Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lis 2013 14:24 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Czy jest ogólnie obowiązujący standard określający rozmiary woreczka strunowego?

Ostatnio byłem poddany kontroli na Luton i zarzucono mi za duży wymiar torebki. (miała ok 25 x 20 cm).
Pani strażniczka powtarzała "It's too big, I'm affraid" i nakłaniała do zakupu nowej za 1 funta, a ja uparcie odpowiadałem "I'm sorry, but I don't have any money", co nawiasem mówiąc było prawdą, bo wypstrykałem się do ostatniego pensa. Ostatecznie okazało się, że mają jeden woreczek w zanadrzu i kazali się w niego przepakować. Sprawdziłem na stronach Luton, określają wymiary woreczka na "mniej więcej 20x20 cm" (approx). Sami podają wymiary w przybliżeniu, a potem się czepiają o te kilka cm...

Ktoś się spotkał z podobną sytuacją na innych lotniskach?

Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
#2 PostWysłany: 28 Lis 2013 14:45 
Awatar użytkownika

Wczoraj w BUD kazali spakowac plyny do woreczka facetowi, ktory mial cos na ksztalt przezroczystej kosmetyczki z Rossmana, na moja taka sama nie zwrocili uwagi. Czasem mam wrazenie ze nie ma zadnych regul.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6033X using Tapatalk 2

#3 PostWysłany: 28 Lis 2013 16:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Czyli już do tego doszło, że mierzą i proponują za 1£ (!!!) woreczki foliowe :o ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Lis 2013 16:17 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
No niestety do tego doszło
Ostatnio na Luton miałem woreczek tak ok. 2 litry ale wypakowany tylko do połowy ( foliowy , zamykany, strunowy - wszystko gitara)
Hinduska do mnie podchodzi na security i mówi że ten woreczek jest za duży i tam jest maszynka gdzie mogę sobie kupić odpowiednich rozmiarów ( sic)

Już nie mówiąc o tym że zostałem poddany tzw. "liquid test" - kolega sobie wyciągnął mój krem po goleniu , patrze co on robi, a on mi wyciska z tej tubki krem na jakąś szmatkę i zaczyna mieszać w nim jakimś papierkiem jakby lakmusowym:) Po czym wpisał mnie na listę do statystyk i stwierdził że jednak wszystko ok. :)

#5 PostWysłany: 28 Lis 2013 16:24 

AFC napisał(a):
Ostatnio na Luton miałem woreczek tak ok. 2 litry ale wypakowany tylko do połowy ( foliowy , zamykany, strunowy - wszystko gitara)
Hinduska do mnie podchodzi na security i mówi że ten woreczek jest za duży i tam jest maszynka gdzie mogę sobie kupić odpowiednich rozmiarów ( sic)

Na Stansted równie restrykcyjnie tyle, że woreczki w przypadku ich braku lub niezgodności z wymiarem rozdają za darmo
 PM off  

#6 PostWysłany: 02 Gru 2013 11:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Wielka Brytania to chyba jedyny kraj gdzie jeszcze sprawdzaja te woreczki. Pamietam, ze kazali mi kupic mniejszy w Liverpoolu, roznica tez cos ok 5cm... Co by nie bylo, od dawna juz nie uzywam woreczkow, wszystko mam w zwyklej kosmetyczce, a jak pyataja na security czy mam liquids, mowie ze nie i nikt mi wiecej glowy nie zawraca.

#7 PostWysłany: 02 Gru 2013 11:38 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
Anonymous napisał(a):
AFC napisał(a):

Na Stansted równie restrykcyjnie tyle, że woreczki w przypadku ich braku lub niezgodności z wymiarem rozdają za darmo

Niekoniecznie-mnie kazali kupić i bardzo tego pilnowali (opisalam to jakiś czas temu). Leciałam tez wtedy ze złamaną ręką w ortezie,więc przypuszczam,że przyczepili się podwójnie,żeby wyrobić "normę" łapanek ;) lub trafiła mi się służbistka. :roll: :evil:

#8 PostWysłany: 15 Gru 2013 22:50 

woreczek powinien nie przekraczać pojemności 1l, ja mam kupione hurtem 1,2l i przechodzi mimo iż myślał że będą problemy ze względu na wygląd (różowe kwiatuszki i byczy napis IKEA)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Gru 2013 09:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Magaa napisał(a):
Wielka Brytania to chyba jedyny kraj gdzie jeszcze sprawdzaja te woreczki.

Widać, że nie latasz z KTW ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości