Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 20 Mar 2015 02:15 

04patryk12 napisał(a):
Będę w Andaluzji w II połowie maja i ECR pokazuje mi cenę za wypożyczenie Clio na 5 dni 225 zł już z ubezpieczeniem, szyb,opon i podwozia, dodatkowym kierowca i możliwością przekroczenia granicy co uważam jest ceną bardzo dobrą.

Dochodzą tylko koszty związane z tankowaniem w T&C jest taki zapis:

Fuel Policy:
Customer prepays a full tank of fuel at the time of car pick-up. Customer may return the car empty of fuel. If not, the car rental company will refund for remaining fuel in the tank according to the eights marked by the fuel gauge. Excluding from that compensation is the amount related to fuel administration costs (16-42 EUR, depending on car group).

Ktoś wie ile mniej więcej wyniosą te koszty dla auta klasy Clio? Czy są to zazwyczaj dolne, czy górne widełki podane powyżej przez ECR?
 Profil Relacje PM off  

Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty, transfery i noclegi w Tbilisi za 498 PLN 😎
Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧 Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧
#142 PostWysłany: 10 Kwi 2015 09:55 

Loty: 89
Kilometry: 200 016
Witam,

Przeczytałem kilka relacji z Malagi na forum, jednak nie znalazłem odpowiedzi na podstawowe pytanie - czy bardziej opłaca się wynająć auto przez Internet czy na miejscu? Ponieważ wylot mam za 3 dni, więc zniżek za wczesniejsze zarezerwowanie nie będzie.

Trzeba zwrócić uwagę na jakieś "lokalne tradycje" w wypożyczalniach?
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 10 Kwi 2015 09:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Najlepiej przez internet. Sprawdzałeś oferty firm z tego wątku? Czytałeś go w ogóle?
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 10 Kwi 2015 10:02 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 649 879
niebieski
Warto dodać, że w niektórych wypożyczalniach nie wypożyczysz samochodu przychodząc z ulicy. Np. w Malaga Car - tam obowiązuje tylko rezerwacja przez internet. Wg pracującej tam polki inne mniejsze lokalne (nie sieciowe) wypożyczalnie mają taką samą praktykę.
 Profil Relacje PM off
dmirstek lubi ten post.

#145 PostWysłany: 14 Kwi 2015 13:32 

Miałem okazję korzystać na początku kwietnia z wypożyczalni Marbesol. Rezerwacje robiłem poprzez Doyouspain.com. Cena 63 Euro za 7 dni. Dokupiłem również ekstra ubezpieczenie za szyby koła itp. Polityka paliwa Full/Empty. Na miejscu okazało się że Marbesol nie honoruje ubezpieczenia kupionego w Doyouspain. Na miesjcu miałem wybór albo depozyt 800 Euro lub wykupienia ekstra ubezpieczenia z Marbesol. Koszt 126 Euro- wszystko w cenie - full/full, drugi kierowca, Giblartar itp. Uwaga nie akceptują kart nie wypukłych - tylko kredytowe. Ja niestety miałem debetową i musiałem wykupić ubezpieczenie gdyż nie chcieli pobrać depozytu z karty debetowej. Poza tym wszystko jak należy. Wypożyczenie sprawne i szybkie. Wypożyczalnie otwarta 24H na dobę. Nie ma problemu z oddaniem w nocy samochodu. Nie ma za to dodatkowych opłat.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 14 Kwi 2015 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
gremple2 napisał(a):
Wypożyczalnie otwarta 24H na dobę. Nie ma problemu z oddaniem w nocy samochodu. Nie ma za to dodatkowych opłat.

Po wybraniu odbioru auta o 1 w nocy pojawia sie Out of Hours 35 €. Znalazlem taki zapis: Out of hours collections (23:00h-07:00h): 35eur. Out of hours returns are free of charge (subject to a key return box being available).

Czyli nie jest otwarte 24h.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 14 Kwi 2015 14:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
w ten weekend bede w Maladze, jezeli ktos ma jakies watpliwosci
co do wynajmu, a firma ma siedzibe na lotnisku podejde i moge zapytac na miejscu
 Profil Relacje PM off
gzkulik lubi ten post.

#148 PostWysłany: 16 Kwi 2015 07:48 

niebieski
Może przyda się komuś promocja od malagacar:

" Book your car before April 28 from this email or by entering the code "SPRING2015" in the search box of Malagacar.com and save up to 15% on the rental price. *"

* Discount for rentals with pick-up between April and June not applicable to optional extras and insurance. The discount can vary depending on the model, the selected date and availability and is reflected in the prices of the groups marked with the label Promo.
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 18 Kwi 2015 20:45 

Pawel_T napisał(a):
gremple2 napisał(a):
Wypożyczalnie otwarta 24H na dobę. Nie ma problemu z oddaniem w nocy samochodu. Nie ma za to dodatkowych opłat.

Po wybraniu odbioru auta o 1 w nocy pojawia sie Out of Hours 35 €. Znalazlem taki zapis: Out of hours collections (23:00h-07:00h): 35eur. Out of hours returns are free of charge (subject to a key return box being available).

Czyli nie jest otwarte 24h.

Tak akurat się składa że samochód oddawałem o godz. 2.00. Wypożyczalnia była otwarta. Pani sprawdziła tylko ilość paliwa, spisała przebieg auta i zostaliśmy przez pracownika odwiezieni pod terminal. Przed wylotem również czytałem że jest dodatkowa opłata za zwrot auta w godzinach nocnych, dlatego przy wypożyczeniu pytałem gdzie mam zostawić auto po powrocie. Pani odpowiedziała że wypożyczalnia jest otwarta jest 24 h. Napisane było to również na druku firmowym Marbesol na podstawie którego wypożyczyłem samochód.

Tak więc informacja jest potwierdzona
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 21 Kwi 2015 21:04 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 27 453
Witam,
Potwierdzam opinie co do Marbesol. Właśnie wróciliśmy z Andaluzji. Auto wypożyczone na 7 dni z pełnym ubezpieczeniem w opcji full/full. Rezerwacja oczywiście przez internet. Zupełnie nowe VW POLO (idealnie; dwie osoby dorosłe i dwójka dzieci). Z wypożyczeniem i zwrotem ZERO problemów. Jak coś służę informacją.
Obecnie firma proponuje: "During the month of April, up to 5 friends of yours will have a 10% discount on their bookings (with date of collection of the car during 2015). Give them the coupon CM1DF04577 to use it when they make a reservation at our web www.marbesol.com, introducing it in the last step of the booking form and not forgetting to click on the "Apply" button." Wrzucam może ktoś skorzysta.
pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 21 Kwi 2015 21:15 

Też uważam, że Marbesol ma w chwili obecnej najlepszą cenę.

Przy pełnym ubezpieczeniu z opcją paliwa full/full, dodatkowym kierowcą i free gps ;)
na dwa tygodnie 207 euro, właśnie VW Polo.

Dodatkowo ubezpieczenie na Gibraltar czy Portugalię w cenie.

pzdr
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 27 Kwi 2015 12:08 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 389
Kilometry: 550 828
Wziąłem w Marbesol (jakoś mam zaufanie do słów naszego nieocenionego @górny77 :P ) zdam relację. Opcja all inclusive wydaje mi się sensowna. Niedawno bralem auto w Madrycie w "taniej" wypożyczalni z doyouspain i wyszło finalnie horrendalnie drogo. Oczywiście o dopłatach słowa wczesniej nie było (tak, wiem, trzeba czytać wszystkie regulaminy od deski do deski a final price nic nie znaczy). Zdam relację z Marbesol po powrocie.
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 27 Kwi 2015 12:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja wziąłem w Marbesol i mogę polecić - wszystko bezproblemowo. Jedyny zgrzyt to samochód z najbiedniejszym silnikiem i najbardziej spartańskim wyposażeniem (ale z klimatyzacją, chyba na rynku hiszpańskim innych nie ma), dodatkowo bez kołpaków. Takiego totalnego golasa to jeszcze nigdy nigdzie nie miałem, no ale nie jechałem tam na wyścigi, tylko na zwiedzanie, więc nie stanowiło to żadnego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 27 Kwi 2015 13:21 

Roku napisał(a):
Wziąłem w Marbesol, zdam relację. Opcja all inclusive wydaje mi się sensowna.
Zdam relację z Marbesol po powrocie.

Dzięki za miłe słowa.
Warto rozważyć rezerwację z kodem z postu wyżej (ja swój usunąłem z poczty e-mail, bo nie skorzystam, a widzę że ktoś zamieścił zawsze to 10% oszczędności)

Kod:
W miesiącu kwietniu do 5 twoi przyjaciele będą mieli 10% zniżki na ich rezerwacji (z datą odbioru samochodu w okresie 2015 roku). Daj im CM1DF04577 kupon do korzystania z niego, kiedy dokonać rezerwacji w naszej sieci www.marbesol.com, wprowadzając go w ostatnim kroku formularza i nie zapominając kliknąć na przycisk "Apply"
 PM off  

#155 PostWysłany: 01 Maj 2015 14:35 

Przegapiłam obydwie promocje :roll:
Lecimy do Malagi 06.05 zarezerwowałam wstępnie w Malagacar, wysłałam zgłoszenie przed 28.04 a potwierdzili dopiero wczoraj! Ale po Waszych wypowiedziach i kalkulacji w Marbesole wydaje się lepiej. Czy wrócił już ktoś i może powiedzieć coś dokładnie na temat odbioru w środku nocy i o tym co z kartą debetową?
Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 13 Maj 2015 17:19 

przyszło na e-mail, może ktoś potrzebuje i skorzysta:
Kod:
Błękitną Dni Marbesol z powrotem

Podczas dni 13, 14, 15 i 16 maja wszystkie rezerwacje, dla każdego typu samochodu, będzie miał automatycznie w naszej internetowej o 30% zniżki (z wyjątkiem pick-up od 15 lipca do 15 sierpnia)
Ta oferta nie łączy się z innymi promocjami lub rabatami

Nie przegap to okazja i do zobaczenia
wkrótce w Marbesol !!

http://www.marbesol.com/

Załączniki:
Marbesol Malaga.PNG
Marbesol Malaga.PNG [ 153.65 KiB | Obejrzany 1831 razy ]
 PM off
04patryk12 uważa post za pomocny.

#157 PostWysłany: 14 Maj 2015 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
No właśnie, czy ktoś przerabiał anulowanie rezerwacji z marbesol.

Za tydzień lecę do Malagi i mam klepnięte u nich auto za 95 Euro, płatne na miejscu, a przy obecnej promocji to samo auto byłoby 20 Euro taniej.

Mam do nich pisać w sprawie anulowania? Czy po prostu zrobić drugą rezerwację i wziąć wydrukowane potwierdzenie, a pierwszą zupełnie olać?

#158 PostWysłany: 15 Maj 2015 08:06 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Temat załatwiony, napisałem do nich żeby mi anulowali starą rezerwację i zrobiłem nową, dzięki gorny77 za cynk

#159 PostWysłany: 15 Maj 2015 15:48 
Awatar użytkownika

Roku napisał(a):
Wziąłem w Marbesol (jakoś mam zaufanie do słów naszego nieocenionego @górny77 :P ) zdam relację. Opcja all inclusive wydaje mi się sensowna. Niedawno bralem auto w Madrycie w "taniej" wypożyczalni z doyouspain i wyszło finalnie horrendalnie drogo. Oczywiście o dopłatach słowa wczesniej nie było (tak, wiem, trzeba czytać wszystkie regulaminy od deski do deski a final price nic nie znaczy). Zdam relację z Marbesol po powrocie.

Z chęcią przeczytam relację z Marbesol gdyż sam planuję skorzystać z ich oferty,pytanie czy warto ;) ?
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 15 Maj 2015 16:19 

Anonymous napisał(a):
- wypożyczałem we wrześniu br, koszt na 3-dni w wersji jak twoja coś ok. 53 euro z pełnym ubezpieczeniem (full/full) wypożyczono mi Hyundaya chyba i20
- na lotnisku często pod wejście na piętrze strefa odlotu (przyloty są niżej) podjeżdżają busy Marbesol, jak podjedzie podchodzimy z wydrukowanym potwierdzeniem rezerwacji i kierowca zawiezie was do biura
- wypożyczenie: okazujemy prawo jazdy, potwierdzenie rezerwacji oraz w moim przypadku karta kredytowa (owe 53 euro zablokowane i potem ściągnięte z karty kredytowej)
- przy oddaniu zero problemów, sprawdzono tylko stan paliwa czy faktycznie full (a ktoś na parkingu uderzył i lekko uszkodził tylni zderzak, ale w Hiszpanii to normalne)
- jak dotąd nic poza owe z rezerwacji 53 euro nie ściągnięto, ja POLECAM bo w pełni profesjonalna za rozsądne pieniądze wypożyczalnia

nic już chyba więcej poza w/w linkiem z promocją do strony Marbesol nie da się napisać, a już na pewno relacji z podróży ;)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Kashpir oraz 1 gość