Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 205 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wrocław
#121 PostWysłany: 15 Sty 2016 19:22 

niebieski
No i zaczelo sie dziac w EuroWrocku. Zapraszamy. ta joj. :D
http://www.wroclaw.pl/esk-2016-wroclaw/ ... z-zobaczyc

Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN
 Temat postu: Re: Wrocław
#122 PostWysłany: 15 Sty 2016 22:40 

W niedzielę (17.01) będą ograniczenia w ruchu samochodowym. Jeżeli będzie tak jak przy ostatnim maratonie, to znaczy ze miasto będzie całkowicie zablokowane. Radzę zostawić gdzieś samochód. Tu szczegóły: http://www.wroclaw.pl/esk-2016-wroclaw/ ... omunikacji
 PM off  

#123 PostWysłany: 04 Lut 2016 21:53 

niebieski
Od 5/02/16 do 12/03/16 nowa atrakcja miasta! Wystawa w Galerii Miejskiej. Nowy skandal artystyczny?
http://rynekisztuka.pl/wydarzenie/wysta ... wroclawiu/

#124 PostWysłany: 11 Lut 2016 09:55 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Jakąś fajną, klimatyczną knajpkę coby można z żoną posiedzieć wypić coś dobrego (np. jakąś dobrą czekoladę czy coś alkoholowego) polecicie ?
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 11 Lut 2016 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 61 615
niebieski
Czeski Film na Kiełbaśniczej!!!
Kravkrk lubi ten post.

#126 PostWysłany: 11 Lut 2016 10:30 
Awatar użytkownika

Loty: 709
Kilometry: 1 148 135
srebrny
Academus Pub też na Kiełbaśniczej. Żona może lambica wiśniowego się z beczki napić zamiast czekolady. Wieczorem troszkę piwskiem zajeżdża ale jest przyjemnie.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 11 Lut 2016 10:35 
Awatar użytkownika

złoty
Kravkrk napisał(a):
Jakąś fajną, klimatyczną knajpkę coby można z żoną posiedzieć wypić coś dobrego (np. jakąś dobrą czekoladę czy coś alkoholowego) polecicie ?

We wroclawiu jest bez mala kilkadziesiat fajnych knajpek, wiec moze skoncentruj sie na ulicach:
- Sw. Antoniego
- Ofiar Oswiecimskich
- Wlodkowica
- Boguslawskiego (choc ja nie przepadam)

Moze Pasaz Pokoyhoff?

Na Rynku zostaly juz chyba tylko "pulapki na turystow" wiec poszperaj tez na uliczkack na Starym Miescie.

Konkretnego miejsca nie mam serca ci podawac, bo zwyczajnie nie znam waszych sympatii odnosnie muzyki, wystroku czy cen.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 15 Lut 2016 10:02 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Wrocek zaliczony to kilka słów ode mnie.

O walorach turystyczno-krajoznawczych nie ma sensu pisać bo kto chociaż raz we Wrocławiu był to wie że miasto jest bardzo ładne (Krakowa wiadomo nie przebije, ale żadne nie przebije ;) )

Panoramę Racławicka obejrzeliśmy. Na początku sobie pomyślałem, że 30 zł za bilet to taka bym powiedział "europejska" cena, ale po wizycie stwierdzam że jakby wstęp kosztował i 50 zł to warto tam pójść i obejrzeć to dzieło i o nim posłuchać - nagranie opisu świetne, szczegółowe a jednocześnie takie że chciało się tego słuchać.
Trochę przypadkiem weszliśmy na wieżę widokową Kościoła Garnizonowego - nie wiedzieliśmy na co się porywamy, ale wleźliśmy :D A widoki zrekompensowały wejście.

No i wisienka na torcie czyli Ostrów Tumski, zdecydowanie dla mnie najładniejsza część Wrocławia z piękną Katedrą i odnowionymi kamieniczkami i uliczkami - jeszcze w pogodę taką jak wczoraj - bajka ;)

I teraz o kulinarnej odsłonie bo nie ukrywam pod tym względem jestem bardzo zadowolony. W sobotę już byliśmy głodni i zaczynałem się niecierpliwić, przypadkiem przeszliśmy koło bistro o nazwie "Boo" na ul. Ofiar Oświęcimskich. Na potykaczy reklama pierogów z soczewicą, więc stwierdziliśmy że może dają tu dobrze jeść. Okazało sie że owe pierogi były jedyną konkretną potrawą tam - to bardziej kawiarnia. Ale zamówiliśmy te pierogi i krótko - niebo w gębie ! Tak dobrych pierogów na mieście nie jadłem nigdy. Polecam !

"Czeski film" na Kiełbaśniczej też zaliczony ;) przyjemna knajpka. Siedziliśmy na górze - minus, dym papierosowy na uwędził. na dole było jeszcze gorzej. Najlepsze jest to, że chciałem wstąpić do "czeskiego", a początkowo wylądowaliśmy w K2 obok. O tym że jestem w błędzie dowiedziałem się dopiero przeglądając karte :lol: A knajpka bardzo przyjemna, przypadła mi do gustu bardziej chyba niż "czeski".

W niedziele chcieliśmy iśc do już wcześniej upatrzonej pizzerii "Piec na Szewskiej". Kolejka była taka, że 5 osób przed nami stało na zewnątrz czekając na stolik :roll: Wcześniej idąc Placem Uniwersyteckim mijaliśmy niepozorny lokal z zupami świata - Pan Puh. Stwierdziłem że można tam skoczyć na jakąś zupke, przeczekać i wrócić do "Pieca". Jak spróbowaliśmy zupy....tak zostaliśmy na cały obiad. Ten bar/knajpka to REWELACJA ! Wczoraj były noodle filipińskie, zupa albańska z kurczakiem i papryką i turecka z mięsem. Wzieliśmy 2 ostatnie. Nie jestem w stanie wyrazić jakie to było dobre. Podawali tam też Baozi czyli drożdżowe bułeczki z nadzieniem m.in. z wieprzowiną z i Siopao (albo Slopao ?) i wybranym sosem i przyprawami. Po raz kolejny napiszę - REWELACJA !!! Są uzależniające. Zjadłem zupę i 8 sztuk i mógłbym jeść dalej jakby mnie ktoś poturlikał do domu ;) .Z rozmowy z właścicielem wiem że zupy mają wszystkie oryginalne receptury, jest ich 100 kilka rodzajów,zmieniają się codziennie i 3-4 są jednego dnia. Coś niesamowitego to było. Jak będę kolejny raz we Wrocku to na pewno tam wpadnę. Szkoda, że w Krakowie nie ma czegoś takiego...Także kto mieszka we Wrocławiu a tam nie był to niech biegnie czym prędzej, a kto będzie we Wrocku... to też niech biegnie czym prędzej ;)

I na koniec "Stara pączkarnia"...stałem pół godziny ale dostałem swoje pączki, akurat trafiłem na nadzienie "soft kokosowe". W sobotę spacerując już zauważyłem to miejsce, była godzina ok 20, 8 osób uwija się jak mrówki na oczach klientów, widać cały proces produkcyjny pączków które za chwilę będziesz jadł - jaram się tym :D

Wrocław kulinariami stoi. Fajnie tam macie generalnie, miasto przypadło mi do gustu ;) Jedyny mały minus jaki mi się rzucił w oczy - bardzo duża ilość budynków/bloków pomazianych bohomazami.

Wyjazd bardzo udany, żona zadowolona, czego chcieć więcej ;)
 Profil Relacje PM off
sko1czek uważa post za pomocny.

Temat postu: Wrocław
#129 PostWysłany: 17 Lut 2016 16:01 

niebieski
Jeszcze cos do zobaczenia: Wystawa fotografii Marylin Monroe, z fimu "Przystanek autobusowy". Od 17 lutego do 24 marca w dniach: wtorek, środa, czwartek godz. 13.00-17.00 oraz w sobotę 12.00-18.00 - Dom Miedziorytnika (czyli kamieniczka Jaś, ul. Sw, Mikołaja 1 ,prawie w Rynku)

http://www.wroclaw.pl/go/wydarzenia/szt ... ziorytnika

#130 PostWysłany: 21 Lut 2016 06:23 

Komornik napisał(a):
zabawa w szukanie krasnali.

Czy mozesz powiedziec cos wiecej, ogolnie jaka trase polecacie z dzieckiem 10 letnim zeby nie narzekalo ze nogi bola i chcialo ogladac
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 21 Lut 2016 08:40 

niebieski
http://krasnale.pl/mapa-poszukiwacza-krasnali/

#132 PostWysłany: 21 Lut 2016 16:27 

Natknal sie moze ktos na mapke spaceru w wersji online albo opisana, bo widze te krasnale tam mocno i trzebaby ustalic jakas trase ktora przy okazji obejmie te krasnale a glownymi atrakcjami zabytki beda.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 21 Lut 2016 16:36 
Awatar użytkownika

niebieski
To jest link, który zawsze podrzucam gościom, którzy chcą poszukać krasnoludków :) Jest trasa po centrum, opisy, zdjęcia, mapa google z krasnalami w całym mieście - pełen pakiet.
http://wroclawnafotografii.pl/przewodniki/krasnale.htm
krasnal lubi ten post.

#134 PostWysłany: 21 Lut 2016 16:45 

O bardzo fajne dzieki

-- 21 Lut 2016 15:58 --

Był ktoś tam moze

http://pik.wroclaw.pl/Odkryj-kryjowk-we ... 37560.html
 Profil Relacje PM off
metia lubi ten post.

#135 PostWysłany: 23 Lut 2016 17:28 

Czy ktoś podpowie jak spędzić czas z dzieckiem we Wrocławiu w razie deszczu w okolicach Sky Tower, kilka godzin miedzy 8 rano a 15 popoludniu, co warto odwiedzić, może jakieś galerie w centrum albo cos innego ciekawego
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 23 Lut 2016 17:40 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Jak z dzieckiem to polecam wizytę w http://kolejkowo.pl/. To jest ok 1.5km od ST ale myślę, że warto.
W samym ST można też wjechać na ostatnie piętro (widokowe) ST, bilety w hallu na poziomie 0.
Może http://www.aquapark.wroc.pl/?
Ostatecznie galeria w ST, Arkady lub Renoma. Kino?
d-t-x lubi ten post.

#137 PostWysłany: 23 Lut 2016 17:46 

ale swietne to kolejkowo! sam bym to chcial zobaczyc! wprawdzie bilety drozyzna ale raz sie zyje, dzieki
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 23 Lut 2016 17:47 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
01ERES napisał(a):
Jeszcze cos do zobaczenia: Wystawa fotografii Marylin Monroe, z fimu "Przystanek autobusowy". Od 17 lutego do 24 marca w dniach: wtorek, środa, czwartek godz. 13.00-17.00 oraz w sobotę 12.00-18.00 - Dom Miedziorytnika (czyli kamieniczka Jaś, ul. Sw, Mikołaja 1 ,prawie w Rynku)

http://www.wroclaw.pl/go/wydarzenia/szt ... ziorytnika

Polecam też wystawę Arcydzieła malarstwa polskiego przełomu XIX i XX wieku w Pałacu Królewskim. Dzieła z prywatnych zbiorów, są takie nie wystawiane od II WŚ. Chełmoński, Kossak, Malczewski itd. http://www.wroclaw.pl/arcydziela-malarstwa-polskiego-w-muzeum-miejskim-zdjecia-wideo

-- 23 Lut 2016 16:48 --

ar2ditu napisał(a):
ale swietne to kolejkowo! sam bym to chcial zobaczyc! wprawdzie bilety drozyzna ale raz sie zyje, dzieki

Choć niemłody - sam poszedłem. I wsiąkłem na 2 godziny;)

#139 PostWysłany: 23 Lut 2016 17:54 

Na wystawę malarską to raczej 10 latki nie zabiore ;) Ale dzieki ;) Chcemy zrobic trase krasnali ale to od pogody zalezy.
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 07 Mar 2016 11:33 

niebieski
Dworzec Główny do 24/06- wystawa "Mediacja i ekspresja", którą tworzy kilkadziesiąt prac przedstawicieli polskiej sztuki współczesnej - Wojciecha Fangora, Romana Opałki, Kajetana Sosnowskiego, Magdaleny Abakanowicz, Władysława Hasiora i Aliny Szapocznikow.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 205 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość