nie low-cost) i 7 noclegów w hotelu z basenem 😎
🔥OKAZJA! 🔥Do Tajlandii od 604 PLN (loty w jedną stronę) 🇹🇭☀️ 🔥OKAZJA! 🔥Do Tajlandii od 604 PLN (loty w jedną stronę) 🇹🇭☀️
#2 PostWysłany: 30 Maj 2025 18:58 
Awatar użytkownika

złoty
Całkiem niedawno wypożyczalem tak auto i szukałem wypożyczalni która ma niskie opłaty za przejazd do innego kraju, najtaniej było 30€ ale wziąłem taką w której było 43€ , dodatkowo w całym Algarve autostrady są od tego roku darmowe, więc nie ma co kombinować, a warto pojechać aż za Lagos,
Niektórzy pośrednicy mają łatwy i czytelny opis cen przekroczenia granicy, np doyouspain
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Maj 2025 21:04 

Dzięki za infomację. Sprawdziłem dokładnie warunki wypożyczenia i sam sobie częściowo odpowiadam -cena 30 eur to opłata dzienna i na przykład w wypożyczalni Centauro opłata maxymalna 168 EUR. Robi się to średni opłacalne. Wybiorę raczej opcję Sevilla - auto na 3 dni i w Faro kolejny na resztę urlopu. Pomiędzy będziemy jechać jescze nie wiem jakim środkiem transportu. Może macie jakieś sugestie jak najszybciej / najtaniej zrobić taką trasę? Po powrocie wrócę z opiniami o wypożyczalniach - mam nadzieję że pozytywnych ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Maj 2025 21:28 
Awatar użytkownika

złoty
To trzeba sprawdzić 10 wypożyczalni, większość będzie miała zaporowe ceny ale co najmniej 2,3 będą miały niską cenę za pobyt a nie na dni, centauro jest drogie i bym nie brał w ogóle pod uwagę
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Maj 2025 22:55 

Dobra, przeczytałem pół internetu i znalazłem wypożyczalnie THRIFTY w której z cennika wynika opłata 40 € per rental. Ma ktoś może jakieś doświadczenia zwiazane z tą wypożyczalnią ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Maj 2025 05:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, budżetowa wersja Hertza. Bierz śmiało, chyba że lokalny oddział ma bardzo złe opinie.

Wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Maj 2025 12:45 

Właśnie w związku z tym mam wątpliwości - na Holidaycars mają 8,5* , na Disccovercars 7,6* a na Google maps 1,7* ale tylko przy 51 opiniach. Dlatego sam już nie wiem czy ryzykować, ale takiej ceny jak mają oni za wyjazd do Portugalii to u nikogo nie znalazłem.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Lip 2025 21:02 

Może komuś się przydadzą informacje po powrocie i wypożyczeniu Samochodu w Thrifty Sevilla.
Wypożyczalnie znaleźliśmy bez problemu po wyjściu z terminala. Wypożyczenie trwało 10 min. Dostaliśmy samochód zgodnie z zamówieniem - Renię Clio z 2024 roku z przebiegiem 1k km. Wypożyczyliśmy go przez stronę DoYouSpain z pełnym ubezpieczeniem na 14 dni - paliwo full-full - kosztowało to nas 1050,00 PLN. Na miejścu dopłaciliśmy 40 EUR za możliwość wjazdu do Portugalii co jak pisałem wyżej było b. dobrą ofertą. Pobrali też kaucję za paliwo 150 EUR oraz parę EUR dopłaty administracyjnej. WIększość czasu jeździliśmy po Portugalii, przejechaliśmy ponad 2k km. Zwrot również był bez problemu, całość trwała 5 min, 150 EUR wróciło na konto w ciągu 3 dni roboczych.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość