Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 54  Następna
Autor Wiadomość
#961 PostWysłany: 08 Paź 2023 16:47 
Awatar użytkownika

platynowy
Co do szyb, to sprawdź niedawny wpis nr 956.
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#962 PostWysłany: 17 Paź 2023 00:20 

mikuś napisał(a):
Nie wiem czy to aktualne, ale w Alamo szyby wliczone są w cenie CDW. Sprawdziłem osobiście w marcu, gdy z ciężarówki przede mną spadł kamyk i rozbił mi szybę w Chevy Malibu. Większym problemem było znaleźć wolne auto - udało się to dopiero w 3ciej wypożyczalni Alamo, ale zamiast midsize dostałem pickupa :) Co istotne, w każdej z tych trzech placówek potwierdzili, że szyby są wliczone.

Probowalem znalesc stosowny zapis w warunkach wynajmu Alamo niestety bez skutku. Moze ktos wie gdzie znajde szczegolowy zakres ubezpieczenia?
Sprawdzilem tez warunki z Hertza i tez nie moge znalesc, a jestem przekonany że kiedyś go widzialem.
Obecnie mam rezerwacje w Alamo i Hertz i zostawie tą w ktorej jest lepsze ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#963 PostWysłany: 17 Paź 2023 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
Spójrz na to z odwrotnej strony: czy podczas rezerwacji możesz dokupić ubezpieczenie szyb, opon itp? Czy w T&C jest gdziekolwiek mowa o odpowiedzialności względem szyb i opon? Jeśli odpowiedź brzmi 2x NIE, tzn że CDW zawiera w/w i nie ma co na siłę szukać problemu, zwłaszcza, że potwierdziłem Ci na własnym przykładzie, że Alamo ma wliczone szyby w CDW.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 05 Paź 2025 23:45, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#964 PostWysłany: 17 Paź 2023 18:58 

W USA zakres ubezpieczenia moze byc różny w różnych stanach. Nie zrozum mnie źle, nie chce podwazac tego co napisałes.
Poprostu takie kwestie jak szczegóły ubezpieczenia powinny byc jasne i uwzglednione w warunkach wynajmu. W razie czego mozna sie powolać na konkretny zapis.
 Profil Relacje PM off  

#965 PostWysłany: 18 Paź 2023 09:03 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
niebieski
W takim razie nie pozostało Ci nic innego jak kontakt z customer service obu wypożyczalni. Na końcu nie zapomnij dać nam znać co odpisali.

#966 PostWysłany: 18 Paź 2023 10:42 

Loty: 74
Kilometry: 335 165
niebieski
Zawsze biorę pełen pakiet ubezpieczenia z EP ale bez assistance i nigdy ale to nigdy nie zapłaciłem ani centa, czy to w przypadku stłuczki z mojej strony czy srogiego kamienia na szybie :).

Dodam tylko że obecnie dostępne samochody w wypożyczalniach to jest dramat, właśnie zakończyłem 3 tygodniowego tripa i standard SUV na LAX w alamo wyglądał tak.

Do wyboru 4runner, Nissan Rouge i dwa Highlandery, wszystkie samochody niesamowicie wręcz zajebane. W końcu wzięliśmy Highhlandera XLE AWD, auto wizualnie w tragicznym stanie, brak elementów nadwozia i cały porysowany, łącznie z upierdoloną podsufitką, ale świetnie wyposażone i w dobrym stanie technicznym (tak nam się wydawało). Przebieg 50000 mil... po 10 dniach padły hamulce, w slc wymieniliśmy na 4runnera (bo nie było wyboru), który miał 40000 przebiegu ale wizualnie przynajmniej nie było wstydu, natomiast spalanie 14/100 plus jak się okazało po dwóch dniach w górach silnik zaczął się grzać i dławić. Więc czekała nas wymiana numer 3, tu wybór niby duży bo w Las Vegas, natomiast wszystko co trochę większe typu highlander czy grand cherokee okropnie zajechane (przebiegi po 60000-80000 mil), więc wzięliśmy forda edge titanium awd, 28000 mil, auto w dobrym stanie, super wyposażone ale niestety śmierdzące jak sklep z marihuaną. Jako "compensation" dostałem za darmo 3 baki paliwa w sensie na wymianach przyjęli samochody z pustymi bakami i na końcu też zgodzili się na opcje full to empty.

Finalnie więc rezerwacja na 3 tygodnie z pełnym ubezpieczeniem i ep w alamo, wyszła mnie 1115usd minus 3 baki paliwa czyli jakieś 300usd.

Ogólnie z tego co rozmawiałem z pracownikami aut wciąż jest mało, o te "nowe" ludzie się wręcz biją i biorą wszystko byle nowe, w slc np nie mieli nic z kategorii standard suv i pożyczyli mi samochód z innej, więc generalnie masakra. Niby wszystkie auta we flocie są nie starsze niż 2020/2021 rok ale ich stan sprawia że ma się wrażenie jazdy autem które ma 10+ lat.

PS. Dodam też że w przypadku ubezpieczenia full nawet nie oglądają auta, ludziom którzy brali bez lub z third party, oglądali wszystko z latarką i pisali długie protokóły z wypożyczenia i odbioru.
 Profil Relacje PM off
mikuś lubi ten post.
trunks uważa post za pomocny.

#967 PostWysłany: 20 Lut 2024 23:50 
Awatar użytkownika

złoty
Mogę dodać na świeżo, szczególnie do ostatniego zdania poprzedniego postu, że brałem auto w Alamo przez billiger mitwagen z ich ubezpieczeniem i nikt przy odbiorze nic nie sprawdzał szczegółowo tylko rzucił okiem, zajrzał do wnętrza i było ok ,
druga sprawa to wybór, był swobodny wybór lecz aut było bardzo mało, chyba 4,
trzecia to polityka paliwowa, albo płacę 5,7$ jeśli przyjadę z niepełnym bakiem, albo płacę 3,7$ za pełny i wracam z pustym,
ostatnie, mimo że miałem pełne ubezpieczenie jak to ujął pracownik 3th party, to proponował mi dodatkowe za ok 7$ na dzień, o dziwo nie pobrali depozytu z karty,
Ogólnie mogę śmiało polecić Alamo w Vegas
 Profil Relacje PM off  

#968 PostWysłany: 23 Lut 2024 14:38 

Rezerwował ktoś może kiedyś samochód przez strony:
- https://www.driveboo.com/
- https://www.mietwagen-check.de/

Wygląda na grupę HolidayCheck i zastanawiam się czy pośrednik jest w porządku. Z kodem na -10% wychodzi znacznie taniej niż na ECR.
 Profil Relacje PM off  

#969 PostWysłany: 24 Lut 2024 19:54 

Dzień dobry, czy jako bezpłatny drugi kierowca z rodziny kwalifikuje się też ojciec?
 Profil Relacje PM off  

#970 PostWysłany: 24 Lut 2024 20:13 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
Jeśli zgodnie z T&C możesz wskazać drugiego bezpłatnego kierowcę to może to być ojciec, matka a nawet teściowa
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#971 PostWysłany: 24 Lut 2024 20:40 

srebrny
Teściowa to pewnie nie ma prawka ;)
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#972 PostWysłany: 25 Lut 2024 21:21 

Cześć, szybkie pytanie o Alamo LAX.

Mam kredytówkę i debetówkę miedzynarodową. Wolę zapłacić debetówką bo to zawsze ~150zł w kieszeni. Przy opcji "skip the counter" mam podać kredytówkę i (zgodnie z radą wyżej) przy oddawaniu pójść do biura i poprosić o zmianę karty do płatności i dać debetówkę?
Czy w ogóle olać "skip the counter" i w burze od razu dać debetówkę? BIlet powrotny mam.
 Profil Relacje PM off  

#973 PostWysłany: 25 Lut 2024 21:26 

złoty
Nie da się od razu dać debetówki.
Przy oddawaniu auta mówisz ze chcesz zmienić kartę. Skierują cie do biura i tam zamienisz kartę z której pobiorą kasę.

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#974 PostWysłany: 25 Lut 2024 21:29 

srebrny
Jeśli wypożyczalnia zgodzi się na debetowkę to możesz od razu podać, ale wiele wypożyczalni będzie chciało kartę kredytową. Oprócz tego musisz uwzględnić że na karcie zostanie zablokowana kaucja , co przy debetówce może być problemem.

Oddając samochód jeśli chcesz zmienić kartę musisz powiedzieć osobie co robi oględziny aby nie zamykała kontraktu, bo jeśli to zrobi to nie będzie możliwości zmiany karty.

#975 PostWysłany: 27 Lut 2024 02:17 

W zeszlym roku brałem auto z Alamo w Miami to nikt nawet nie oglądal karty - debetowej.
Karta do czytnika, podpis na umowie i po auto. Zakladam ze wyswietla im się na ekranie jaka karta jest autoryzowana, ale nikt nie zwracal na to uwagi.

Za to w Hertzu w Seattle pytali o bilety powrotne wiec kredytowka sie przydaje, pewnie przeszloby bez - ale z kombinacjami - jest to uwzglednione w T&C.
 Profil Relacje PM off  

#976 PostWysłany: 28 Lut 2024 08:52 

SPLDER napisał(a):
Jeśli wypożyczalnia zgodzi się na debetowkę to możesz od razu podać, ale wiele wypożyczalni będzie chciało kartę kredytową. Oprócz tego musisz uwzględnić że na karcie zostanie zablokowana kaucja , co przy debetówce może być problemem.Oddając samochód jeśli chcesz zmienić kartę musisz powiedzieć osobie co robi oględziny aby nie zamykała kontraktu, bo jeśli to zrobi to nie będzie możliwości zmiany karty.
Alamo nie blokuje żadnych kaucji. Debetowa przechodzi bez problemu, trzeba tylko mieć bo bilet powrotny.
 Profil Relacje PM off  

#977 PostWysłany: 28 Lut 2024 13:24 
Awatar użytkownika

złoty
Alamo blokuje na karcie kaucję za paliwo, u mnie wisiała 2 tygodnie, więc powyższy wpis nie jest prawdziwy
 Profil Relacje PM off
mikuś lubi ten post.

#978 PostWysłany: 06 Mar 2024 09:13 

Cześć,

Chcę rezerwować auto w Los Angeles. Jak dobrze rozumiem lepiej wziąć poza lotniskiem, bo będzie sporo taniej? Czy brać bezpośrednio z Alamo czy przez pośredników? Jeśli przez pośredników, to full ubezpieczenie brać potem lepiej z wypożyczalni na miejscu?
Gdzie można znaleźć jakieś kody zniżkowe?

Z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#979 PostWysłany: 08 Mar 2024 10:07 

kostek966 napisał(a):
Alamo blokuje na karcie kaucję za paliwo, u mnie wisiała 2 tygodnie, więc powyższy wpis nie jest prawdziwy

Jeżeli nie kupujesz paliwa od nich, tylko zaznaczasz, że oddasz z pełnym bakiem zatankowany we własnym zakresie to nic nie blokują.
 Profil Relacje PM off  

#980 PostWysłany: 08 Mar 2024 13:00 

niebieski
Luki P. napisał(a):
Cześć,

Chcę rezerwować auto w Los Angeles. Jak dobrze rozumiem lepiej wziąć poza lotniskiem, bo będzie sporo taniej? Czy brać bezpośrednio z Alamo czy przez pośredników? Jeśli przez pośredników, to full ubezpieczenie brać potem lepiej z wypożyczalni na miejscu?
Gdzie można znaleźć jakieś kody zniżkowe?

Z góry dzięki!

Czy bedzie taniej to trzeba po prostu sprawdzic :). Czy brac przez Aloamo czy posrednikow - trzeba po prostu sprawdzic co w Twoim przypadku wychodzi lepiej. Ja ubezpieczenie nie biore ani przez posrednikow ani bezposrednia, ale sa sytuacje kiedy moze to sie oplacac.

Kody znizkowe.. na forum, w internecie, newslettery....
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1062 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 54  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości