Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 09 Lut 2023 20:59 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
W jakiej cenie udało wam się wypożyczyć auta w YES? Mój termin na 16 dni 11-27 marca za najmniejsze auto chcą 720 usd, Braliście bezpośrednio przez ich stronę czy pośrednika? Mam rezerwacje w Keddy przez RentalCars za 255 Eur, oczywiscie z wliczonymi wymaganymi ubezpieczeniami (depozyt 1160 EUR załatwia PKO MC).
 Profil Relacje PM off  

Cypr na all inclusive 🏝️🍹 4* hotel z aquaparkiem i spa blisko plaży za 2209 PLN Cypr na all inclusive 🏝️🍹 4* hotel z aquaparkiem i spa blisko plaży za 2209 PLN
Odwiedź jedno z najtańszych miejsc w Europie 💸 Weekend w Mołdawii za 275 PLN 😍 Odwiedź jedno z najtańszych miejsc w Europie 💸 Weekend w Mołdawii za 275 PLN 😍
#302 PostWysłany: 09 Lut 2023 22:33 

Jeśli dobrze pamiętam to było 700 dolców za 11 dni.Tyle że był to Dodge 7osobowy więc trudno porównywać ceny
 Profil Relacje PM off
trunks uważa post za pomocny.

#303 PostWysłany: 10 Lut 2023 09:42 

Ja natomiast płaciłem w przeliczeniu jakieś 240 zł za dzień z pełnym ubezpieczeniem w środku wakacji. Chevrolet Aveo sedan, rodzina spokojnie się zmieści. Na plus miła obsługa, uczciwi, przy zwrocie tylko rzucili okiem czy auto ma wszystkie koła i zderzaki🙂
Edit: wynajem przez stronę wypożyczalni
 Profil Relacje PM off
trunks uważa post za pomocny.

#304 PostWysłany: 26 Mar 2023 19:56 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 203 949
Ktoś w ostatnim czasie brał auto z Americas? Czy nadal są sytuacje, że po przylocie nie mają tylu aut?
Szukam wypożyczalni na 13 dni w listopadzie - widzę, że wszyscy polecają Yes, ale najtańsze auto na ten termin z 0 deductible 741$ - to grubo ponad dwukrotność tego co jest w innych wypożyczalniach.
W economycarrentals da się sprawdzić z jakiej firmy jest dana oferta?

Pytanie czy biorąc przez rentalcars z ich ubezpieczeniem firmy typu keddy, europcar mogą wymusić dokupienie od nich ubezpieczenia jeszcze? Bo widzę, że to powszechny temat w meksyku.
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 26 Mar 2023 20:16 

platynowy
Osobiście miałem taką sytuację w tej wypożyczalni, że przyleciałem wieczorem, a shuttle bus przyjechał po nas dopiero nad ranem. Do tego czasu nie odbierali telefonów. Po przyjeździe zero wyjaśnień, na zasadzie nie chcesz to nie bierz.

Później kolejne 3h oczekiwania, bo zanim się otwarli, włączyli komputery i zanim do wypożyczalni dojechali pracownicy to zrobiła się 8:00.

Odradzam!

Na plus jedynie fakt, że na drodze dojazdowej do tej wypożyczalni jest street food, czynny nad ranem - tacosy wyborne.
 Profil Relacje PM off
YeahBunny uważa post za pomocny.

#306 PostWysłany: 26 Mar 2023 23:36 

Miałem rezerwację w Keddy przez rentalcars gdzie było info o tym że ubezpieczenia są. Na miejscu obsługa przez Europcar, gość nie nalegał na ubezpieczenie dodatkowe, ale był zgrzyt bo PKO Platinium nie chciała przyjać depozytu dopiero Gold z BNP zadziałał, gdyby ta karta też nie poszła to na pewno full ubezpieczenie byłoby grane ;) Ostrzegam bo dużo jest opinii że nie wszystkie karty chcą działać w Meksyku co mnie też spotkało.
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 27 Mar 2023 07:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja się zdecydowałam na https://mariofriendcancun.com/ i generalnie bardzo pozytywnie. Zachęciły nas opinie z google.
Nie braliśmy full ubezpieczenia, w razie wypadku z naszej winy było 10%
Cena 800 pesos za dzień przy najmie na 5 dni.
Depozyt 3000.

#308 PostWysłany: 10 Kwi 2023 13:02 

FastMan napisał(a):
Ktoś w ostatnim czasie brał auto z Americas? Czy nadal są sytuacje, że po przylocie nie mają tylu aut?
Szukam wypożyczalni na 13 dni w listopadzie - widzę, że wszyscy polecają Yes, ale najtańsze auto na ten termin z 0 deductible 741$ - to grubo ponad dwukrotność tego co jest w innych wypożyczalniach.
W economycarrentals da się sprawdzić z jakiej firmy jest dana oferta?

Pytanie czy biorąc przez rentalcars z ich ubezpieczeniem firmy typu keddy, europcar mogą wymusić dokupienie od nich ubezpieczenia jeszcze? Bo widzę, że to powszechny temat w meksyku.

Cześć,

Podłączam się pod pytanie. Serce mówi dla spokoju wziąć auto w YES, lecz maja wyraźnie droższy wynajem od America Car Rentals. Ma ktoś o nich jakieś nowe opinie? Chętnie zapłaciłbym im przez Internet, żeby uniknąć niespodzianek z brakiem auta. Czy ktoś może posiada informacje, czy akceptują debetówki (Revolut?) do depozytu?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 10 Kwi 2023 14:01 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 203 949
Ja wziąłem w końcu w Avant Rent a car, mają bardzo dobre opinie, za 13 dni w listopadzie wyszło mi 467$ z pełnym ubezpieczeniem (standardowo w cenie).
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 10 Kwi 2023 23:18 

Jestem po kontakcie z Americas dzis i jesli myslicie o tej wypozyczalni, ( a takze o wspominanym tu Ado Rental Car - maja jeden numer kontaktowy WhatsApp) to musicie mieć kartę kredytową ważna od minimum roku.
/
Będę wybierał inną wypożyczalnie, która nie zabrania wyjazdu do Palenque. Swoja drogą macie jakieś doświadczenia z tejże trasy? Korci mnie to miejsce niesamowicie, choć trasa z Bacalar pokonywana samemu, trochę budzi strach i respekt. Myślę o patrolach, aucie z wypożyczalni i ogólnym bezpieczeństwie przejazdu do stanu Chiapas. Chętnie przeczytam Wasze wrażenia, jeśli ktoś takowe ma.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 11 Kwi 2023 10:16 

-- 11 Kwi 2023 10:16 --

Mieliśmy trasę Palenque do Bacalar, pod koniec policjant sugerował opłatę dobrowolna ale obyło się bez. Za to nie polecam trasy 199 z Palenque do San Cristóbal, miejscowi często blokują drogę i nie pojedziesz za nic. Lepiej i pewniej niestety przez Villahermosa.

-- 11 Kwi 2023 10:19 --

Trasa 190 z San Cristóbal na Cascada El Chiflón też miała blokade

Załączniki:
Screenshot_20230411_101759_com.instagram.android_edit_782165170197315.jpg
Screenshot_20230411_101759_com.instagram.android_edit_782165170197315.jpg [ 372.35 KiB | Obejrzany 1088 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 11 Kwi 2023 13:47 

Dzięki za odpowiedź.

Czy to jest normalna praktyka, że mimo full insurance firmy takie jak Avant Rent a Car oraz Easy Way chcą depozytu? Czy obawiać się tutaj jakieś próby nie oddania go? Ma ktoś jakieś podobne historie?
 Profil Relacje PM off
beyond uważa post za pomocny.

#313 PostWysłany: 11 Kwi 2023 14:06 

platynowy
A jeśli nie zatankujesz do pełna, ukradniesz popielniczkę (są jeszcze montowane?) lub gaśnicę to w jaki sposób mają odebrać należność?

Tak, to normalne.
 Profil Relacje PM off
boots lubi ten post.

#314 PostWysłany: 17 Maj 2023 22:54 

niebieski
Jesteśmy w Meksyku od wczoraj zrezygnowaliśmy z wypożyczalni Amrican wynajem na 20 dni miał być z pełnym ubezpieczeniem 4256 zł okazało sie że trzeba dokupić ubezpieczenie w kasie i tu szok mój był bo końcowa suma była 9850 zł szok niesamowity

Szukam pilnie z która wypożyczalnią można wjechać do Belize
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 18 Maj 2023 07:49 

Miałem wypożyczenie w Keddy by Europcar w warunkach miałem: "Przekraczanie granic: Podróż transgraniczna do Belize i Stanów Zjednoczonych jest możliwa po wcześniejszym zgłoszeniu. W przypadku Belize nie będzie obowiązywać żadna opłata, ale potrzebny jest odpowiedni dokument upoważniający. Dozwolone są podróże do Stanów Zjednoczonych – wymagane jest ubezpieczenie, które kosztuje 11,60 USD na dzień."
Sam nie korzystałem ale się zastanawiałem więc wczytywałem się w tą opcje :) Mex Rent Car nie pozwala jakby co według tego: https://mexrentacar.com/en/terms-and-co ... conditions
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#316 PostWysłany: 21 Maj 2023 20:21 

niebieski
Gdzie wynajmują auta bez depozytu co polecacie .
Która wypożyczalnia zezwala na wjazd do Belize
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 15 Sie 2023 15:56 

Czy jest w Cancun wypożyczalnia, która wypożyczalnia na 1 dzień auto bez podawania karty?
Albo ktoś się orientuje, czy może w hotelach jest możliwość wypożyczenia auta?
Będę w Riu Palace Costa Mujeres
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 30 Sie 2023 11:35 

Kothson napisał(a):
classy napisał(a):

Do jakiego resortu polecacie lecieć na 10 dni, all-inclusive do 25tyś zł za 2os.

W tej cenie to chyba razem z RTW.. a tak na poważnie to Meksyk ma do zaoferowania tyle wspianiałych miejsc, że nie musisz rekompensować sobie braków drogimi hotelami. Daj zarobić trochę lokalnej społeczności, bo swoim podejściem zasługuje na to jak żadna inna.

Lece do Meksyku pierwszy raz w Lutym, mam podobne podjescie do Ciebie, jednak jak zaczalem czytac o tym jak oszukuja turystow na stacjach benzynowych podmieniajc banknoty, kilka razy nabijajc tranzakcje na karty i wymuszajacych lapowki policjntach zaczynam miec watpliwosci czy naprawde tego potrzebuja.... wydaje mi sie, ze calkiem niezle sobie radza krecac turystow na kazdym kroku.
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 30 Sie 2023 11:45 

platynowy
Po przejechaniu całego Jukatanu mogę napisać tylko, że piszesz bzdury.
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 30 Sie 2023 11:48 

Patrzac na zagraniczne grupy i fora podroznicze zdecydowalem sie zarezerowac auto w Avant rent a car. Ktos ma jakies doswiadczenie z ta wypozyczalnia? Jedynie czego sie mozna doczepic wedlug komenatarzy to ponoc ich "pelne" ubezpiecznie jest pelne luk i sprawdzaja auto dokladnie przy oddaniu szukajac dorbnych uszkodzen. Jednak mam zamiar dokupic dodatkowe ubezpieczenie w worldwideinsure jako, ze mam kilka innych podrozy w ciagu roku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości