Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Mar 2011 12:37 

Czy zamiast popularnych przezroczystych kosmetyczek zamykanych na zamek można używać woreczków strunowych do przewozu płynów w bagażu podręcznym?
Czy ktoś z was używał takich woreczków i czy nie było z tym problemu podczas kontroli na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#2 PostWysłany: 16 Mar 2011 13:00 
Awatar użytkownika

niebieski
cheniek444 napisał(a):
Czy zamiast popularnych przezroczystych kosmetyczek zamykanych na zamek można używać woreczków strunowych do przewozu płynów w bagażu podręcznym?
Czy ktoś z was używał takich woreczków i czy nie było z tym problemu podczas kontroli na lotnisku?

na malo ktorym lotnisku zwracaja uwage na to w jakim masz woreczku, zazwyczaj płynów sie nawet nie wyciaga. Na przeswietleniu i tak widac czy sa male pojemniki czy nie, a jesli kontrola nie jest pewna, kaza wyciagnac i pokazac.
Jedynie w londynie (STN) kazali mi przepakowac plyny do ich przezroczystego worka, w sztokholmie (NYO) zwrocili tez uwage ze mamy chyba za duze worki, ale nic oprocz tego.

Generalnie chyba na wszystkich lotniskach jest mozliwosc dostania "ich" przezroczystego worka, wiec gdyby ktokolwiek sie czepial, to bez problemow przepakujesz.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Mar 2011 19:58 

Nie powiedział bym, że bez problemów.

Leciałem we wtorek OPO-STN-LCJ. Panowie w Stansted kazali zakupić odpowiedni woreczek (za dwa funty=12zł). Ponadto on jest taki malutki, że musiałem wyrzucić kilka rzeczy do śmietnika...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Mar 2011 21:23 
Awatar użytkownika

niebieski
csc napisał(a):

Leciałem we wtorek OPO-STN-LCJ. Panowie w Stansted kazali zakupić odpowiedni woreczek (za dwa funty=12zł). Ponadto on jest taki malutki, że musiałem wyrzucić kilka rzeczy do śmietnika...

dziwne, niecałe pół roku temu lezaly za darmo przed security, tak jak na wiekszosci lotnisk.
no ale swiat sie zmienia..

co do wielkosci - tak na prawde taki worek powinien miec litr. To ze (prawie) nigdzie tego nie sprawdzaja i ludzie maja worki 2-4 litrowe zeby wszystko spokojnie zmiescie, to inna sprawa. ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Mar 2011 21:43 

Dwa dni temu na STN kosztowały już tylko funta. No i jest kosz przed nimi ze zużytymi, więc można sobie wziąć, jeśli ktoś chce oszczędzić.
 PM off  

#6 PostWysłany: 24 Mar 2011 21:45 

niebieski
csc napisał(a):

Gdzie ty kupujesz walutę? Chyba u jakiegoś cinkciarza :D

#7 PostWysłany: 26 Mar 2011 14:01 

ja nigdy nie lecialem z zadnym woreczkiem, zawsze mam spakowane plyny w bagazu i jest ok, nikt sie tym nie przejmuje

uwaga dla osob, ktore podrozuja z wiekszymi plynami, ktore sa dozwolone, np. plyn do soczewek. niedawno w poznaniu spytalem sie pracownika strazy granicznej czy mam wyjac ten plyn przed skanerem - nic mi nie odpowiedzial i rzucil plecak na tasme. w efekcie chwile pozniej moj bagaz zostal przetrzepany od gory do dolu. swoja droga obsluga na tym lotnisku jest bardzo niemila.

#8 PostWysłany: 26 Mar 2011 16:06 

niebieski
Ja płyny trzymam zawsze na samym wierzchu w walizce, ale nigdy ich sam nie wyjmuję, a tylko dopiero wtedy gdy każą na lotnisku. Tak średnio, to może w 50% przypadków chcą zobaczyć płyny. Chyba zależy od lotniska. Tak samo z laptopem. Nieraz chcą, żeby wyciągnąć, a czasami nie.

gwzd, też widziałem tych prostaków w Poznaniu. Wszystkim po kolei kazali ściągać buty, a jak ktoś się grzebał, to mówili: "szybciej, co TY w wojsku nie byłeś?" :evil: :evil:

#9 PostWysłany: 26 Mar 2011 16:22 

o prostackich tekstach w moja strone nie wspominalem, ale widocznie to taki nowy standard lotniska w poznaniu. coz, niech wybuduja w koncu ten modlin to nie bede musial po ryana siegac do poznania.

#10 PostWysłany: 26 Mar 2011 16:32 

niebieski
Niech wybudują w końcu Berlin-Brandenburg, to nie będę musiał jeździć do Poznania :D Jeszcze tylko rok....

#11 PostWysłany: 04 Kwi 2011 02:03 

ja worze zawsze w tych strunowych, ale nigdy jeszce nie zwrocili uwagi wcale na moje plyny. co do zdejmowania butow to czesta sprawa, zwlaszcza ze moje treki maja metalowe koncowki no to i tak trzeba zdjac bo piszcza.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 04 Kwi 2011 13:49 

testorowa napisał(a):
ja worze zawsze w tych strunowych, ale nigdy jeszce nie zwrocili uwagi wcale na moje plyny. co do zdejmowania butow to czesta sprawa, zwlaszcza ze moje treki maja metalowe koncowki no to i tak trzeba zdjac bo piszcza.

Co robisz?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości