Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Ubezpieczenia samochodów na Kanarach w popularnych wypożyczalniach + krótkie info.
Co jest a czego nie ma w ubezpieczeniu - by Antek12 - dziękujemy.
[+] Pokaż
Pluscar

Minimalny wiek 23

Ubezpieczenie nie obejmuje :
Opon i obręczy (kół)
Szkód parkingowych
Zgubionego kluczyka
Jazdy poza asfaltem
Nalania złego paliwa
Szkód powstałych po zażyciu alkoholu / narkotyków

Dodatkowe ubezpieczenie proponują na maila albo w biurze (ok 3 Eur dziennie)

http://pluscar-tenerife.com/en/terms.html

Kod:
Terms and conditions

This tariff includes:

Unlimited mileage
Local taxes (IGIC or VAT)
Free airport service
Second driver free
Baby seat and booster seats included
Free bookings amendment and cancellation
Fully comprehensive insurance with no excess*. It is included: personal accident cover –PAI-, collision damage waiver –CDW-, Total coverage in case of the theft of the car –TP-.
*Just for premium cars there is an excess of 300,00 euros

This tariff does not include:

Damage to wheels (rims) and tyres.
It is forbidden to drive the vehicle off asphalted roads or in forbidden or dangerous areas (such as sand roads, beaches, mountains, etc).
Lost the keys dame or deteriorate the key or the remote control.
Damage caused by filling the tank with the wrong fuel (.Inadequate refuelling.).
Accident or damages caused by inadequate (dangerous) driving or under the influence of alcohol or other substances.
Any damage caused by bad parking.
The charges of any possible law intervention because of any traffic violation.
PLUS CAR are not liable for personal belongings inside the car

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Autoreisen

Minimalny wiek 23

https://autoreisen.com/car-hire/terms.php

Opon i obręczy (kół)
Podwozia
Szkód parkingowych
Zgubionego kluczyka
Jazdy poza asfaltem
Nalania złego paliwa

Tutaj także dodatkowe ubezpieczenie proponują na maila albo w biurze (ok 3 Eur dziennie)

Kod:
5. Items included in the reservation price of your vehicle:

The final price of the reservation of the vehicle includes the following items:

1.   Taxes (IGIC/IVA included).
   2.   Unlimited mileage.
   3.   Second driver free of charge.
   4.   Service in our office at the airport.
   5.   Cancellation of the free reservation.
   6.   Seats for babies and booster cushions for children free of charge. (CHILD SEATS)
   7.   The following insurances (without excess):
      o   Collision Damage Waiver (CDW).
      o   Theft Protection (TP).
      o   Personal Accident Insurance (PAI).
      o   Damage to third parties.

As optional or additional services you can hire (not included in the reservation price of the vehicle), it highlights the roof rack to transport luggage, whose daily cost is 2€/day. It does not include the strings, only the clamping bars to the vehicle.

Roof-racks can carry up to 2 surfboards, properly attached. The company does not assume any damage to the vehicle or to third parties caused by objects transported in the roof of the vehicle. These damages are the responsibility of the client.

6. Situations or contingencies not covered by the insurance:

Our insurance does not cover the following situations or contingencies:

•   Damage to the tyres, wheels and underbody of the vehicle.
•   Loss or breakage of the car keys.
•   Wrong refuelling.
•   Accidents related to reckless driving or under the influence of alcoholic drinks, drugs, narcotics or any other toxic or psychotropic substances.
•   Driving off-road.
•   Fines.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Top Car

Minimalny wiek 23

Opon i obręczy (kół)
Szyb
Lusterek
Świateł
Podwozia
Szkód parkingowych
Zgubionego kluczyka
Assistance na drodze / holowanie !
Jazdy poza asfaltem
Nalania złego paliwa

Dodatkowe ubezpieczenie proponują w biurze 5 eur dziennie - max 75 EUR
[url]
https://top-car-hire.com/en/legal/hire-conditions/[/url]

Kod:
The rates offered through top-car-hire.com include:

Taxes (IGIC).
Unlimited mileage.
Second driver free of charge.
Child boosters and child seats.
The insurances included in the rates offered through top-car-hire.com are:
compulsory insurance with Third Party Liability, comprehensive insurance (CDW), which is the partial coverage in damages by collision that covers the customer by light damages and scratches in the bodywork of the vehicle and fire, Theft protection (TP) and Personal Accident Injuries (PAI). With the CDW insurance service you would be agreeing in requesting a franchise that may vary depending on the vehicle hired. These franchise’s expenses would be between 300€ and 1000€. Also an additional insurance (SCDW) can be contracted for 5 € plus taxes per day up to a maximum of 75 € plus taxes per hire contract.

SCDW covers the following cases: damage to rims and tires, tire flats, glasses, wing mirrors, front and back headlamps, indicators, road assistance, tow truck and replacement. Damages caused by negligence of the authorized driver or breach of the conditions of contract are not included, for example, loss of keys, damage done to the underneath of the car body by traffic on unpaved roads and wrong fuel refueling, among others. With the SCDW extended insurance service, the client won’t have to request any franchise.

We are not responsible for any object left inside the car.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cicar / Cabreramedina

Minimalny wiek 21

Podwozia
Zgubionego kluczyka

nie ma możliwości wykupienia dodatkowego ubezpieczenia.

https://www.cicar.com/EN/view/condiciones_EN

Kod:
The insurance is fully comprehensive without excess including glass, mirrors, and tyres except keys, underbody and personal objects inside the car.

Confirmations of reservations are inmediate. In case we don't have the desired model, we'll offer another car of the same category or superior.

The insurance is fully comprehensive without excess including glass, mirrors, and tyres except keys, underbody and personal objects inside the car. The price includes taxes, unlimited mileage and an audio-guide of the Canary Islands (you can ask for it at our offices). The child-seats, booster-seats and roof racks are free of charge. The extra driver is free of charge (you can add it at our offices).

Fuel policy: If the client collect the car with an amount of petrol, the client will have to pay a deposit for it at our office. If the client return the car with the same amount of petrol, we will refund your deposit back.

There is no extra charge to cancel or modify the booking. You can do it on-line, log in as a registered client; by email or by phone.

We inform you that the child-seat and booster-seat are free of charge. The child-seat is for babies from 0kg to 18kg and it is on the back seat forward facing/rearward facing. The booster-seat is for children between 15kg-36kg and it is without backrest, only the seat. The seat will be given at the car collection and the customer must fix it in the car.

CICAR will not be responsible for claims or damages arising from bad performance, errors, omissions, interruptions, elimination, defects, delays in operation, computer viruses, theft, destruction, unauthorized access to personal records or the alteration of the same or the use of data, information, etc.

The user expressly accepts that the use of this web page is the responsibility of the user. The user assumes the total costs of the services, repairs, etc. necessary in his or her system. Moreover, the user expressly accepts that neither CICAR, nor entities affiliated to CICAR or related to the same, nor their employees or agents nor any person or entity that has participated in the creation, production and distribution of this web page are responsible before any person or entity for any loss, damage (for the use or attempt to use the web page).

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1737 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 87  Następna
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 10 Cze 2017 18:23 
Teneryfa] Wypożyczalnia samochodów" />

niebieski
kibol30 napisał(a):
Autoreisen
data: 28.05-08.06 - cena 116 EUR - płatność tylko kartą (możliwa chyba też gotówka + duży depozyt)
zamówione Auto Citroen C-Elysse - darmowy upgrade do Citroen C4 Picasso

Czy to był c4 7 osobowy? Chciałeś takie, czy po prostu takie ci dali?
 Profil Relacje PM off  

Potężne fale na Teneryfie zbierają śmiertelne żniwo wśród turystów! Nie żyją 3 osoby, 15 osób rannych Potężne fale na Teneryfie zbierają śmiertelne żniwo wśród turystów! Nie żyją 3 osoby, 15 osób rannych
Majówka w słonecznej Chorwacji 🌊🏖️Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 2098 PLN Majówka w słonecznej Chorwacji 🌊🏖️Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 2098 PLN
#662 PostWysłany: 11 Cze 2017 19:51 

Loty: 22
Kilometry: 63 900
radas86 napisał(a):
Z jakim wyprzedzeniem najlepiej rezerwować w autoreisen? Chcę wypożyczyć auto na 9 dni i cena na koniec października (mój termin) wynosi 120 euro a z kolei na maj tylko 70 euro. Pytanie do osób które obserwowały ceny na przestrzeni czasu, kiedy pojawiają się najlepsze ceny?

Maj i czerwiec to w autoreisen najtańszy okres. Nawet gdybyś rezerwował z niedużym wyprzedzeniem na ten termin, to ceny są najniższe w skali roku. Na październik być może cena jeszcze spadnie, ale nie do poziomu cen z maja. Wtedy zrobisz nową rezerwację i w uwagach podaj numer starej, żeby ją skasowali.
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 11 Cze 2017 20:20 

Loty: 6
Kilometry: 9 564
Zdzislaw422 napisał(a):
kibol30 napisał(a):
Autoreisen
data: 28.05-08.06 - cena 116 EUR - płatność tylko kartą (możliwa chyba też gotówka + duży depozyt)
zamówione Auto Citroen C-Elysse - darmowy upgrade do Citroen C4 Picasso

Czy to był c4 7 osobowy? Chciałeś takie, czy po prostu takie ci dali?

Był to c4 pięcio osobowy - Taki mi dali - jak zapytałem Panią w okienku jakie auto dostaje to powiedziała że darmowy upgrade do C4
foto auta:
Image
Zdzislaw422 lubi ten post.

#664 PostWysłany: 16 Cze 2017 12:50 

Wracając do AutoReisen, nie wiem czy to tylko zbieg okoliczności czy jakieś "grubsze" działanie. Z naszego auta zostały skradzione bagaże w okolicach lotniska. Pech jak pech, mogło to się przytrafić każdemu, jednak po paru rozmowach dowiedziałem się o 7 kradzieżach z samochodów z tej właśnie wypożyczalni w ciągu niecałego miesiąca. Może dać to do myślenia, tym bardziej, że oczywiście nie było żadnych śladów włamania.
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 16 Cze 2017 18:16 

Dlaczego zostawiliście bagaze w samochodzie bez opieki? Przecież to jest proszenie się o nieszczęście... O które autoreisen dokładnie chodzi? Z tego co widzę to jedni tutaj piszą o tym http://top-car-hire.com/en/ a inni o tym http://autoreisen.es/
 Profil Relacje PM off  

#666 PostWysłany: 18 Cze 2017 10:12 

To mój pierwszy post na forum więc na wstępie witam wszystkich ? Wczoraj wróciłem z Teneryfy i postanowiłem napisać na forum OSTRZEŻENIE. Z uwagi na przeczytane wcześniej pozytywne opinie o Autorisen wynająłem auto na 8 dni w opcji z dodatkowym ubezpieczeniem za 93 euro. Odbiór i zwrot auta bez zastrzeżeń POLECAM to biuro . Wcześniej na gran canari wypożyczałem auto z TOP Car i też byłem zadowolony - wybrałem autorisen z uwagi na najniższą cene.
Auto było w opcji pełny bak/ pełny bak wiec zracając auto musiałem je zatankować. Opcja wg mnie najwygodniejsza. Zrobiłem w sumie ponad 1000km wiec zatankowałem dwa baki i dojeżdżając na lotnisko w dniu zwrotu miałem 3/4 baku wiec postanowiłem uzuełnić paliwo na stacji DISA na lotnisku południowym Renia Sofia. Podjechałem na stacje o godzinie 23:00 dosyć zmeczony bo cały dzień biegałem jak szalony po Siam Parku i przyznam moja percepcja i wyluzowanie spowodowały że dałem sie oszukać przez perfidną obsługę na stacji. Jak już wcześniej napisałem potrzebowałem uzupełnić bak o ok 1/4 w moim VW Polo czyli pewnie 10l benzyny, wiec złapałem za dystrybutor 95 i zacząłem lać paliwo. Licznik wybił mi 12 litrów i nie poczułem odbicia wiec odpuściłem i postanowiłem sam sprawdzic stan baku na desce i wskazówka była na tym samym stanie co przed nalaniem wiec myśle sobie cwaniaczki przestawili licznik by pracował szybciej. No trudno jest późno mam za chwile lot leję az odbije. Wlałem (jak mi się wydawało) 20 litrów aż odbił pistolet. Wszedłem do auta przekręciłem kluczyk i ku mojemu zdziwieniu wskazówka nadal wskazywała 3/4 baku. Idę wiec do okienka i tłumaczę pani że maja problem z dystrybutorami paliwa na co Pani mówi bardzo łamanym angielskim, że nie ma już paliwa 95 i powoninienem zatankować 98 i na pistolecie 95 jest karteczka out of order. Oglądam się przez plecy i rzeczywiście teraz dostrzegam kartkę na każdym dystrybutorze. Zmęczenie, późna godzina oraz pośpiech sprawiły że jej nie zobaczyłem. Ok, wiec mówie do Pani że zaleje 98 , Pani na to żaden problem ale najpierw musze zapłacić 18euro za no właśnie za co... I zaczyna się, pytam za co mam zapłacić skoro nie ma na stacji paliwa 95 i de facto nie zalałem ani kropli, na co pani wyjęła telefon i na translatorze napisała że po to umieszczają kartki żeby nie tankować 95 ona nie może skasować w komputerze tej kwoty i musze zapłacić. Moje oburzenie oraz próby tłumaczenia zostały zignorowane, kalkulując na chłodno mam lot za 2-godziny jest po 12 w nocy wezwanie policji lub kogoś z obslugi spowoduje ze nie polecę i bede musiał kupić kolejny lot co na pewno będzie kosztowało więcej niż 18euro nic dobijam 98 na szczęście bez problemu wchodzi paliwa za ok 7 euro czyli 7 litrów idę do kasy i place za najdroższe powietrze 18 euro i paliwo 7 euro. Pytanie czy pisząc jakaś skargę jest szansa na odzyskanie kasy spotkało się z rozbieganymi oczami i pokiwaniem głowa ze nie...
 Profil Relacje PM off  

#667 PostWysłany: 18 Cze 2017 10:21 

Dość częsty problem na Kanarach: brakujące w dystrybutorze PB95. Ja to zauważyłem i od razu tankowałem PB98 (niewielka różnica cen), ale przy mnie kilku a co próbowało tankować PB95....

Wypożyczalnia nic do tego nie ma, masz dane stacji paliw i przez kontakt próba mediacji z zwrotem kasy
 PM off  

#668 PostWysłany: 18 Cze 2017 10:28 

-- 18 Cze 2017 10:25 --

Jeszcze jedno zapytałem sie na naszej stacji Orlen co w sytuacji kiedy im zabraknie paliwa i u nas po prostu blokuje sie pistolet i nie ma takiej opcji żeby ruszył licznik. Zastanawiałem sie dlaczego odbił mi pistolet skoro nie zalalło mi paliwa, i tak sobie myśle że to jest bardzo świadomie ustawiony wał i nie byłem pierwszym który dał sie oszukać. Gdyby pistolet nie odbił a wartośc paliwa przekroczyłaby pojemność baku wtedy miałbym dowod na oszustwo a tak nie jestem w stanie udowodnić że nie miałem prawie pustego baku w chwili wjazdu na stacje. Jeszcze raz zwracam uwade na stację DISA na lotnisku południowym Renia Sofia - OSZUŚCI.
Jest mi stracznie przykro bo na kanarach spedziłem ( dwa razy teneryfa po8 dni i raz gran canaria 8) i nie spotkalem sie z żadna niemiła sytuacją wrecz przeciwnie byłem mega zajarany ich luzem i szacunkim do turystów ktorzy odwiedzaja rowniez wiochy gdzie nie ma zbyt wielu turystow i sa traktowani bardzo przyjaźnie. Oczywiscie ta sytuacja nie wpływa na to że uwielbiam latać na kanary ale na pewno bede zwracał uwage na stacje przy lotniskach, któbre sa prowadzone przez cwaniaczków - oszustów.

-- 18 Cze 2017 10:28 --

Anonymous napisał(a):
Dość częsty problem na Kanarach: brakujące w dystrybutorze PB95. Ja to zauważyłem i od razu tankowałem PB98 (niewielka różnica cen), ale przy mnie kilku a co próbowało tankować PB95....

Wypożyczalnia nic do tego nie ma, masz dane stacji paliw i przez kontakt próba mediacji z zwrotem kasy

Możesz to rozwinać co masz na myśli. Kontakt z autorisen celem mediacji ze stacja ? Wiesz szkoda mi chybyba czasu i tłumaczenia bo wyjazd był naprawde udany i chyba poprostu o tym zapomne. Nie mniej czesto korzystam z porad na forum wiec zależało mi żeby zwrócić uwage innych jeżeli będą w podobnej sytuacji.
 Profil Relacje PM off  

#669 PostWysłany: 18 Cze 2017 10:29 

WAŻ na wagę słów, sam się wystawiasz, a potem oszuści!!!

Zamilknij lepiej i nawiąż kontakt z DISA, to spora sieć stacji i zapewne pójdą na kompromis czy jakieś tam rozwiązanie

Co do czasowych braków paliwa: zapotrzebowani duże i czasowo np. w poniedziałek rano może go zabraknąć
 PM off  

#670 PostWysłany: 18 Cze 2017 10:41 

-- 18 Cze 2017 10:39 --

Anonymous napisał(a):
WAŻ na wagę słów, sam się wystawiasz, a potem oszuści!!!

Zamilknij lepiej i nawiąż kontakt z DISA, to spora sieć stacji i zapewne pójdą na kompromis czy jakieś tam rozwiązanie

Tak jest świadomy tego co napisałem, stacja DISA na lotnisku południowym Renia Sofia świadomie oszukuje klientów. Co innego gdyby u nas mogła być analogiczna sytuacja natomiast nie moze poniważ u nas poprostu blokują sie dystrybutory... Jak to nazwiesz inaczej jak nie oszustwo... Może i sieć jest duża i renomowana ale pamiętaj że właścieciel tej konkretnej stacji może byc osobą prywatną i działać na zasadzie franczyzny. Jestem daleki od osadzania i nazywania kogoś oszustem dlatego zanim napisałem tego posta chciałem ustalić czy u nas miałbym podstawe do reklamacji i wtedy bym nikogo nie oskarżał o wyłudzenia bo wiedziałbym jak działa dystrybutor - wybacz nie jestem ekspertem w tej dziedzinie za to mam swój rozum... Pozdrawiam Cie gorąco i sugeruję więcej luzu do nowych kolegów na forum?

-- 18 Cze 2017 10:41 --

Jeszcze jedno przepraszam czytajacych za brak polskich znakow pisze na szybko z Ipada, prosze o wyrozumiałość.

Ostatnio edytowany przez krasnal, 18 Cze 2017 12:10, edytowano w sumie 1 raz
Zdublowana treść
 Profil Relacje PM off  

#671 PostWysłany: 18 Cze 2017 10:43 

Nowy, a zaczyna od bredni czy fałszywych czy dziwnych oskarżeń do tego częściowo błędnie adresowanych

Co innego gdybyś był po kontakcie z DISA, a ty zaczynasz od forum nawet jeśli tak zacnego :shock:
 PM off  

#672 PostWysłany: 18 Cze 2017 11:00 

-- 18 Cze 2017 10:57 --

Kolego , to jest twoje zdanie i inerpretacja całej sytuacji. Jężeli obsuga zasugerowała by mi że powinienem skontaktować sie z disa zeby spróbować odzyskać pieniądze i zaufanie to nie byłoby tej dyskusji oraz mojego pierwszego tak nie miłego posta. Pani pomimo swojego słabego angielskiego korzystajac z translatora odpisala mi że nie mam możliwości zwrotu kasy. W tej chwili nawet nie mam paragonu ponieważ nie pamietam co z nim zrobiłem, było późno żona narzeczona miała problem z boardingiem na lotnisku wiec poprostu jak najszybciej chciałem dojechać na terminal.
Podsumowując proszę innych zwracajcie uwage na ta konkretną stacje na Teneryfie a jeżeli ktoś inny pomyśli że jestem frajerem bo dałem się nabrać trudno taki jest internet i każdy ma prawo do własnej oceny sytuacji.

Ostatnio edytowany przez krasnal, 18 Cze 2017 12:10, edytowano w sumie 1 raz
Zdublowana treść
 Profil Relacje PM off  

#673 PostWysłany: 19 Cze 2017 00:53 

Wynajął ktoś auto bez wpłacania depozytu? Bez karty da rade wynająć dając gotówke do ręki czy raczej trzeba mieć na karcie?
 Profil Relacje PM off  

#674 PostWysłany: 19 Cze 2017 17:44 

Benjam8708 napisał(a):
-- 18 Cze 2017 10:57 --

Podsumowując proszę innych zwracajcie uwage na ta konkretną stacje na Teneryfie a jeżeli ktoś inny pomyśli że jestem frajerem bo dałem się nabrać trudno taki jest internet i każdy ma prawo do własnej oceny sytuacji.

Dzięki za ostrzeżenie. Ja w takiej sytuacji wyśmiałbym tą kobietę, zapłacił za to co zatankowałem, a następnie po prostu odjechałbym. Niech sobie dzwoni na policje i tłumaczy im, że nie zapłaciłem za powietrze :)
 Profil Relacje PM off  

#675 PostWysłany: 20 Cze 2017 14:48 

Cześć,

myślałem o tym żeby tak zrobić ale wypożyczałem auto i płaciłem kartą kredytową więc nie chciałem robić sobie smrodu w Autorisen bo pewnie stacja zwróciłaby się właśnie do nich jako właściciela auta. Pewnie jeszcze będę u nich wypożyczał kiedyś auto więc nie chciałem pozostawiać po sobie smrodu.

Na ten moment napisałem reklamację za pośrednictwem maila i jestem strasznie ciekaw co odpiszą biorąc pod uwagę fakt, że posiadam jedynie potwierdzenie zejścia z karty 26,22EUR które wydrukowałem ze strony banku.

Wrócę do Was z odpowiedzią.

Pozdrawiam
Grzesiek.
 Profil Relacje PM off  

#676 PostWysłany: 22 Cze 2017 19:03 

Witam serdecznie,
chciałabym wiedzieć jak aktualnie wygląda sytuacja w Plus Car, czy można płacić gotówką?
Właśnie wstępnie zarezerwowałam auto 28.07-11.08, ale zastanawiam się jak najlepiej byłoby zapłacić.
Przyznam szczerze, że to moje pierwsze wypożyczanie auta więc obawy mam ogromne :)
Mam nadzieję, że Plus Car nadal cieszy się dobrą opinią tak jak we wcześniejszych postach pisano.

Z góry dziękuję za odpowiedź. Jeśli macie jakąś ciekawą radę dla totalnego nowicjusza bardzo proszę o podzielenie się nią.

PS. Będę podróżować z 2 letnią córką. Zaznaczyłam oczywiście, że potrzebujemy fotelika jednak ciekawi mnie jak z ich jakością/bezpieczeństwem. W Polsce wożę córkę w RWF i zdaje sobie sprawę, że tam może być to raczej niemożliwe, ale mam nadzieję, że foteliki oferowane przez wypożyczalnie spełniają jednak jakieś standardy...
 Profil Relacje PM off  

#677 PostWysłany: 22 Cze 2017 19:27 

Dobra rada dla nowicjusza. Jeżeli lecisz FR lub W6 zabierz swój fotelik ze sobą - można to zrobić za darmo. Te które są na miejscu z reguły są brudne i słabej jakości.
 PM off  

#678 PostWysłany: 22 Cze 2017 20:09 

Dziękuję greg.
Wiem, że Ryan dopuszcza taką możliwość, ale w Wizzie nie widziałam żeby była możliwość przewiezienia fotelika za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#679 PostWysłany: 22 Cze 2017 20:35 

johny kalesony napisał(a):
Wynajął ktoś auto bez wpłacania depozytu? Bez karty da rade wynająć dając gotówke do ręki czy raczej trzeba mieć na karcie?

Ja wynająłem bez depozytu w Autoreisen na Lanzarote.Nawet bez jakiejkolwiek blokady na karcie.
 Profil Relacje PM off  

#680 PostWysłany: 23 Cze 2017 11:29 

Benjam8708 napisał(a):
Cześć,

myślałem o tym żeby tak zrobić ale wypożyczałem auto i płaciłem kartą kredytową więc nie chciałem robić sobie smrodu w Autorisen bo pewnie stacja zwróciłaby się właśnie do nich jako właściciela auta. Pewnie jeszcze będę u nich wypożyczał kiedyś auto więc nie chciałem pozostawiać po sobie smrodu.

Na ten moment napisałem reklamację za pośrednictwem maila i jestem strasznie ciekaw co odpiszą biorąc pod uwagę fakt, że posiadam jedynie potwierdzenie zejścia z karty 26,22EUR które wydrukowałem ze strony banku.

Wrócę do Was z odpowiedzią.

Pozdrawiam
Grzesiek.

Cześć,

minęły już ponad 3 dni od mojego maila do obsługi klienta DISA bez żadnej odpowiedzi także nie spodziewam się, że w mojej sprawie uda się coś wyjaśnić. Tak jak już pisałem wcześniej zwracajcie szczególną uwagę na tą stację oraz zawieszki na dystrybutorach.

W odniesieniu do Autorisen i ewentualnym ginięciu rzeczy z ich aut na parkingach powiem tak,
przez 8 dni zrobiłem ponad 1000km po wyspie i zostawiałem bardzo często auta na parkingach, w jakiś małych uliczkach w Santa Cruz jak i bezdrożach na trasie przez park Teide i nie zdarzyła mi się podobna sytuacja. Dbałem jednak o to by w aucie na widoku nie pozostawiać wartościowych rzeczy (zawsze w samochodzie miałem plecak z klapkami, ręcznikiem na plaże ale też z butami do chodzenia po górach i kurtkę bo nie wiedziałem co danego dnia będziemy robić - miało być spontanicznie i tak było np. Góry Anaga i południu plażing na Las Teresitas) jednak plecaki były zawsze w bagażniku, nigdy na widoku.

Ostatniego dnia przed wylotem spakowaliśmy się w walizki i pojechaliśmy do SIAM. Hotel mieliśmy na północy w Puerto a wylot o 2:00 z Renia Sofia więc podjąłem decyzję, że nie będę nabijał bez sensu kilometrów i z SIAM pójdziemy na kolację gdzieś na południu by stamtąd udać się bezpośrednio na lotnisko. Nasze bagaże były w bagażniku a samochód zaparkowany na bezpłatnym parkingu bez szlabanów (akurat ten płatny był pełny bo przyjechaliśmy po 13:oo). Laptopa, telefony, Ipada zabrałem ze sobą w plecaku do SIAM i włożyłem do Lockera przy zjeżdżalniach. Nikt nie próbował nam się włamywać do auta.

BTW. po tygodniowym objadaniu się lokalnymi przysmakami m.in. pyszne owoce morza w Delicas del Mar, conejo w lokalnych knajpach oraz pysznych serach z m.koziego mieliśmy ochotę na jakiegoś fast fooda i pojechaliśmy do Los Cristianos do baru Lucky 7. Miejsce z super widokiem na plaże i ocean, muzyka reggae, drinki mojito marakujowe oraz truskawkowe SZTOS - jednym słowem polecam ten lokal jeżeli ktoś tak jak my ma ochotę na burgera w niezobowiązującym miejscu w klimacie dla surferów.

Lubię ludzi i darzę ich dużym zaufaniem tym bardziej na wakacjach na moich ukochanych kanarach, jednak mimo wszystko jestem też osobą ostrożną nie dająca pretekstu w postaci jak to kolega gorny77 napisał "wystawiania się" do zmiany zdania o kanaryjczykach. Swoją ostatnią niemiłą sytuację na stacji DISA traktuję jako wypadek przy pracy i faktycznie teraz będę czytał przewieszki na dystrybutorach :mrgreen:
Pozdrawiam,
Grzesiek.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1737 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 87  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość