Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Zaporoże
#1 PostWysłany: 05 Cze 2018 12:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Miasto słynne z Siczy Zaporoskiej, Dnieprzańskiej Elektrowni Wodnej (dawna im. Józefa Stalina), Zaporiżstal, AwtoZAZ i linii lotniczej Motor Sicz

Dojechać też nie jest trudno.

Pociągiem z Lwowa i Kijowa na główny dworzec kolejowy
Samolotem na międzynarodowe lotnisko Zaporoże (krajowe loty z Boryspila i Zulian, można także z Warszawy lotem)

Albo autobusem z Dnipra
Autobusy odjeżdżają co 15-25 minut z głównego dworca Dnipra (obok kolejowego) i cena waha się od 59 do 61 UAH.
Czas przejazdu to 90-120 minut do Centralnego Dworca Autobusowego przy ul. Sobornyj

Ważne autobusy miejskie

Autobus nr 17 i 18
Jedzie z dworca autobusowego i można dojechać do tamy. Cena 4 UAH

Marszrutki
nr 1 do centrum

Jak ktoś chce zwiedzić Osadę Kozaków i wyspę Chortyca
To pakuje się do byle jakiego autobusu/marszrutki która jedzie do przystanku Проспект Металургiв/prospekt Metalurhiv
Tam piechotą godzinę przez szlaki w wyspie Chortyca albo wpakować się do autobusu 38 (byle jakiego który jedzie do przystanku Khortytska akademiia) i wyśiąc po przekroczeniu mostu
Z Metalurhiv jedzie marszrutka nr 50, prosto do muzeum Istorii Zaporizhzhia Muzei. Minus, ze tylko do 8 do 16, i raz w godzinę)

Mapy marszrutek tu: easyway-mapa-z-komunikacja-miejska-na-ukrainie,1410,129559
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙 Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙
Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥 Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥
 Temat postu: Re: Zaporoże
#2 PostWysłany: 05 Cze 2018 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
platynowy
To ja uzupełnię przy osadzie kozaków można wypożyczyć rower, który oprócz konia (którego można wypożyczyć na drugim końcu wyspy) stanowi najlepszy środek transportu po Hortycy. Ceny za wypożyczenie roweru nie pamietam, ale było tanio. Rowery też są tanie i w stanie takim sobie, ale jeżdżą.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#3 PostWysłany: 05 Cze 2018 13:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Rower wynajmowałem tu:

Велопрокат Запорожье "23Drive"
ул. Гоголя 66

Za godzinę 10 UAH
Za cały dzień 50 UAH

Jako gwarancje można zostawić: paszport, legitymację studencką, prawo jazdy lub 500 UAH

Od 10 do 22, telefony do rezerwacji
-066-268-93-23
-068-226-71-23

Cos mówili mi ze mają whatsup do komunikacji
Inna opcja przez Instagram: 23drive lub vk: https://vk.com/23drive
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Maj 2019 09:54 

Jechał z Was ktoś kiedyż z Zaporoża do Dniepru? Pociąg jest albo o 6.30, albo o 14.40. Nie mogę znaleźć połączeń jakoś 8.00 - 9.00. A może jeżdżą marszrutki/autobusy? Miasta są dość blisko siebie. Kłaniam się
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Maj 2019 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
platynowy
Jeżdżą marszrutki, autobusy, działa blablacar.
Ta strona już wiele razy pojawiała się na forum:
http://ticket.bus.com.ua/order/forming_ ... und_search
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Maj 2019 18:52 

Po raz pierwszy się na nią natknąłem. To wielce usprawni moją podróż. Kłaniam się.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość