Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 29 Maj 2014 10:52 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
W przypadku Tajlandii ryzyko malarii jest dość niskie. Laos - ryzyko jest nieco większe, ale pamiętaj, że malaron to nie tabletki z witaminami - ma mnóstwo skutków ubocznych itp. więc wpierw skonsultuj się z lekarzem. Pamiętaj też, że malaronu nie można brać zbyt długo. Ja nie używałem. Można też pomyśleć o doksycyklinie, ale też po konsultacjach z lekarzem, używana ona jest w celach prewencyjnych jak również w samym leczeniu malarii, tak czy siak proponuje zabrać jedno opakowanie ze sobą na wszelki wypadek - ja tak robię, ale twarde tabletki, nie rozpuszczalne ampułki - popłyną w tropiku.
Zalecałbym preparat z DEET oraz spanie pod moskitierą, zarówno na Loas, Wietnam (w dużych miastach może nie koniecznie, zwłaszcza w "szczelnych" pokojach z klimą) jak i Bali. Moskitiery na miejscu nie zawsze są czyste, więc można kupić swoją małą, składaną i leciutką na allegro.
Będę nico brutalny teraz, ale szukając noclegu (ja nie bookuje noclegów z wyprzedzeniem, ale szukam na miejscu) warto zajrzeć pod prześcieradło na łóżku. Małe plamy z krwi mogą oznaczać, że w materacu są pluskwy albo inne paskudztwa - gryzą w nocy, co jest dość irytujące ;)
Co do sytuacji w Tajlandii - ogólnie nasze lato to nie jest najwyższy sezon, no może na Koh Samui jest. W obecnej sytuacji tym bardziej można się targować i zbijać ceny.
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
#62 PostWysłany: 29 Maj 2014 11:05 
Site Admin

Na forum jest osobny temat o antymalarykach w Azji SE, prosze o przeniesienie dalszej dyskusji tam. Tu skupmy sie na tytulowym problemie

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#63 PostWysłany: 29 Maj 2014 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Washington czujny jak zwykle :) Żaden off się nie prześliźnie :)
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 29 Maj 2014 11:26 

Dziękuję za odpowiedź:). Już nic nie piszę tutaj bo jeszcze Tobie i innym się przeze mnie dostanie:).
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 03 Cze 2014 19:20 

Wygląda na to, że się poprawia sytuacja:). Godzina policyjna zniesiona na Phuket, Ko Samui i Pattaya:). Dobre i tyle!
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:56 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 139 865
jak rozumiem teraz już spokojnie w bangkoku, skoro temat umarł? Mam bilety na listopad, powinienem odpuścić sobie/skrócić zwiedzanie Bangkoku i okolic i od razu gnać na południe?
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 08 Wrz 2014 16:42 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Pawe napisał(a):
jak rozumiem teraz już spokojnie w bangkoku, skoro temat umarł? Mam bilety na listopad, powinienem odpuścić sobie/skrócić zwiedzanie Bangkoku i okolic i od razu gnać na południe?

Byłem w lipcu dwa tygodnie nic się nie dzieje :) Spokojnie można jechać. :)

#68 PostWysłany: 13 Paź 2014 13:15 

Ostatnio ciezko znalezc jakies informacje na temat sytuacji w Tajlandii, wiec podejrzewam ze nic strasznego sie tam nie dzieje. Na stronie MSZ ostatnia informacja jaka znalazlem dotyczy zniesienia godziny policyjnej 13 czerwca. Nie ma natomiast zadnych komunikatow o wycofaniu stanu wojennego. Czy moze ktos potwierdzic ze wszystko jest na miejscu w porzadku i spokojnie mozna wybrac sie do Tajlandii w styczniu 2015?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość