Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Lip 2012 09:18 

Witam!
Przepraszam z góry za moje nerwy ale wydarzyło się coś co chyba przekreśla moją dawno planowaną wycieczkę do Budapesztu. Otóż dziś dowiedziałem się (oczywiście z f4f a nie od Wizza) że mój jutrzejszy lot do Budapesztu został przeniesiony z Okęcia do Modlina. Jako że planowany przyjazd do Warszawy PolskimBusem mam o 14:45 a godzina wylotu to 18:00 jest nikła szansa żebym zdążył na ten samolot (przy wylocie z Okęcia nie byłoby problemu). Dodam że lecieć miały 3 osoby a odprawa dokonana 11 lipca była jeszcze z wylotem z Okęcia. Czy to jest dopuszczalne żebym nawet nie został oficjalnie poinformowany o zmianie lotniska wylotu? Jak nie polecę (nie z mojej przecież winy) to czy przynajmniej zwrócą mi kasę za bilety? Lot powrotny się nie zmienił - od początku miał być do Modlina. Nie no zaraz mnie szlag jasny trafi - wszystko już pobukowane, plan podróży spisany... jednak beznadzieja z tym Wizzem
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 14 Lip 2012 09:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Widziałem w Wwie taksówki z dużą naklejką na tylniej szybie "lotnisko Modlin 100 zł".
Jeśli lecicie we trójkę, to cena nie jest tragiczna.
Weź rachunek, potem udaj się z tym na lotnisku do Wizza po jakieś potwierdzenie a potem próbuj odzyskać te pieniądze, jeśli Ci zależy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Lip 2012 09:39 

Dzięki za odpowiedź. Niby niezła opcja ale jeśli np. do tego wszystkiego PB będzie miał spóźnienie i nawet taksówką nie zdążę na ten lot to już naprawdę będę nieźle do tyłu z kasą... sam nie wiem co robić... mogli trochę wcześniej zrobić tą zmianę lotniska a nie na ostatnią chwilę świnie
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Lip 2012 10:17 

niebieski
Weźcie taksę to pewnie zdążycie. Jutro jest niedziela, korków nie będzie. Może nawet pociągiem by się udało. Najpierw metrem do centralnej lub gdańskiej i potem pociąg do stacji Modlin. Ja bym tak łatwo z wyjazdu nie zrezygnował.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Lip 2012 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
NIE WIDZĘ problemu ze zdążeniem na 18.00
14.45 metro wilanowska
15.15 będziesz na centralnym lub gdańskim
stamtąd pociągiem KM, sprawdź rozkład - jakieś 1,20 minut i jesteś na miejscu+ autokar na lotnisko, ale pytanie czy to funkcjonuje już jak przełożyli loty, bo od 18.07 to z pewnością
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Lip 2012 11:04 

Może faktycznie spróbuję zdążyć pociągiem, chyba że dostanę odpowiedź z modlintransport, bo normalna taksówka z wilanowskiej to jakieś 150zł czyli kapkę za dużo. Do tej pory ceniłem Wizza bardziej od Ryana ale zawiodłem się. Kupując te loty miałem na uwadze właśnie wylot z Okęcia a powrót do Modlina jako symboliczna przeprowadzka tych linii. Myślałem że z klasą pożegnają się z lotniskiem Chopina, no ale cóż, liczy się tylko głupia rywalizacja. Szkoda bo straciłem do nich zaufanie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lip 2012 20:57 

Ostatnio PR Wizzaira strasznie upodabnia się do Ryanair, czy mówią dobrze czy źle nie liczy się byle żeby mówiono,
i jeszcze ten pomniejszony podręczny...Tak swoją drogą wiecie że Daniel de Carvalho pracował jeszcze nie dawno w Ryanair?
Podobno pokłócił się z MOL'em o pieniądze i dlatego się przeniósł.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Lip 2012 21:13 

Gdyby nie to że wybieram się na Superfinał na Stadion Narodowy to pewnie bym was podwiózł i przy okazji zwiedził lotnisko z metra Młociny to raptem 30km. Może na forum znajdzie się ktoś kto byłby na tyle uprzejmy żeby was podwieźć.
Powodzenia.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Lip 2012 21:27 

Masakra!
Współczuję, bo to musi być bardzo irytujące!
Najgorsze jest to, że nawet nie raczyli zadzwonić!!!!
Do mnie dzwonili wcześniej, że mój poniedziałkowy lot do Budapesztu jest przeniesiony do Modlina... ale to było już chyba z 3 tyg. temu zaplanowane, a nie tak na ostatnią chwilę...

Zdecydowanie ich opiernicz!

Wkurza mnie też ten wizz ostatnio... :/

#10 PostWysłany: 14 Lip 2012 23:18 

Dzięki wam za wszelakie wskazówki i pomoc. Gdybym miał więcej czasu to pewnie znalazłbym jakiś korzystniejszy środek transportu, a tak to pozostaje mi jedynie taxi albo nerwowa próba zdążenia na pociąg a potem na shuttle busa (który nie wiadomo czy już jeździ). Po powrocie napiszę jak poszło...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości