Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 27 Maj 2016 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Edytowac widzę że się już nie da...

Zatem: Wypożyczalnia Budget już nie pobiera obowiązkowo 250 AED za ubezpieczenie auta na Oman. Jedyną opłatą ze strony wypożyczalni jest kwota 20% dziennie za wjazd do Omanu.

Ubezpieczenie kupujemy w okolicach granicy po Omańskiej stronie. Nas kosztowało 13 riali, czyli...130 zł! Ubezpieczenie jest obowiązkowo sprawdzane później na posterunku wjazdowym, więc nie wchodzi w grę ominięcie tego wydatku.

Bookowaliśmy na stronie budget-uae.com, przy płatności on-line dodatkowy rabat, lepsza cena niż na miejscu.
 Profil Relacje PM off
Mobilek lubi ten post.
Mobilek uważa post za pomocny.

🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
#22 PostWysłany: 08 Lip 2016 09:52 

My około miesiąc przed wylotem zadzwoniliśmy do firmy Dollars w Polsce i tu nam pracownik tej firmy wszystko załatwił, i w dodatku dał zniżkę i było taniej niż sami byśmy rezerwowali na rentalcarsie. Dostaliśmy mailem potwierdzenie, że bierzemy wóz na lotnisku w Dubaju, że bierzemy ubezpieczenie na Oman i że opłacamy wkład własny. Przez internet zapłaciliśmy z Polski za wynajem z wkładem własnym, a na miejscu w Dubaju zapłaciliśmy kaucje plus ubezpieczenie. Pamiętam, że braliśmy ubezpieczenie na 15dni i było jakoś 100zł droższe od tego do 14dni. Chcieli nam wcisnąć "lepszy", znaczy droższy samochód, że lepiej skoro tak daleko jedziemy, ale pozostaliśmy przy lancerze. Bardzo ważne, że w Dollarze nie ma limitu kilometrów, a my zrobiliśmy 5tys., więc ma to znaczenie ogromne. Dla nas firma bardzo miła, kaucje szybko zwrócili. Dobrze już nie pamiętam, ale całość kosztowała nas ok. 2300zł za 16dni.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 29 Lip 2016 00:29 

vetka87 napisał(a):
My około miesiąc przed wylotem zadzwoniliśmy do firmy Dollars w Polsce i tu nam pracownik tej firmy wszystko załatwił, i w dodatku dał zniżkę i było taniej niż sami byśmy rezerwowali na rentalcarsie.

Możesz podać jakieś namiary gdzie dokładnie dzwoniłaś i z kim rozmawiałaś?
Kilka dni temu dzwoniłam do dollarsa i powiedziano mi że nie ma opcji załatwienia tego w Polsce. Powiedzieli mi to co w kilku innych wypożyczalniach-żeby kontaktować się bezpośrednio z wypożyczalnią w Dubaju. Podejrzewam że skoro tobie się udało to pewnie się da, ale zapewne jest to więcej papierkowej roboty więc może trzeba natrafić na kogoś komu się chce to załatwić :P
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 03 Sie 2016 12:35 

Dzwoniłam na pierwszy numer, który znalazłam w necie. Nie mam pojęcia jaki i jak się nazywał Pan, próbuj, może u kolejnej osoby się uda :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 03 Sie 2016 22:12 

vetka87 napisał(a):
Dzwoniłam na pierwszy numer, który znalazłam w necie. Nie mam pojęcia jaki i jak się nazywał Pan, próbuj, może u kolejnej osoby się uda :)

ja też dzwoniłam na jakiś pierwszy numer z neta :P
Ale już nieważne. Zaczęliśmy się kontaktować bezpośrednio z budgetem w Dubaju i olaliśmy polskie wypożyczalnie :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 09 Sie 2016 22:26 

Jestem na etapie załatwiania auta mailowo. Kontaktowałam się z budget w Dubaju dosłownie kilka dni temu. Potwierdzili, że mogą wypożyczyć auto na Oman, wyliczyli całą kwotę itd, na maila przysłali mi wszystkie warunki wypożyczenia włącznie z cenami i adnotacją tłustym drukiem, że nie możemy owym samochodem jechać do Salalah. Wybraliśmy Toyotę Fortuner, więc auto da radę w Omanie. Na pytanie co jest powodem odpisali, że to za daleko. Oczywiście nie przemawia to do nas i szukamy innej wypożyczalni, która nie ma z tym problemu. Czy też mieliście podobne warunki? Czy ma ktoś w miarę świeże informacje, bądź najlepiej korzystał niedawno z jakiejś wypożyczalni która nie robiła żadnego ograniczenia na Oman?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 10 Sie 2016 07:43 

a po co chcecie jechać do Salalah? to naprawdę daleka droga z Dubaju przez "nic". szkoda na to czasu. poza tym jeśli bierzecie 4x4 to po to aby jeździć off-road a nie 1000 km autostradą. do tego wystarczy zwykły samochód. jeśli macie ciśnienie na zobaczenie "wszystkiego" to proponuję yarisa, będzie taniej, zobaczycie "wszystko" bo tam wszędzie są drogi :D

Ostatnio edytowany przez krasnal, 10 Sie 2016 07:47, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
Gleba3 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 10 Sie 2016 21:35 

koniokrad napisał(a):
a po co chcecie jechać do Salalah? to naprawdę daleka droga z Dubaju przez "nic". szkoda na to czasu. poza tym jeśli bierzecie 4x4 to po to aby jeździć off-road a nie 1000 km autostradą. do tego wystarczy zwykły samochód. jeśli macie ciśnienie na zobaczenie "wszystkiego" to proponuję yarisa, będzie taniej, zobaczycie "wszystko" bo tam wszędzie są drogi :D

Skoro płacę dodatkowe ubezpieczenie na Oman to na cały Oman a nie na jego część i nie chcę czuć żadnych ograniczeń przy korzystaniu z tego za co płacę.
Nie mam też ignoranckiego podejścia że nie warto bo to daleko i autostrada prowadzi, a gdybyś miał choć trochę obycia w temacie to wiedziałbyś że w Dubaju na Oman można tylko 4x4 wypożyczyć więc Yaris odpada :P
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 10 Sie 2016 23:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Ami_Ami napisał(a):
gdybyś miał choć trochę obycia w temacie to wiedziałbyś że w Dubaju na Oman można tylko 4x4 wypożyczyć więc Yaris odpada :P

Dobrze że nasz Chevrolet Sonic o tym nie wiedział ;)

Albo miał 4x4 i my o tym nie wiedzieliśmy ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 11 Sie 2016 09:15 

Cytuj:
Skoro płacę dodatkowe ubezpieczenie na Oman to na cały Oman a nie na jego część i nie chcę czuć żadnych ograniczeń przy korzystaniu z tego za co płacę.
Nie mam też ignoranckiego podejścia że nie warto bo to daleko i autostrada prowadzi, a gdybyś miał choć trochę obycia w temacie to wiedziałbyś że w Dubaju na Oman można tylko 4x4 wypożyczyć więc Yaris odpada :P

życzę zatem wspaniałego wyjazdu i zwiedzania wszystkiego bez względu na odległość czy rozsądek.
Gratuluję również wypożyczalni, mają dobrego klienta.
:lol: :lol: :lol:
Prawdę mówiąc zupełnie nie rozumiem skąd biorą się pomysły aby jechać do Omanu z Dubaju. Do Maskatu latają przecież samoloty i tak jest o niebo wygodniej. Oman z Dubaju ma jedynie sens w przypadku Musandam-u.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 11 Sie 2016 11:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Cenowo na pewno się opłaca wypożyczyć auto w Dubaju. Samolot do Muscatu też kosztuje, a w Omanie wypożyczenie jest droższe. Odległość jest taka, że spokojnie można dojechać samochodem, a w Omanie i tak bez samochodu się nie obejdzie chcąc zwiedzić różne miejsca...
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 13 Sie 2016 06:24 

Loty: 107
Kilometry: 181 798
niebieski
lukket napisał(a):
Cenowo na pewno się opłaca wypożyczyć auto w Dubaju. Samolot do Muscatu też kosztuje, a w Omanie wypożyczenie jest droższe. Odległość jest taka, że spokojnie można dojechać samochodem, a w Omanie i tak bez samochodu się nie obejdzie chcąc zwiedzić różne miejsca...

Zdecydowanie się opłaca wynająć samochód.
Co z tego że dolecisz do Muscat ,to niejedyne miejsce
które warto zobaczyć.Zresztą by dotrzeć na plażę Yeti którą polecam
w tych okolicach trudno by było się inaczej dostać jak tylko samochodem
My wynajmowaliśmy przez rentalcars z lotniska w Dubaju,od Avisa
Za Toyotę Lancaster na 15 dni zapłaciliśmy 1500zł ( bez wkładu
własnego) z pełnym ubezpieczeniem i bez limitu kilometrów
Przy okazji samochód ma tą zaletę,że jak zobaczysz coś ciekawego
to ,możesz się zatrzymać.
Zdecydowanie nie zgadzam się z koniokrad ,że droga do Sallalah
to droga przez nic .Są miejsca gdzie warto się zatrzymać.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 15 Wrz 2016 12:22 

Dla mnie najpiękniejsze było południe Omanu, cała prowincja Dhofar, żeby zwiedzić okoliczne góry przydałby się terenowy, my go nie mieliśmy i coś tam liznęliśmy, ale wrócimy na pewno. Szczególnie polecam aby wracać z Salalah wybrzeżem Morza Arabskiego, wspaniałe punkty widokowe.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 15 Wrz 2016 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
Szukam auta na grudzień i nie mogę znaleźć wypożyczalni, która by pożyczała. Ma ktoś potwierdzone informacje sprzed kilku miesięcy max?
Właśnie Budget mi odpisał, że też już nie pozwalają.

#35 PostWysłany: 15 Wrz 2016 21:53 
Awatar użytkownika

srebrny
W maju było bez problemu w Budget. Pisałem przed wyjazdem, i wypożyczalem w placówce w Marinie.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 01 Lis 2016 01:41 

Info z września 2016:

Budget Dubai Airport: wynajem możliwy z ograniczeniem kilometrów.
Trifty Dubaj: nie wypożyczają samochodów na Oman
Sixt Dubaj: wypożyczają na Oman tylko terenówki w cenach po 150$/doba i więcej (we flocie same mercedesy na Oman)
Dollar Dubaj: wypożyczają bez limitu, ale podwajają cenę wynajmu z budget. Nam wycenili ponad 5 tyś zł za wynajem na 10 dni. Do tego nie odpisują na maile.
Europcar Dubaj: Nie wypożyczają samochodów na Oman

Ze wszystkich wypożyczalni z Dubaju najlepiej przebiegał kontakt z Budgetem-profesjonalnie i szybko. Odpowiedzi tego samego dnia z wyceną, wszystkimi dokumentami więc z góry jak się to przeczytało to wiadomo było na co człowiek się pisze bądź nie pisze. Najgorzej Dollar-totalna olewka.

Ostatecznie olaliśmy te wypożyczalnie w Dubaju bo tylko Dollar dawał możliwość wynajmu bez żadnych limitów ale cena była nieakceptowalna. Pojechaliśmy do Muscatu autobusem (cena 90zł w obie strony) i wynajęliśmy samochód w Budget na lotnisku.

Jeśli chodzi o wypożyczalnie Budget Muscat airport to bezproblemowo odbierają telefony, olewają z kolei maile. Ale tak czy tak mają tam trochę inny system niż w Dubaju bo z miejsca odsyłają na stronę rentalcars i wolą wynajmować w taki sposób zamiast bezpośrednio.

Wynajem Toyoty Land Cruiser na 10 dni z pełnym ubezpieczeniem i 3 opłaconymi kierowcami kosztował około 2900zł. Zabezpieczenie wynosiło 1500zł. Nie mieliśmy też żadnego problemu ze zwrotem tej kasy. W dzień oddania samochodu jakoś dogłębnie wszystkiego nie sprawdzali-kasę oddali z miejsca. Warto oddać samochód do mycia i czyszczenia w jakiejś lokalnej myjni przed oddaniem w wypożyczalni, bo kosztuje to grosze, a jeśli się odda brudny to wedle umowy kasują 500zł za czyszczenie.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 22 Gru 2016 17:59 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
Wczoraj wynajmowałem.
Tylko Dollar pozwala.
Wynajem samochodu na 10 dni - 590 AED + ubezpieczenie na Oman 600 AED/tydzień. Brałem 8 dni więc 675 AED. Drogo, ale podobnie jakbym pojechał do Muscatu i tam wynajął.

Powinni dać dwa papiery - jedno z wypisanym ubezpieczeniem, a drugi, że zgadzają się jak zabiorę samochód do Omanu.
Jak coś się stanie to mam odwieźć samochód do granicy i wtedy mogą go dopiero podmienić. Obym nie miał problemów ;-)

#38 PostWysłany: 26 Mar 2017 09:00 

Z gory dziekuje za mozliwie najszybsza odp.

Jestem na miejscu w Emiratach i chce wypozyczyc auto na wycieczke po Omanie. Rozwazam wypozyczenie albo dzis w Dubaju na Al Mouktum (jestem teraz w hotelu kolo Mariny) albo w Omanie po przejezdzie autobusem.

Czy w internecie rezerwujac na rentalcars lub economy car rental z odbiorem samochodu z Dubaju, zaznacza sie gdzies opcje na Oman czy mozna ustalic sie to na lotnisku dopiero? I wtedy wyceniaja?

Jak w takim razie wygodnie i szybko sprawdzic te opcje i koszty na inny kraj? Tylko mailowo czy telefonicznie?

Lepiej (taniej) zamowic w moim przypadku auto w necie i ustalic koszty ubezpieczenia i celu wyjazdu na miejscu czy pojechac na lotnisko, zeby wypozyczyc?

Z gory dzieki za szybka odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 26 Mar 2017 10:02 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Koniecznie dzwoń do wypożyczalni zanim zarezerwujesz. Na przełomie grudnia/stycznia chciałem wjechać do Omanu z Hertza. Przy rezerwacji potwierdzali i prosili o kontakt na kilka dni przed wynajmem by mogli przygotować dokumenty.

Niestety 4 dni przed wylotem poinformowali, że Oman zmienił zasady wjazdu dla wynajmowanych aut i będzie to kosztowało zamiast około 300AED to ponad 1000-1200 i nie dają jakiejkolwiek gwarancji, że wpuszczą mnie na teren Omanu. Prosili również o wcześniejszy kontakt gdybym jednak się zdecydował bo przygotowanie dokumentów trwa 1-2 dni robocze.

W związku z tymi problemami odpuściłem temat mimo bezzwrotnie zarezerwowanego hotelu i zostałem w ZEA.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 24 Sie 2017 23:13 

niebieski
czy ktoś coś może ma jakieś nowe info na temat wypożyczenia samochodu ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość