Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:01 

srebrny
no jakos nie wygladalo to na zart, ale ok :)

Ostatnio edytowany przez michcioj, 20 Wrz 2016 13:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#122 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Japonka76 napisał(a):
BrunoJ napisał(a):
Osobiście uważam, że kupowanie za małego mieszkania to jak kupowanie za małego samochodu.
Ale jak Cię nie stać na duży to albo kupujesz mały, albo nie kupujesz wcale.
Czy kupujesz duży i marudzisz kilka przez kilka lat - to recepta jak się unieszczęśliwić.

nie kupuję i jeżdzę taksówkami albo autobusem, dopóki nie moge kupić odpowiednio dużego. Duzy moge kupić stary a nie nowy, itd, itd.

#123 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:03 

No proszę, taki niepozorny OT a ilu dorabiających z wynajmu mieszkań tudzież pokoi ujawnił :D
Teraz przynajmniej wiadomo dlaczego cwaniaki lobbują za wynajmem a nie za zakupem :lol:

Pisanie o odwróconej hipotece w polskich warunkach, gdzie rządzi banksterka jest jakimś gigantycznym nieporozumieniem ale co kto lubi.

@BrunoJ -uściślijmy: kwestia frankowiczów mam nadzieję, że uświadamia pozostałych klientów banków (niekoniecznie mających kredyty) jak nas banki rżną na każdym kroku i proszę nie mylić zarabiania (bo to firma jak każda inna i to jest jej główny cel) z okradaniem klientów w majestacie kulawego prawa przy milczącym akcepcie rządzących bez względu na to kto jest przy korycie. Analogiczne do polisolokat, które nagle okazują się nielegalne i nie ma już tych produktów w sprzedaży.
 PM off
BrunoJ lubi ten post.

#124 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:05 

srebrny
a ktorzy to tacy cwaniacy posiadajacy mieszkanie na wynajem i lobbujacymi za wynajmem ? :)
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

singielka_1976 napisał(a):
Pisanie o odwróconej hipotece w polskich warunkach, gdzie rządzi banksterka jest jakimś gigantycznym nieporozumieniem ale co kto lubi.
Ale my wszyscy zakładamy, że do czasów naszej odległej emerytury wszystko się zmieni na lepsze. :lol:

#126 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:08 
Awatar użytkownika

niebieski
michcioj napisał(a):
no jakos nie wygladalo to na zart, ale ok :)

z przykrością stwierdzę, że pozwoliłem sobie zażartować z twojej wypowiedzi dotyczacej "bo ich poprostu nie stac. i tyle.", ale widocznie zbyt zawoalowana moja żaluzja była :D
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:09 

srebrny
@singielka_1976 bansterka ? co to wogole za slowo ? gdzies ty to wogole slyszala ? co to za bzdurny argument ? jesli nie chcesz sie bawic w hipoteke odwrocona bo takie masz widzisimie rowniez dobrze mozna mieszkanie po przejsciu na emeryturze sprzedac, kase z tego ulukowac w np. lokaty czy obligacje i po troche podbierac z tych oszczednosci jako dodatek na emeryture.

w kazdym razie po raz kolejny mam wrazenie ze malo kto tutaj wogole mysli o przyszlosci.
moi mili, nie zawsze bedziemy mlodzi piekni i dobrze zarabiajacy, jesli wogole dostaniemy emerytury
to beda to jakies ochlapy, ok potrzeby wtedy sa mniejsze ale np. na leczenie czy leki wydaje sie duzo duzo wiecej.
pozatym bedac emerytem wolalbym miec mieszkanie niz go nie miec, nawet jesli musialbym to splacac wiekszosc mojego
zycia. kusi mnie perspektywa wyprowadzki na emeryture na Filipiny i jakiegos tam zycia za pieniadze z wynajmu :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#128 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
@michcioj przy odwróconej hipotece masz gdzie mieszkać, po sprzedaży mieszkania już nie, to tak dla doprecyzowania tematu.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:15 

srebrny
ok zgadza sie, ale wtedy masz kase zeby gdzies sobie cos wynajac, np. chatke na Filipinach :-)
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:17 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
@michcioj
Cytuj:
ok czyli jesli ktos wynajmuje i mnie okrada przestajac placic to ma byc ok ?

Masz prawo działać w granicach prawa. Nic więcej.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
No proszę, taki niepozorny OT a ilu dorabiających z wynajmu mieszkań tudzież pokoi ujawnił :D
Teraz przynajmniej wiadomo dlaczego cwaniaki lobbują za wynajmem a nie za zakupem :lol:

W obecnych czasach byłbym ostrożniejszy z ferowaniem tak stanowczych opinii :D
http://www.rp.pl/Nieruchomosci/30605995 ... najem.html

ps przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :lol:
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:28 
Awatar użytkownika

srebrny
hm,obawiam się,ze w 2019 możemy ekonomicznie być na poziomie Bostwany
wiec raczej o mieszkaniu4free bym nie myślał :roll:

a właśnie,właśnie
moze czas na program podróże+
dzieci nie mam,mieszkanie mam a tez coś mi się od państwa należy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#133 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@BrunoJ -uściślijmy: kwestia frankowiczów mam nadzieję, że uświadamia pozostałych klientów banków (niekoniecznie mających kredyty) jak nas banki rżną na każdym kroku i proszę nie mylić zarabiania (bo to firma jak każda inna i to jest jej główny cel) z okradaniem klientów w majestacie kulawego prawa przy milczącym akcepcie rządzących bez względu na to kto jest przy korycie. Analogiczne do polisolokat, które nagle okazują się nielegalne i nie ma już tych produktów w sprzedaży.

tak formalnie rzecz biorąc, to skoro w majestacie prawa (obowiązującego, nawet jeśli kulawe), to jednak zarabianie a nie okradanie. Okradanie byłoby gdyby to było sprzeczne z prawem.
A to że wątpliwe moralnie, bo niejako na krzywdzie ludzi... Faszerowanie jedzenia E### też jest na krzywdzie ludzi (ich zdrowiu), więc wątpliwe moralnie, a jednak legalne, a często z pozornymi zaletami (tanszy product, bo nafaszerowany konserwantami).
Akurat w przypadku franków zasadniczo było okradanie, chociaż niewielu udało sie to na razie udowodnić przed sądem, z racji zauważalnego braku wsparcia systemowego, żeby to rozwiązać.

Znajomy pokazywał mi fajny obrazek - umowa papierowa - "wypłacony kredyt w wysokości 300tys", i dalej, że indeksowany we franku po kursie blabla. I obrazek z konta internetowego, z bieżącym stanem, w tym informacja "wypłacony kredyt w wysokości 570tys". To chyba oddaje w pełni pokrętność sytuacji.

Ostatnio edytowany przez BrunoJ, 20 Wrz 2016 13:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolega wyzej trafił w sedno :D wszyscy za wynajmem a co drugi dorabia na wynajmie
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
a właśnie,właśnie
moze czas na program podróże+
dzieci nie mam,mieszkanie mam a tez coś mi się od państwa należy

U nas to raczej program podróże- "za granicą biją Polaków"

#136 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:42 

srebrny
becek napisał(a):

aha a skad ta opinia ?
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):

No nie wiem czy się nie przeliczysz :lol: "...Gospodarka to nie jedyne pole, na którym Botswana osiągnęła sukces. Kraj ten jest jednym z nielicznych na kontynencie afrykańskim, w którym od momentu odzyskania niepodległości ani razu nie złamano zasad demokracji ..."
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:45 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Z art. powyżej poleconego: Skąd będą pieniądze na budowę? Nie wiadomo. Ogólne założenie jest takie, że fundusz będzie korzystał ze środków budżetowych. Dysponując gruntami Skarbu Państwa, będzie mógł je sprzedawać, wymieniać, zaciągać kredyty, emitować obligacje.
Czyli ja mam finansować mieszkania innym: mieszkanie+ . Już i tak dokładam się do wychowywania cudzych dzieci 500+
Ktoś coś pisał o domku na Filipinach ???
michcioj lubi ten post.

#139 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:53 
Awatar użytkownika

srebrny
@Japonka76
ja tez się na to pisze wiec nie mówmy o domku tylko o domu
ale nie bedziemy go kupowac?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#140 PostWysłany: 20 Wrz 2016 13:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Japonka76 napisał(a):
Z art. powyżej poleconego

Nic nie polecałem.
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem! :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości