Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista dostępnych kart w PL

Travel Elite Lions Idea Bank
https://www.lionsbank.pl/uploads/doc/14 ... 7%20r..pdf

Pekao World Elite Mastercard
https://www.pekao24.pl/_usercontent/_fi ... odrozy.pdf

MILLENNIUM MASTERCARD WORLD ELITE
https://www.bankmillennium.pl/delegate/ ... 652/latest

MASTERCARD WORLD BANK ZACHODNI WBK S.A.
https://static3.bzwbk.pl/asset/W/a/r/Wa ... _55620.pdf

MasterCard BGŻ BNP Paribas World Elite
https://www.bgzbnpparibas.pl/_fileserver/item/1508145

MASTERCARD ELITE NOBLE BANK
https://noblebank.pl/public/upload/pdf/ ... czenia.pdf

World Elite MasterCard mBank S.A.
https://www.mbank.pl/pdf/pb/regulamin-o ... -elite.pdf

MasterCard World Elite Alior Bank
https://www.aliorbank.pl/dam/jcr:e2379d ... 012017.pdf

MASTERCARD WORLD SIGNIA/WORLD ELITE Raiffeisen Bank Polska S.A.
https://raiffeisenpolbank.com/doclib/Ka ... 2017-1.pdf

Citibank MasterCard World Signia Ultime / World Elite MasterCard Ultime
https://www.online.citibank.pl/files/do ... Ultime.pdf

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 956 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48  Następna
Autor Wiadomość
#921 PostWysłany: 25 Cze 2025 14:00 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Korzystacie z tej karty od mbank?
Jest sens wydawać te 1200 zł mając w portfelu Visę z PKO?
Przebrnąłem przez ten temat, po stałej opłacie za karty dodatkowe widzę więcej minusów niż plusów, ale może ktoś mnie wyprowadzi z błędu?

Na minus:
kurs z prowizją
brak zabezpieczenia kaucji na auta

na plus
nielimitowane pp

Coś jeszcze?

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#922 PostWysłany: 25 Cze 2025 14:15 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Mam też kartę, ale raczej z "przyzwyczajenia", bo nie chce mi się jej zamykać. Natomiast jak ktoś ma infinite od PKO czy ING (ta uważam, że jest najlepsza), to nie widzę sensu bawić się w World Elite od mBanku. Droższa, płatni goście, wymagany roczny obrot. Ma trochę lepsze ubezpieczenie niż Visa ING, nie porównywałem z PKO.
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

#923 PostWysłany: 25 Cze 2025 14:18 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
nieimitowany PP dla osoby towarzyszącej (mimo 600pln roczne) ktoś kto sporo podróżuje ma to sens , Dla os dodatkowej ma też własne ubezpieczenie z osobną pulą

Zakres ubezpieczenia jest nieco inny (w moim przypadku mam obie) i ładnie się to zazębia . Można wybrać które jest lepsze w danym przypadku. np tu kwoty za zagubiony bagaż są do 1000 eur a w PKO 2000 pln . Raz korzystałem z pełnej kwoty i sobie chwalę..
Gadekk lubi ten post.

#924 PostWysłany: 25 Cze 2025 14:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W mBanku dla WE jeszcze na plus są ubezpieczenia na wysokie kwoty, ale niestety, wszystkie (z jednym wyjątkiem) aktywują się dopiero, jeśli tą kartą zapłacisz za przynajmniej jedno z: lot/przejazd/hotel/wynajem samochodu/paliwo itp. Ten wyjątek, to ubezpieczenie kosztów leczenia (na 7,5 mln EUR), które działają zawsze, niezależnie od tego czym się płaciło. Musiałem skorzystać kilka razy - zawsze bezgotówkowo. Po telefonie do nich, wskazywali placówkę, do której trzeba się udać lub przysłali lekarza do hotelu. Zwrócili też za leki, które musiałem kupić w aptece. Warto dodać, że ubezpieczenie KL działa także na małżonka/partnera oraz dzieci w przypadku podróży zagranicznej odbywanej niezależnie od siebie i niezależnie od ubezpieczonego.
BTW KL i NNW obejmuje także trekking (do 4000 m npm) bez użycia sprzętu wspinaczkowego. W PKO Visa Infinite trekking dotyczy tylko szlaków turstycznych

Jest też ubezpieczenie overbookingu (max 350€/os i 750€/razem z innymi)

Ostatnio edytowany przez skrzat 25 Cze 2025 14:43, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#925 PostWysłany: 25 Cze 2025 14:35 

srebrny
Posiadam mbankową oraz PKO. Moim zdaniem PKO jest lepsza ale mbankową tak trudno mi było otrzymać, że teraz żal mi się z nią rozstać. Jeżeli kiedyś PKO pogorszy ofertę to przynajmniej zostanie mi mbank.
Nielimitowane PP to jednak spory plus. Obie karty można mieć za darmo przy odpowiednim obrocie.
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

#926 PostWysłany: 25 Cze 2025 14:42 

złoty
Dla PP to można wziąć kartę i kartę dodatkową Aliora i nawet jak się z niej w ogóle nie korzysta to wyjdzie 595 zł za osobę za rok.
 Profil Relacje PM off  

#927 PostWysłany: 25 Cze 2025 15:04 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Mam VI PKO oraz miałem MCWE mBank (podobnie żona) - obydwoje zrezygnowaliśmy z tej drugiej. W mojej ocenie ubezpieczenie jest lepsze w PKO i nie musisz płacić za podróż, aby było aktywowane.Kursy walutowe w mBank są dużą mniej korzystne vs VI PKO.
Jedyny plus mBank, to nielimitowane PP, ale to już do indywidualnego rozpatrzenia. Ja głównie latam OneWorld, gdzie mam status, więc te 10 wejść na PP mi wystarczy. Plusem VI PKO jest możliwosć zaproszenia na PP gościa, w mBank trzeba zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

#928 PostWysłany: 25 Cze 2025 15:06 

złoty
10wejsc właściciela plus gość?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#929 PostWysłany: 25 Cze 2025 15:11 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
@brzemia - 10 wejść w totalu/rok
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

#930 PostWysłany: 25 Cze 2025 17:52 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Dlatego niezmiennie polecam VI w ING. Nielimitowany PP dla posiadaczy głównej i dodatkowej, plus każda z tych osób może wprowadzić 20x gościa. Nam się przydaje ze względu na dwójkę podróżujących z nami nastolatków. Do tego ubezpieczenie udzialu wlaznego w wypozyczalniach i ubezpieczenie podrozne bez wymogu aktywacji go platnoscia. No i kursy wymiany Visa. Z tym że warunki otrzymania chyba najtrudniejsze ze wszystkich wyżej wymienionych.
 Profil Relacje PM off  

#931 PostWysłany: 26 Cze 2025 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
skrzat napisał(a):
.............. Zwrócili też za leki, które musiałem kupić w aptece........

Z tym to akurat miałem śmieszną sprawę w VI z PKO . zagubiony bagaż wiec poszedłem na zakupy. W aptece kupiłem podstawowe medykamenty coś od bólu, krem do opalania , pastę do zębów itp....

tego samego dnia robiłem też zakupy w markecie jakieś tanie ciuchy , skarpetki , ręcznik itp , kupiłem też jakieś witaminy musujące i inne suplementy .. do koszyka również włożyłem dwa piwa.

Ubezpieczenie z PKO VI uwaliło rzeczy z apteki wszystkie bez wyjątku ale z marketu zwrócili za wszystko nawet za piwo :)
2 ludzi lubi ten post.

#932 PostWysłany: 26 Cze 2025 14:43 

złoty
Przecież to lekarstwo:
F10.2 - Zespół uzależnienia od alkoholu (alkoholizm)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#933 PostWysłany: 26 Cze 2025 17:58 
Awatar użytkownika

Nie wiem czy dalej tak jest, ale kiedyś ubezpieczenie KL dla WE MC z mBanku nie obejmowało zaostrzenia chorób przewlekłych. Co dla mnie było głównym powodem z rezygnacji z niej.
 Profil Relacje PM off  

#934 PostWysłany: 26 Cze 2025 20:51 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Japończyk
Z ciekawości... która karta ma zaostrzenie chorób przewlekłych?
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#935 PostWysłany: 26 Cze 2025 20:54 

To któraś nie ma, zwłaszcza z tych mających wielomilionowe sumy ubezpieczenia ? Teraz to już chyba nawet większość "plebejskich" ubezpieczen kupowanych w TU online ma te klauzulę, niezależnie od sumy ubezpieczenia.
 Profil Relacje PM off  

#936 PostWysłany: 27 Cze 2025 13:21 
Awatar użytkownika

@skrzat Na przykład VI PKO BP, VI ING
 Profil Relacje PM off  

#937 PostWysłany: 27 Cze 2025 13:32 

srebrny
Mbank cały czas nie obejmuje chorób przewlekłych.
 Profil Relacje PM off  

#938 PostWysłany: 10 Lip 2025 12:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Wszystko spoko, fajnie, ale pod względem przyjazności interfejsu to mBank nie ma podjazdu do PKO... (porównuję do VI)

W PKO karta dodatkowa ma swój własny wyciąg - w mBanku nie
W PKO karta dodatkowa spłacana jest przez użytkownika karty dodatkowej - w mBanku nie
w PKO użytkownik karty dodatkowej widzi tylko swoje operacje - w mBanku widzi również posiadacza głównego

Filtrowanie operacji po karcie na niewiele się zdaje, gdyż są na niej operacje z konta głównego (np. uznania).

Po otrzymaniu wyciągu sam będę musiał sumować operacje, gdyż jest to wszystko wrzucone w jeden spis.

Co za bezsens.

Nie wspomnę jeszcze, że ta karta jest plastikowa :oops: a niby taka premium i world i elite i ... wie co jeszcze
kacper451 lubi ten post.

#939 PostWysłany: 10 Lip 2025 12:44 

platynowy
Nie wiem czy już to naprawili, ale jeszcze niedawno posiadacz karty dodatkowej widział saldo eKonta posiadacza karty głównej... mają też jakiś wielbłąd bo u mnie na liście kart pojawiają się i znikają karty dodatkowe które były zamknięte lata temu.

#940 PostWysłany: 10 Lip 2025 12:46 

srebrny
Gadekk napisał(a):
Nie wspomnę jeszcze, że ta karta jest plastikowa :oops: a niby taka premium i world i elite i ... wie co jeszcze

Nie sądziłem, że materiał wykonania karty dla kogokolwiek ma znaczenie. :) Szczególnie, że pewnie i tak płaci telefonem. ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 956 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości