Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista dostępnych kart w PL

Travel Elite Lions Idea Bank
https://www.lionsbank.pl/uploads/doc/14 ... 7%20r..pdf

Pekao World Elite Mastercard
https://www.pekao24.pl/_usercontent/_fi ... odrozy.pdf

MILLENNIUM MASTERCARD WORLD ELITE
https://www.bankmillennium.pl/delegate/ ... 652/latest

MASTERCARD WORLD BANK ZACHODNI WBK S.A.
https://static3.bzwbk.pl/asset/W/a/r/Wa ... _55620.pdf

MasterCard BGŻ BNP Paribas World Elite
https://www.bgzbnpparibas.pl/_fileserver/item/1508145

MASTERCARD ELITE NOBLE BANK
https://noblebank.pl/public/upload/pdf/ ... czenia.pdf

World Elite MasterCard mBank S.A.
https://www.mbank.pl/pdf/pb/regulamin-o ... -elite.pdf

MasterCard World Elite Alior Bank
https://www.aliorbank.pl/dam/jcr:e2379d ... 012017.pdf

MASTERCARD WORLD SIGNIA/WORLD ELITE Raiffeisen Bank Polska S.A.
https://raiffeisenpolbank.com/doclib/Ka ... 2017-1.pdf

Citibank MasterCard World Signia Ultime / World Elite MasterCard Ultime
https://www.online.citibank.pl/files/do ... Ultime.pdf

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 956 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 22 Lut 2018 12:46 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Mozna u posrednika ale trzeba fakture miec i przeslac do mBanku

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎 🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎
#182 PostWysłany: 28 Lut 2018 07:34 

Takie info na stronie mbank sie pojawiło:

"W regulaminie promocji „MoneyBack - Wysokie Loty z mBankiem 2018” podaliśmy błędną wartość, do której nagroda jest wolna od podatku. Zgodnie z obowiązującym prawem podatkowym wartość ta wynosi do 2 000 zł, a nie do 760 zł (§6 ust. 15 oraz §6 ust. 16 regulaminu)."
 Profil Relacje PM off
lendziro uważa post za pomocny.

#183 PostWysłany: 28 Lut 2018 11:01 

Faktycznie od 1 stycznia zmieniona została ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych i teraz próg zwolnienia wynosi 2000zł - bardzo dobra zmiana :)
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 28 Lut 2018 11:19 

srebrny
dla nas to mało istotna sprawa, bo ewentualny podatek i tak płacił bank...
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 28 Lut 2018 11:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Owszem Bank ale z naszej kasy... :) zamiast np 2500 zwrotu za bilety ...dostaniesz 2250pln (po przekroczeniu 2k)

Ostatnio edytowany przez lendziro, 28 Lut 2018 19:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.

#186 PostWysłany: 28 Lut 2018 18:59 

mam do Was pytanie:
Podobno ta karta daje szereg benefitów w postaci zniżek lub upgrade pokoju w hotelu itp. tak mi wyjaśnił consierge, przez tel przy pierwszym kontakcie.

Potem jednak , gdy pytałem o to mailowo, odsyłali mnie do strony mastercard , zbywają i nie odpowiadają jednoznacznie.
Szereg benefitów opisanych jest na forach oraz ogólnych stronach www w US oraz stronie mastercard US lub UK ale z Polskim numerem karty nie idzie sie dostać do zamkniętej części strony.

Czy ktoś z Was miał okazję wykorzystać jakieś inne profity niż 10% na hotels.com,PP, ubezpieczenie i cashback "wysokie loty"??
Pricles special karty Word Elitte nie obejmuję , priceless cities jest domeną również innych kart a concierge wyraźnie mówił że ta karta jest "mega ,hiper elitarna" i ma programy tylko dla tej karty.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:01 

Te zniżki na hotels.com to są raczej okazjonalne, a nie przypisane do tej karty na stałe. Natomiast nie liczyłbym na upgrade'y hotelowe z tytułu jej posiadania. Jeśli już to tylko na zasadzie dobrej woli Pana na recepcji. Myślę, że benefity, które ma gwarantowane są i tak bardzo duże więc nie ma co narzekać.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:15 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
nic prawie nie daje. mi tez opiekun opowiadal jakie to mam wielkie przywileje........nieprawda.....poza nielimitowanym PP dodatkowo super ubezpieczenie dla mnie i kazdego czlonka rodziny..

Ostatnio edytowany przez michzak, 01 Mar 2018 11:26, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:19 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Pamietajcie ze to jest tylko troche drozsza karta MasterCard dostepna w publicznej ofercie. Niewiele ma wspolnego z prawdziwym prestizem i elitarnoscia.
Te naprawde elitarne karty zobaczycie tylko w bankowosci prywatnej i to nie Wy sie bedziecie o nie starac tylko bank bedzie zabiegal zebyscie zechcieli uzywac ich produktow.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 01 Mar 2018 11:24 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
jak prawie taka zwykla to kazdy prawie moze ja miec???
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#191 PostWysłany: 01 Mar 2018 13:19 

Loty: 32
Kilometry: 65 416
Mi wystarczy darmowy PP (karta jest darmowa przy zakladanym obrocie rocznym) +zwrot kasy z promo MBack i ubezpieczenie:) wypróbowane w różnych zakątkach świata

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 01 Mar 2018 19:22 
Awatar użytkownika

niebieski
xyrxis napisał(a):
Pamietajcie ze to jest tylko troche drozsza karta MasterCard dostepna w publicznej ofercie. Niewiele ma wspolnego z prawdziwym prestizem i elitarnoscia.
Te naprawde elitarne karty zobaczycie tylko w bankowosci prywatnej i to nie Wy sie bedziecie o nie starac tylko bank bedzie zabiegal zebyscie zechcieli uzywac ich produktow.

Trochę naciągana teoria. W niektórych bankach (Pekao) właśnie ta karta jest dawana w bankowości prywatnej i benefity jakoś specjalnie sie nie różnią (PP, ubezpieczenia, brakuje cashbacku, który faktycznie czyni kartę mB unikalną). Zakładam że "elitarne" cechy typu doradztwo przy zakupie dzieł sztuki nie jest najczęściej oczekiwanym benefitem takiej karty ;-)

#193 PostWysłany: 01 Mar 2018 20:03 

Wiem że PP i ubezpieczenie to standard dla tej karty.Reszta zależy od banku-zobaczcie sobie tą karte np.w City, Nobel i Mbank. Cashbeck jest tylko w Mbanku ale City i Nobel mają lepsze rabaty.
Spróbowałam raz poprosić o zorganizowanie wyjazdu do Włoch.Consierge wysłał mi to samo co mogłem znaleźć sam w internecie a nawet znalazłem taniej te same hotele wiec o jakiś specjanych propozycjach można zapomnieć.
Podejrzewam ,ze to specjalne doratcwo , to wyszukanie specjalisty w internecie. Tak samo jak pozostale profity-podsyłaja informacje z netu.
Jeśli ktoś dostał jakaś specjalną ofertę to chętnie posłucham.
To czego mi najbardziej brakuje to informacji z jakich benefitow mogę korzystać.Consierge odsyla do banku ktory wydal a bank do Mastercard i kółko sie zamyka.

Jestem uparty wiec chciałem zadzwonic do MC w Polsce ale nr tel podany w kontakcie na stronie...nieistnieje :)
 Profil Relacje PM off
Radek400 lubi ten post.

#194 PostWysłany: 01 Mar 2018 20:16 
Awatar użytkownika

niebieski
z tym załatwianiem zakupów to nie chodzi o to że będzie taniej, tylko że ktoś zrobi to za Ciebie, bo Ty zajmujesz się innymi sprawami. Pewne rzeczy wyszukują w internecie, na inne mają umowy z jakimiś konkretnymi podmiotami (np porady prawne).
Informacje na temat benefitów faktycznie nie są zbytnio upubliczniane. Ciekawym, chociaż pewnie niekoniecznie w pełni wiarygodnym źródłem, mogą być portale fachowe typu "money" czy inne, które publikują informacje o nowych ofertach, można nawet znaleść zestawienie/porównanie takich kart.

EDIT: np tutaj: https://www.forbes.pl/rankingi/najlepsz ... sa/78s748l

#195 PostWysłany: 01 Mar 2018 22:29 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
@BrunoJ, masz racje ze Mastercard World Elite jest oferowany w private bankingu i tak ogolnie w Polsce i na swiecie jest elitarny. Patrze na to przez pryzmat mBanku ktory uchodzi raczej za bank tani, czasami darmowy i taki "dla ludu". Na dodatek karta jest dostepna do wyboru posrod innych kart kredytowych premium. Po prostu mam takie subiektywne wrazenie ze akurat ta karta w tym banku to nie jest zaden prestiz. Wystarczy przemaglowac troche kasy przez swoje konto i juz masz szanse ja dostac.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 01 Mar 2018 22:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie tylko w tym banku. Próba przyciągania klienta, który potencjalnie rokuje.

#197 PostWysłany: 02 Mar 2018 09:23 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
pewne wątpliwości co do własnie ubezpieczenia travel z Elite MC mbanku - czy tam konieczne jest wykupienie biletów/zatankowania paliwa czy opłacenie hoteli na cały pobyt zeby było ważne?
dzieki
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 02 Mar 2018 10:45 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Ubezpieczenie kosztów leczenia jest bez warunków.

A pozostałe opcje wymagają już kupna biletów / noclegu:
- Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z udziału w Podróży zagranicznej lub wcześniejszego z niej powrotu
- Ubezpieczenie kosztów z tytułu spóźnienia na odjazd środka transportu
- Ubezpieczenie kosztów z tytułu opóźnienia odjazdu środka transportu
- Ubezpieczenie kosztów z tytułu odmowy wejścia na pokład samolotu
- Ubezpieczenie opóźnienia dostarczenia bagażu podróżnego
- Ubezpieczenie następstw Nieszczęśliwych wypadków
- Ubezpieczenie utraty zakupów
- Ubezpieczenie utraty torebki i/lub portfela

Cytuj:
1. Ochrona ubezpieczeniowa rozpoczyna się wyłącznie dla Podróży, których koszty transportu lub zakwaterowania w całości, z góry zostały opłacone kartą kredytową MasterCard World Elite mBank S.A, za wyjątkiem ochrony ubezpieczeniowej z tytułu Części F: Ubezpieczenie kosztów leczenia, która funkcjonuje niezależnie od dokonania w/w płatności

Ostatnio edytowany przez Darek M., 02 Mar 2018 11:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 02 Mar 2018 11:06 

niebieski
suszek napisał(a):
pewne wątpliwości co do własnie ubezpieczenia travel z Elite MC mbanku - czy tam konieczne jest wykupienie biletów/zatankowania paliwa czy opłacenie hoteli na cały pobyt zeby było ważne?
dzieki

W zeszłe wakacje nie miałem nic opłacone kartą, a oddali mi za badania w Indonezji. Czy coś się ostatnio nie zmieniło w tym zakresie to nie wiem - może ktoś potwierdzi?
Dla porównania w przypadku karty platynowej BZWBK musi być opłacona np podróż lub hotele
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 02 Mar 2018 11:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Pamiętajcie ze w regulaminie odnośnie ubezpieczenia jest informacja ze ów ubezpieczenie działa pod warunkiem ze kraj w którym przebywamy nie jest na liście który odradza MSZ.

Ostatnio edytowany przez michzak, 02 Mar 2018 11:36, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 956 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości