Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 27 Sty 2024 17:09 

Loty: 80
Kilometry: 175 645
srebrny
Mam pytanie, bo na początku wątku ktoś wspominał o cash backu, ale ponoć dawniej działało to tylko na maestro? Orientuje się ktoś jak obecnie wygląda sytuacja i jeśli działa to na szerszą skalę to czy z dowolnego konta walutowego da się wypłacić bez prowizji? Mam kartę wielowalutową z PKO
 Relacje PM off  

#42 PostWysłany: 07 Lut 2024 22:30 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 225 020
City Bank pobiera 3 $ niezależnie od ilości wypłacanej gotówki. Dużo bankomatów w Nowym Jorku.

Dla mnie bardzo fajna opcja. Tuż przed odlotem do Panamy wyciągnąłem gotówkę. Z jednej strony dużo bezpieczniej, a z drugiej strony parę złotych na plus w porównaniu z kantorem.

Martinuss napisał(a):
@kubaziem88

Przecież wyraźnie napisałem 3 sieci bankomatów przy wypłacie z BNP. Czytanie ze zrozumieniem
BNP jakbyś nie wiedział to BNP Paribas Bank. Przy karcie wydanej z ich banku. Nie zaśmiecaj

Grzecznie zwróciłem Tobie uwagę, że napisałeś coś w stylu: "Czerwony kapturek był w lesie i spotkał wilka. Czerwony kapturek nigdy nie był w lesie." Następnie piszesz, że nie umiem czytać ze zrozumieniem i obrażasz mnie, że jakbym nie wiedział... Dziękuje za pomoc.
 Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 14 Lut 2024 20:21 

Przeglądałem trochę wątek i chciałbym poinformować, że w bankomatach PNC Bank nie pobierają prowizji - wypłacam tam z Revoluta regularnie. Ponadto, można ustawić język polski ;)
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 15 Lut 2024 21:17 
Awatar użytkownika

złoty
Niestety to nie jest prawdą, przed chwilą chciałem wypłacić z PNC i chciał 3,75$ prowizji
 Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 15 Lut 2024 22:26 

Loty: 348
Kilometry: 653 431
niebieski
kubaziem88 napisał(a):
City Bank pobiera 3 $ niezależnie od ilości wypłacanej gotówki

Masz na mysli City National Bank czy Citibank?
To sa dwa różne banki
 Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 15 Lut 2024 23:23 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 225 020
Zdecydowanie citibank.

Adres: 787 7th Ave, New York

Widziałem przynajmniej kilka ich bankomatów na Manhattanie.
 Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 17 Lut 2024 15:32 

kostek966 napisał(a):
Niestety to nie jest prawdą, przed chwilą chciałem wypłacić z PNC i chciał 3,75$ prowizji

Zaskoczyło mnie to, co napisałeś, bo dopiero co wyciągałem pieniądze z bankomatu PNC bez żadnej prowizji. I chyba dokopałem się do sedna sprawy

Wygląda na to, że bankomaty PNC mieszczące się wewnątrz stacji benzynowych/sklepów Wawa oraz Sheetz są "surcharge-free", a inne już nie. Więc jesli ktoś podróżuje po wschodnim wybrzeżu (głównie New Jersey, Pensylwania, Delaware oraz Floryda) to może skorzystać, ale chyba ich bankomaty niezależne już tak nie funkcjonują. Więć warto to mieć na uwadze :)
 Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 18 Lut 2024 04:28 

Loty: 80
Kilometry: 175 645
srebrny
bruce09lili napisał(a):
Mam pytanie, bo na początku wątku ktoś wspominał o cash backu, ale ponoć dawniej działało to tylko na maestro? Orientuje się ktoś jak obecnie wygląda sytuacja i jeśli działa to na szerszą skalę to czy z dowolnego konta walutowego da się wypłacić bez prowizji? Mam kartę wielowalutową z PKO
Częściowo mogę odpowiedzieć na własne pytanie: podczas zakupów w Walmart na Florydzie kasa automatyczna zawsze się mnie pytała przy płatności kartą czy chcę cash back. Na razie nie miałem potrzeby więc nie umiem powiedzieć czy jest od tego jakaś prowizja.
 Relacje PM off
kubaziem88 lubi ten post.

#49 PostWysłany: 18 Lut 2024 19:14 
Awatar użytkownika

złoty
@barciur, coś w tym może być, spojrzałem na bankomat w hotelu w Miami i było napisane, że nie pobiera opłat, nie próbowałem już, bo wszędzie można płacić kartą, są nawet miejsca gdzie nie można płacić gotówką, przez prawie 2 tygodnie tylko jeden raz za płatność za kartę na komunikację miejską w Honolulu musiałem płacić gotówką, ogólnie nie jest nigdzie potrzebna, oprócz napiwków
 Relacje PM off  

[ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 2 gości