Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Sie 2024 18:22 

złoty
Jako, że cześć osób kupiła roczny pass Wizz All You Can Fly, to pomyślałem, że warto połączyć siły w celu wyszukania sensownych "zapchajdziur" w ramach wyjazdów weekendowych bez brania urlopu lub okołoweekendowych z pojedynczymi dniami wolnymi.Należy też wziąć poprawkę, że to Wizzair i rozkład letni na następny rok jeszcze milion razy się zmieni, więc trochę nie warto o nim jeszcze pisać. Zresztą nawet zimowy pewnie pozmieniają, dlatego należy mieć na uwadze, że poniższe propozycje mogą się szybko zdezaktualizować. Dostępność biletów też pozostaje zagadką.

Dodatkowe informacje:
- Wyjazd okołoweekendowy - powinien trwać max 68h między godzinami wylotów, co pozwoli na jego zakup w dwie strony i brak zmartwień o ewentualny brak powrotu, zakładamy w końcu, że z urlopem krucho. Na czerwono zaznaczyłem kierunki, które nie spełniają tej zasady, ale postanowiłem umieścić je na liście w celu ułatwienia łączenia lotów do/z różnych miast.
- Jeśli dostępny jest wyjazd weekendowy, to mogę nie dodawać lotów na danym kierunku w formule okołoweekendowej.
- podaje godziny dla przykładowego weekendu w październiku (obecny rozkład letni) lub listopadzie (rozkład zimowy), może się zdarzyć, że w niektóre dni rozkład będzie nieco inny.
- kierunki sa zgrupowane alfabetycznie w ramach krajów, które też są zgrupowane alfabetycznie
- wykrzyknik ! - oznacza, że dany kierunek pozwala na wykorzystanie pełnego weekendu, tj. wyjazd rano w sobotę, a powrót wieczorem w niedzielę.
- po lewej sezon letni, po prawej sezon zimowy (od niedzieli 27 października)
- jeśli jest tylko jedna godzina, to jest to godzina wylotu

Gdańsk - lato/zima
Załącznik:
Gdańsk.png
Gdańsk.png [ 114.97 KiB | Obejrzany 5568 razy ]

Lublin - lato/zima
Załącznik:
luz.png
luz.png [ 7.69 KiB | Obejrzany 5568 razy ]

Katowice/Kraków - lato/zima
Załącznik:
ktwkrk1.png
ktwkrk1.png [ 121.09 KiB | Obejrzany 5568 razy ]
Załącznik:
ktwkrk2.png
ktwkrk2.png [ 80.62 KiB | Obejrzany 5568 razy ]

Poznań - lato/zima
Załącznik:
poz.png
poz.png [ 10.23 KiB | Obejrzany 5568 razy ]

Rzeszów - zima
Załącznik:
rze-zimą.png
rze-zimą.png [ 3.32 KiB | Obejrzany 5568 razy ]

Warszawa - lato/zima
Załącznik:
waw1.png
waw1.png [ 109.01 KiB | Obejrzany 5568 razy ]
Załącznik:
waw2.png
waw2.png [ 61.5 KiB | Obejrzany 5568 razy ]

Wrocław - lato/zima
Załącznik:
wrocław.png
wrocław.png [ 20.2 KiB | Obejrzany 5568 razy ]
Mam nadzieję, że znajdą się chętni na wyszukanie tras, które można zrobić z przesiadką, w którymś z europejskich lotnisk.
Pewnie nie warto pisać o trasach w ramach długich weekendów, bo i tak pewnie będzie problem, żeby coś było dostępne dla passowiczów, ale jak ktoś by chciał zrobić listę kierunków, to pewnie nie zaszkodzi tu dodać.
 Profil Relacje PM off
56 ludzi lubi ten post.
34 ludzi uważa post za pomocny.

🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN
#2 PostWysłany: 31 Sie 2024 18:27 

srebrny
Jakby tylko polscy politycy byli tak rzetelni jak @adam1987
Chapeau bas
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 31 Sie 2024 19:46 

złoty
@adam1987

Kto komu zabroni, ale zapomniałeś zapewne, że
- loty mogą być rezerwowane najwcześniej 3 dni przed lotem, bez gwarancji zakupu lotu powrotnego
- do każdego lotu z tym abonamentem dopłata 9,99 e

Ja tam widzę, że większość tras z listy jest dostępna w tej cenie dla osób z wdc :)

Ale szacun, iż Ci się chciało
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Sie 2024 19:53 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
dg72 napisał(a):

Ja tam widzę, że większość tras z listy jest dostępna w tej cenie dla osób z wdc :)

Ale szacun, iż Ci się chciało

Dokładnie, ale i właśnie z tego powodu zestawienie jest super. @adam1987 Wrzuć do tematu dot. weekendówek. :)

#5 PostWysłany: 31 Sie 2024 19:57 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Sprawdziłem pierwszy z listy KRK - TIA, najbliższy termin 200+360 z WDC, zdecydowanie więcej niż 20e. Ale może pechowo wybrałem.

@adam1987 fajnie jakby była informacja o lotach awaryjnych, np "nie będzie biletów na powrót w niedzielę i co wtedy?"
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#6 PostWysłany: 31 Sie 2024 20:26 

złoty
@piotrkr @dg72 nie zapomniałem o zasadzie 3 dni. Napisałem przecież "Wyjazd okołoweekendowy - powinien trwać max 68h między godzinami wylotów, co pozwoli na jego zakup w dwie strony i brak zmartwień o ewentualny brak powrotu". Jeśli dany kierunek nie jest na czerwono, to oznacza, że dostępne są loty w dwie strony z powrotem na to samo lub pobliskie lotnisko i można je kupić jeszcze będąc w Polsce. ;)
Większość lotów odbywających się w weekend powinna być*, więc zawsze można sobie składać. Lecimy z Warszawy do Barcelony, a wracamy z Walencji do Gdańska. Tak można wykorzystać zamieszczoną listę w sytuacjach awaryjnych.

Zdaje sobie sprawę, że mogą być problemy z dostępnością, dlatego chciałem ująć również te tanie loty. Jak nie będzie Teneryfy (a pewnie nie będzie), to zawsze można przecież do Sandefjordu połazić czy na przysłowiową pizzę do Bergamo.

Robiłem zestawienie dla siebie i postanowiłem, że zamieszczę, bo komuś się może przydać.

*Specjalnie nie dodałem Bilbao, żeby mi nikt nie wykupił. Także zaklepuję, 12.10 Warszaw-Bilbao. 21 PLN już zainwestowałem w dalszą podróż. :lol:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 31 Sie 2024 20:30 

złoty
@adam1987 Kawał dobrej roboty. Natomiast jak to będzie w rzeczywistości to się okaże dopiero we wrześniu. Wtedy się wszyscy dowiemy co i komu wizz pozwoli zarezerwować. Nie byłbym taki pewien tych wycieczek do Hiszpanii na weekend.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#8 PostWysłany: 31 Sie 2024 20:31 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
A może by to wrzucić w wiki w jakimś excelu googlowym i aktualizować?

#9 PostWysłany: 31 Sie 2024 20:41 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Nie kupiłem tego abonamentu, więc to nie dla mnie, ale naprawdę szacun dla @adam1987 za kawał roboty.
Zeus lubi ten post.

#10 PostWysłany: 31 Sie 2024 22:11 

srebrny
Co do zasady 72h, to nie wiem czy ma sens, bo jak będziemy czekać do ostatniej chwili żeby móc kupić bilet powrotny, to biletów "tam" już nie będzie.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 31 Sie 2024 22:36 

złoty
benedetti napisał(a):
A może by to wrzucić w wiki w jakimś excelu googlowym i aktualizować?

A ktoś miałby subskrypcję Offica wykupioną i mógłby przekopiować plik (wyślę link) i nadać mu hasło. Tak na wszelki wypadek. Hasło i tak będzie potem krążyło w wiadomościach prywatnych, ale przynajmniej nie będzie dostępne dla każdego internauty. W wersji darmowej mogę tylko utworzyć plik, który każdy może edytować, ale bez hasła.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 31 Sie 2024 23:04 

srebrny
W Google Sheets nie ma tego za darmo?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Wrz 2024 18:18 

srebrny
Jest jakaś wyszukiwarka, która pozwoli znaleźć wszystkie połączenia w jedną stronę z danego lotniska do wybranych lotnisk, z przesiadkami, ale tylko daną linią lotniczą? Albo przynajmniej w tym pomoże?
Oczywiście pytam w kontekście Wizz AYCF - jakby był problem z powrotem.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 08 Wrz 2024 19:35 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Proszę:

https://www.flightconnections.com/

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
piotrkr uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 08 Wrz 2024 22:17 

srebrny
@Tomo14 dzięki, to chyba to o co mi chodziło.

Żeby w pełni wykorzystać chyba trzeba mieć Premium. Ktoś używa? Niestety nie mają wersji testowej. Niby "możesz anulować w każdym momencie", ale płaci się z góry za cały rok?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Wrz 2024 23:00 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
No ale chyba wersja bezpłatna wystarcza.

Wbijasz sobie linię którą poszukujesz (W6) i masz całą siatkę.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 09 Wrz 2024 08:09 

srebrny
Na pewno dużo daje! Ale jak próbowałem wprowadzić datę, albo wybrać dwie linie (w6 i w9), czy ustawiać coś z przesiadkami (mnie pamiętam już co) to chciał premium.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 19 Wrz 2024 12:44 

https://www.the1491club.com/somewherex
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 19 Wrz 2024 18:24 

złoty
piotrkr napisał(a):
Co do zasady 72h, to nie wiem czy ma sens, bo jak będziemy czekać do ostatniej chwili żeby móc kupić bilet powrotny, to biletów "tam" już nie będzie.
Moje założenie do stworzenia całej tej tabelki wynikało z łatwiejszego planowania takich dodatkowych wyjazdów, na które to już nie chcemy/nie możemy marnować dodatkowego urlopu. Nie zawsze się do niej stosowałem, dlatego niektóre, co ciekawsze kierunki, niespełniające tej zasady są na czerwono. Te tabele to też ułatwienie do zmiany planów, gdy mamy już wykupiony transport (np. wcześniej zarezerwowany pociąg/autobus) na inne lotnisko, a nasz planowany kierunek się wyprzedał.

Czekając do ostatniej chwili mamy prawie pewność, że będziemy mieli jak wrócić. Czasami wygoda też ma swoją wartość. Natomiast nikt nikomu ryzykować nie zabroni. :)

No zobaczymy jak będzie, za tydzień, coś się już powinno wyjaśnić.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 23 Wrz 2024 15:29 

złoty
Dla tych co nadal mają ochotę się w to bawić link do pliku, który można edytować. Hasło do edycji dostępne na priv.
https://1drv.ms/x/s!ApWnxjtFgbmPhLNHzPVJ2hRYyS4amg

@michzak dzięki za pomoc.

Przypominam, ze w związku ze zmianą regulaminu można zrezygnować z Wizz AYCF bez ponoszenia kosztów. Wszystkim rezygnującym dziękuję w imieniu tych, którzy nie zrezygnowali, zawsze to chyba mniejsza konkurencja o bilety. :lol:
Choć muszę przyznać, że sam też się zastanawiam czy nadal chcę się bawić w takie gotowanie żaby przez Wizzaira.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
MirEgg uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: hmax oraz 6 gości