Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 13 Lut 2015 18:48 

Damon napisał(a):
Potrzebuje sprawdzonej i godnej polecenia wypożyczalni samochodów na lotnisku w Maladze.

Samochód potrzebuje na tydzień (01.04 - 8.04) z pełnym ubezpieczeniem bez wkładu własnego oraz najlepiej w opcji paliwa full-full. Zwrot w nocy. Poleci ktoś coś?

Malaga U Drive to wypożyczalnia polecona przez Panią rezydent. Obsługa jest po polsku. dowóz do hotelu był w cenie. Warunki bardzo jasne i przejrzyste, dostaliśmy taki przewodnik dotyczący bezpiecznego podróżowania. Benzyny oddaliśmy tyle ile dostaliśmy, spisują licznik. Wiem, że dostarczają nie tylko do hoteli ale i na lotnisko, bo mają blisko lotniska w Maladze biuro, otwarci też są do późna, my dzwoniliśmy po 22.00. Mają pełne ubezpieczenie od wypadku bez wkładu własnego. Z własnego doświadczenia polecam. Barbara
 Profil Relacje PM off  

🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍 Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍
#122 PostWysłany: 20 Lut 2015 11:32 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Pytanie o MALAGACAR.COM

Czy zgodnie z warunkami blokada na karcie to ok 200euro za mały samochód?

Czy dopłata do pełnego ubezpieczenia gwarantuje brak jakichkolwiek blokad?

Cytuj:
Damages to tyres, rims, hubcaps, side mirrors, windows, locks and the bottom of the vehicle. An additional insurance is available to cover the aforementioned damages at:

Groups A, B, C, C1, D and D2. 6,50 € per day with a minimum of 32,50 € and a maximum of 76 € per 28 day rental period. For rentals of 29 days or more, the price is 2,70 €/day.

Cytuj:
In the case of not taking out the insurance offered in the previous point, at the time of picking up the vehicle, Malagacar.com reserves the right to charge the same amount as the rental as a deposit - and a minimum of 200 € in case the rental amount is less than 200 € - which will be returned to the client at the end of the contract if the vehicle is returned in the same conditions.

EDIT

1. Pytanie o firefly . Czy przy wykupieniu opcji Super Cover nadal blokuja depozyt na karcie?
Wiem, ze np w BGY tak robią. Zamiast 1500e blokują 300e.

2. Posrednik doyouspain.com
Wybieram ofertę od firefly. W dalszym kroku czytamy info:

Cytuj:
Insurance: Total Excess Protection
Your booking already includes fully comprehensive insurance with no excess on bodywork damage. However, you may not know that there are quite a few "little things" that the car rental company considers to be your responsibility.
They are as follows...
• Damage to tyres
• Damage to windscreens or glass
• Damage to the undercarriage
• Damage to locks
• Vehicle key replacement due to theft or loss
• Towing charges as a result of your rental car being in an accident

Pytanie co z blokadą na karcie?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 20 Lut 2015 12:03 

niebieski
Z mojego doświadczenia w ub. roku z malagacar. Wykupienie pełnego ubezpiecznia daje brak blokady na karcie.
 Profil Relacje PM off
aldam uważa post za pomocny.

#124 PostWysłany: 22 Lut 2015 02:14 

niebieski
Potwierdzam. Bierz w malagacar.com. Pełne ubezpieczenie to brak blokady na karcie. Sprawdzone na poczatku lutego.
 Profil Relacje PM off
aldam uważa post za pomocny.

#125 PostWysłany: 22 Lut 2015 15:36 

Zarezerwowane. 14 dni klasa C1 koszt 157e. Kupon HELLOFAN.
Do tego ubezpieczenie na miejscu ok 50-60e. W porównaniu do Włoch to jak za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 22 Lut 2015 15:41 

a sprawdź Marbesol z pełnym ubezpieczeniem, bo mi na 14 dni wychodzi niecałe 150 euro z pełnym ubezpieczeniem bez konieczności żadnych już dopłat (oczywiści brałem i polecam bo np. wjazd do Gibraltaru w cenie, ale zapewne przeczytałeś cały temat zanim zarezerwowałeś)
 PM off  

#127 PostWysłany: 23 Lut 2015 11:01 

Czytałem cały temat oczywiście.
W terminie czerwcowym za 14 dni Marbesol wyliczył 248e (wersja all).
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 27 Lut 2015 18:07 

ja w wtorek 24.02.2014 rano oddałem samochód po 11 dniowym kontrakcie w Malaga CAR.

Zobaczcie jak w ciągu ostatniego tygodnia podskoczyły ceny za dodatkowe ubezpieczenie

samochód grupa A B C 12 Euro , grupa D 14 euro dzień .

Mam jednak pytanie jak długo czekaliście na zwrot depozytu - mi pobrali 200 euro z kredytówki 3 dni mija i nic ile to trwa u nich ? zawsze miałem zwrot na następny dzień a teraz nie , samochód oddałem oczywiście w takim samym stanie jak pobrałem , poza nabitymi kilometrami oczywiście.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 04 Mar 2015 13:05 

Nie ma jakiś kwot maksymalnych?

14 dni x 12e = 168e czyli w sumie można iść w kierunku blokady 200e na karcie.

EDIT

Nie jest różowo. Teraz blokada to 800e.

Cytuj:
Vehicles that are in groups A, B, C and C1 have an all risk insurance with 800 € excess.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 10 Mar 2015 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Będę w Andaluzji w II połowie maja i ECR pokazuje mi cenę za wypożyczenie Clio na 5 dni 225 zł już z ubezpieczeniem, szyb,opon i podwozia, dodatkowym kierowca i możliwością przekroczenia granicy co uważam jest ceną bardzo dobrą.

Dochodzą tylko koszty związane z tankowaniem w T&C jest taki zapis:

Fuel Policy:
Customer prepays a full tank of fuel at the time of car pick-up. Customer may return the car empty of fuel. If not, the car rental company will refund for remaining fuel in the tank according to the eights marked by the fuel gauge. Excluding from that compensation is the amount related to fuel administration costs (16-42 EUR, depending on car group).

Ktoś wie ile mniej więcej wyniosą te koszty dla auta klasy Clio? Czy są to zazwyczaj dolne, czy górne widełki podane powyżej przez ECR?

#131 PostWysłany: 10 Mar 2015 12:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
policza ci litr paliwa 5-10% wyzej jak na dystrubutorze
i dorzuca z 20 e opłaty stałej

tak to mniej wiecej wyglada nie jest to zadna regula

sam przegladam oferty wynajmu aut na 3 dni w maladze w kwietniu
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 10 Mar 2015 12:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Przy kwotach jakie podałeś wychodzi sensownie, poniżej porównanie kosztów dla wypożyczenia na 5 dni w moim terminie.

225 zł - wypożyczenie w ECR
270 zł paliwo - Clio ma 45 litrowy zbiornik, powiedzmy że za litr policzą po 6 zł, załóżmy że z tych 45 litrów za które płacę wykorzystam 40 litrów, bo nie będę odstawiał auta jadąc na oparach
90 zł - opłata stała wypożyczalni

Razem: 585 zł

Marbesol opcja All Inn -

Wypożyczenie 525 zł
Paliwo (40 litrów powiedzmy po 5,5 zł na normalnych stacjach) 220 zł

Razem 745 zł

Mam nadzieję, że nie pominąłem jakiegoś istotnego aspektu robiąc powyższe porównanie.

#133 PostWysłany: 10 Mar 2015 12:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
w marbesol allinclusive jest chyba paliwo w opcji FULL/FULL?

bralem 2 x auto poprzez ECR w Hiszpanii
dostalem aurigacrown - stawki dodatkowe wrzucilem w post wczesniej

uwaga: sporo wypozyczalni ma nietypowe zapisy w umowie

dostajesz 1/2 baku - i zwracasz pusty oplata okolo 40 euro
dostajesz 1/2 baku - zwracasz 1/2 płaciwsz 20 euro

Express check-out Service: When booking this service the vehicle will be delivered with half a tank of fuel and you can return it empty, accelerating thus the return of the vehicle. The cost of this service varies between 30 € and 65 €, depending on the hired car group. We don´t charge refuelling service.

Standard check-out Service: The vehicle will be delivered with half a tank of fuel and you will have to return it alike. The cost of this service is 20 €. If you don´t return the vehicle with half a tank of fuel, you will be charged the missing amount of fuel. When picking up your car, you can hire the desired option.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 10 Mar 2015 13:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, jest w opcji Full Full, ale żeby porównanie było kompletne musiałem doliczyć paliwo.

ECR - płacę przy wypożyczeniu za pełny bak 45 litrów + opłata stała + zakładam że 5 litrów zostanie podczas oddania (spalam 40 litrów paliwa)

Marbesol - biorę z pełnym bakiem w cenie, spalam na trasie 40 litrów paliwa, tankuję 40 litrów na przed zwrotem auta i oddaję z pełnym bakiem

Ilość i ceny paliwa z wcześniejszego postu to założenia na potrzeby porównania.

#135 PostWysłany: 10 Mar 2015 17:16 

Cześć, przeczytałem wątki, ale jedną rzecz chciałbym prosić o pomoc w wyjaśnieniu. Do Malagi lecimy w kwietniu i sprawdzam różne opcje wynajmu samochodu, jestem już nastawiony na 2 firmy - Malagacar albo Marbesol, ale nie mam pewności co jest w ich ofertach, a czego nie ma. Najpierw chcemy zostać 2 dni w Maladze, a dopiero później brać samochód (wiadomo - parking etc.). Najbardziej i tak opłaca się wrócić na lotnisko bo albo nie chcą podwieźć fury do miasta albo chcą dodatkowe 25ojro - wolę zapłacić 4ojro za pociąg. Fura od 21.04 (wt) od 10:15 rano do 29.04 (śr) do 13:00.
Super by było gdyby ktoś doradził/odpowiedział:

Opcja 1 - Malagacar - Lotnisko/Lotnisko, 8 dni, typ B/C, cena 90euro - rozumiem, że do tego ewentualnie doliczą 20euro za "half tunk" lub doliczą ileś jak wezmę "full-empty"? ubezpieczenie niby jest ale niepełne (opony, klamki etc.) i blokują 800euro na karcie, tak?

Opcja 2 - Marbesol - Lotnisko/Lotnisko, 8 dni, typ C1, cena 60euro - tutaj jest opcja "full-empty" no i niepełne ubezpieczenia (opcja All inclusive kosztuje 190euro), coś pominąłem poza paliwem?

Wiem, że branie dodatkowego ubezpieczenia to kwestia indywidualna, ale 30euro różnicy między tymi 2 opcjami to sporo. Możecie powiedzieć czy o czymś zapomniałem bo wydaje mi się, że warunki są porównywalne oby opcji?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 10 Mar 2015 17:19 

srebrny
Jak weźmiesz w Malagacar ubezpieczenie to nic Ci na karcie nie będą blokować.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 10 Mar 2015 17:29 

To nie jest problem - mogą blokować bo chcę uniknąć płacenia 8 x 12euro dodatkowego ubezpieczenia ("Vehicles that are in groups A, B, C and C1 have an all risk insurance with 800 € excess. The additional insurance to cover the above mentioned damages and the excess is 12 € per day").

Ktoś coś? :)
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 10 Mar 2015 17:43 

Anonymous napisał(a):
- wypożyczałem we wrześniu br, koszt na 3-dni w wersji jak twoja coś ok. 53 euro z pełnym ubezpieczeniem (full/full) wypożyczono mi Hyundaya chyba i20
- na lotnisku często pod wejście na piętrze strefa odlotu (przyloty są niżej) podjeżdżają busy Marbesol, jak podjedzie podchodzimy z wydrukowanym potwierdzeniem rezerwacji i kierowca zawiezie was do biura
- wypożyczenie: okazujemy prawo jazdy, potwierdzenie rezerwacji oraz w moim przypadku karta kredytowa (owe 53 euro zablokowane i potem ściągnięte z karty kredytowej)
- przy oddaniu zero problemów, sprawdzono tylko stan paliwa czy faktycznie full (a ktoś na parkingu uderzył i lekko uszkodził tylni zderzak, ale w Hiszpanii to normalne)
- jak dotąd nic poza owe z rezerwacji 53 euro nie ściągnięto, ja POLECAM bo w pełni profesjonalna za rozsądne pieniądze wypożyczalnia

Polecam Marbesol, do w/w danych dodam, że podobnie jak ty samochód wypożyczyłem dopiero po 3 dniach przyjeżdżając rano autobusem na lotnisko, zwrot 3 godziny przed odlotem.
Oprócz owych 193 euro z pełnym ubezpieczeniem nic więcej ci nie zablokują (no chyba, że za jakiś mandat itp), warunki masz podane w warunkach na stronie i cytowanym poście, dodatkowo masz prawo wjechać samochodem do Gibraltaru i Portugalii.
 PM off  

#139 PostWysłany: 10 Mar 2015 21:53 

No dobra, warunki obu podstawowych ofert sa takie same tyle, że Marbesol jest o 30e tańsze co akurat może być związane z kwestią paliwa - wliczone/niewliczone. Czy ktoś brał wynajem bez rozszerzonego ubezpieczenia i może powiedzieć jakie miał doświadczenia - długie oddawanie, sprawdzanie pod lupą?
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 10 Mar 2015 21:56 

pkal napisał(a):
co akurat może być związane z kwestią paliwa - wliczone/niewliczone.

zasada prosta: (full/full)

bez ubezpieczenia ODRADZAM, ale może ktoś się wypowie kto tak wypożyczał...
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 941 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość