Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Relacje z kobietami
#1 PostWysłany: 25 Lis 2016 01:27 

W sumie chce sie zapytac czy niezgodne z prawem jest sprowadzanie dziewczyny do hotelu. Ale wiem ze to jest nielegalne. Czy jest jakas szansa na takie spotkanie?
A jak wyglada sprawa z prostytutkami? Nie zamierzam z nich korzystac, ale chyba swoich uslug nie zapewniaja w hoteach.
Mam znajoma Marokanke. Nie mam szans na intymne spotkanie z nia? A co z np. pocalunkiem na plazy czy w parku. Co mi grozi? Mowie o miescie bardzo zeuropeizowanym - o Tangerze.
Na romans z europejka tez nie mam szans?
Pytalem sie znajomych Marokanczykow i sa rozne opinie. Mowia ze sa malzenstwa Hiszpana i Marokanki. Ale on musi czesciowo przejsc na jej religie. A poza tym to juz malzenstwo.
 Profil Relacje PM off  

Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍 Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍
Brać, kupować, lecieć❗🔥 Madera okołoweekendowo za 520 PLN 😍💚 Brać, kupować, lecieć❗🔥 Madera okołoweekendowo za 520 PLN 😍💚
#2 PostWysłany: 25 Lis 2016 02:29 
Awatar użytkownika

Loty: 103
Kilometry: 107 114
Zabierz koleżankę promem do Algeciras, będziecie mieli 2 * 2 h na pokładzie (plus czas w Hiszpanii), prawie jak łóżko wodne :D

Image
 Profil Relacje PM off
jack.strong lubi ten post.

#3 PostWysłany: 25 Lis 2016 03:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Albo kup jej bilety do Polski :)
Mario21 lubi ten post.
jack.strong uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 25 Lis 2016 03:31 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
radko69: Pamiętaj, że za cudzołóstwo kamieniujo.
...A jak wyglada sprawa z prostytutkami? Nie zamierzam z nich korzystac, ale chyba swoich uslug nie zapewniaja w hoteach.
Mam znajoma Marokanke. Nie mam szans na intymne spotkanie z nia?...
#problemytegoświata
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 25 Lis 2016 09:06 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Temat idealnie pasuje do "Trudnych spraw" czy może bardziej "Pamiętników z wakacji" :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 25 Lis 2016 09:22 

Temat należy potraktować poważnie, nie rozumiem dlaczego jest on paraliżowany. Zaraz wyjdzie, że nikt tutaj na kobiety nie patrzy tylko każdy obfotografowuje meczet z czterdziestu stron.
 PM off
6 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 25 Lis 2016 09:43 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 111 384
niebieski
@‌Don_Bartoss‌ ale też nie patrzycie na wszystkie jak na laski do przygruchania.... nie przesadzajmy znowu drugą stronę....

#8 PostWysłany: 25 Lis 2016 09:46 

@‌Don_Bartoss‌
odnoszę wrażenie, że bezpieczniej jest dyskutować o polityce emigracyjnej, problemach uchodźców i nadgorliwości moderatorów, aniżeli o kobietach. Zaraz tu wpadną Szczuki, Młynarskie i Korwin-MikkePiotrowskie i migiem Cię nauczą, iz nie wolno kobiety traktować i postrzegać w tak szowinistycznie prymitywny sposób. Chyba jednak bezpieczniej jest robić zdjęcia w Różowym meczecie podczas modlitwy.

Ja, rzecz jasna, w Maroko nie byłem :lol: , ale znam kogoś kto był i opowiadał to i owo. Ujmując to w prostych słowach - nawiązywanie głębszych znajomości nie jest niczym nadzwyczajnym, musisz jedynie pamiętać, że nie jesteś w Manieczkach i brać do serca zalecenia swojej towarzyszki.
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 25 Lis 2016 11:08 

olir1987 napisał(a):
@‌Don_Bartoss‌ ale też nie patrzycie na wszystkie jak na laski do przygruchania.... nie przesadzajmy znowu drugą stronę....

Nikt nie napisał, że tak patrzymy. Autor tematu chcę uniknąć problemów w sytuacji gdyby dwie strony chciały, a prawo zakazywało. Próbuje dowiedzieć się na ile to prawo faktycznie zakazuje, czego zakazuje, czy jest egzekwowane, itd. Na tym forum jest wątek, gdzie ludzie przez 14 stron dyskutują na temat jednego plecaka, ale jak ktoś zapyta dokąd zabrać dziewczynę w Maroku by zapewnić jej brak kamieniowania to robi się kabaret.

@‌flying duck‌, odnoszę to samo wrażenie.
 PM off
8 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 25 Lis 2016 11:37 

Autorowi wątku radziłbym przede wszystkim porozmawiać z w/w koleżanką, gdyż może się okazać, iż te wyimaginowane problemy i obawy można rozwiązać i rozwiać w prosty sposób.

Marokanki znane są z niekonwencjonalnego podejścia do określonych spraw, stąd na Twoim miejscu przewertowałbym podręcznik z fizyki, koncentrując się na zagadnieniach siły biernej
 PM off  

#11 PostWysłany: 25 Lis 2016 11:49 

srebrny
radko69 napisał(a):
W sumie chce sie zapytac czy niezgodne z prawem jest sprowadzanie dziewczyny do hotelu. Ale wiem ze to jest nielegalne. Czy jest jakas szansa na takie spotkanie?

zapytaj uzytkownika namteh on sie dopiero zna na Maroku i krajach arabskich.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 25 Lis 2016 12:03 

Jest to dziewczyna z którą mam luźną relację. Poznałem ją na jednym z wcześniejszych wyjazdów. Nie ma ojca i braci więc nie grozi jej "honorowa" śmierć.
Wiele Polek i innych europejek ma romanse z Marokanczykami i im podobnymi, a ze mnie robi się żarty.
Swoją drogą moje urlopy czasami wyglądają jak "Pamiętniki z wakacji". A innych są bardziej interesujące.
A czy panowie z forum mieli jakieś relacje z Marokankami?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Lis 2016 12:10 

@‌radko69‌
czytaj między wierszami. Wątpię, by ktoś publicznie obnosił się z tym.
W skrócie:
- to nie są mniszki
- oprócz hoteli istnieją apartamenty
- z uwagi na różnice kulturowe i konieczność zachowania pozorów może być nieco inaczej
- nic, nawet setki postów na f4f nie zastąpią rozmowy z koleżanką, która powinna przystępnie wyjaśnić Tobie "czy", "gdzie" i "jak"

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 25 Lis 2016 13:23, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
Mario21 lubi ten post.

#14 PostWysłany: 25 Lis 2016 12:13 

@‌radko69‌, jeśli nie zdecydujesz się na nic przy ludziach, tylko gdzieś sam na sam, to czym ryzykujesz?
;)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 25 Lis 2016 22:06, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#15 PostWysłany: 25 Lis 2016 12:34 

srebrny
radko69 napisał(a):
Mowia ze sa malzenstwa Hiszpana i Marokanki. Ale on musi czesciowo przejsc na jej religie. A poza tym to juz malzenstwo.

co to znaczy musi ? musi to na rusi panie, nawet w marokanskim ciemnogrodzie facet nic nie musi.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 25 Lis 2016 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
@‌michcioj‌
Nie znam prawa marokańskiego, ale prawo państowe, a prawo religijne to dwie różne rzeczy (chociaż w niektórych krajach nie koniecznie). Zgodnie z prawem islamskim muzułmańska kobieta, nie może poślubić nie-muzułmańskiego mężczyzny. W konserwatywnych społeczościach muzułmańskich jedynym wtedy wyjściem jest konwersja mężczyzny na islam.
Zaznaczam, że chodzi mi tutaj o zawarcie małżeństwa, a nie o skryty romans z marokańską kobietą.

Ostatnio edytowany przez bonieq2, 25 Lis 2016 12:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 25 Lis 2016 12:58 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
@‌ane.wald‌
Nie wydaje mi się, aby w Maroku stosowano karę ukamienowania

Ostatnio edytowany przez sko1czek, 25 Lis 2016 13:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 25 Lis 2016 13:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Oficjalnie o ile wiem, to nie. Jednak prawo zwyczajowe lub religijne (w praktyce w społeczeństwach muzułmańskich wychodzi na to samo) już nie koniecznie.

http://www.thetimes.co.uk/tto/news/worl ... 490570.ece
http://www.ibtimes.com/moroccan-woman-b ... -imperiled

Tym bardziej @radko69 zalecałbym daleko idącą dyskrecję i ostrożność.
 Profil Relacje PM off
sko1czek uważa post za pomocny.

#19 PostWysłany: 25 Lis 2016 13:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

radko69 napisał(a):
A czy panowie z forum mieli jakieś relacje z Marokankami?
Oczywiście, że nie. :!: Wszyscy albo mają żony i nie cudzołożą, albo żyją w czystości aż do ślubu.

@‌radko69‌ ożeń się z nią, a wtedy będziesz mógł używać do woli jak każdy szczęśliwy mężczyzna w związku małżeńskim, nawet w dowolnym hotelu w Maroku. ;)

#20 PostWysłany: 25 Lis 2016 13:15 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌radko69‌
Pytałeś też co ci grozi. W razie romansu z muzułmanką, to jej grożą większe konsekwecje ze strony lokalnego społeczeństwa.

"Na romans z europejka tez nie mam szans?" - to już zależy od tej europejki, nam nic do tego ;) Nas w hotelach nikt specjalnie nie wypytywał o status matrymonialny, aczkolwiek po Maroku podróżowałem z żoną.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość