Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sty 2013 01:47 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Niestety, nadszedł ten czas, że zmieniły się taryfy i dużej części podrożały bilety w Landrynie.
Widnieją teraz jakieś bilety za np. 19, 24 lub 44 złotych.
Dla przykładu: GDN-EIN albo GDN-DTM z palcem w nosie można było parę dni temu kupić za 8zł RT, dzisiaj najtaniej 48zł!
Myślę, że 6-krotny wzrost cen to lekkie przegięcie!

Coraz trudniej jest łatwo żyć :(
 Profil Relacje PM off  

Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
Dwa tygodnie na Bali za 2881 PLN 😍🌴 Loty Qatar Airways w sezonie + ⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙 Dwa tygodnie na Bali za 2881 PLN 😍🌴 Loty Qatar Airways w sezonie + ⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙
#2 PostWysłany: 05 Sty 2013 02:03 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
codriver napisał(a):
Niestety, nadszedł ten czas, że zmieniły się taryfy i dużej części podrożały bilety w Landrynie.
Widnieją teraz jakieś bilety za np. 19, 24 lub 44 złotych.
Dla przykładu: GDN-EIN albo GDN-DTM z palcem w nosie można było parę dni temu kupić za 8zł RT, dzisiaj najtaniej 48zł!
Myślę, że 6-krotny wzrost cen to lekkie przegięcie!

Coraz trudniej jest łatwo żyć :(

Powiem tak jest źle !!
Spokojnie 2 dni temu można było kupić WMI-LTN za 4zł w lutym teraz najtańsze co widziałem to 24zł z DC bez DC 69zł.

(Pod)Londyn z Modlina opcja dla taniego podróżnika F4F:
WIZZ 24zł mały plecaczek.
Ryan 15zł bagaż duży poręczny. Kto wygrywa gdy nie wchodzą w grę inne dodatkowe aspekty?
Opcja tańsza dla zwykłego podróżnego:
WIZZ: 69zł bilet, 45zł podręczny, 36zł opłata za kartę =150zł
RYAN: 15zł 10 razy taniej !!
Opcja gdy ktoś bierze bagaż:
WIZZ 24zł bilet 90zł bagaż =114zł PLUS TO 32kg ale bez DC już 160zł a gdy jeszcze nie ma karty KK WiZZAIR to 196zł
Ryan 15zł bilet 71 bagaż = 86zł razem z podręcznym bagażu 25kg

Słabo to wygląda dla WIZZ AIRa

Ostatnio edytowany przez Gaszpar, 05 Sty 2013 02:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Sty 2013 02:08 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Albo słabo wygląda, albo zdecydują się zostać na Okęciu i w ten sposób odbijają sobie koszty lotniskowe ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Sty 2013 02:09 
Awatar użytkownika

dokladnie, koncowka roku na duzy plus wizz, natomiast poczatek zapowiada sie zupelnie odwrotnie,, inetresujace co z tego wyniknie..
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Sty 2013 02:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
codriver napisał(a):
...
Myślę, że 6-krotny wzrost cen to lekkie przegięcie!..

nie 6-krotny ale raptem o całe 40zł. co to jest 40zł?!

#6 PostWysłany: 05 Sty 2013 02:14 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Niva napisał(a):
Albo słabo wygląda, albo zdecydują się zostać na Okęciu i w ten sposób odbijają sobie koszty lotniskowe ;)

Zrobiłem symulację dla Modlina bo tam mam najbliżej ale na innych kierunkach ceny zmieniły się tak samo więc wszystkim podnieśli bo przenoszą się na Chopina?
A z tymi przenosinami to nikt nie wie jak będzie. Niby mają wrócić do Modlina jak szybko się da ale co chwila jakieś plotki. No ale to chyba tylko plotki. Choć wolałbym latac z Chopina nawet za cenę trochę droższą (ale rosądnie droższą w zeszłym roku gdy latali jeszcze z Chopina vel Okęcia było czasami na skandywskie kierunki, Bergamo i Budapeszt coś po 4zł)

A Swoją drogą to Ryanie chyba muszą prowadzić jakieś szpiegostwo przemysłowe bo na 2h przed zmianą taryf Ryan ucina opłatę administracyjną na wielu kierunkach z Polski robiąc się tańszy od WIZZ AIRa który był do tej pory tańszy od nich.
Niespotykane wyczucie czasu.

#7 PostWysłany: 05 Sty 2013 18:57 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
namteH napisał(a):
codriver napisał(a):
...

Tak, 6-krotny właśnie 8x6 jest 48zł.
Czy 40zł to dużo czy mało, to już oceń sam, dla mnie jest to 10 biletów W6/FR albo pół biletu miesięcznego, z którego korzystam :)
Z takim podejściem jak Twoje, to może w ogóle niech najniższa taryfa kosztuje np. 50zł, co? "Co to jest 50zł?"
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Sty 2013 19:03 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
codriver napisał(a):
namteH napisał(a):
codriver napisał(a):
...

Tak, 6-krotny właśnie 8x6 jest 48zł.
Czy 40zł to dużo czy mało, to już oceń sam, dla mnie jest to 10 biletów W6/FR albo pół biletu miesięcznego, z którego korzystam :)
Z takim podejściem jak Twoje, to może w ogóle niech najniższa taryfa kosztuje np. 50zł, co? "Co to jest 50zł?"

w ogóle nie rozumiem tego typu dyskusji. przecież dawno miało nie byc biletów ryanaira po parę złotych bo była przeogromna podwyżka a tu co?! bilety za i po parę złotych.
dziś są a jutro ich nie ma i tak w kółko, więc nad czym tu rozważac?

#9 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:06 

platynowy
namteH napisał(a):
w ogóle nie rozumiem tego typu dyskusji. przecież dawno miało nie byc biletów ryanaira po parę złotych bo była przeogromna podwyżka a tu co?! bilety za i po parę złotych.

Tak na prawdę to (według mnie) dyskuja powinna być o tym, czy kasowanie biletów po 1zł/4zł, przez obu discounterów, jest spowodowane masowym wykupywaniem najtańszych biletów przez garstkę powtarzających się klientów którzy później często ich nie wykorzystują - działanie na zasadzie "4zł to nic, kupie parę a po tem zobaczę co z tym zrobie".
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:11 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
NBE322 napisał(a):
namteH napisał(a):

Tak na prawdę to (według mnie) dyskuja powinna być o tym, czy kasowanie biletów po 1zł/4zł, przez obu discounterów, jest spowodowane masowym wykupywaniem najtańszych biletów przez garstkę powtarzających się klientów którzy później często ich nie wykorzystują - działanie na zasadzie "4zł to nic, kupie parę a po tem zobaczę co z tym zrobie".

no ale co na celu miała by taka dyskusja, która zahacza o jakąś teorie spisową?

#11 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:16 

platynowy
Dyskusja ma na celu wymiane rozważen oraz zdań.

Oczywiście można też stwierdzić że nie ma sensu dyskutować nad rzeczami na które i tak nie mamy wpływu. ;)

Ostatnio edytowany przez NBE322, 05 Sty 2013 23:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:45 

SENSU.

Jak dla mnie to mogliby rownie dobrze zlikwidować loty za 1 czy 4 zł bo jak ktos chce prawie darmo poleciec to za 15 czy 30 zł tez poleci a nie grozi mu że jakis Maris wykupi 10 biletów ot tak dla zasady i żeby domagac sie odszkodowań.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Sty 2013 23:01 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
Maćku zejdź juz z tego Marisa , nie chce chłopaka bronić ale nic nikomu złego nie zrobił , anawet z niektórymi wrzutkami bardzo pomógł ;)

co do Wizza , ceny napewno wrócą jak tylko Ryan znów wróci do swoich 1 zł lotów , Wizz nie ma potrzeby zmniejszania biletów , bo : konkurencja podniosła ceny
pseudo promocje przynoszą skutek
jest popyt mimo zwyżki cen

takie są niestety prawa rynku , jeśli jest popyt po danej cenie to czemu mają zmniejszać , oprósz "nas" ( poszukiwaczy tanich lotów ) jest rzesza ludzi , którzy każdego dnia kupują bilety nawet po 100 zł bo też sądzą ze jest to super cena - serio

#14 PostWysłany: 05 Sty 2013 23:19 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Maciek25 napisał(a):
SENSU.

Jak dla mnie to mogliby rownie dobrze zlikwidować loty za 1 czy 4 zł bo jak ktos chce prawie darmo poleciec to za 15 czy 30 zł tez poleci a nie grozi mu że jakis Maris wykupi 10 biletów ot tak dla zasady i żeby domagac sie odszkodowań.

Pewnie, bilety komunikacji miejskiej też niech podniosą 10-krotnie - jak ktoś chce pojechać, to co za różnica czy zapłaci 3zł czy 30zł, nie? Przynajmniej nie będzie tłoku w autobusie i każdy będzie mógł sobie usiąść. Reszta niech idzie piechotą.
Osób kupujących dla odszkodowań jest garstka, nie sądzę, by realnie wpływali na dostępność biletów.
Myślenie typu "niech podniosą, co to za różnica" jest moim zdaniem bardzo szkodliwe, bo daje przyzwolenie na ciągłe podnoszenie cen przez korporacje. Każda podwyżka jest zła - chyba, że lubisz płacić więcej.

Mam nadzieję, że wrócą tańsze taryfy - dla mnie jest różnica czy lecę za 4zł czy za 30zł, szczególnie jeśli to lot z przesiadkami. A jeśli podnoszą najniższe taryfy, to te wyższe pewnie też, a to może się skończyć jeszcze gorzej, jeśli podwyżka będzie proporcjonalna.

#15 PostWysłany: 05 Sty 2013 23:25 
Awatar użytkownika

Maciek25 napisał(a):
SENSU.

na szczescie nie ty o tym decydujesz, watro tez moze spojzec na innych ktorzy nie podrozoja sami, a czasemi chca zabrac kogos bliskiego na ktotka wycieczke (rodzine znajomego ko np. jeszcze nigdy nie lecial samolotem)... to troche juz koszty jednak rozsna

Dziewne zalozenie, rownie dobrze kto moglby powiedzec, 'o mnie moze byc benzyna/ropa nawet po 20pln za litr, przynajmnej jakis "Maciek25" nie wyczerpie zapasow ropy na ziemi'

nic osobistego ale takie podejscie, to chyba jednak troche hipokryzja..

Nie wiem ale odnosze wrazenie ze to walsnie (niektorzy) dosiwadzeni forumowicze nie widza problemu w podniesiniu cen,, moze dlatego ze zdazyli juz pozwiedzac wszystkie bliskie destynacje za smieszne pieniadze i nie robi to juz na nich wrazenia,, naprawde dzine dla mnie jest ze mozna sie cieszyc ze podnosza czegos cene.. (czegokolwiek!)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 05 Sty 2013 23:41 

WTF, ludzie?! zastanawiam się czy owe dywagacje są bardziej śmieszne czy bardziej żałosne... i zastanawiam się czy rozpieszczeni wszyscy już są tanimi lotami i brzydzą się biletami za więcej niż 40 zł. czy przemawia przez was skąpstwo? Ceny w lotnictwie aktualnie bywają nierzadko dużo niższe niż ceny za przejazd autokarem na trasie międzynarodowej! A przeciez komfort podróży jest dużo wyższy. Więc nie narzekajmy, że taryfy poszły w górę, bo za usługi chyba należy adekwatnie płacić.

#17 PostWysłany: 05 Sty 2013 23:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ms993 napisał(a):
...podnoszenie cen przez korporacje. Każda podwyżka jest zła - chyba, że lubisz płacić więcej...

czyli Twoim zdaniem kilka czy nawet kilkanaście złotych za przelot to jest cena normalna i te korporacje powinny na tym zarabiac, tak?

#18 PostWysłany: 05 Sty 2013 23:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
p14c3k napisał(a):
...
Nie wiem ale odnosze wrazenie ze to walsnie (niektorzy) dosiwadzeni forumowicze nie widza problemu w podniesiniu cen,, moze dlatego ze zdazyli juz pozwiedzac wszystkie bliskie destynacje za smieszne pieniadze i nie robi to juz na nich wrazenia,, naprawde dzine dla mnie jest ze mozna sie cieszyc ze podnosza czegos cene.. (czegokolwiek!)

albo nie przyczytałeś całego tematu albo go nie zrozumiałeś.
jaki problem tutaj widzisz z tymi cenami? że TERAZ wzrosły? a to już NIGDY nie spadną? na serio nigdy nie widziałeś jak ceny spadają? jak się zmieniają ceny przelotów?
kto się cieszy z tego że ceny rosnął! ja się dziwie, że w ogóle ktoś doświadczony(a może i nie. pozory często mylą!) w ogóle porusza tak oczywisty temat.
no dzieci, normalnie jak dzieci...

#19 PostWysłany: 06 Sty 2013 00:07 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Linie lotnicze to nie organizacja charytatywna!
Wiadomo że podwyżka cen nikogo nie cieszy, Wizzair przyzwyczaił nas w ostatnim czasie do cen rzędu 4, 6,30, 22zł.. szkoda że już raczej takich nie będzie..
Nie ma co biadolić.. po prostu będzie trzeba mieć więcej kasy na wypad i tyle ;( Mnie osobiście to dotyka bo muszę latać z przesiadkami więc koszty rosną nie porównywalnie, będe polował na okazje i jakoś dam radę ;)

#20 PostWysłany: 06 Sty 2013 00:09 
Awatar użytkownika

kajek napisał(a):
WTF, ludzie?! zastanawiam się czy owe dywagacje są bardziej śmieszne czy bardziej żałosne... i zastanawiam się czy rozpieszczeni wszyscy już są tanimi lotami i brzydzą się biletami za więcej niż 40 zł. czy przemawia przez was skąpstwo? Ceny w lotnictwie aktualnie bywają nierzadko dużo niższe niż ceny za przejazd autokarem na trasie międzynarodowej! A przeciez komfort podróży jest dużo wyższy. Więc nie narzekajmy, że taryfy poszły w górę, bo za usługi chyba należy adekwatnie płacić.

A ty od ponad dwoch lat jestes na tym forum bo przemawaia przez ciebie skompstwo?? mniemam sie ze WDC i karte Wizz masz tez nie po to by placic za bilety mnie..

co do komfortu podrozy,, sprawda dyskusyjna, autobusy wycieczkowe a samoloty ryan czy wizz

namteH napisał(a):
ms993 napisał(a):
...podnoszenie cen przez korporacje. Każda podwyżka jest zła - chyba, że lubisz płacić więcej...

czyli Twoim zdaniem kilka czy nawet kilkanaście złotych za przelot to jest cena normalna i te korporacje powinny na tym zarabiac, tak?

moze i nie, jednak sednem sprwy wg mnie jest zrobienie ze swoich klientow idiotow, najpier wrzucenie im super promocji -20% tylko po to zeby pozniej (a w zasadzie w tym samym czasie) ceny podniesc..

namteH napisał(a):
p14c3k napisał(a):
...

albo nie przyczytałeś całego tematu albo go nie zrozumiałeś.
jaki problem tutaj widzisz z tymi cenami? że TERAZ wzrosły? a to już NIGDY nie spadną? na serio nigdy nie widziałeś jak ceny spadają? jak się zmieniają ceny przelotów?
kto się cieszy z tego że ceny rosnął! ja się dziwie, że w ogóle ktoś doświadczony(a może i nie. pozory często mylą!) w ogóle porusza tak oczywisty temat.
no dzieci, normalnie jak dzieci...

kolego czytalem od poczatky, naeet w prawdopodobnie w przeciwienswte do Ciebie czytalem tez od pocztaku http://www.fly4free.pl/forum/jednodniowa-promocja-20-taniej,11,6986 gdzie co chwile mozna zobayc teksty:

'dobrze ze podniesli przynajmniej inni nie wykupia'
'mi to nie przeszkadza, przeciez taka podwyzka to nic'

Skibek napisał(a):
Linie lotnicze to nie organizacja charytatywna!
Wiadomo że podwyżka cen nikogo nie cieszy, Wizzair przyzwyczaił nas w ostatnim czasie do cen rzędu 4, 6,30, 22zł.. szkoda że już raczej takich nie będzie..
Nie ma co biadolić.. po prostu będzie trzeba mieć więcej kasy na wypad i tyle ;( Mnie osobiście to dotyka bo muszę latać z przesiadkami więc koszty rosną nie porównywalnie, będe polował na okazje i jakoś dam radę ;)

no i tu popieram kolege jak najbatdziej..

nie ma sie z czego cieszyc,, dalej trzeba bedzie jakos kombinowac

Ostatnio edytowany przez p14c3k, 06 Sty 2013 00:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: szsz oraz 5 gości