Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Booking.com
#1 PostWysłany: 17 Cze 2011 17:02 

Słuchajcie, ostatnio sprawdzam nocleg w Dubaju i często wpadam na "Wymeldowanie od 12:00 do 14:00 " albo "Wymeldowanie od 12:00 do 13:00 " Nie bardzo wiem co to ma oznaczać, bo niby recepcja jest 24h. Samolot powrotny z Dubaju mam o 7 rano więc o 5 rano już muszę opuścić hotel. Wiecie może o co z tym chodzi?

Egipski wypoczynek w trakcie ferii 🔥 4* hotel z all inclusive i aquaparkiem w Szarm el-Szejk od 2779 PLN Egipski wypoczynek w trakcie ferii 🔥 4* hotel z all inclusive i aquaparkiem w Szarm el-Szejk od 2779 PLN
🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN 🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN
 Temat postu: Re: Booking.com
#2 PostWysłany: 17 Cze 2011 17:32 
Awatar użytkownika

srebrny
myslisz ze poleca za Toba do Polski ? :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Cze 2011 17:39 

No, ale chyba gdzieś muszę oddać klucz i się wymeldować, mi chodzi o możliwość. Dlaczego jest tak napisane, skoro recepcja jest 24h, nie rozumiem.

#4 PostWysłany: 17 Cze 2011 17:42 
Awatar użytkownika

Oddasz spokojnie klucz o której będziesz chciał. To jest tylko informacja o której najpóźniej goście są proszeni o wymeldowanie ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Cze 2011 17:43 

ok, dzięki wielkie, bo już się bałem, że będzie z tym problem :)

#6 PostWysłany: 17 Cze 2011 20:12 
Awatar użytkownika

te godziny oznaczają koniec tzw. doby hotelowej, inaczej mówiąc jeśli zostaniesz dłużej niż podana godzina to w teorii powinieneś wykupić dodatkowy dzień pobytu. Jeśli krócej to nie ma to znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Cze 2011 11:35 

ja mam pytanie również o booking.com:
chciałabym zrobic rezerwacje jakimi kartami jest to możliwe?? Do tej pory rezerwowałam Karta kredytową ale tereaz chce zarezerwowac hotel na wyższą kwotę niż mam na niej limit czy moze byc odmowa takiej rezerwacji?
Druga rzecz co jesli karta traci ważność we wrześniu a rezerwacja na październik?
I ostatnie pytanie czy można rezerwować inną kartą niż kredytową np. karta z mbanku z delfinkiem?
Z gory dzieki za odpowiedz :)

#8 PostWysłany: 18 Cze 2011 11:41 
Awatar użytkownika

olaa - a przypadkiem przy rezerwacji nie płacisz tylko 10% ceny końcowej ? :)
druga sprawa - przy używaniu karty podaje się datę ważności, więc raczej nie przejdzie - czas wyrobić nową.
debetówka pewnie przejdzie jak masz nią możliwość płatności przez neta.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Cze 2011 11:43 

niebieski
olaaa napisał(a):
ja mam pytanie również o booking.com:
chciałabym zrobic rezerwacje jakimi kartami jest to możliwe?? Do tej pory rezerwowałam Karta kredytową ale tereaz chce zarezerwowac hotel na wyższą kwotę niż mam na niej limit czy moze byc odmowa takiej rezerwacji?

rezerwację zrobisz, najwyżej booking poprosi Cię o zmianę karty bo im się coś nie zgadza ;)

olaaa napisał(a):
Druga rzecz co jesli karta traci ważność we wrześniu a rezerwacja na październik?

nie przejdzie, karta musi być ważna w trakcie pobytu. Możesz spróbować wpisać inną datę ważności, ale ocenę tego pozostawiam Tobie, czasem działa, czasem nie

olaaa napisał(a):
I ostatnie pytanie czy można rezerwować inną kartą niż kredytową np. karta z mbanku z delfinkiem?

Każdą kartą, której logo widnieje w booking.com i masz możliwość płacenia nią w internecie.

olaaa napisał(a):
Z gory dzieki za odpowiedz :)

Za nie ma co
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Cze 2011 11:58 

Dzieki :)
Co do tych 10% to przy kiedys rezerwowałam i pamietam ze hotel zrobil pre-autoryzacje i zablokował na pare dni pełna sume za rezerwacje, pozniej odblokowal i płaciło sie przy wymeldowaniu.
Jezeli chodzi o karte debetowa to na stronie booking.com pisze ze zalezy to od hotelu :roll: chyba nie mam innego wyjscia jak próbowac moze sie uda :mrgreen:

#11 PostWysłany: 18 Cze 2011 12:29 

Kartą Fly4Free, która na dniach ma przyjść do domu również możemy zapłacić na booking.com ??

#12 PostWysłany: 18 Cze 2011 13:46 

tak, wiele razy rezerwuje prepaidem. w przypadku, gdy hotel bedzie chcial preautoryzowac (zablokowanie srodkow na karcie na 7 dni) poprosi o inny numer karty. zdarza sie to raz na 5-6 rezerwacji, reszta smiga bez problemu.

#13 PostWysłany: 19 Cze 2011 21:38 
Awatar użytkownika

Ja doswiadczenia z booking.com mam bardzo pozytywne i praktycznie 80% hoteli rez. za pomoca tej strony. Co moge dodac to pare razy mialem sytuacje iz hotel rezerwowalem za pomoca karty amex a chcialem juz w hotelu zaplacic np visa i okazywalo sie i musze zaplacic ta sama karta ktora byla robiona rezerwacja.To oczywiscie nie jest problem, sygnalizuje tylko iz taka sytuacja moze miec miejsce.

#14 PostWysłany: 30 Cze 2011 22:05 

Słuchajcie, zarezerwowałem hotel, potem wszedłem w opcje i była tam możliwość prośby o zmianę godziny zameldowania i wymeldowania. Wysłałem taką prośbę o wcześniejszy przyjazd. Zgodnie z informacją na booking.com zameldować mógłbym się najwcześniej o 14 a moją prosa dotyczyła 10-11. Dostałem odpowiedz, że moja prośba została zaakceptowana i wprowadzona w system. Pytanie, czy mam to interpretować jako pójście mi na rękę, czy może się to wiązać z dodatkową opłatą?

Pozdrawiam

#15 PostWysłany: 30 Cze 2011 22:20 

standardowo za early check-in pobierana jest dodatkowa oplata, ale na 100% zostalbys o tym poinformowany.

w Twoim przypadku mozliwe sa 2 opcje:

1 - hotel bedzie miec wolny i wysprzatany pokoj, pojdzie Ci na reke i zostaniesz do niego wpuszczony po przybyciu

2 - (bardziej prawdopodobna) godzina przybycia wpisywana na booking.com jest tylko pogladowa informacja dla hotelu. po przyjezdzie zostaniesz poinformowany, ze pokoj jest dostepny od godziny xx, bagaz mozna zdeponowac do schowka, a klucze do pokoju otrzymasz pozniej. w tym czasie mozesz albo pojsc na miasto/gdziekolwiek, lub tez poczekac na recepcji.

#16 PostWysłany: 30 Cze 2011 22:43 

Prośba ze strony Booking.com które wysłałem przez ten ich formularz:
"an early check-in beween 10:00 and 11:00"

Odpowiedz hotelu:
"Guest update is acknowledged and updated on system"

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości