Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lis 2010 20:13 
Awatar użytkownika

niebieski
A w temacie parkowania samochodów, znacie jakiś tani parking przy lotnisku ? Ja znalazłem jeden Parking Lublinek, ale może jest coś jeszcze ?
 Profil Relacje PM off  

Urlop na marokańskim wybrzeżu 😎 Tydzień w Agadirze za 1184 PLN🌊 Urlop na marokańskim wybrzeżu 😎 Tydzień w Agadirze za 1184 PLN🌊
Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
#2 PostWysłany: 23 Lis 2010 12:25 

Parkingi są przy samym lotnisku, ceny nie znam, bo ja podjezdzałem tam żeby wypakowac bagaż a nie zostawać na dłużej, do 30 min jest za darmo. Ale co możesz zrobić: Wersja ryzykowna, opatentowana na Okęciu, lecz oszczędna. Zostawiasz samochód na osiedlu przy ulicy Pieniestej, zapewne mieszkańcy nie będą zbyt szczęśliwi, no ale nic sie nie zrobi. Dalej łapiesz autobus numer 65, który jedzie na lotnisko, ale nie pod 3 terminal, tylko pod 1, odcinek do przejscia jest 200 metrów i jestes. Na Lublinku nie ma opcji sie zgubić więc dasz radę.
Strona mpk Łódź z rozkładem
http://www.mpk.lodz.pl/rozklady/start.jsp
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Polska [Łódź]
#3 PostWysłany: 29 Gru 2010 19:16 

Mam bilet na 24.02.2011 z Londyn Stansted do Łodzi, samolot przylatuje o 21:25 i tu pytanie ponieważ jestem z Warszawy i chciałbym wrócić do domu ale ostatni pociąg do Warszawy odchodzi o 22:13 i jedzie 7 GODZIN !, a następny jest dopiero o 5:18 :/
1. ile czasu potrzebuje aby z lotniska dojechać do dworca łódź Kaliska
2. czy jest jakiś pks/bus/autokar cokolwiek jeżdżące na relacji Łódź - Warszawa w tych godzinach bo nie mogę niczego znaleźć na stronie PKS oraz jak by co to koszt i miejsce z którego odjeżdża?

Temat postu: Re: Polska [Łódź]
#4 PostWysłany: 29 Gru 2010 20:04 

Z lotniska w lodzi masz 3 opcje :
Autobus 65 odjazd o 2130 dojezdza pod sam dworzec kaliska w okolo 15minut pytanie tylko czy zdazysz a autobus o 2130moim zdaniem ciezka
Autobus 55 Odjezdza o 2147 w 15minut dojedziesz do przystanku politechniki radwanska z tamtad pieszo przez park w okolo 10minut ale tez ciezko bo przez park to raczej droga dla znajacych teren ;)
Opcja 3 taxi w 10minut spokojnie dojedziesz o tej godzinie

Autobus masz o godzinie 01:05 z dworca fabrycznego do warszawy zachodniego/okecie jedzie niewiele ponad 2h http://fabryczny.pks.lodz.pl/r_2006/kra ... l=warszawa na fabryczny najlepiej dojechac tymi autobusami do centrum a potem tramwajami np 11,16 (przystanek zielona) http://mpk.lodz.pl/rozklady/start.jsp

Ostatnio edytowany przez malyczak, 01 Sty 2011 13:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Polska [Łódź]
#5 PostWysłany: 29 Gru 2010 23:02 

Z lotniska na dworzec kaliski jest dość blisko. Sądzę, że taksówką wyrobisz się bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Sty 2011 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
Dołączam się do pytania o parking przy lotnisku. Na dziko zawsze można zostawić na parę dni, ale wolałbym jednak bliżej i bezpieczniej, jeśli nie kosztuje to fortuny :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Sty 2011 00:19 

a ja nie rozumiem dlaczego musicie stawiać na parkingu lotniskowym samochody? U siebie w mieście też zostawiacie na jakimś strzeżonym?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Sty 2011 09:29 
Awatar użytkownika

niebieski
a ja nie rozumiem dlaczego musicie stawiać na parkingu lotniskowym samochody? U siebie w mieście też zostawiacie na jakimś strzeżonym?

A co w tym dziwnego ? U siebie to metro/autobus albo strzeżony (raczej nie lotniskowy bo dość drogie są). Jak jadę z innego miasta to za kilkadziesiąt PLN jest parking więc po co ryzykować i zostawiać auto w "krzakach" ? Lądujesz wieczorem w niedzielę, rano w pn do pracy, a jest kilkaset kilometrów od domu bez samochodu, transportu w nocy ... ja dziękuję ... :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Sty 2011 17:38 

chodziło mi o to żeby zostawić gdzieś w łodzi i dojechać do lotniska taksówką albo autobusem - bedzie tak samo cenowo
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Sty 2011 20:38 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
Jeśli mam i tak dojeżdzać autobusem na lotnisko, to pojadę a Warszawy pociągiem. Samochodem mi wygodniej tylko jeśli podjadę pod samo lotnisko
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Sty 2011 16:13 
Awatar użytkownika

niebieski
csc napisał(a):
chodziło mi o to żeby zostawić gdzieś w łodzi i dojechać do lotniska taksówką albo autobusem - bedzie tak samo cenowo

Jasne, ale każdy ma inną sytuację. Ja używam sam służbowego, wolę uniknąć zniszczeń, wandalizmu itd bo więcej z tego będę miał problemów niż zaoszczędzę na parkingu.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Kwi 2011 14:47 

czy ktos sie orientuje jak dojechac w lodzi z dworca autobusowego na lotnisko? strona internetowa portu lotniczego na chwile obecna nie dziala...

#13 PostWysłany: 19 Maj 2011 21:59 

Chciałem wczoraj skorzystać z airport busa zarezerwowanego jeszcze w ubiegłym tygodniu. Bus obsługiwany przez firmę Plus Tour planowo powinien odjeżdżać ok. 20 min. po przylocie. Tymczasem połączenia STN-LCJ w ogóle nie obsłużył.
Co więcej, dodzwonić do Plus Tour udało się dopiero z innego numeru niż dokonaliśmy rezerwacji (zbieg okoliczności?). Niewzruszony rozmówca poinformował, że transportu nie będzie, bo auto się zepsuło. Gdzie w takim razie jakakolwiek informacja? Ponadto dziś raz jeszcze zajrzałem na stronę przewoźnika z której jasno wynika, że flota składa się z więcej niż jednego samochodu.

Zatem nie dość, że bus obsługuje wyłącznie przyloty, to okazuje się, że tylko te wybrane. Niezależnie od powodów, które o tym decydują, jakikolwiek brak informacji (nawet małej kartki na "przystanku") jest niedopuszczalny na lotnisku, które aspiruje do portu zapasowego dla Okęcia!
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Maj 2011 22:28 

Łódzkie lotnisko swoim poziomem uslug nie dorasta do pięt innym..
To miasto, a dokladniej wladze.. chyba nigdy nie obudza sie z letargu..
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 19 Maj 2011 22:35 

buduja nowy terminal, moze wtedy sie cos ruszy...

swoja droga moge polecic uslugi taksowek w lodzi. na centralnym dworcu autobusowym (obok jakiegos dworca kolejowego, nie wiem czy to byla fabryczna, widzew czy kaliska - w kazdym razie na tym bez bezposredniego polaczenia z lotniskiem, a widok miasta nie zacheca do przesiadek w nim) zapytalem taksowkarza ile za kurs na lotnisko. odpowiedzial ze jakies 26zl. zajechalem na miejsce, a na liczniku... 25,90 :)

#16 PostWysłany: 19 Maj 2011 22:47 

Za taksówkę do Łodzi Fabrycznej płaciliśmy 27 zł. I rzeczywiście na kilka sek. bezpośrednio przed zatrzymaniem pod dworcem taksometr wskazywał 25,9 zł o którym piszesz:)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 20 Maj 2011 00:06 
Awatar użytkownika

Gdzie te czasy, kiedy był całkiem przyzwoity autobus L obsługujący oba główne dworce kolejowe? Ale lepsze jest zwykle gorsze od dobrego.

Image
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 23 Maj 2011 12:00 

Nie odmówiłem sobie również poinformowania łódzkiego lotniska o całej sytuacji. Poniżej odpowiedź od dyr. marketingu i rozwoju połączeń:
Cytuj:
Witam Pana,

Na wstępie chciałbym przeprosić Pana za zaistniałą sytuację.
Pańska skarga jest pierwszą, którą otrzymaliśmy na temat wadliwego funkcjonowania usługi Airport Bus, świadczonej przez firmę Plus Tour na ternie łódzkiego lotniska.

Pragnę wyjaśnić, że Port Lotniczy Łódź udostępnia miejsca postojowe oraz współpracuje przy promocji usługi z firmą Plus Tour, która jest operatorem tego połączenia. Ponieważ, w tym przypadku, firma Plus Tour nie świadczy dla nas usług transportu pasażerów na trasie z lotniska do punktów w mieście, mamy ograniczony wpływ na jej działania w tym zakresie.

Niemniej jednak dołożymy starań, aby podczas naszego kolejnego cyklicznego spotkania z przedstawicielem tej firmy, Pańska skarga została omówiona i wyjaśnione przyczyny zaistnienia tej sytuacji.

Jestem przekonany, że uda nam się wypracować rozwiązanie, które pozwoli na uniknięcie podobnych problemów w przyszłości.

W imieniu PL Łódź raz jeszcze przepraszam za powstałe niedogodności.

Pozdrawiam,
xxx

Gdyby i Wam się to kiedyś przytrafiło, to śmiało informujcie lotnisko o problemie - im więcej zgłoszeń tym lepiej. Może pod naporem zrozumieliby konieczność wprowadzenia solidnej usługi transportu, która obsługuje również odloty.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 25 Wrz 2011 14:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Jechał ktoś może PolskimBusem rano o 06:30 z Warszawy (w Łodzi jest o 09:15).
Ile czasu powinien mi zająć dojazd na lotnisko?

#20 PostWysłany: 25 Wrz 2011 14:56 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Jechałem, ale o innej porze. Pamiętaj, że między Warszawą, a Łodzią droga jest w remoncie i korki są tam standardem. Nie wiem ile jedzie się z Łodzi na Lotnisko, ale dla Polskiego Busa dolicz w zapasie + 30 min :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości